theme logoDe vibe van de stad

Van dakloze tiener naar muzikale ster van Jay-Z

In september 2018 tekende ze een contract bij het platenlabel Roc Nation van Jay-Z. En in februari verhuist ze voor haar carrière naar Los Angeles.

Foto van 'Lisa Vermeij'

28 JAN 2019

De 29-jarige zangeres Nicole Bus doet het goed in Amerika, ze tekende onlangs een platencontract bij Roc Nation, het platenlabel van Jay-Z! Andere grote namen bij het label zijn Mariah Carey, Rihanna, Robin Thicke en Shakira. Haar eerste single ‘You’ stijgt in de Amerikaanse hitlijsten en begin februari verhuist de uit Houten afkomstige zangeres naar Amerika. Voordat ze aan haar avontuur in Amerika begint spreken we Nicole nog even in het door haar zo geliefde Amsterdam.

Nicole is al sinds haar 16e bezig met het maken van muziek. Het was haar mentrix op de middelbare school die haar stimuleerde om een eigen sound te maken. ,,Ze gaf mij een album van Lauryn Hill, tot nu toe nog steeds mijn idool, en adviseerde mij om mezelf op muzikaal vlak te ontwikkelen,” zegt Nicole als ze een hap neemt van haar croissantje. ,,Ik moet nog even ontbijten, wil je ook? Ze zijn heel lekker.”

Ontdekt door label van Jay-Z

De getalenteerde zangeres volgde een opleiding aan de popacademie, maar had het in die tijd niet gemakkelijk, ze leefde zelfs een periode op straat en voelde zich depressief. Het geloof in god en daardoor ook in zichzelf gaf haar de kracht om verder te gaan. In 2011 was ze voor een muzikaal event in Nigeria en maakte ze een lijst met dingen die ze voor zichzelf wilde behalen. ,,Ik was aan het nadenken over wat ik belangrijk vond in het leven. Ik wilde graag worden toegelaten op het conservatorium van Amsterdam een platendeal tekenen met Kees de Koning, werken met een Grammy genomineerde/winnende producer en een platendeal bij Roc Nation.” Ze begon te studeren aan het conservatorium van Amsterdam en al snel volgde de kans om ook internationaal op te treden. In 2013 deed ze mee aan de The Voice of Holland en schopte het tot de kwartfinales. Het balletje ging rollen en in 2014 werd ze ontdekt door producer Needlz die een Grammy won voor de plaat Just The Way You Are van Bruno Mars. In september 2018 tekende ze een contract bij het platenlabel van Jay-Z. En in februari verhuist ze voor haar carrière naar Los Angeles.

Het lijkt er op dat je al je doelen van 2011 hebt behaald. Laten we een beetje bij het begin van je Amerikaanse carrière beginnen. Hoe kwam je met producer Needlz (hij werkt samen met Drake, Cardi B en Bruno Mars) in contact?
Ik kwam via een singer-songwriter wedstrijd uit Rotterdam bij hem terecht. Die wedstrijd ging de hele wereld over en er werden zes mensen gekozen die mochten een weekje naar Atlanta gaan voor de muziek. Via via kwam ik bij Needlz terecht, dat was in 2014. Hij vroeg mij wat wil je eigenlijk bereiken en hoe ik dacht dat hij mij kon helpen. Ik wilde dat hij mij hielp met mooie muziek produceren en getekend worden door Roc Nation. Op een gegeven moment was ik bij hem thuis en toen vroeg hij of ik met hem wilde samenwerken. Ik voelde me enorm vereerd. We zijn een traject aan gegaan van vier jaar en we hebben hele mooie nummers weten te maken.

En toen? Hoe ben je uiteindelijk bij het platenlabel van Jay-Z terecht gekomen?
Needlz had op Instagram een sample van een mijn liedjes geplaatst. Orlando McGhee is de talentscout bij Roc Nation en hij zag mij voorbij komen op de Instagram van Needlz. Orlando belde Needlz met de vraag of ik misschien interesse had om langs te komen. Een van mijn eerste reacties was dat ik op mijn knieën ging om te bidden. Ik werk keihard, ik heb alles gegeven, maar dit was buiten mijn macht, dit was iets goddelijks. Ik was ontiegelijk dankbaar.

