theme logoDe vibe van de stad

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

De Voice-coaches met vlnr Waylon, Lil Kleine, Anouk en Ali B. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

1 FEB 2019

Nog twaalf zangtalenten en vier liveshows te gaan, dan weten we wie de negende Voice of Holland is. Bijna negentig dagen geleden begon het jaarlijkse RTL-spektakel en de coaches Ali B, Anouk, Waylon en Lil Kleine hebben talloze (soms harde, soms moeilijke) keuzes gemaakt. Metro trof de twaalf kanshebbers woensdag op weg naar liveshow 1 (vrijdagavond 1 februari om 20.30 uur op RTL 4). Wordt het nóg een show of danger zone en dan – drie na de eerste live-avond - naar huis?

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Vlnr: Patricia, Bryan, Waylon en Dennis. / William Rutten.

De kanjers van Waylon

Dennis van Aarssen (24)

Crooner die als jong ventje de jazz-cd van Robbie Williams hoorde. Is projectmanager bij een marketingbedrijf. Motto: Jazz moet terug op de kaart. Auditie: That’s Life (Frank Sinatra).

Patricia van Haastrecht (25)

Theaterdier, speelt nu in Mamma Mia! Heeft een (niet meer) verborgen jodeltalent. Ondanks haar ervaring, voelt The Voice als een sprong in het diepe. Auditie: Rise Up (Andra Day).

Bryan B. (50)

Soulzanger, afkomstig uit Suriname. Won in 2012 1 miljoen euro in het SBS 6-programma The Winner Is, maar bij een eerdere deelname aan The Voice of Holland draaide geen enkele stoel. Auditie: When A Man Loves A Woman (Percy Sledge).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Patricia.

‘Ik ben in staat van ontbinding’

Gaat het nu écht beginnen?

Patricia (heeft alleen Dennis naast zich zitten, want Bryan was woensdagavond tijdens het gesprek door ziekte helaas afwezig): Voor mij gaat het gewoon door. Ik heb bij de musical Mammia Mia! even vrijaf gekregen, dat is wel een verademing.

Dennis: Ik heb bij elke ronde een gevoel van nú begint het echt. Maar The Voice is wel een allesbeheersend ding sinds de allereerste auditie.

Patricia: Mamma Mia! liep er bij mij dwars doorheen, waardoor het afgelopen half jaar één lang blok van optredens is geweest.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Dennis: Als ik er eenmaal sta, dan is niet anders dan wanneer ik in een kroegje zing of in een karaokebar, the blinds of the battles. Maar ik ga vooraf heus wel een beetje dood, hoor. Bij de liveshow ben ik misschien in staat van ontbinding.

Patricia: Alle spanning om de show heen is zo zichtbaar. Op het moment dat ik sta te zingen, maakt het niet uit hoeveel mensen er naar me kijken.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Dennis.

Krijg je al de rillingen van de term danger zone?

Dennis: Nu je erover begint…

Patricia: Haha, ik heb er ook nog helemaal niet over nagedacht.

Dennis: Er is gelukkig niet meer zo’n safe-bank en een danger zone-bank.

Patricia: Ik denk dat het wel spannend gaat zijn, het klinkt in elk geval spannend. Als je dan plotseling zes namen ziet, dan krijg je die rillingen misschien wel.

Dennis: Geen idee eigenlijk, ik ben al blij dat ik nog een keertje mag.

Leven voor het verhaal

Wat is jouw sterke punt voor de liveshow?

Patricia: Oeh. Eh… mijn streven om een verhaal goed te vertellen. Daar leef ik bijna voor. Ik denk dat dat me met mijn lied van vrijdagavond wel gaat lukken.

Dennis: Het klinkt supersuf, maar ik heb hetzelfde unique selling point als Patricia. Bij mij is het een iets minder unique selling point. Het gaat om het verhaal en de manier waarop.

Jij bent als crooner toch één groot unique selling point?

Dennis: Een andere crooner is er niet in deze competitie en dat kan een voordeel zijn. Maar misschien ook een nadeel, als iemand het saai vindt.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Bryan B.

Wat is een belangrijke les geweest van coach Waylon?

Patricia: Op de momenten dat ik in een repetitie een beetje onzeker een lied sta te zingen, dan zegt ie ‘Joh, vertel het gewoon. Laat het los.’ Hij focust zich heel erg op je persoon binnen dit circus. Hij maakt je zekerder.

