Music City

Van dakloze tiener naar muzikale ster van Jay-Z

In september 2018 tekende ze een contract bij het platenlabel Roc Nation van Jay-Z. En in februari verhuist ze voor haar carrière naar Los Angeles.

Foto van 'Lisa Vermeij'

28 JAN 2019

De 29-jarige zangeres Nicole Bus doet het goed in Amerika, ze tekende onlangs een platencontract bij Roc Nation, het platenlabel van Jay-Z! Andere grote namen bij het label zijn Mariah Carey, Rihanna, Robin Thicke en Shakira. Haar eerste single ‘You’ stijgt in de Amerikaanse hitlijsten en begin februari verhuist de uit Houten afkomstige zangeres naar Amerika. Voordat ze aan haar avontuur in Amerika begint spreken we Nicole nog even in het door haar zo geliefde Amsterdam.

Nicole is al sinds haar 16e bezig met het maken van muziek. Het was haar mentrix op de middelbare school die haar stimuleerde om een eigen sound te maken. ,,Ze gaf mij een album van Lauryn Hill, tot nu toe nog steeds mijn idool, en adviseerde mij om mezelf op muzikaal vlak te ontwikkelen,” zegt Nicole als ze een hap neemt van haar croissantje. ,,Ik moet nog even ontbijten, wil je ook? Ze zijn heel lekker.”

Ontdekt door label van Jay-Z

De getalenteerde zangeres volgde een opleiding aan de popacademie, maar had het in die tijd niet gemakkelijk, ze leefde zelfs een periode op straat en voelde zich depressief. Het geloof in god en daardoor ook in zichzelf gaf haar de kracht om verder te gaan. In 2011 was ze voor een muzikaal event in Nigeria en maakte ze een lijst met dingen die ze voor zichzelf wilde behalen. ,,Ik was aan het nadenken over wat ik belangrijk vond in het leven. Ik wilde graag worden toegelaten op het conservatorium van Amsterdam een platendeal tekenen met Kees de Koning, werken met een Grammy genomineerde/winnende producer en een platendeal bij Roc Nation.” Ze begon te studeren aan het conservatorium van Amsterdam en al snel volgde de kans om ook internationaal op te treden. In 2013 deed ze mee aan de The Voice of Holland en schopte het tot de kwartfinales. Het balletje ging rollen en in 2014 werd ze ontdekt door producer Needlz die een Grammy won voor de plaat Just The Way You Are van Bruno Mars. In september 2018 tekende ze een contract bij het platenlabel van Jay-Z. En in februari verhuist ze voor haar carrière naar Los Angeles.

Het lijkt er op dat je al je doelen van 2011 hebt behaald. Laten we een beetje bij het begin van je Amerikaanse carrière beginnen. Hoe kwam je met producer Needlz (hij werkt samen met Drake, Cardi B en Bruno Mars) in contact?
Ik kwam via een singer-songwriter wedstrijd uit Rotterdam bij hem terecht. Die wedstrijd ging de hele wereld over en er werden zes mensen gekozen die mochten een weekje naar Atlanta gaan voor de muziek. Via via kwam ik bij Needlz terecht, dat was in 2014. Hij vroeg mij wat wil je eigenlijk bereiken en hoe ik dacht dat hij mij kon helpen. Ik wilde dat hij mij hielp met mooie muziek produceren en getekend worden door Roc Nation. Op een gegeven moment was ik bij hem thuis en toen vroeg hij of ik met hem wilde samenwerken. Ik voelde me enorm vereerd. We zijn een traject aan gegaan van vier jaar en we hebben hele mooie nummers weten te maken.

En toen? Hoe ben je uiteindelijk bij het platenlabel van Jay-Z terecht gekomen?
Needlz had op Instagram een sample van een mijn liedjes geplaatst. Orlando McGhee is de talentscout bij Roc Nation en hij zag mij voorbij komen op de Instagram van Needlz. Orlando belde Needlz met de vraag of ik misschien interesse had om langs te komen. Een van mijn eerste reacties was dat ik op mijn knieën ging om te bidden. Ik werk keihard, ik heb alles gegeven, maar dit was buiten mijn macht, dit was iets goddelijks. Ik was ontiegelijk dankbaar.

Waarom wilde je zo graag een contract bij Roc Nation?
Het label is gestart door een artiest, door Jay-Z. Alle artiesten die bij het label zijn aangesloten zijn stuk voor stuk authentieke artiesten. Roc Nation is geen machine, die producten maakt die de markt leuk vindt, dat doen veel labels namelijk wel. Ze kijken echt naar wie je bent, ze kijken naar je als persoon en hoe ze jou als persoon kunnen helpen.

