theme logoDe vibe van de stad

Van dakloze tiener naar muzikale ster van Jay-Z

In september 2018 tekende ze een contract bij het platenlabel Roc Nation van Jay-Z. En in februari verhuist ze voor haar carrière naar Los Angeles.

Foto van 'Lisa Vermeij'

28 JAN 2019

De 29-jarige zangeres Nicole Bus doet het goed in Amerika, ze tekende onlangs een platencontract bij Roc Nation, het platenlabel van Jay-Z! Andere grote namen bij het label zijn Mariah Carey, Rihanna, Robin Thicke en Shakira. Haar eerste single ‘You’ stijgt in de Amerikaanse hitlijsten en begin februari verhuist de uit Houten afkomstige zangeres naar Amerika. Voordat ze aan haar avontuur in Amerika begint spreken we Nicole nog even in het door haar zo geliefde Amsterdam.

Nicole is al sinds haar 16e bezig met het maken van muziek. Het was haar mentrix op de middelbare school die haar stimuleerde om een eigen sound te maken. ,,Ze gaf mij een album van Lauryn Hill, tot nu toe nog steeds mijn idool, en adviseerde mij om mezelf op muzikaal vlak te ontwikkelen,” zegt Nicole als ze een hap neemt van haar croissantje. ,,Ik moet nog even ontbijten, wil je ook? Ze zijn heel lekker.”

Ontdekt door label van Jay-Z

De getalenteerde zangeres volgde een opleiding aan de popacademie, maar had het in die tijd niet gemakkelijk, ze leefde zelfs een periode op straat en voelde zich depressief. Het geloof in god en daardoor ook in zichzelf gaf haar de kracht om verder te gaan. In 2011 was ze voor een muzikaal event in Nigeria en maakte ze een lijst met dingen die ze voor zichzelf wilde behalen. ,,Ik was aan het nadenken over wat ik belangrijk vond in het leven. Ik wilde graag worden toegelaten op het conservatorium van Amsterdam een platendeal tekenen met Kees de Koning, werken met een Grammy genomineerde/winnende producer en een platendeal bij Roc Nation.” Ze begon te studeren aan het conservatorium van Amsterdam en al snel volgde de kans om ook internationaal op te treden. In 2013 deed ze mee aan de The Voice of Holland en schopte het tot de kwartfinales. Het balletje ging rollen en in 2014 werd ze ontdekt door producer Needlz die een Grammy won voor de plaat Just The Way You Are van Bruno Mars. In september 2018 tekende ze een contract bij het platenlabel van Jay-Z. En in februari verhuist ze voor haar carrière naar Los Angeles.

Het lijkt er op dat je al je doelen van 2011 hebt behaald. Laten we een beetje bij het begin van je Amerikaanse carrière beginnen. Hoe kwam je met producer Needlz (hij werkt samen met Drake, Cardi B en Bruno Mars) in contact?
Ik kwam via een singer-songwriter wedstrijd uit Rotterdam bij hem terecht. Die wedstrijd ging de hele wereld over en er werden zes mensen gekozen die mochten een weekje naar Atlanta gaan voor de muziek. Via via kwam ik bij Needlz terecht, dat was in 2014. Hij vroeg mij wat wil je eigenlijk bereiken en hoe ik dacht dat hij mij kon helpen. Ik wilde dat hij mij hielp met mooie muziek produceren en getekend worden door Roc Nation. Op een gegeven moment was ik bij hem thuis en toen vroeg hij of ik met hem wilde samenwerken. Ik voelde me enorm vereerd. We zijn een traject aan gegaan van vier jaar en we hebben hele mooie nummers weten te maken.

En toen? Hoe ben je uiteindelijk bij het platenlabel van Jay-Z terecht gekomen?
Needlz had op Instagram een sample van een mijn liedjes geplaatst. Orlando McGhee is de talentscout bij Roc Nation en hij zag mij voorbij komen op de Instagram van Needlz. Orlando belde Needlz met de vraag of ik misschien interesse had om langs te komen. Een van mijn eerste reacties was dat ik op mijn knieën ging om te bidden. Ik werk keihard, ik heb alles gegeven, maar dit was buiten mijn macht, dit was iets goddelijks. Ik was ontiegelijk dankbaar.