Dennis: Waylon brengt me bij dat ik me niet gek moet laten maken door alles wat er gebeurt. Het is een open deur die ik in trap, maar hij laat me zijn wie ik ben. En eerlijk gezegd kan hij me dat niet vaak genoeg zeggen.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Voor de band Navarone vlnr Irene, Mikki en Anouk. / William Rutten

De toppers van Anouk

Mikki van Wijk (17)

Trouw deelneemster aan talentenjachten op haar middelbare school en zangeres van een bandje. Vindt haar deelname aan The Voice ‘het belangrijkste moment van haar leven’. Auditie: In The Name Of Love (Martin Garrix & Bebe Rexha).

Navarone

Rockers uit Nijmegen, eerste Rockband in The Voice wereldwijd. Stonden al op festivals als Sziget en de Zwarte Cross. Auditie: Whole Lotta Love (Led Zeppelin).

Irene Dings (17)

Student verpleegkunde die wil verplegen bij Defensie. Muziek staat echter op nummer 1. Was op 11-jarige leeftijd finaliste van The Voice Kids 2012. Auditie: Wings (Birdy).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Mikki.

‘Anouk geeft zelfvertrouwen’

Gaat het nu écht beginnen?

Irene: Voor mij is het al heeeeel lang begonnen. Ik vind het gewoon superleuk om allemaal mee te maken en ben trots op wat ik hier kan neerzetten.

Mikki: Ook voor mij was de start echt het begin, maar nu wordt het niveau alsmaar hoger. Ik voel meer druk.

Navarone-gitarist Kees: Nee, makkie man.

Bassist Bram: Nouuuu… Met zo’n camera zijn we wel bekend, maar niet 136. Dat het straks live allemaal perfect in elkaar moet vallen, hebben wij ook niet eerder meegemaakt.

Drummer Robin: Eerst waren we alleen afhankelijk van de coach, nu van heel veel anderen.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Zanger Merijn: Het moment van presteren is definitief, dat is in een liveshow niet anders. Er omheen mag verder niets fout gaan. Dat geldt ook voor de 200 mensen die aan het programma werken.

Gitarist Roman: Dat voel je wel, ja. We zijn nu een radartje in een hele grote motor die goed moet draaien.

Mikki: Dat het live is, vind ik net wat enger en spannender dan bij eerdere opnames. Als ik nu op het podium zou vallen, dan kan het zeker niet worden weggeknipt.

Irene: Ik vind alles alleen maar leuk. Helemaal dat mensen die niet bij de show kunnen zijn, het nu live thuis kunnen zien.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Navarone.

Krijg je al de rillingen van de term danger zone?

Mikki: Jaaaa. Maar ik ga proberen te genieten en doe altijd mijn best. Meer kan ik niet doen en alleen maar hopen dat ik veel stemmen krijg.

Gitarist Kees: Ik hoor de term nu voor het eerst.

Zanger Merijn: Kom maar op met die danger zone!

Gitarist Kees: Ik zeg ook maar wat. Nee, wat gaan gewoon heel goed optreden en wat er daarna gebeurt: dat hebben we niet in de hand. Genieten zal inderdaad extra belangrijk zijn.

Irene: Dat laatste vind ik ook. En verder moet je op dat ene moment gewoon zo goed mogelijk proberen te zijn. Als ik in de danger zone kom, zal ik wel wat zenuwachtiger worden.

Volumeknop

Wat is jouw sterke punt voor de liveshow?

Bassist Bram: Volume en ervaring.

Metro: Ik kan de volumeknop toch terugdraaien?

Gitarist Kees: Dat dacht jij! Dat is nou een misvatting.

Irene: Mijn jonge leeftijd. Sowieso vind ik het mooi om als 17-jarige in de liveshow te staan.

Mikki: Ik denk en ik hoop dat ik mensen ga verrassen. Ik denk dat ik nog meer kan laten zien dan ik al gedaan heb. Tot nu toe heb je me steeds zien groeien.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Irene.

Wat is een belangrijke les geweest van coach Anouk?

Irene: Ik had een beetje maniertjes, zoals een schorre stem. Ze heeft me geholpen, zodat ik dat niet meer deed. Anouk is een echte moederfiguur.