Heb je Jay-Z eigenlijk al ontmoet of toevallig met Beyoncé in de lift gestaan?
Nee, nog niet hij was van de zomer op wereldtour met Beyoncé. Wel heb ik Tata (Jay-Z noemt hem geregeld in zijn raps), de rechterhand van Jay-Z de hand geschud. Toen ik auditie kwam doen zat de kamer vol met mannen en een dame. Het was best heel spannend, ik zag allemaal bekende gezichten van mensen die ik al jaren volgde. Maar ik dacht doei,ik kan nu niet ineens zenuwachtig gaan doen, ik had de kans gekregen om mijn droom te verwezenlijken en toen moest ik laten zien wat ik kon ook. Mijn nummer werd heel goed ontvangen. Toch duurde het nog een halfjaar voordat ik uiteindelijk weer werd gebeld. Ik was al bang dat ze mij vergeten waren, maar het bleek dat ze intern bezig waren met allerlei veranderingen.

Je nummer doet het goed in de Amerikaanse hitlijsten, hoe is dat gegaan?
In september ben ik naar Amerika gevlogen om mijn contract te tekenen en we hebben een videoclip opgenomen. Vanaf toen ging alles supersnel. De producent van Roc Nation had het nummer gedeeld met radio dj’s en die zijn er mee gaan rennen. Ze hebben het gelijk gedraaid op grote zenders waar miljoenen mensen naar luisteren.

Naar welke muziek luister jezelf eigenlijk?
Mijn mentrix op de middelbare school moedigde me aan om naar Lauryn Hill te luisteren. Verder luister ik graag naar Bob Marley, Sade en vroeger veel naar Destiny Child haha. Maar om eerlijk te zijn luister ik niet heel veel muziek. Ik ben al de hele dag bezig met muziek maken, soms vind ik het dan fijn om even geen muziek te horen. Muziek heeft wel een hele belangrijke plek in mijn leven. Het ontspant, het heelt, het verbindt mensen. Muziek kan je hele mood bepalen, luister maar eens naar Gregory Porter, zijn muziek is zo intens.

Het geloof speelt ook een belangrijke plek in je leven, wat betekend god voor je?
Ik ben niet dogmatisch, ik ga niet naar de kerk, maar ik geloof wel degelijk in god. Als je geloof in iets en vast kunt houden aan het goddelijke dan kan het zich op die manier manifesteren. God is eigenlijk alles voor mij. Toen ik 16e was stond ik op het punt om een einde aan mijn leven te maken. Als ik god op dat moment niet in mijn leven had was ik denk ik wel gesprongen. God zit heel diep bij mij. Die liefde is zit heel diep. Ik heb ook een Bijbel app en elke dag krijg ik dan een melding met een bijzondere tekst.

Wat heb je geleerd van die donkere periode op je 16e?
..Hou vol, het is het waard.” Ik heb veel geleerd van god, maar ook van mezelf. Ik was een tijdje dakloos, ik had geen vaste woonplaats en sliep overal en nergens. Maar ondanks alle eenzaamheid en donkere dagen is het het allemaal waard geweest. Ik heb veel van mezelf geleerd omdat ik zo veel alleen was. En ik heb veel geleerd over hoe mensen zijn. Ik heb gezien hoe het op de straat werkt en dat heeft me wel sterker gemaakt.

Zijn we je straks eigenlijk helemaal kwijt aan Amerika?
Nee, ik kom nog wel terug naar Amsterdam. Ik vind Amsterdam veel te leuk, ik heb mijn huis in Amsterdam-Zuidoost ook nog niet opgezegd. En ik hou ook van mijn anonimiteit hoor. Laat mij maar lekker boodschappen doen bij de Albert Heijn. Ik ga trouwens niet alleen naar Amerika. Ik ga samen met mijn beste vriendin Precious, ze is al zeven jaar mijn business partner en heeft ook meegeschreven aan sommige nummers. Het is eigenlijk meer mijn grote zus.

Hoe zit het met de fans, kan je nog over straat? 
Vooral in Amerika heb ik veel fans. Ze sturen vooral berichtjes via Instagram en vragen wanneer ik kom optreden.

Oke en hoe zit het eigenlijk met de liefde?
Nee, ik heb wel veel geschreven over de liefdes in mijn leven. Maar op dit moment is er geen man in mijn leven, maar ik sta er zeker voor over.

