Music City

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

De Voice-coaches met vlnr Waylon, Lil Kleine, Anouk en Ali B. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

1 FEB 2019

Nog twaalf zangtalenten en vier liveshows te gaan, dan weten we wie de negende Voice of Holland is. Bijna negentig dagen geleden begon het jaarlijkse RTL-spektakel en de coaches Ali B, Anouk, Waylon en Lil Kleine hebben talloze (soms harde, soms moeilijke) keuzes gemaakt. Metro trof de twaalf kanshebbers woensdag op weg naar liveshow 1 (vrijdagavond 1 februari om 20.30 uur op RTL 4). Wordt het nóg een show of danger zone en dan – drie na de eerste live-avond - naar huis?

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Vlnr: Patricia, Bryan, Waylon en Dennis. / William Rutten.

De kanjers van Waylon

Dennis van Aarssen (24)

Crooner die als jong ventje de jazz-cd van Robbie Williams hoorde. Is projectmanager bij een marketingbedrijf. Motto: Jazz moet terug op de kaart. Auditie: That’s Life (Frank Sinatra).

Patricia van Haastrecht (29)

Theaterdier, speelt nu in Mamma Mia! Heeft een (niet meer) verborgen jodeltalent. Ondanks haar ervaring, voelt The Voice als een sprong in het diepe. Auditie: Rise Up (Andra Day).

Bryan B. (50)

Soulzanger, afkomstig uit Suriname. Won in 2012 1 miljoen euro in het SBS 6-programma The Winner Is, maar bij een eerdere deelname aan The Voice of Holland draaide geen enkele stoel. Auditie: When A Man Loves A Woman (Percy Sledge).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Patricia.

‘Ik ben in staat van ontbinding’

Gaat het nu écht beginnen?

Patricia (heeft alleen Dennis naast zich zitten, want Bryan was woensdagavond tijdens het gesprek door ziekte helaas afwezig): Voor mij gaat het gewoon door. Ik heb bij de musical Mammia Mia! even vrijaf gekregen, dat is wel een verademing.

Dennis: Ik heb bij elke ronde een gevoel van nú begint het echt. Maar The Voice is wel een allesbeheersend ding sinds de allereerste auditie.

Patricia: Mamma Mia! liep er bij mij dwars doorheen, waardoor het afgelopen half jaar één lang blok van optredens is geweest.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Dennis: Als ik er eenmaal sta, dan is niet anders dan wanneer ik in een kroegje zing of in een karaokebar, the blinds of the battles. Maar ik ga vooraf heus wel een beetje dood, hoor. Bij de liveshow ben ik misschien in staat van ontbinding.

Patricia: Alle spanning om de show heen is zo zichtbaar. Op het moment dat ik sta te zingen, maakt het niet uit hoeveel mensen er naar me kijken.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Dennis.

Krijg je al de rillingen van de term danger zone?

Dennis: Nu je erover begint…

Patricia: Haha, ik heb er ook nog helemaal niet over nagedacht.

Dennis: Er is gelukkig niet meer zo’n safe-bank en een danger zone-bank.

Patricia: Ik denk dat het wel spannend gaat zijn, het klinkt in elk geval spannend. Als je dan plotseling zes namen ziet, dan krijg je die rillingen misschien wel.

Dennis: Geen idee eigenlijk, ik ben al blij dat ik nog een keertje mag.

Leven voor het verhaal

Wat is jouw sterke punt voor de liveshow?

Patricia: Oeh. Eh… mijn streven om een verhaal goed te vertellen. Daar leef ik bijna voor. Ik denk dat dat me met mijn lied van vrijdagavond wel gaat lukken.

Dennis: Het klinkt supersuf, maar ik heb hetzelfde unique selling point als Patricia. Bij mij is het een iets minder unique selling point. Het gaat om het verhaal en de manier waarop.

Jij bent als crooner toch één groot unique selling point?

Dennis: Een andere crooner is er niet in deze competitie en dat kan een voordeel zijn. Maar misschien ook een nadeel, als iemand het saai vindt.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Bryan B.

Wat is een belangrijke les geweest van coach Waylon?

Patricia: Op de momenten dat ik in een repetitie een beetje onzeker een lied sta te zingen, dan zegt ie ‘Joh, vertel het gewoon. Laat het los.’ Hij focust zich heel erg op je persoon binnen dit circus. Hij maakt je zekerder.