Waarom wilde je zo graag een contract bij Roc Nation?
Het label is gestart door een artiest, door Jay-Z. Alle artiesten die bij het label zijn aangesloten zijn stuk voor stuk authentieke artiesten. Roc Nation is geen machine, die producten maakt die de markt leuk vindt, dat doen veel labels namelijk wel. Ze kijken echt naar wie je bent, ze kijken naar je als persoon en hoe ze jou als persoon kunnen helpen.

Heb je Jay-Z eigenlijk al ontmoet of toevallig met Beyoncé in de lift gestaan?
Nee, nog niet hij was van de zomer op wereldtour met Beyoncé. Wel heb ik Tata (Jay-Z noemt hem geregeld in zijn raps), de rechterhand van Jay-Z de hand geschud. Toen ik auditie kwam doen zat de kamer vol met mannen en een dame. Het was best heel spannend, ik zag allemaal bekende gezichten van mensen die ik al jaren volgde. Maar ik dacht doei,ik kan nu niet ineens zenuwachtig gaan doen, ik had de kans gekregen om mijn droom te verwezenlijken en toen moest ik laten zien wat ik kon ook. Mijn nummer werd heel goed ontvangen. Toch duurde het nog een halfjaar voordat ik uiteindelijk weer werd gebeld. Ik was al bang dat ze mij vergeten waren, maar het bleek dat ze intern bezig waren met allerlei veranderingen.

Je nummer doet het goed in de Amerikaanse hitlijsten, hoe is dat gegaan?
In september ben ik naar Amerika gevlogen om mijn contract te tekenen en we hebben een videoclip opgenomen. Vanaf toen ging alles supersnel. De producent van Roc Nation had het nummer gedeeld met radio dj’s en die zijn er mee gaan rennen. Ze hebben het gelijk gedraaid op grote zenders waar miljoenen mensen naar luisteren.

Naar welke muziek luister jezelf eigenlijk?
Mijn mentrix op de middelbare school moedigde me aan om naar Lauryn Hill te luisteren. Verder luister ik graag naar Bob Marley, Sade en vroeger veel naar Destiny Child haha. Maar om eerlijk te zijn luister ik niet heel veel muziek. Ik ben al de hele dag bezig met muziek maken, soms vind ik het dan fijn om even geen muziek te horen. Muziek heeft wel een hele belangrijke plek in mijn leven. Het ontspant, het heelt, het verbindt mensen. Muziek kan je hele mood bepalen, luister maar eens naar Gregory Porter, zijn muziek is zo intens.

Het geloof speelt ook een belangrijke plek in je leven, wat betekend god voor je?
Ik ben niet dogmatisch, ik ga niet naar de kerk, maar ik geloof wel degelijk in god. Als je geloof in iets en vast kunt houden aan het goddelijke dan kan het zich op die manier manifesteren. God is eigenlijk alles voor mij. Toen ik 16e was stond ik op het punt om een einde aan mijn leven te maken. Als ik god op dat moment niet in mijn leven had was ik denk ik wel gesprongen. God zit heel diep bij mij. Die liefde is zit heel diep. Ik heb ook een Bijbel app en elke dag krijg ik dan een melding met een bijzondere tekst.

Wat heb je geleerd van die donkere periode op je 16e?
..Hou vol, het is het waard.” Ik heb veel geleerd van god, maar ook van mezelf. Ik was een tijdje dakloos, ik had geen vaste woonplaats en sliep overal en nergens. Maar ondanks alle eenzaamheid en donkere dagen is het het allemaal waard geweest. Ik heb veel van mezelf geleerd omdat ik zo veel alleen was. En ik heb veel geleerd over hoe mensen zijn. Ik heb gezien hoe het op de straat werkt en dat heeft me wel sterker gemaakt.

Zijn we je straks eigenlijk helemaal kwijt aan Amerika?
Nee, ik kom nog wel terug naar Amsterdam. Ik vind Amsterdam veel te leuk, ik heb mijn huis in Amsterdam-Zuidoost ook nog niet opgezegd. En ik hou ook van mijn anonimiteit hoor. Laat mij maar lekker boodschappen doen bij de Albert Heijn. Ik ga trouwens niet alleen naar Amerika. Ik ga samen met mijn beste vriendin Precious, ze is al zeven jaar mijn business partner en heeft ook meegeschreven aan sommige nummers. Het is eigenlijk meer mijn grote zus.