Wat doe je eigenlijk als je een avondje vrij bent? Ga je veel uit?
Met uitgaan ben ik tien jaar geleden al gestopt. Ik heb sinds twee weken een Nintendo Switch en die vind ik helemaal te gek. Ik neem dat ding overal mee naar toe. Kom, we gaan een potje spelen.


Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld

Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld

De afgelopen drie jaar stond Garrix bovenaan de top 100. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:30

Martin Garrix is niet langer meer de populairste dj ter wereld. Tijdens het Amsterdam Dance Event werd hij van de troon gestoten toen het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike de eerste plek bemachtigden.

De afgelopen drie jaar stond Garrix bovenaan de top 100 van het tijdschrift DJ Mag, maar dit jaar moet hij genoegen nemen met een tweede plek. David Guetta bemachtigde dit jaar de derde plaats.

De Top 100 van populairste dj’s wereldwijd werd in de nacht van zaterdag op zondag onthuld, tijdens AMF. Dat is het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event. Meer dan een miljoen mensen brachten hun stem uit.


De Dijk weet nu écht hoe het moet


De Dijk weet nu écht hoe het moet


De Dijk weet nu écht hoe het moet
. / Foto: Pim Kops

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 OKT 2019

De Dijk brengt vandaag een nieuw album uit en start aan een nagenoeg uitverkochte tournee. Het einde lijkt nog lang niet in zicht. „Niemand van ons kan zich voorstellen dat het ooit ophoudt”, aldus zanger Huub van der Lubbe.

Daags voor de aanvang van de clubtour van De Dijk, waarbij onder meer drie keer Paradiso op het programma staat, komen de bandleden samen bij hun repetitiehok in Amsterdam. Terwijl de muzikanten met hun instrumenten sjouwen, komt Huub van der Lubbe goedgeluimd aanfietsen. Hij is in zijn nopjes, want hij kijkt uit naar de tournee en hij is apetrots op het achttiende Dijk-album Nu Of Nou. „Je hebt iedere keer de illusie dat de plaat die je nu gemaakt hebt de allerbeste is en weet je wat het grappige is?”, glundert Van der Lubbe. „Dit ís de allerbeste.” Hij is vooral bijzonder te spreken over de producties van drummer Antonie Broek. „Iedere keer als een plaat af is, vinden we ‘m te gek en zeggen we: ‘De volgende wordt nog beter! We weten nu hoe het moet.’ Nu zeggen we dat niet. Nu zeg ik: ‘Dit is hoe het moet! Dit is hoe we zijn op ons best.”

Niet eens een mobieltje


Deze app voorspelt de hits van de toekomst

Deze app voorspelt de hits van de toekomst

Er is nu een app die hitpotentie cijfermatig kan vaststellen. /Unsplash

Foto van 'Pierre Oitmann'

10 OKT 2019

Het is enorm lastig om als jong talent door te breken in de muziekindustrie. Nu is er een app die hitpotentie cijfermatig kan vaststellen.

Wat maakt een hit? Dat is een vraag die platenmaatschappijen dagelijks bezighoudt. Er zijn vele theorieën over en er is geregeld onderzoek naar gedaan, waarbij vrijwel altijd wordt gekeken naar nummers die in het verleden de hitlijsten domineerden. Grote radiostations hebben panels die de liedjes op hun speellijsten keuren, zodat muzieksamenstellers weten welke tracks luisteraars willen horen, maar als je een beginnende band of artiest bent, komt het wellicht niet eens zover dat radiomakers je nummer beluisteren.

Wat opkomend talent betreft, speelt vooral fingerspitzengefühl van platenfirma’s en programmamakers een grote rol. Willem Bloem stoorde zich aan ‘het onderbuikgevoel van een enkeling’ die bepaalt wat er op radio en tv te horen is en bouwde de app Sounders Music, in samenwerking met marktonderzoekinstituut GfK en wervingsbureau Respondenten.nl.


The Beatles nog altijd op nummer 1

The Beatles nog altijd op nummer 1

Vijftig jaar na het verschijnen van het album Abbey Road stevenen The Beatles op de eerste plek van de Album Top 100 af met een heruitgave van die plaat. /ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

3 OKT 2019

Vijftig jaar na het verschijnen van het album Abbey Road stevenen The Beatles op de eerste plek van de Album Top 100 af met een heruitgave van die plaat. Wat maakt dit album nog altijd zo geliefd?