Dennis: Waylon brengt me bij dat ik me niet gek moet laten maken door alles wat er gebeurt. Het is een open deur die ik in trap, maar hij laat me zijn wie ik ben. En eerlijk gezegd kan hij me dat niet vaak genoeg zeggen.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Voor de band Navarone vlnr Irene, Mikki en Anouk. / William Rutten

De toppers van Anouk

Mikki van Wijk (17)

Trouw deelneemster aan talentenjachten op haar middelbare school en zangeres van een bandje. Vindt haar deelname aan The Voice ‘het belangrijkste moment van haar leven’. Auditie: In The Name Of Love (Martin Garrix & Bebe Rexha).

Navarone

Rockers uit Nijmegen, eerste Rockband in The Voice wereldwijd. Stonden al op festivals als Sziget en de Zwarte Cross. Auditie: Whole Lotta Love (Led Zeppelin).

Irene Dings (17)

Student verpleegkunde die wil verplegen bij Defensie. Muziek staat echter op nummer 1. Was op 11-jarige leeftijd finaliste van The Voice Kids 2012. Auditie: Wings (Birdy).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Mikki.

‘Anouk geeft zelfvertrouwen’

Gaat het nu écht beginnen?

Irene: Voor mij is het al heeeeel lang begonnen. Ik vind het gewoon superleuk om allemaal mee te maken en ben trots op wat ik hier kan neerzetten.

Mikki: Ook voor mij was de start echt het begin, maar nu wordt het niveau alsmaar hoger. Ik voel meer druk.

Navarone-gitarist Kees: Nee, makkie man.

Bassist Bram: Nouuuu… Met zo’n camera zijn we wel bekend, maar niet 136. Dat het straks live allemaal perfect in elkaar moet vallen, hebben wij ook niet eerder meegemaakt.

Drummer Robin: Eerst waren we alleen afhankelijk van de coach, nu van heel veel anderen.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Zanger Merijn: Het moment van presteren is definitief, dat is in een liveshow niet anders. Er omheen mag verder niets fout gaan. Dat geldt ook voor de 200 mensen die aan het programma werken.

Gitarist Roman: Dat voel je wel, ja. We zijn nu een radartje in een hele grote motor die goed moet draaien.

Mikki: Dat het live is, vind ik net wat enger en spannender dan bij eerdere opnames. Als ik nu op het podium zou vallen, dan kan het zeker niet worden weggeknipt.

Irene: Ik vind alles alleen maar leuk. Helemaal dat mensen die niet bij de show kunnen zijn, het nu live thuis kunnen zien.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Navarone.

Krijg je al de rillingen van de term danger zone?

Mikki: Jaaaa. Maar ik ga proberen te genieten en doe altijd mijn best. Meer kan ik niet doen en alleen maar hopen dat ik veel stemmen krijg.

Gitarist Kees: Ik hoor de term nu voor het eerst.

Zanger Merijn: Kom maar op met die danger zone!

Gitarist Kees: Ik zeg ook maar wat. Nee, wat gaan gewoon heel goed optreden en wat er daarna gebeurt: dat hebben we niet in de hand. Genieten zal inderdaad extra belangrijk zijn.

Irene: Dat laatste vind ik ook. En verder moet je op dat ene moment gewoon zo goed mogelijk proberen te zijn. Als ik in de danger zone kom, zal ik wel wat zenuwachtiger worden.

Volumeknop

Wat is jouw sterke punt voor de liveshow?

Bassist Bram: Volume en ervaring.

Metro: Ik kan de volumeknop toch terugdraaien?

Gitarist Kees: Dat dacht jij! Dat is nou een misvatting.

Irene: Mijn jonge leeftijd. Sowieso vind ik het mooi om als 17-jarige in de liveshow te staan.

Mikki: Ik denk en ik hoop dat ik mensen ga verrassen. Ik denk dat ik nog meer kan laten zien dan ik al gedaan heb. Tot nu toe heb je me steeds zien groeien.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Irene.

Wat is een belangrijke les geweest van coach Anouk?

Irene: Ik had een beetje maniertjes, zoals een schorre stem. Ze heeft me geholpen, zodat ik dat niet meer deed. Anouk is een echte moederfiguur.

Zanger Merijn: We treden al tien jaar op, maar Anouk kon ons wel goed begeleiden bij een format en mediacircus als dit. Wij denken soms al te ver en willen de bandopstelling dan veranderen ofzo. Gewoon hetzelfde laten, zegt ze dan. En ze heeft gelijk, want zo functioneren we goed.

Mikki: Ze laat me in mezelf geloven en geeft me zelfvertrouwen. Ze laat me niet te veel nadenken.

Keken jullie tegen Anouk op eigenlijk?

Mikki en Irene: Ja.

Gitarist Kees: Hallo, ze heeft in een rode bh op Pinkpop gespeeld. Als je dat doet kijkt iedereen tegen je op. Jullie waren toen nog niet eens geboren trouwens, dames.