Zanger Merijn: We treden al tien jaar op, maar Anouk kon ons wel goed begeleiden bij een format en mediacircus als dit. Wij denken soms al te ver en willen de bandopstelling dan veranderen ofzo. Gewoon hetzelfde laten, zegt ze dan. En ze heeft gelijk, want zo functioneren we goed.

Mikki: Ze laat me in mezelf geloven en geeft me zelfvertrouwen. Ze laat me niet te veel nadenken.

Keken jullie tegen Anouk op eigenlijk?

Mikki en Irene: Ja.

Gitarist Kees: Hallo, ze heeft in een rode bh op Pinkpop gespeeld. Als je dat doet kijkt iedereen tegen je op. Jullie waren toen nog niet eens geboren trouwens, dames.

Mikki: Maar ik heb alles teruggekeken hoor!

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Vlnr Quido, Kimberly, Lil Kleine en Talita. / William Rutten

De troeven van Lil Kleine

Talita Blijd (27)

Is wijkverpleegkundige die veel met haar moeder zingt, onder meer in de kerk. Ook haar oma en zoontje doen weinig anders dan zingen. Wil nu dolgraag een solocarrière. Auditie: Rise (Katy Perry).

Quido van de Graaf (27)

Veelgevraagd smartlappenzanger na zijn tv-deelname aan Bloed, Zweet & Tranen. Zingt in voorprogramma’s van Jan Smit, Gerard Joling en Wolter Kroes, maar is klaar voor het hoofdprogramma. Auditie: Wat Is Dan Liefde (André Hazes).

Kimberly Fransens (26)

Zong als kind al in The Sound of Music en Annie. Werd achter Nina den Hartog tweede in Idols 2016 en trad op voor militairen in Afghanistan. Auditie: My Heart Will Go On (Céline Dion).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Talita.

‘Wij gaan alle drie naar de finale!’

Gaat het nu écht beginnen?

Talita: Het voelt voor mij toch meer alsof het Voice-avontuur al maanden geleden begonnen is. Bij de blind auditions begon het écht.

Kimberly: Het is weer net zo spannend en eng als Idols. Iedereen zit er klaar voor thuis en je kunt je optreden niet even over doen als het mis gaat.

Quido: Voor mijn blind audition was ik rete-zenuwachtig, maar bij de liveshows gaat het er nog meer om en wil je verder. Maar bij die auditie begon het echt.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Kimberly: Er is veel meer omheen, zoals de red room en het praten met Jamai Loman. Daarnaast ben je de hele show bezig, van het openingsnummer tot het slot. Tot nu toe was het steeds met één liedje na twee minuten voorbij. En tja, de twaalf toppers zijn over nu hè? Spring daar maar eens tussenuit.

Quido: Vocaal moet het nog steeds staan, maar ook als je het podium af stapt ben je in beeld. Voor, tijdens, na… er zijn altijd camera’s. De focus ligt wat meer op tv maken.

Talita: Ik sluit me aan bij Kim en Quido. Afgezaagd hè, haha. We zijn nu de hele week keihard aan het repeteren.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Kimberly.

Wat is jouw sterke punt voor de liveshow?

Quido: Het feit dat ik Nederlandstalig zing en dan de volkse kant. Dat doet niemand anders.

Talita: Moeilijk om over mezelf te zeggen.

Quido: Ik zeg het wel. Talita is vrolijk en spontaan, de mensen zien haar gewoon graag.

Talita: Bedankt! Ik houd wel van een babbeltje en grappen, ja.

Kimberly: Wat vind je van mij Quido, haha. Nee hoor, ik denk dat ik heel veel met mijn stem kan en laat telkens iets anders zien. Vrijdag zal dat weer zo zijn, ik ga verrassen.

Oeeeehhh, spannend

Krijg je al de rillingen van de term danger zone?

Talita: Dat is toch wel wat. Bij de laatste twaalf zitten vind ik al een hele prestatie. Maar ja, vrijdag gaan er drie uit. Dan denk ik toch wel ‘oeeeehhh’. Spannend, spannend. Je hebt geen idee hoe het gaat lopen.

Kimberly: Ik vind het doodeng. Je wilt er sowieso niet uit natuurlijk en ik ben nogal een stresskip. Ik zal gezellig zijn, mensen!