In 1969 zaten Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr voor het laatst met zijn vieren in de Abbey Road Studio, gelegen aan de gelijknamige weg in het noorden van Londen. Op het zebrapad voor de befaamde platenstudio werd op 8 augustus van dat jaar de iconische hoesfoto geschoten door Lennons vriend Iain Macmillan. Het album zelf werd vernoemd naar de locatie waar de Fab Four in de jaren ’60 zoveel van hun tijd doorbrachten. Een jaar later verscheen nog wel de plaat Let It Be, waarop de Amerikaanse producer Phil Spector oudere opnames onder handen nam, maar Abbey Road was het laatste echte studioproject van The Beatles. De nieuwe heruitgave van Abbey Road bevat een gloednieuwe mix van Giles Martin, zoon van Beatles-producer George Martin.

Streaming vs verkoop


In beeld: Cher in de Ziggo Dome

Foto's: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

1 OKT 2019

Popdiva Cher was maandagavond na vijftien terug in Nederland.

73 jaar is ze, maar Cher stond maandag vol overgave 'gewoon' op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam.

Here We Go Again


Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3

Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3

Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3 / Screenshot YouTube

Foto van 'Metro'

28 SEP 2019

In de nieuwe single van K3 zijn zoenende vrouwen te zien. Het is voor het eerst dat een dergelijke homoseksuele kus te zien is in de nieuwe videoclip van de meidengroep. 

In het nummer Altijd blijven dromen komen meerdere stelletjes in beeld, waaronder de twee vrouwen. In het lied, waarvan de clip vrijdag uitkwam, zingen de vrouwen over dat ze altijd zullen blijven dromen.

Naast het vrouwelijke stel zijn ook een ouder echtpaar, twee kinderen en een getint koppel te zien in de video. Aan het eind van het nummer geeft ieder stel elkaar een zoen.


Billie 'Bad Guy' Eilish komt weer naar Nederland

Billie Eilish was dit jaar al in Nederland voor Lowlands. / ANP

Foto van 'Metro'

27 SEP 2019

Fans opgelet: de Amerikaanse zangeres Billie Eilish strijkt volgend jaar met haar 'Where Do We Go? World Tour' neer in Nederland, maakte concertorganisator MOJO vrijdagmiddag bekend.

I'm the bad guy... Duh." Zing jij het nummer volgend jaar live mee? Op maandag 13 juli geeft Eilish een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Eerste jonge zangeres


Rapper Snelle vereerd door samenwerking Marco Borsato


Rapper Snelle gaat een unieke samenwerking aan met Ewbank en Borsato /Wouter van de Linde

Foto van 'Pierre Oitmann'

26 SEP 2019

Exact vijftien jaar na de nummer 1-hit Wat Zou Je Doen met Ali B werkt Marco Borsato opnieuw samen met een rapper, ditmaal Snelle. „Ik vind het leuk om jong talent een kans te geven”, aldus de 52-jarige zanger.

Marco Borsato werkte eerder al met Ali B. /Wouter van de Linde

Lippenstift


Suzan & Freek verbaast over plotseling succes

Suzan & Freek verbaasd over plotseling succes

Suzan & Freek

Foto van 'Pierre Oitmann'

26 SEP 2019

Na jaren te hebben opgetreden met liedjes van anderen, brengt het duo Suzan & Freek het album Gedeeld Door Ons uit. „Het voelt als onze muziekbaby”, aldus Freek Rikkerink. 

Het Achterhoekse koppel wist online een aanzienlijke fanschare voor zich te winnen met akoestische covers van The Chainsmokers, Is Ook Schitterend!, Dua Lipa en Lost Frequencies. Pas met het verschijnen van de zelfgeschreven songs Als Het Avond Is en Blauwe Dag wisten Rikkerink en zijn wederhelft Suzan Stortelder ook radio-luisterend Nederland voor zich te winnen. Samen met nog acht andere nummers zijn de hits te vinden op het debuutalbum Gedeeld Door Ons. „Mensen vroegen ons toen we nog die covers deden of we ook eigen nummers hadden, maar we waren nog aan het ontdekken wat we leuk vonden, wat we zelf wilden en wat onze muziekstijl was”, zegt Suzan.