Mikki: Maar ik heb alles teruggekeken hoor!

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Vlnr Quido, Kimberly, Lil Kleine en Talita. / William Rutten

De troeven van Lil Kleine

Talita Blijd (27)

Is wijkverpleegkundige die veel met haar moeder zingt, onder meer in de kerk. Ook haar oma en zoontje doen weinig anders dan zingen. Wil nu dolgraag een solocarrière. Auditie: Rise (Katy Perry).

Quido van de Graaf (27)

Veelgevraagd smartlappenzanger na zijn tv-deelname aan Bloed, Zweet & Tranen. Zingt in voorprogramma’s van Jan Smit, Gerard Joling en Wolter Kroes, maar is klaar voor het hoofdprogramma. Auditie: Wat Is Dan Liefde (André Hazes).

Kimberly Fransens (26)

Zong als kind al in The Sound of Music en Annie. Werd achter Nina den Hartog tweede in Idols 2016 en trad op voor militairen in Afghanistan. Auditie: My Heart Will Go On (Céline Dion).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Talita.

‘Wij gaan alle drie naar de finale!’

Gaat het nu écht beginnen?

Talita: Het voelt voor mij toch meer alsof het Voice-avontuur al maanden geleden begonnen is. Bij de blind auditions begon het écht.

Kimberly: Het is weer net zo spannend en eng als Idols. Iedereen zit er klaar voor thuis en je kunt je optreden niet even over doen als het mis gaat.

Quido: Voor mijn blind audition was ik rete-zenuwachtig, maar bij de liveshows gaat het er nog meer om en wil je verder. Maar bij die auditie begon het echt.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Kimberly: Er is veel meer omheen, zoals de red room en het praten met Jamai Loman. Daarnaast ben je de hele show bezig, van het openingsnummer tot het slot. Tot nu toe was het steeds met één liedje na twee minuten voorbij. En tja, de twaalf toppers zijn over nu hè? Spring daar maar eens tussenuit.

Quido: Vocaal moet het nog steeds staan, maar ook als je het podium af stapt ben je in beeld. Voor, tijdens, na… er zijn altijd camera’s. De focus ligt wat meer op tv maken.

Talita: Ik sluit me aan bij Kim en Quido. Afgezaagd hè, haha. We zijn nu de hele week keihard aan het repeteren.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Kimberly.

Wat is jouw sterke punt voor de liveshow?

Quido: Het feit dat ik Nederlandstalig zing en dan de volkse kant. Dat doet niemand anders.

Talita: Moeilijk om over mezelf te zeggen.

Quido: Ik zeg het wel. Talita is vrolijk en spontaan, de mensen zien haar gewoon graag.

Talita: Bedankt! Ik houd wel van een babbeltje en grappen, ja.

Kimberly: Wat vind je van mij Quido, haha. Nee hoor, ik denk dat ik heel veel met mijn stem kan en laat telkens iets anders zien. Vrijdag zal dat weer zo zijn, ik ga verrassen.

Oeeeehhh, spannend

Krijg je al de rillingen van de term danger zone?

Talita: Dat is toch wel wat. Bij de laatste twaalf zitten vind ik al een hele prestatie. Maar ja, vrijdag gaan er drie uit. Dan denk ik toch wel ‘oeeeehhh’. Spannend, spannend. Je hebt geen idee hoe het gaat lopen.

Kimberly: Ik vind het doodeng. Je wilt er sowieso niet uit natuurlijk en ik ben nogal een stresskip. Ik zal gezellig zijn, mensen!

Quido: Ach, weet je. De helft van de talenten komt in de danger zone, dus de kans is heel groot. Maar de kans is dus ook heel groot om door te gaan. Groter dan bij eerdere rondes. Laten de mensen thuis het maar mooi beslissen.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Quido.

Wat is een belangrijke les van coach Lil Kleine voor je geweest?

Kimberly: Dat ik mezelf moet zijn. Dat vind ik chill. Qua nummers en kleding is hij heel erg betrokken. Hij vraagt wie je wilt zijn op het podium en probeert dat dan te versterken. Hij maakt me zelfverzekerd.

Quido: Eens. Ik verschil heel erg van Kim en Talita, dus Lil Kleine heeft niet alleen gekozen wat dichtbij hem zelf ligt. Hij kijkt goed naar je persoon en laat me mijn eigen kracht uitstralen.

Talita: Wees jezelf en geef alles wat je hebt, is wat hij altijd tegen me zegt. Dat ga ik vrijdag zeker doen.

Wie van jullie gaat de finaleshow halen, denk je?