Quido: Ach, weet je. De helft van de talenten komt in de danger zone, dus de kans is heel groot. Maar de kans is dus ook heel groot om door te gaan. Groter dan bij eerdere rondes. Laten de mensen thuis het maar mooi beslissen.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Quido.

Wat is een belangrijke les van coach Lil Kleine voor je geweest?

Kimberly: Dat ik mezelf moet zijn. Dat vind ik chill. Qua nummers en kleding is hij heel erg betrokken. Hij vraagt wie je wilt zijn op het podium en probeert dat dan te versterken. Hij maakt me zelfverzekerd.

Quido: Eens. Ik verschil heel erg van Kim en Talita, dus Lil Kleine heeft niet alleen gekozen wat dichtbij hem zelf ligt. Hij kijkt goed naar je persoon en laat me mijn eigen kracht uitstralen.

Talita: Wees jezelf en geef alles wat je hebt, is wat hij altijd tegen me zegt. Dat ga ik vrijdag zeker doen.

Wie van jullie gaat de finaleshow halen, denk je?

Kimberly: Het zou me niet verbazen als we dat alle drie halen. Lijkt jullie dat niet geweldig?

Talita: Prima.

Quido: Gaan we voor.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Vlnr Debrah, Sarah-Jane, Ali B en Menno. / William Rutten

Het trio van team Ali

Menno Aben (18)

Deed twee jaar geleden met de boyband Square mee aan het Duitse Das Supertalent. Lukt The Voice niet, dan ligt zijn hart in het restaurantwezen. Auditie: Make It Rain (Ed Sheeran).

Debrah Jade (27)

Professioneel zangeres, onder meer bij Jonna Fraser en Kenny B. Wil van achtergrond naar voorgrond. Auditie: If I Ain’t Got You (Alicia Keys).

Sarah-Jane (32)

Deze souldame is backingvocalist bij Ronnie Flex. Stond twee keer op het North Sea Jazz Festival en won de Amsterdamse Popprijs. Auditie: Nothing Compares 2 U (Sinead O’Connor).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Debrah.

‘Gap, doe gewoon je ding’

Gaat het nu écht beginnen?

Menno: Het was al begonnen hoor, maar dit is live en ik denk wat spannender dan de andere shows.

Sarah-Jane: Ik heb wel het this is it-gevoel. Nu bereiden we ons de hele week voor, dus het leven bestaat nu alleen uit The Voice.

Debrah: Same here. De focus is nu helemaal op The Voice. Elke ronde verder was vet, maar nu zijn we hele dagen hier.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Sarah-Jane: Het voelt waarschijnlijk anders omdat iedereen thuis op dat moment ziet wat je presteert. Maar eigenlijk… is het hetzelfde. Je moet er helemaal niet mee bezig zijn, want dat zorgt voor extra ruis in je hoofd.

Debrah: Alles voelt een tandje extra spannend, maar ik ben net als de anderen op dit moment nog relaxed. Vrijdagavond zal dat misschien anders zijn, maar mijn best doen is alles wat ik kan doen.

Menno: Klopt, maar nu we zover zijn gekomen moeten we genieten. Ik ga niet zo stil staan bij het live op tv zijn, want dat gaat ten koste van mijn performance.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Menno.

Wat is jouw sterke punt voor de liveshows?

Debrah: Mijn totaalplaatje en goeie vibe. Van mijn zang tot het feit dat ik het superleuk vind om mensen te entertainen.

Menno: Ik hoop dat mensen mij een leuke jongen vinden met een uniek stemgeluid. Een Menno-geluid dus.

Sarah-Jane: Mijn persoonlijkheid, denk ik. En mijn performance. Ik kan een verhaal vertellen tijdens mijn optreden.

'm Effe knijpen

Krijg je al de rillingen van de term danger zone (tussenstand met zes kandidaten die het meeste kans maken naar huis gestuurd te worden, red.)?

Menno: Toen ze erover begonnen gelijk ja. Je zal er maar in zitten, dan knijp je ‘m effe.

Sarah-Jane: Rillingen nog niet, maar het is niet fijn om eraan te denken. Ik doe mijn best en hoop maar dat mensen het leuk vinden.

Debrah: Het wordt vooral genieten, dan geeft Ali ook mee. Als jij geniet, genieten de mensen thuis ook. De danger zone lijkt me superspannend, maar meer dan 1000 procent geven kun je niet doen.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Sarah-Jane.