Hoe zit het met de fans, kan je nog over straat? 
Vooral in Amerika heb ik veel fans. Ze sturen vooral berichtjes via Instagram en vragen wanneer ik kom optreden.

Oke en hoe zit het eigenlijk met de liefde?
Nee, ik heb wel veel geschreven over de liefdes in mijn leven. Maar op dit moment is er geen man in mijn leven, maar ik sta er zeker voor over.

Wat doe je eigenlijk als je een avondje vrij bent? Ga je veel uit?
Met uitgaan ben ik tien jaar geleden al gestopt. Ik heb sinds twee weken een Nintendo Switch en die vind ik helemaal te gek. Ik neem dat ding overal mee naar toe. Kom, we gaan een potje spelen.


Paaspop wil zich onderscheiden van de rest

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

Het festivalseizoen gaat komend weekend weer van start, want dan vindt in Schijndel voor de veertigste keer Paaspop plaats. Er staan zo’n tweehonderd artiesten op het programma. „We zitten vroeg in het seizoen en het voordeel daarvan is dat artiesten gretig zijn om naar buiten te gaan”, vertelt Joey Ruchtie, een van de programmeurs.

Met klinkende namen als Clean Bandit, Within Temptation, Frenna, Yungblud, White Lies, Davina Michelle, Scooter, De Jeugd Van Tegenwoordig, De Staat, Sevn Alias, Passenger en Ilse DeLange weet Paaspop wederom de toon te zetten voor het aankomende festivalseizoen. Hoewel Nederlandse artiesten staan te trappelen om het podium te beklimmen op Paaspop, legt Ruchtie uit dat het lastiger is om internationale acts vast te leggen. „Veel buitenlandse artiesten zijn nog niet klaar, omdat ze nog bezig zijn hun producties voor te bereiden. Nederlandse artiesten weten dat Paaspop is en houden er rekening mee dat het festivalseizoen halverwege april begint.”

„Het is aanbodafhankelijk”, vervolgt hij. „Je moet een balans vinden in wat er beschikbaar is. Hoe kan ik van de ingrediënten die er voorhanden zijn de lekkerste maaltijd maken?” Het is een drukke dag voor Ruchtie wanneer we hem spreken, want er zijn enkele afzeggingen en het programmaboekje moet nog naar de drukker. Naast de alom bekende namen die je in dat programmaboekje aantreft, vind je een groot aantal artiesten die de meeste bezoekers voor het eerst gaan zien, zoals punkband Amyl and The Sniffers en hardcoreduo Ho99o9. „We moeten goed in de gaten houden dat als we avontuurlijk willen doen met internationale namen die mensen nog niet kennen dat we ze niet tegenover Anouk of Kensington zetten.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #41

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Milkshake Festival
Baal jij er ook zo van dat de Spice Girls niet naar Nederland komen voor een reünieconcert? Dan moet je zeker naar Milkshake Festival deze zomer, want niemand minder dan Melanie C, oftewel Sporty Spice, treedt daar op. Samen met Sink The Pink gaat ze alle Europese Pride Festivals af om daar de hits van de Spice Girls te zingen en ze maakt dus ook een tussenstop op Milkshake. Naast Melanie C zijn tot op heden Honey Dijon en internetfenomeen Merol vastgelegd voor de vijfde editie van het Amsterdamse festival.

Waar: Westerpark, Amsterdam.
Wanneer: 27 & 28 juli 2019.
Ticketprijs: € 48,85 (dagticket), € 88,70 (weekend).
Start kaartverkoop: inmiddels gestart.


Vijf geheime wapens voor het festivalseizoen

Vijf geheime wapens voor het festivalseizoen

Uitputtende topsport hoor, zo’n festivalweekend. Zoals hier, op het enorme terrein van Glastonbury in Engeland. / Nigel Roddis | EPA

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

GISTEREN

Als doorgewinterde festivalganger weet jij heus wel wat je moet pakken voor een festival. Maar heb je weleens gedacht aan deze geheime wapens?

Wij van CJP zijn echte festivalveteranen. Deze geheime wapens sleuren ons er ieder jaar weer doorheen:

1 De slaapzakoproltechniek


Snollebollekes verkoopt concert in 20 minuten uit
Likeability of5

Snollebollekes verkoopt concert in 20 minuten uit

De kaarten voor 28 maart waren binnen twintig minuten uitverkocht. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

13 APR 2019

„Nondeju! Da ging snel! De tickets voor de zaterdagshow zijn al hullemaal uitverkocht!” De concertkaarten voor de show van 28 maart 2020 van de Brabantse feestact Snollebollekes waren zaterdagochtend binnen twintig minuten al uitverkocht.