Kimberly: Het zou me niet verbazen als we dat alle drie halen. Lijkt jullie dat niet geweldig?

Talita: Prima.

Quido: Gaan we voor.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Vlnr Debrah, Sarah-Jane, Ali B en Menno. / William Rutten

Het trio van team Ali

Menno Aben (18)

Deed twee jaar geleden met de boyband Square mee aan het Duitse Das Supertalent. Lukt The Voice niet, dan ligt zijn hart in het restaurantwezen. Auditie: Make It Rain (Ed Sheeran).

Debrah Jade (27)

Professioneel zangeres, onder meer bij Jonna Fraser en Kenny B. Wil van achtergrond naar voorgrond. Auditie: If I Ain’t Got You (Alicia Keys).

Sarah-Jane (32)

Deze souldame is backingvocalist bij Ronnie Flex. Stond twee keer op het North Sea Jazz Festival en won de Amsterdamse Popprijs. Auditie: Nothing Compares 2 U (Sinead O’Connor).

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Debrah.

‘Gap, doe gewoon je ding’

Gaat het nu écht beginnen?

Menno: Het was al begonnen hoor, maar dit is live en ik denk wat spannender dan de andere shows.

Sarah-Jane: Ik heb wel het this is it-gevoel. Nu bereiden we ons de hele week voor, dus het leven bestaat nu alleen uit The Voice.

Debrah: Same here. De focus is nu helemaal op The Voice. Elke ronde verder was vet, maar nu zijn we hele dagen hier.

Is de beleving bij live anders dan bij de eerdere opnames?

Sarah-Jane: Het voelt waarschijnlijk anders omdat iedereen thuis op dat moment ziet wat je presteert. Maar eigenlijk… is het hetzelfde. Je moet er helemaal niet mee bezig zijn, want dat zorgt voor extra ruis in je hoofd.

Debrah: Alles voelt een tandje extra spannend, maar ik ben net als de anderen op dit moment nog relaxed. Vrijdagavond zal dat misschien anders zijn, maar mijn best doen is alles wat ik kan doen.

Menno: Klopt, maar nu we zover zijn gekomen moeten we genieten. Ik ga niet zo stil staan bij het live op tv zijn, want dat gaat ten koste van mijn performance.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Menno.

Wat is jouw sterke punt voor de liveshows?

Debrah: Mijn totaalplaatje en goeie vibe. Van mijn zang tot het feit dat ik het superleuk vind om mensen te entertainen.

Menno: Ik hoop dat mensen mij een leuke jongen vinden met een uniek stemgeluid. Een Menno-geluid dus.

Sarah-Jane: Mijn persoonlijkheid, denk ik. En mijn performance. Ik kan een verhaal vertellen tijdens mijn optreden.

'm Effe knijpen

Krijg je al de rillingen van de term danger zone (tussenstand met zes kandidaten die het meeste kans maken naar huis gestuurd te worden, red.)?

Menno: Toen ze erover begonnen gelijk ja. Je zal er maar in zitten, dan knijp je ‘m effe.

Sarah-Jane: Rillingen nog niet, maar het is niet fijn om eraan te denken. Ik doe mijn best en hoop maar dat mensen het leuk vinden.

Debrah: Het wordt vooral genieten, dan geeft Ali ook mee. Als jij geniet, genieten de mensen thuis ook. De danger zone lijkt me superspannend, maar meer dan 1000 procent geven kun je niet doen.

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Sarah-Jane.

Welke les heeft coach Ali B je nog meer meegegeven?

Debrah: Hij is zo serieus met zijn carrière bezig, dat hij dat heel goed kan overbrengen. Dat doet hij puur om het beste uit me te halen. Hij wil niet dat ik nadenk tijdens het zingen, maar gewoon doe waar ik goed in ben en wat mijn passie is.

Sarah-Jane: Wat ik fijn vind, is Ali’s betrokkenheid bij het team. Misschien heb ik het al duizend keer gezegd, maar hij leert me echt te genieten van wat ik doe. En hij probeert de druk bij zenuwen weg te halen.

Menno: Ik heb momenten dat ik té gefocust ben en alles perfect wil hebben. Dan pakt hij me even vast en zegt ie ‘Hey gap. Kijk eens wat je in het programma nu al bereikt hebt. Doe gewoon je ding.’


Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

Ruim een jaar na zijn overwinning in The Voice Of Holland brengt Jim van der Zee een plaat vol zelfgeschreven nummers uit. „The Voice heb ik altijd gezien als een promotietool voor mezelf; een podium waarmee je veel mensen kan bereiken.” 