Welke les heeft coach Ali B je nog meer meegegeven?

Debrah: Hij is zo serieus met zijn carrière bezig, dat hij dat heel goed kan overbrengen. Dat doet hij puur om het beste uit me te halen. Hij wil niet dat ik nadenk tijdens het zingen, maar gewoon doe waar ik goed in ben en wat mijn passie is.

Sarah-Jane: Wat ik fijn vind, is Ali’s betrokkenheid bij het team. Misschien heb ik het al duizend keer gezegd, maar hij leert me echt te genieten van wat ik doe. En hij probeert de druk bij zenuwen weg te halen.

Menno: Ik heb momenten dat ik té gefocust ben en alles perfect wil hebben. Dan pakt hij me even vast en zegt ie ‘Hey gap. Kijk eens wat je in het programma nu al bereikt hebt. Doe gewoon je ding.’

Bekijk Alles Pijltje

Komt er dan toch nog een Fyre Festival?

Komt er dan toch nog een Fyre Festival?

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

15 FEB 2019

Komt er dan toch nog een Fyre Festival aan? Organisator Ja Rule heeft tegen TMZ laten vallen dat hij de hoop nog niet opgegeven heeft. Ja maar echt dit keer. Echt waar.

Iconisch

Het Fyre Festival is de laatste weken opnieuw een veelbesproken onderwerp, vooral door de documentaires die er pas over uit zijn gekomen. Het festival, dat uiteindelijk een grote mislukking werd, zou plaatsvinden in 2017. Er waren massaal kaarten verkocht, maar er bleek geen enkele artiest geboekt. En het mega festijn dat beloofd was - met villa's en luxe maaltijden - bestond uiteindelijk uit tenten en verpakte broodjes.


Armin van Buuren brengt een nieuwe videoclip uit

Foto van 'Metro'

15 FEB 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Normani, Kate Perry, Lauv, Sean Paul en Armin van Buuren! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


'Break up with your girlfriend, I’m bored'

Foto van 'Metro'

14 FEB 2019

Het nieuwe nummer break up with your girlfriend, i'm bored van Ariana Grande heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Jessie J trapt reeks City Sounds in Amsterdam af

Jessie J trapt reeks City Sounds in Amsterdam af

Jessie J heeft het op de bühne naar haar zin. / Boglarka Bodnar | EPA

Foto van 'Erik Jonk'

13 FEB 2019

Wereldster Jessie J maakt de nieuwe concertreeks City Sounds in de buitenlucht van Amsterdam compleet. De 30-jarige Britse komt op zaterdag 3 augustus naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Maandag en dinsdag maakte concertpromoter Friendly Fire de eerste twee namen via Metro bekend: James Bay speelt op zondag 4 augustus op de nieuwe open-air locatie aan de overkant van het Centraal Station; Thirty Seconds To Mars betreedt op dinsdag 6 augustus hetzelfde podium.

Jessie J trapt reeks City Sounds in Amsterdam af

Jessie J vorig jaar juni op Pinkpop. / Paul Bergen | ANP


Ook James Bay komt naar City Sounds in Amsterdam

Ook James Bay komt naar City Sounds in Amsterdam

James Bay. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2019

Op popconcertgebied had Amsterdam alles, maar een open-air locatie was verdwenen. City Sounds brengt daar, meteen met grote namen, op 3, 4 en 6 augustus verandering in. De tweede naam die Metro op dinsdagmorgen bekend kan maken: James Bay.

Open lucht grote wens

Radiohead, REM, Mika, John Legend, Leonard Cohen, Lenny Kravitz: al deze grote namen trotseerden ooit de zon – of in sommige gevallen regen en harde wind (Anouk) – tijdens een concert in Amsterdam. Maar: „Er is al lang geen open air-concert in Amsterdam geweest. De laatste was in 2010 op het Westergasterrein. Voor ons was een locatie in de open lucht een grote wens”, zegt Roosmarijn Reijmer. De voormalig 3FM-dj werkt sinds januari vorig jaar voor concertorganisator Friendly Fire en is woordvoerder. „Je kunt in de hoofdstad in zo’n beetje elk park wel naar een dance-festival toe. Bij Friendly Fire hebben we daar gezegd: ‘We gaan ervoor.’ We hebben meerdere opties bekeken en toen is de keuze gevallen op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.” Een reeks van drie openluchtconcerten onder de naam City Sounds zijn deze zomer een feit.