Eerder deze week kondigde Snollebollekes aan dat ze in 2020 terugkomen in de Arnhemse GelreDome voor twee concerten. De kaarten voor 28 maart waren binnen twintig minuten uitverkocht. Dat schrijft Snollebollekes op Facebook. Ook de kaarten voor 27 maart zijn al voor tachtig procent verkocht.

Walk of Fame


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

'Drake is bezig met nieuw album'

Drake tijdens de Grammy Awards in februari 2019. /ANP

Foto van 'Metro'

12 APR 2019

Goed nieuws voor liefhebbers van Drake: de rapper onthulde tijdens een van zijn concerten in Londen dat hij werkt aan een nieuw album.

Een fan maakte tijdens het optreden een filmpje waarin te zien is dat Drake vertelt over nieuwe muziek.

Volgend jaar opnieuw


SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

Beeld van SLAM! Koningsdag 2018: één groot (vuurwerk)spektakel.

Foto van 'Erik Jonk'

12 APR 2019

Vijftiende SLAM! Koningsdag wordt bijzonder voor iedereen, maar zeer speciaal voor één Metro-lezer(es) en negentien vrienden.

SLAM! Koningsdag is jarig (15 jaar) dat moet op 27 april in Alkmaar groots gevierd worden. Niet alleen voor dertigduizend mensen uit het hele land wordt het een oranje en feestelijke dag, maar voor één Metrolezer of -lezeres en negentien van zijn of haar vrienden geldt dat zeker (zie kader onderaan).

Vriendelijk verbannen


De Fresh Video is van James Blake en Rosalia

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Het nieuwe nummer Barefoot in the park van James Blake & ROSALIA heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!


‘Record Store Day wakkert verzamelwoede aan’

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 APR 2019

Het jaarlijks terugkerende evenement waarbij de lokale platenzaak in het zonnetje wordt gezet, viert zijn tienjarige bestaan in Nederland. „Record Store Day heeft het vuurtje aangewakkerd bij mensen die weer willen verzamelen”, aldus de initiatiefneemster. 

Dat vinyl terug is van weggeweest, is allang geen nieuws meer. Jaar op jaar koppen de nieuwsberichten over sensationele stijgingen in verkoopaantallen van de grote zwarte schijven. Enkel vorig jaar zat er een dipje van zeven procent in de omzet van vinyl, zo staat in het jaarverslag van brancheorganisatie NVPI. De totale omzet van vinyl bedroeg 15,6 miljoen euro in 2018 en dat is meer dan de helft van wat cd’s vorig jaar opbrachten voor de Nederlandse muziekindustrie. De opleving van vinyl is mede te danken aan de belangstelling rondom Record Store Day, een idee van de Amerikaan Michael Kurz. Nederland was in 2010 het derde land dat meedeed aan de viering van de platenzaak.

Op Record Store Day verschijnen exclusieve titels op vinyl die alleen op die dag te koop zijn, zoals heruitgaven van oude albums, filmsoundtracks, obscure remixen en gloednieuw werk van populaire artiesten. Marlein Parlevliet was degene die het evenement naar Nederland haalde toen ze zelf nog achter de toonbank van een platenwinkel stond. “Ieder jaar verdubbelde de omvang van het evenement. Het nam al snel grote proporties aan. Op z’n piek hadden we achthonderd releases en lange rijen voor de winkel. Elke band die je kon bedenken trad op in de winkel. Het was echt giga! Het is van een klein liefhebbersfeestje uitgegroeid tot iets groots.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #39

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Muse
Het concert dat Muse deze zomer in het Goffertpark geeft is al geruime tijd uitverkocht, dus de rockband plakt er nog een extra concert in Amsterdam achteraan. De tournee behoort bij het vorig jaar verschenen album Simulation Theory. De interesse van het drietal voor ultramoderne technologie zit verweven in de songteksten van dit album. De Britse rockers werken voor hun huidige tournee zelfs samen met Microsoft, die een zogenaamde Mixed Reality Pre-Show Party mogelijk maakt, waarbij er onder meer virtual reality-games gespeeld kunnen worden die gebaseerd zijn op het nieuwe album.