Tijdens zijn deelname aan The Voice gooide Van der Zee hoge ogen met zijn vertolkingen van hits van Bruce Springsteen, Don McLean en Chris Isaak, die allen terechtkwamen op zijn succesvolle debuutplaat Where I Come From. Sindsdien heeft hij gewerkt aan de opvolger Starting The Engine, met louter liedjes uit zijn eigen pen. „Het is een metafoor voor een proces waar ik nu nog steeds in zit”, legt hij uit over de albumtitel wanneer we hem spreken in zijn tot thuisstudio omgebouwde woning in het centrum van Amsterdam. „Het slaat op het laatste jaar.”

Album uit eigen zak


Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Whitney Houston treedt op in Duitsland in 2009. / AFP

Foto van 'Metro'

17 SEP 2019

Fans van de overleden zangeres Whitney Houston krijgen volgend jaar de kans om alsnog een concert van hun idool mee te maken. Op 13 maart zal haar hologram namelijk een optreden verzorgen in de AFAS Live in Amsterdam.

Dat maakte organisator BASE Hologram dinsdag bekend. Tijdens An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour, zal een hologram van de zangeres te zien zijn, samen met een liveband, achtergronddansers- en zangeressen.

De zang van Whitney zal digitaal worden bewerkt, met als een betere kwaliteit tot gevolg. De concerttour zal van februari tot en met april volgend jaar door de Verenigde Staten en Europa reizen.


Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden
Likeability of3

Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden

Rob de Nijs (76) neemt na zestig jaar afscheid van het podium, hij heeft de ziekte van Parkinson. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

17 SEP 2019

Na zestig jaar neemt Rob de Nijs (76) afscheid van het podium. Dinsdag maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en daarom nog één laatste cd zal maken, waarop een afscheidsconcert volgt.

Eind augustus viel de zanger nog van een podium, tijdens een optreden in Naaldwijk. Op Twitter schreef hij toen: „Het ziet er erger uit dan het is! Voor mensen die nu zeggen: „die ouwe moet stoppen”, dat gaat (nog) niet gebeuren! Bedankt voor alle harten onder de riem. Love you all”. Nu lijkt het doek binnenkort toch te vallen voor De Nijs.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Beste werk ooit': Kensington releast bizarre kampvuurvideo

Heb jij 'm al gehoord? /Kensington, YouTube.

Foto van 'Elselotte Smink'

12 SEP 2019

Is het een grap, een subtiele hint, of gewoon een hele relaxte video? Dat vragen kijkers zich af bij de 'nieuwe clip' die Kensington maandag op YouTube plaatste. 

Kensington - Campfire (Official) is precies wat de titel doet vermoeden. Een gezellig knisperend kampvuur, met de mannen van Kensington ervoor. En dat maar liefst 11 uur en 15 minuten (!) lang.

Verrassing in beeld


Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Ilse DeLange beleeft met veel plezier drukke tijden. / Paul Bellaart

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Het is beter je helden niet te ontmoeten, is een bekende opvatting. Ilse DeLange deed het toch en niet zonder succes.

T-Bone Burnett heet hij, de held van Ilse DeLange. Amerikaans muzikant, songwriter, maar bovenal een markante producer (hij houdt niet van optreden) en winnaar van dertien Grammy Awards. Twee van zijn albums draaide Ilse DeLange letterlijk grijs en gebruikte ze als referentie. „Als ik duidelijk wilde maken hoe iets moest klinken, dan noemde ik die.” Deze man zou toch eigenlijk haar nieuwe en vrijdag te verschijnen album Gravel & Dust produceren, een americana-album in de lijn van World of Hurt van 21 jaar geleden. Maar ja, je held ontmoeten is er ook een verliezen. Dan is hij opeens ‘een bekende’. Een vriend en producer introduceerde haar bij dé held en na een lange en enthousiaste mail zat ze in de VS met T-Bone Burnett aan de koffie. Hij rustig, Ilse DeLange nerveus en hyper als de pest.

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

T-Bone Burnett. / George Frey | EPA


Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj na de MTV Awards in 2018 waar ze twee awards won. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

5 SEP 2019

Nicki Minaj heeft laten weten te stoppen met het maken van muziek. De 36-jarige rapper laat op Twitter weten dat ze zich wil gaan focussen op een gezin.

„Ik heb besloten met pensioen te gaan en mijn gezin te stichten", twittert Nicki. „Ik weet dat jullie nu gelukkig zijn." Wel steekt de rapper haar fans een hart onder de riem. „Blijf me draaien, doe het tot mijn dood. Ik blijf altijd van jullie houden."