Nielson grote winnaar Edison Pop 2019

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 FEB 2019

Zanger Nielson mocht maandagavond twee Edisons mee naar huis nemen, voor zijn album Diamant en de hitsingle 'IJskoud'. „Hij heeft de lat voor Nederland echt verhoogd”, zegt juryvoorzitter Menno de Boer tegen Metro.

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen van Nederland en gelden al sinds 1960 als een jaarlijkse state of the union van de Nederlandse popmuziek, vergelijkbaar met de Grammy Awards in de VS. Onder het toeziend oog van Radio 538-directeur Menno de Boer kozen Birgitte de Winter (AFAS Live), Diederik van Zessen (3FM), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), muziekjournalist Robert Haagsma en NPO Radio 2-dj’s Annemieke Schollaardt en Daniël Dekker de winnaars uit.

Nielson maakte volgens de vakjury het beste Nederlandstalige album van 2018. „Zijn album is een sprong in het diepe”, aldus De Boer. „Het was geen garantie tot succes; je moet er echt even voor gaan zitten en de plaat herhaaldelijk draaien om ‘m goed te kunnen beoordelen.” Toch leverde het een grote hit op met ‘IJskoud’, die door de juryleden als beste song werd bekroond. „Het publiek had wat langer nodig om te wennen aan de sound, maar uiteindelijk wint de kwaliteit van het liedje altijd.”


Concert Thirty Seconds To Mars open air in Amsterdam

Concert Thirty Seconds To Mars open air in Amsterdam

Frontman Jared Leto van Thirty Seconds To Mars. / Jose Sena Goulao | EPA

Foto van 'Erik Jonk'

11 FEB 2019

Grootschalige open-air concerten – drie in getal – keren dit jaar terug naar de hoofdstad. De eerste wereldberoemde naam die naar het iconische NDSM-terrein in Amsterdam-Noord komt, is Thirty Seconds To Mars. Dat maakt concertorganisator Friendly Fire maandagmorgen aan Metro bekend. De nieuwe reeks openluchtconcerten heet City Sounds.

Jared Leto

De Amerikaanse rockers van treden op 6 augustus in ‘Noord’ op. Thirty Seconds To Mars werd ruim twintig jaar gelden opgericht door de broers Shannon en Jared Leto. Laatstgenoemde is als acteur minstens zo bekend als dat hij frontman van zijn band is. In 2014 greep hij een Oscar voor zijn bijrol in de film Dallas Buyers Club. Vorig jaar bracht Thirty Seconds To Mars het vijfde album America uit, met daarop onder meer de hits Walk On Water, Dangerous Night en Rescue Me.


Eerste namen SLAM! Koningsdag zijn bekend

Eerste namen SLAM! Koningsdag zijn bekend

SLAM! Koningsdag in Alkmaar in 2018.

Foto van 'Erik Jonk'

8 FEB 2019

Lucas & Steve, Nicky Romero, STUK en Kris Kross Amsterdam zijn de eerste namen SLAM! Koningsdag, zo maakt de organisatie aan Metro vrijdagmiddag bekend.

Ook Ummet Ozcan, Bassjackers en Jay Hardway zijn op 27 april aanwezig in Alkmaar op 27 april. Net als de eerdergenoemde namen betreden zij de Maintstage.

Eerste namen SLAM! Koningsdag zijn bekend

Nicky Romero. / Paul Bergen | ANP


Nieuwe clip van The Chemical Brothers en meer

Foto van 'Metro'

8 FEB 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van A$AP Rocky, Ariana Grande, Julia Michaels, Alec Benjamin en The Chemical Brothers! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Dancing with a Stranger is Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

7 FEB 2019

Het nieuwe nummer 'Dancing with a Stranger' van Sam Smith & Normani heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #31

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 FEB 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers.