„We dachten: laten we gewoon een eigen liedje maken, we zien wel. We kunnen het altijd nog weggooien.” Dat eerste liedje dat de twee zelf schreven, was Als Het Avond Is. „We wilden nog niet op onze social media delen dat we ermee bezig waren, want dan zit je ergens aan vast”, vult Freek aan. „Als het goed voelt, brengen we het uit en anders stoppen we het in een la en luisteren we er nooit meer naar. Toen hadden we Als Het Avond Is gemaakt en dachten we dat we dit misschien eens moesten uitbrengen. Zo geschiedde.” Enige twijfel was er wel. „We wisten zelf nog niet of het wel goed was”, bekent Suzan. „We moesten vooral kijken of we het zelf leuk vonden. We hebben het een paar weken weggelegd en toen vonden we dat nog steeds.”


Driekwart is trots op muziek van eigen bodem

Driekwart is trots op muziek van eigen bodem

Davina Michelle, superhit met Duurt Te Lang. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

25 SEP 2019

Iets minder luisteraars, maar nog altijd driekwart, trots op muziek van eigen bodem. Liedjes zijn vaak lekkere guilty pleasures.

Driekwart van de Nederlandse muziekluisteraars is trots op platen van eigen bodem. Radiozender 100% NL, dat jaarlijks een onderzoek over muziek van Nederlandse artiesten houdt, ziet dat het percentage iets lager ligt dan vorig jaar. 72 procent van duizend ondervraagden van 18 jaar en ouder is wel van mening dat de kwaliteit van Nederlandse nummers het afgelopen jaar is verbeterd.

'We zijn verwend'


André Hazes overleed 15 jaar geleden, maar leeft nog altijd voort

André Hazes overleed 15 jaar geleden, maar leeft nog altijd voort

Maandag is het precies vijftien jaar geleden dat volkszanger André Hazes op 53-jarige leeftijd stierf. /ANP

Foto van 'Metro'

23 SEP 2019

Maandag is het precies vijftien jaar geleden dat volkszanger André Hazes op 53-jarige leeftijd stierf. Naast zijn vrouw en kinderen, liet hij een hoop hits achter. Hits die nu nog steeds in kroegen worden gedraaid, of tijdens concerten, zoals Holland Zingt Hazes. Vrijwel iedereen kan wel een of meerdere nummers meeblèren, waardoor Hazes nog altijd voortleeft.

Op woensdag 22 september 2004 werd de volkszanger met koorts en klachten van benauwdheid opgenomen in het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. De volgende ochtend, om half 10, overleed hij.

Meezingers


Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Foto van 'Pierre Oitmann'

20 SEP 2019

Ruim een jaar na zijn overwinning in The Voice Of Holland brengt Jim van der Zee een plaat vol zelfgeschreven nummers uit. „The Voice heb ik altijd gezien als een promotietool voor mezelf; een podium waarmee je veel mensen kan bereiken.” 

Tijdens zijn deelname aan The Voice gooide Van der Zee hoge ogen met zijn vertolkingen van hits van Bruce Springsteen, Don McLean en Chris Isaak, die allen terechtkwamen op zijn succesvolle debuutplaat Where I Come From. Sindsdien heeft hij gewerkt aan de opvolger Starting The Engine, met louter liedjes uit zijn eigen pen. „Het is een metafoor voor een proces waar ik nu nog steeds in zit”, legt hij uit over de albumtitel wanneer we hem spreken in zijn tot thuisstudio omgebouwde woning in het centrum van Amsterdam. „Het slaat op het laatste jaar.”

Album uit eigen zak


Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Whitney Houston treedt op in Duitsland in 2009. / AFP

Foto van 'Metro'

17 SEP 2019

Fans van de overleden zangeres Whitney Houston krijgen volgend jaar de kans om alsnog een concert van hun idool mee te maken. Op 13 maart zal haar hologram namelijk een optreden verzorgen in de AFAS Live in Amsterdam.

Dat maakte organisator BASE Hologram dinsdag bekend. Tijdens An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour, zal een hologram van de zangeres te zien zijn, samen met een liveband, achtergronddansers- en zangeressen.

De zang van Whitney zal digitaal worden bewerkt, met als een betere kwaliteit tot gevolg. De concerttour zal van februari tot en met april volgend jaar door de Verenigde Staten en Europa reizen.


Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden
Likeability of3

Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden

Rob de Nijs (76) neemt na zestig jaar afscheid van het podium, hij heeft de ziekte van Parkinson. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

17 SEP 2019

Na zestig jaar neemt Rob de Nijs (76) afscheid van het podium. Dinsdag maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en daarom nog één laatste cd zal maken, waarop een afscheidsconcert volgt.