Famke: Ik kon daar niet mijn eigen keuzes maken

Famke Louise tijdens een optreden. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

2 SEP 2019

Famke Louise heeft zich in een interview met FunX wederom uitgesproken over de tijd dat Bizzey en JayJay Boske haar management deden. Na verloop van tijd wordt steeds meer duidelijk waarom Famke uiteindelijk besloot om weg te gaan bij de mannen die haar eerste hits begeleidden.

Famke wordt geïnterviewd door Ouassima voor FunX tijdens haar zomertour. Die vraagt haar hoe ze fit blijft tijdens deze lange periode van vele optredens. Famke geeft daarop een verrassend antwoord: „Voor mij helpt het als ik eventjes stop met sporten."

„Heel veel mensen zeggen dat je er fit van wordt en juist meer energie krijgt, maar het brak mij vorig jaar gewoon helemaal op", legt ze uit. „Ik merk dit jaar dat alles een stuk beter gaat."


Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Wachtende fans voor de Ziggo Dome / ANP

Foto van 'Metro'

23 AUG 2019

Het geduld van de trouwe Arianators wordt dan eindelijk beloond. Al sinds vrijdagochtend bivakkeren tientallen fans voor de deur van de Ziggo Dome, om vooraan te kunnen staan bij het optreden van Ariana Grande.

Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Al sinds vrijdagochtend zaten/lagen er fans te wachten / ANP

De deuren van de Amsterdamse popzaal gaan om 18.30 uur open, schrijft BuzzE. Tientallen Arianators, zoals de fans van de Amerikaanse zangeres zichzelf noemen, hadden zich vrijdagochtend al voor de deur verzameld. In de loop van de dag voegden zich daar steeds meer bezoekers bij.


Roxeanne Hazes schrapt klootzak uit tekst

Roxeanne Hazes schrapt klootzak uit tekst

Roxeanne Hazes. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

19 AUG 2019

Roxeanne Hazes gaat haar nieuwe single Mama was een klootzak opnieuw opnemen. Dat vertelde ze maandag in de uitzending van Gijs Staverman op NPO Radio 2. Bepaalde radiostations willen een gekuiste versie omdat het woord klootzak erin voorkomt. „Dat vinden ze toch een beetje moeilijk", zei de zangeres.

'Cool dat mijn lied geblurd moet worden'

„Op zich vind ik het wel tof dat je gewoon een gecensureerde versie nodig hebt. Het klinkt heel erg popster-like, heel Amerikaans. Ik vind het wel cool dat mijn liedje gewoon eens een keer geblurd moet worden", aldus Roxeanne. Om welke stations het gaat, wil de zangeres niet zeggen. „Nee, dat vind ik lullig. Ik wil er wel nog graag gedraaid worden", zei de zangeres, die wel aangaf dat het om zenders gaat "die Nederlandse muziek draaien".


Nieuwe single Miley Cyrus verwijst naar ex Liam

/ ANP

Foto van 'Metro'

16 AUG 2019

Niet voor het eerst verwerkt Miley Cyrus haar liefdesverdriet in een nummer. Na Wrecking Ball zingt ze er nu op los in Slide Away. De single gaat over niemand minder dan haar ex acteur Liam Hemsworth, met wie ze recentelijk gebroken heeft.

Loslaten

„Ooit was het het paradijs, ooit was ik verlamd." Met die woorden opent Cyrus het nummer. Ze zingt voornamelijk over loslaten. „Baby, we hadden het, maar nu zijn we verloren, dus is het tijd om los te laten.” Daarna zegt de zangeres dat ze niet langer verdovende middelen wil gebruiken: „Ik wil mijn huis op de heuvels, niet de whiskey en de pillen.”


42 jaar zonder Elvis (42): feitjes en cijfers

Elvis Presley. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

16 AUG 2019

The King of Rock and Roll is vrijdag 16 augustus precies 42 jaar dood. Hij werd 42 jaar oud, dus is het een bijzondere dag voor fans van de nog altijd wereldberoemde artiest. Metro zet een aantal interessante feiten en cijfers over Elvis op een rijtje om een van de bekendste figuren uit de twintigste eeuw te eren.

Meest succesvolle soloartiest

Elvis Presley is nog altijd dé soloartiest die het best verkocht in de historie van popmuziek. Hij verkocht meer dan 600 miljoen (!) platen. Hij staat daarbij niet helemaal bovenaan de lijst van bestverkochte muziek ooit: daarin hebben The Beatles hem nog ingehaald en moet hij het doen met een tweede plek.