1. Mariah Carey.
Vlak voor de feestdagen gaf Mariah Carey nog een hele vrolijke kerstshow in de Ziggo Dome, inclusief dansende sneeuwpoppen en zuurstokken. Dat terwijl ze net haar nieuwe album Caution had uitgebracht, dat helemaal niks met kerstmis te maken heeft. Voor de fans die Mariah graag meer van haar meest recente plaat horen zingen, komt de diva in juni terug naar dezelfde zaal. Het is uitzonderlijk dat Mariah Carey binnen zulke korte tijd, minder dan een half jaar, terugkeert naar Nederland voor een concert.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer: 13 juni 2019.
Ticketprijs: tussen € 43,68 en € 77,28 (regulier), € 196,- (hot ticket), € 271,- (rij 2 t/m 5), € 381,- (eerste rij).
Start kaartverkoop: vrijdag 8 februari.
Toptrack: ‘GTFO’.


Ladies of Soul zoeken de grens op

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 FEB 2019

Glennis Grace, Candy Dulfer, Berget Lewis en Edsilia Rombley maken zich op voor de zesde editie van Ladies of Soul. Dit jaar brengen ze een eerbetoon aan Aretha Franklin. „Ze heeft een ongelofelijke legacy achtergelaten”, zegt Berget. „Aretha blijft voor mij altijd nummer één.”

De agenda’s van de vier ladies zitten overvol, maar het jaarlijks terugkerende evenement in de Ziggo Dome valt als een legpuzzel in hun drukke schema’s. Zeker voor Glennis Grace was het deze keer passen en meten, na haar uiterst succesvolle deelname aan America’s Got Talent. „Het is moeilijk om overal bij te zijn met de planning dit jaar”, erkent ze. „Tot nu toe is het gelukt. Ik moet alleen nog een heel tekstboek en de danspasjes uit mijn hoofd leren. Maar dat is me altijd gelukt.”

Ladies of Soul heeft een aantal prominente gasten. Zo komen R&B-groep En Vogue en rapper Ronnie Flex op 15 en 16 februari mee naar de Ziggo Dome. Collega Shirma Rouse zingt mee tijdens het eerbetoon aan de vorig jaar overleden Aretha Franklin. „Want het kan niet zonder Shirma natuurlijk”, glundert Berget. Franklin was de ultieme Lady of Soul. „Ze was een sterke vrouw die al heel vroeg dingen deed die andere vrouwen nog niet durfden”, stelt Candy. „Buiten die heerlijke stem, die altijd perfect was, was het bijzonder dat zij een soort van bandleider was in een tijd dat zangeressen nog braaf met een kralenkettinkje naast een orkest stonden. Een beetje wat Beyoncé nu is.”


Gaat een NL'se rapper Hongarije vertegenwoordigen?

v.l.n.r. Farshad Alebatool en András Kállay-Saunders

Foto van 'Ciana Mayam'

6 FEB 2019

De kans bestaat dat het liedje ‘Roses’ van de uit Iran afkomstig Farshad Alebatool (oftewel: Slashkovic) in mei zijn weg vindt naar jouw huiskamer. De Iraans-Nederlandse rapper is namelijk in de running om Hongarije te vertegenwoordigen tijdens het 64e Eurovisie Songfestival. Samen met vriend, en oud-songfestival deelnemer, András Kállay-Saunders treden ze op als 'The Middletonz' met het nummer ‘Roses’ Een verhaal dat gaat over een tijd zonder rozengeur en maneschijn.

Waarom wil je meedoen aan het Songfestival?


De boys zijn terug: Backstreet's back alright!

De boys zijn terug: Backstreet's back alright!

De heren van de succesvolle nineties band / ANP

Foto van 'Metro'

4 FEB 2019

Everybody, Rock your body, Everybody, Rock your body right, Backstreet's back alright! De mannen zijn terug. Na bijna twee decennia staan de Backstreet Boys weer eens bovenaan de Amerikaanse Billboard 200. Hun nieuwe album 'DNA' is op nummer één binnengekomen in de lijst.

Het is ook gelijk hun eerste topnotering sinds 'Black & Blue' in december 2000. Nick, Brian, Howie, Kevin en AJ moesten daarmee precies 18 jaar en twee maanden wachten op hun volgende nummer 1-hit. Een record is dat niet, want Paul McCartney moest tot vorig jaar zelfs 36 jaar en drie maanden wachten tussen Tug of War uit 1982 en Egypt Station. ‘DNA’ is ook Backstreet Boys’ tiende top 10-album, en hun beste verkoopweek sinds 2005.