Eind augustus viel de zanger nog van een podium, tijdens een optreden in Naaldwijk. Op Twitter schreef hij toen: „Het ziet er erger uit dan het is! Voor mensen die nu zeggen: „die ouwe moet stoppen”, dat gaat (nog) niet gebeuren! Bedankt voor alle harten onder de riem. Love you all”. Nu lijkt het doek binnenkort toch te vallen voor De Nijs.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Beste werk ooit': Kensington releast bizarre kampvuurvideo

Heb jij 'm al gehoord? /Kensington, YouTube.

Foto van 'Elselotte Smink'

12 SEP 2019

Is het een grap, een subtiele hint, of gewoon een hele relaxte video? Dat vragen kijkers zich af bij de 'nieuwe clip' die Kensington maandag op YouTube plaatste. 

Kensington - Campfire (Official) is precies wat de titel doet vermoeden. Een gezellig knisperend kampvuur, met de mannen van Kensington ervoor. En dat maar liefst 11 uur en 15 minuten (!) lang.

Verrassing in beeld


Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Ilse DeLange beleeft met veel plezier drukke tijden. / Paul Bellaart

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Het is beter je helden niet te ontmoeten, is een bekende opvatting. Ilse DeLange deed het toch en niet zonder succes.

T-Bone Burnett heet hij, de held van Ilse DeLange. Amerikaans muzikant, songwriter, maar bovenal een markante producer (hij houdt niet van optreden) en winnaar van dertien Grammy Awards. Twee van zijn albums draaide Ilse DeLange letterlijk grijs en gebruikte ze als referentie. „Als ik duidelijk wilde maken hoe iets moest klinken, dan noemde ik die.” Deze man zou toch eigenlijk haar nieuwe en vrijdag te verschijnen album Gravel & Dust produceren, een americana-album in de lijn van World of Hurt van 21 jaar geleden. Maar ja, je held ontmoeten is er ook een verliezen. Dan is hij opeens ‘een bekende’. Een vriend en producer introduceerde haar bij dé held en na een lange en enthousiaste mail zat ze in de VS met T-Bone Burnett aan de koffie. Hij rustig, Ilse DeLange nerveus en hyper als de pest.

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

T-Bone Burnett. / George Frey | EPA


Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj na de MTV Awards in 2018 waar ze twee awards won. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

5 SEP 2019

Nicki Minaj heeft laten weten te stoppen met het maken van muziek. De 36-jarige rapper laat op Twitter weten dat ze zich wil gaan focussen op een gezin.

„Ik heb besloten met pensioen te gaan en mijn gezin te stichten", twittert Nicki. „Ik weet dat jullie nu gelukkig zijn." Wel steekt de rapper haar fans een hart onder de riem. „Blijf me draaien, doe het tot mijn dood. Ik blijf altijd van jullie houden."


Famke: Ik kon daar niet mijn eigen keuzes maken

Famke Louise tijdens een optreden. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

2 SEP 2019

Famke Louise heeft zich in een interview met FunX wederom uitgesproken over de tijd dat Bizzey en JayJay Boske haar management deden. Na verloop van tijd wordt steeds meer duidelijk waarom Famke uiteindelijk besloot om weg te gaan bij de mannen die haar eerste hits begeleidden.

Famke wordt geïnterviewd door Ouassima voor FunX tijdens haar zomertour. Die vraagt haar hoe ze fit blijft tijdens deze lange periode van vele optredens. Famke geeft daarop een verrassend antwoord: „Voor mij helpt het als ik eventjes stop met sporten."

„Heel veel mensen zeggen dat je er fit van wordt en juist meer energie krijgt, maar het brak mij vorig jaar gewoon helemaal op", legt ze uit. „Ik merk dit jaar dat alles een stuk beter gaat."


Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Wachtende fans voor de Ziggo Dome / ANP

Foto van 'Metro'

23 AUG 2019

Het geduld van de trouwe Arianators wordt dan eindelijk beloond. Al sinds vrijdagochtend bivakkeren tientallen fans voor de deur van de Ziggo Dome, om vooraan te kunnen staan bij het optreden van Ariana Grande.

Wachtende Ariana-fans mogen eindelijk Ziggo Dome in

Al sinds vrijdagochtend zaten/lagen er fans te wachten / ANP

De deuren van de Amsterdamse popzaal gaan om 18.30 uur open, schrijft BuzzE. Tientallen Arianators, zoals de fans van de Amerikaanse zangeres zichzelf noemen, hadden zich vrijdagochtend al voor de deur verzameld. In de loop van de dag voegden zich daar steeds meer bezoekers bij.