Davina Michelle pakt Nederlands Spotify-record

Davina Michelle pakt Nederlands Spotify-record

De hit Duurt Te Lang van Davina Michelle is sinds de release in oktober meer dan 53 miljoen keer beluisterd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 AUG 2019

Davina Michelle heeft sinds deze week een record te pakken op Spotify. Haar hit Duurt Te Lang is de meest gestreamde Nederlandse plaat op Spotify ooit. Daarmee neemt Davina het record over van Frenna en Lil' Kleine, die vorig jaar scoorden met Verleden Tijd.

De track is sinds de release in oktober meer dan 53 miljoen keer beluisterd. Met de streams uit België erbij heeft Duurt Te Lang de 60 miljoen al behaald en het einde lijkt nog niet in zicht. Nog altijd staat de track, afkomstig uit het tv-programma Beste Zangers, bij de vijftig meest beluisterde liedjes in Nederland.

Steeds meer Nederlandse muziek


Voor een prikkie naar Lowlands: sla je slag

Voor een prikkie naar Lowlands: sla je slag

De Staat op Lowlands 2018. De Nijmeegse band is ook dit jaar van de partij. Foto: ANP - Ferdy Damman

Foto van 'Tim van der Steen'

13 AUG 2019

Eén van de bekendste muziekfestivals van Nederland was hartstikke uitverkocht, nu kan je er alsnog voor een appel en een ei naartoe.

Niet gek als mensen zeggen dat festivals duur zijn geworden. 210 euro betaal je tegenwoordig voor een Lowlands-kaartje, inclusief servicekosten, dat dan weer wel. Om dat ook voor de arme studenten min of meer haalbaar te houden heeft de organisatie gespreid betalen zelfs mogelijk gemaakt (7,50 euro extra voor die service uiteraard). Overigens is de hoge kaartprijs prima te verklaren. De eisen van het publiek en artiestengages worden steeds hoger.

Uitverkocht


Groeten uit Sziget 6: mooiste foto’s (en conclusies)

Groeten uit Sziget 6: mooiste foto’s (en conclusies)

Een common flag waving, zoals ze het op Sziget noemen. / Marton Monus | EPA

Foto van 'Erik Jonk'

13 AUG 2019

Metro is deze week op het 7 dagen durende en befaamde Sziget Festival in het Hongaarse Budapest. Op Metronieuws.nl voor de thuisblijvers en festivalliefhebbers een reeks over een van Europa’s grootste muziekfestivals: Groeten uit Sziget. Deel 6, het slot op de laatste dag: conclusies plus een beste-foto’s-overzicht voor mensen die overwegen ooit te gaan en de beelden graag zien, voor de festivalgangers die erbij waren en voor vaders en moeders die willen weten waar hun kroost in vredesnaam uithing.

Dag zeven (!) van het festival, de laatste loodjes dus, is op het moment van plaatsing van dit artikel in volle gang. Daar waar op de Main Stage dagelijks om 23.00 uur de laatste geluiden worden geproduceerd, gaat het feest in onder meer de Bacardí Dance Arena tot 5.00 uur ’s morgens door. Sowieso komen op genoemde Main Stage maar vier acts per dag aan bod, maar de laatste twee op dit festival zullen wel weer een volksoploop veroorzaken: eerst Twenty One Pilots en tot slot een 2,5 uur durend concert van Foo Fighters. Metro zag maandag toevallig een stuk of tien tot vijftien trucks van de band van Dave Grohl de festivalpoorten binnen rijden, dus dat belooft wat…

Vervelen zul je je nooit


Spice Girls werken aan nieuwe muziek

De Spice Girls bij de MTV Awards in Rotterdam, 1997. / ANP

Foto van 'Metro'

12 AUG 2019

Fans van de Spice Girls kunnen zich eindelijk verheugen op nieuwe hits. Volgens de Britse krant Mirror werken de dames namelijk aan nieuwe muziek. Zelfs Posh Spice, Victoria Beckham, zou misschien weer meedoen.

Reünie

„Ze zijn samengekomen in Londen om hun ideeën op een rijtje te zetten en om nieuwe muziek op te nemen. Het is heel spannend. Het bevindt zich in de beginfase, maar het gebeurt wel”, onthult een ingewijde. „Ze hebben ook contact gehad met Victoria om te kijken of zij ook hierbij betrokken kan worden.”


Groeten uit Sziget 5: heet, heter, Hongarije

Groeten uit Sziget 5: heet, heter, Hongarije

Vlnr: Titus, Fien en Kamila uit Utrecht. / Metro

Foto van 'Erik Jonk'

12 AUG 2019

Metro is deze week op het 7 dagen durende en befaamde Sziget Festival in het Hongaarse Budapest. Op Metronieuws.nl voor de thuisblijvers en festivalliefhebbers een reeks over een van Europa’s grootste muziekfestivals: Groeten uit Sziget. Deel 5: een dagje spetteren aan de waterkant of puffen in de schaduw. Want het is héét in Budapest. Todat Post Malone de Main Stage besteeg uiteraard.