Comeback


Nieuwe clip van Sam Smith en meer Fresh Videos

Foto van 'Metro'

1 FEB 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Years & Years, Sam Smith, Sam Feldt, Billie Eilish en Ally Brooke! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Krezip besloot op hoogtepunt te stoppen

Foto van 'Pierre Oitmann'

1 FEB 2019

Het zal je niet ontgaan zijn: tien jaar na het afscheid van Krezip geeft de band twee reünieconcerten. „In het begin vond ik het heerlijk dat het er niet meer was, maar nu het er weer wel is, voelt het als een cadeautje”, zegt gitariste Anne Govaert erover.

Samen met haar oudere zus, zangeres Jacqueline Govaert, toetseniste Annelies Kuijsters en bassist Joost van Haaren richtte Anne in 1997 Krezip op. Nadat er in 2004 van platenfirma werd geswitcht, werden ook de gitarist en drummer vervangen, respectievelijk door Jan Peter Hoekstra en Bram van den Berg. Vijf jaar later was de koek op en werden de fans uitgezwaaid tijdens twee shows in de HMH. Jacqueline vindt dat Krezip niet nog jaren door had moeten gaan. „We waren het aan de band verschuldigd om op ons hoogtepunt te stoppen, want ik wist wel: het gaat een keer minder.” Hoewel het succes voor Krezip in 2009 niet op kon, was het tijd voor iets anders. „Iets doen waarvan je weet dat het de laatste keer is, is soms goed in je leven. Al is het dan voor tien jaar, maar dat is een behoorlijk lange tijd.”


Hardste show van de Jeugd ooit aangekondigd

Hardste show van de Jeugd ooit aangekondigd

De mannen maken al veertien jaar samen muziek / ANP

Foto van 'Metro'

31 JAN 2019

De grootste show van de Jeugd van Tegenwoordig is aangekondigd. Op 7 juni staat de rapformatie in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dat is de duizendste show van de groep.

Hardste show aller tijden


Twenty One Pilots heeft de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

31 JAN 2019

Het nieuwe nummer 'Chlorine' van Twenty One Pilots heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week! 

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Triggerfinger heeft geen masterplan nodig

Foto van 'Pierre Oitmann'

31 JAN 2019

De Belgische rockband Triggerfinger viert zijn twintigste jubileum met een concertreeks en een boxset. Het rocktrio legt aan Metro uit dat een groot deel van het succes op puur toeval berust. „We beseffen maar al te goed hoe we met ons gat in de boter zijn gevallen”, zegt bassist Paul Van Bruystegem.

Het succesverhaal van Triggerfinger kent een hoop vreemde wendingen. Het begint allemaal eind 1998, wanneer gitarist Ruben Block net met een rockabillyband is gestopt en zijn liefde voor rockmuziek elders wil uitdragen. Met drie bevriende muzikanten formeert hij de eerste incarnatie van Triggerfinger, waarvan hij zelf de zanger wordt. Nog geen jaar later stappen Blocks kameraden alweer uit de band. „Dat is een beetje misgelopen”, geeft Block schoorvoetend toe. „Het was een dom dispuut. Een ruzie waar ik zelf voor een groot stuk de hand in had, zeker.” Net op dat moment wordt hij gevraagd of Triggerfinger het voorprogramma wil verzorgen voor The Seatsniffers. Via-via ontmoet hij drummer Mario Goossens en bassist Wladimir Geels, die hem uit de brand helpen.

Terwijl Ruben Block aan de kleine keukentafel in zijn huis in Antwerpen uitlegt hoe de band bij elkaar gekomen is, vliegen namen als Hooverphonic, Noordkaap en Beverly Jo Scott heen en weer. „Het is net een landkaart”, aldus Block. „Half België staat erop.” Net wanneer Triggerfinger de studio in wil om zijn eerste album op te nemen, stapt Wladimir Geels op. „Ge krijgt praktische problemen en loopt tegen de realiteit aan”, vertelt Block over de moeilijke beginperiode van de band. „Wij verdienden niks.” Van Bruystegem, alias Lange Polle, is een van de producers van het eerste album van Triggerfinger en krijgt de vraag voorgelegd of hij de bassist wil worden, terwijl hij eigenlijk gitaar speelt. „Nu snap ik het wel”, glundert hij. „Maar toen dacht ik: raar...”