Waar:Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer:12 september 2019.
Ticketprijs:€ 54,88.
Start kaartverkoop:vrijdag 12 april.


Naaz zou vakantie voor Sziget met liefde afzeggen

Naaz zou met liefde vakantie afzeggen voor Sziget

NAAZ volop in actie, hier op Eurosonic Noorderslag in Groningen. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

9 APR 2019

Foo Fighters, Ed Sheeran, Post Malone, Florence + The Machine en Martin Garrix staan op Sziget. Garrix krijgt gezelschap van een talentvolle landgenote, Naaz.

Jaja, die Naaz. De 20-jarige singer-songwriter, die vorig jaar de Europese harten veroverde met het nummer Words, wordt dinsdag gepresenteerd in de line-up van Sziget. Op 9 augustus betreedt zij de Europe Stage (zie onder) van het razendpopulaire festival in Boedapest, dat jaarlijks duizenden Nederlandse muziekliefhebbers naar Hongarije trekt.


Nieuwe clip van James Blake en meer Fresh Videos

Foto van 'Metro'

8 APR 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Alessia Cara, James Blake, Jonas Brothers, Sam Fender en Bazzi! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Interview: Duncan Laurence gaat voor de winst

Interview: Duncan Laurence gaat voor de winst

Duncan Laurence maakte zaterdag in Amsterdam voor elke verslaggever en elke Songfestivalfan geduldig tijd. / Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

7 APR 2019

Hoe bedaard, bescheiden en aardig onze Songfestivaltroef Duncan Laurence ook is, hij is niet te beroerd om zich uit te spreken: „Ik ga naar Tel Aviv voor winst.”

Wat een gekkenhuis zaterdag rond Duncan Laurence. Hij was een van de 28 Songfestivaldeelnemers die naar AFAS Live in Amsterdam kwam voor de Europese persdag en optredens in een kolkende en uitverkochte zaal in de avond. Laurence, donderdag wordt de geboren Spijkenisser 25, is in no-time veranderd van ‘wie is die gast?’ tot de artiest die iedereen wil spreken en bij de bookmakers nu al een maand op nummer 1 voor de Songfestivalzege staat. Ja, zijn nummer Arcade is tot ver over de grenzen populair.

48 interviews


Nieuw album Avicii

Familie van dj Avicii brengt zijn nieuwe werk uit

De familie van de overleden dj Avicii brengt nieuw werk van hem uit. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 APR 2019

De familie van overleden dj Avicii, oftewel Tim Bergling, brengt binnenkort nieuw werk van hem uit. Het gaat om materiaal waar hij rond de tijd van zijn overlijden aan werkte. De 28-jarige muzikant maakte bijna een jaar geleden een einde aan zijn leven.

Bijna klaar met nieuw album

Zijn familie laat in een verklaring weten dat Avicii bijna klaar was met een nieuw album. „Hij liet een flinke verzameling liedjes achter die bijna klaar waren, inclusief notities, e-mailconversaties en sms-berichten over het werk”, luidt de verklaring. Componisten die samenwerkten met de dj hebben het afgelopen jaar aan het materiaal gewerkt. „We willen dit materiaal graag delen met al zijn fans over de hele wereld."


Kurt Cobain 25 jaar dood, maar nog ‘springlevend’

Kurt Cobain 25 jaar dood, maar nog ‘springlevend’

Kurt Cobain met Nirvana tijdens MTV Unplugged. Het concert werd als live-album uitgebracht. / Frank Micelotta | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

4 APR 2019

Nirvanafrontman Kurt Cobain is vrijdag een kwart eeuw dood. Maar de man van Nevermind is nog lang niet vergeten.

Opeens behoorde hij tot de fameuze Club van 27, muzikanten die op die leeftijd het leven lieten. Kurt Cobain, in enkele jaren wereldberoemd geworden met Nirvana, overleed vrijdag precies 25 jaar geleden. Door een schot in eigen hoofd werd hij net als collega’s als Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix en later Amy Winehouse maar 27 jaar.