Op de dag dat in Hongarije bekend wordt dat twee Hollandse onhandigerds de drugsdealer op Sziget hebben uitgehangen en een zeer lange gevangenisstraf riskeren, gaat het op Óbuda-eiland over iets anders: de hitte. Drugs en Hongarije: da’s geen ideale combinatie. Het duo had beter koude goudgele rakkers kunnen verkopen, die had de politie misschien ook wel gelust.

Groeten uit Sziget 5: heet, heter, Hongarije

Water, zon, bier, stoeltjes... even ver weg van de muziek. / Metro


Groeten uit Sziget (4): een flitsbezoek van Naaz

Groeten uit Sziget 4: een flitsbezoek van Naaz

Foto's: Metro

Foto van 'Erik Jonk'

11 AUG 2019

Metro is deze week op het 7 dagen durende en befaamde Sziget Festival in het Hongaarse Budapest. Op Metronieuws.nl voor de thuisblijvers en festivalliefhebbers een reeks over een van Europa’s grootste muziekfestivals: Groeten uit Sziget. Deel 4: het flitsbezoek van de Rotterdamse zangeres Naaz. De dame waarvan Duncan Laurence zegt: „Zij moet naar het Songfestival!”

Zes uurtjes zo’n beetje zal ze op het terrein van Sziget zijn geweest: Naaz. De knappe bijzondere verschijning, 21 jaren jong nog maar en Nederlandse met Koerdisch bloed van haar ouders die Irak ontvluchtten tijdens de Golfoorlog, heeft slechts het kleedkamerdorpje achter ‘haar’ podium en de stage zelf gezien. Groots festival, flitsbezoek. Het was niet anders, want Naaz moest terug naar Nederland. Op deze speciale dag kwam ook nog eens een nummer van haar uit en werd bekend dat zij komend najaar naast een clubtournee in Nederland meereist met de Europese tournee van de Amerikaanse Melanie Martinez.

Groeten uit Sziget (4): een flitsbezoek van Naaz

Kans op Spice Girls-comeback: werken aan nieuwe hits

Kans op Spice Girls-comeback: werken aan nieuwe hits

Na 20 jaar komt er mogelijk nieuwe Spice Girls-muziek. De dames werken aan nieuwe hits. /ANP

Foto van 'Metro'

11 AUG 2019

Fans van de Spice Girls kunnen zich verheugen op nieuwe hits. Volgens de Britse krant Mirror werken de dames namelijk aan nieuwe hits. Zelfs Posh Spice, Victoria Beckham, zou misschien weer meedoen!

Nieuwe muziek

„Ze zijn samengekomen in Londen om hun ideeën op een rijtje te zetten en om nieuwe muziek op te nemen. Het is heel spannend. Het bevindt zich in de beginfase, maar het gebeurt wel", onthult een ingewijde. „Ze hebben ook contact gehad met Victoria om te kijken of zij ook hierbij betrokken kan worden."


Davina: Zou P!nk weten wat ze teweegbracht?

Davina: Zou P!nk weten wat ze teweegbracht?

Davina tijdens de Top 40 Launch Party. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

11 AUG 2019

Een nieuwe single Better Now (vrijdag uitgekomen, de videoclip volgt maandag), een groot optreden op Dutch Valley als ‘tussendoortje’ en dan op dezelfde dag haar langverwachte voorprogramma. Davina Michelle staat zondag in het voorprogramma van wereldster P!nk. De Rotterdamse (23) mag een half uurtje aantreden op het Malieveld in Den Haag.

‘Beter dan ik ooit zal klinken’

Voor Davina Michelle is optreden met (of beter gezegd voor) P!nk meer dan bijzonder. De Amerikaanse, die dit jaar eerder de Johan Cruijff Arena vulde met haar Beautiful Trauma Tour, heeft tenslotte een band met de Nederlandse blondine van superhit Duurt Te Lang. Lang probeerde Davina aan de weg te timmeren met covers, die zij via YouTube met de wereld deelde. Toen zij P!nks What About Us zong en de wereldster zelf reageerde, ging het los. „Holy shit, who is this?”, vroeg P!nk zich af toen zij de beelden van Davina Michelle bekeek. „Dit is beter dan ik ooit zal klinken.” De rest is geschiedenis. Metro belde Davina anderhalve week voor de zo belangrijke zondag 11 augustus. Zal zij P!nk ontmoeten?