Shirtjes en tributebands


The Chainsmokers scoren de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

4 APR 2019

Het nieuwe nummer Who Do You Love van The Chainsmokers & 5 Seconds of Summer heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #39

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Machine Gun Kelly
Nee, de 28-jarige Texaan Richard Colson Baker heeft zijn artiestennaam niet te danken aan zijn wapenarsenaal, maar aan zijn vliegensvlugge stijl van rappen. Machine Gun Kelly breekt door nadat hij een deal tekent bij het platenlabel van P. Diddy. Sindsdien is hij te horen op tracks van onder anderen Camila Cabello, Steve Aoki, Mike Shinoda, Little Mix en French Montana, naast zelf nog eens drie albums te hebben uitgebracht. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook een succesvol acteur. Zo speelt hij Tommy Lee in de onlangs op Netflix verschenen bio-pic The Dirt, over rockband Mötley Crüe.

Waar:Paradiso, Amsterdam.
Wanneer:4 september 2019.
Ticketprijs:€ 31,50.
Start kaartverkoop:vrijdag 5 april.


Matt Simons wars van rock'n-roll-clichés

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 APR 2019

Het leven van een rockster is niet besteed aan Matt Simons, dus de zanger heeft er geen moeite mee niet te worden herkend op straat. „Mensen kennen misschien mijn liedjes, maar ze hebben geen idee hoe ik eruit zie, dus ik word door niemand lastiggevallen."

Hoewel hij in diverse Europese landen in de top-10 stond met de Deepend-remix van Catch & Release,waaronder op nummer-1 in Frankrijk, Duitsland en België, gaat de Amerikaanse artiest relatief anoniem door het leven. Zelfs wanneer we hem treffen in de lobby van een Amsterdams hotel is hij een van de meest onopvallende gasten die er arriveren. Simons is jarig wanneer we met hem spreken over zijn nieuwe album After The Landslide. Het kleine gezelschap dat met hem meegaat in de lift richting zijn hotelkamer, barst tussen twee verdiepingen in spontaan zingen uit. „Ik geloof dat dit de eerste keer is dat ik in een lift ben toegezongen”, zegt hij op droge toon wanneer hij uitstapt.

We weten maar weinig over Matt Simons en dat is een bewuste keuze. Zelfs op zijn derde langspeler After The Landslide laat hij weinig details over zijn privéleven los. Hij observeert vooral wat er gaande is in het leven van anderen en schrijft vervolgens daarover, met hier en daar een verwijzing naar wat hij zelf heeft meegemaakt. „Het is altijd een mix”, licht hij toe. „Ja, ik neem wel artistieke vrijheden. Je zou een willekeurige tekstregel uit een van mijn liedjes kunnen nemen en dan zou het kunnen dat ik refereer aan een bepaalde gebeurtenis, maar het is nooit letterlijk zo gebeurd.


Musical Soldaat van Oranje gaat de grens over

Musical Soldaat van Oranje gaat de grens over

Cast van Soldaat van Oranje tijdens Musical Sing-a-Long / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2019

De musical Soldaat van Oranje gaat naar het buitenland. Dat heeft producent New Productions bekend gemaakt. Naar verwachting gaat de productie eind volgend jaar in première in Londen, in een theater dat speciaal wordt gebouw voor het stuk.

Prioriteit

Soldier of Orange - The Musical gaat het stuk heten. Het plan om de musical in Engeland op te voeren bestaat overigens al langer. „We hebben al jaren de ambitie en de droom om het verhaal van Erik Hazelhoff en zijn vrienden ook door te kunnen vertellen in het buitenland. Londen was de locatie van onze koningin Wilhelmina in ballingschap en het Verenigd Koninkrijk speelt een belangrijke rol in het verhaal. Daarom heeft het land altijd onze prioriteit gehad", aldus producent Fred Boot.


Maan gaat zingen met Marco Borsato in de Kuip

Maan treedt op tijdens de derde dag van het muziekfestival Pinkpop. / ANP

Foto van 'Metro'

1 APR 2019

Zangeres Maan en rapper Diggy Dex staan dit voorjaar naast Marco Borsato op het podium in De Kuip in Rotterdam. Dit liet de zanger maandagochtend weten in de ochtendshow van Gerard Ekdom op Radio 10.

Borsato zei ontzettend trots te zijn dat naast Maan en Diggy Dex, ook Davina Michelle haar zangkunsten ten gehore zal brengen. „Davina en Maan gaan samen het voorprogramma verzorgen en Diggy Dex krijgt een bijzondere rol in de show.”

Mijlpaal