Waarom wilde je zo graag een contract bij Roc Nation?
Het label is gestart door een artiest, door Jay-Z. Alle artiesten die bij het label zijn aangesloten zijn stuk voor stuk authentieke artiesten. Roc Nation is geen machine, die producten maakt die de markt leuk vindt, dat doen veel labels namelijk wel. Ze kijken echt naar wie je bent, ze kijken naar je als persoon en hoe ze jou als persoon kunnen helpen.

Heb je Jay-Z eigenlijk al ontmoet of toevallig met Beyoncé in de lift gestaan?
Nee, nog niet hij was van de zomer op wereldtour met Beyoncé. Wel heb ik Tata (Jay-Z noemt hem geregeld in zijn raps), de rechterhand van Jay-Z de hand geschud. Toen ik auditie kwam doen zat de kamer vol met mannen en een dame. Het was best heel spannend, ik zag allemaal bekende gezichten van mensen die ik al jaren volgde. Maar ik dacht doei,ik kan nu niet ineens zenuwachtig gaan doen, ik had de kans gekregen om mijn droom te verwezenlijken en toen moest ik laten zien wat ik kon ook. Mijn nummer werd heel goed ontvangen. Toch duurde het nog een halfjaar voordat ik uiteindelijk weer werd gebeld. Ik was al bang dat ze mij vergeten waren, maar het bleek dat ze intern bezig waren met allerlei veranderingen.

Je nummer doet het goed in de Amerikaanse hitlijsten, hoe is dat gegaan?
In september ben ik naar Amerika gevlogen om mijn contract te tekenen en we hebben een videoclip opgenomen. Vanaf toen ging alles supersnel. De producent van Roc Nation had het nummer gedeeld met radio dj’s en die zijn er mee gaan rennen. Ze hebben het gelijk gedraaid op grote zenders waar miljoenen mensen naar luisteren.

Naar welke muziek luister jezelf eigenlijk?
Mijn mentrix op de middelbare school moedigde me aan om naar Lauryn Hill te luisteren. Verder luister ik graag naar Bob Marley, Sade en vroeger veel naar Destiny Child haha. Maar om eerlijk te zijn luister ik niet heel veel muziek. Ik ben al de hele dag bezig met muziek maken, soms vind ik het dan fijn om even geen muziek te horen. Muziek heeft wel een hele belangrijke plek in mijn leven. Het ontspant, het heelt, het verbindt mensen. Muziek kan je hele mood bepalen, luister maar eens naar Gregory Porter, zijn muziek is zo intens.

Het geloof speelt ook een belangrijke plek in je leven, wat betekend god voor je?
Ik ben niet dogmatisch, ik ga niet naar de kerk, maar ik geloof wel degelijk in god. Als je geloof in iets en vast kunt houden aan het goddelijke dan kan het zich op die manier manifesteren. God is eigenlijk alles voor mij. Toen ik 16e was stond ik op het punt om een einde aan mijn leven te maken. Als ik god op dat moment niet in mijn leven had was ik denk ik wel gesprongen. God zit heel diep bij mij. Die liefde is zit heel diep. Ik heb ook een Bijbel app en elke dag krijg ik dan een melding met een bijzondere tekst.

Wat heb je geleerd van die donkere periode op je 16e?
..Hou vol, het is het waard.” Ik heb veel geleerd van god, maar ook van mezelf. Ik was een tijdje dakloos, ik had geen vaste woonplaats en sliep overal en nergens. Maar ondanks alle eenzaamheid en donkere dagen is het het allemaal waard geweest. Ik heb veel van mezelf geleerd omdat ik zo veel alleen was. En ik heb veel geleerd over hoe mensen zijn. Ik heb gezien hoe het op de straat werkt en dat heeft me wel sterker gemaakt.

Zijn we je straks eigenlijk helemaal kwijt aan Amerika?
Nee, ik kom nog wel terug naar Amsterdam. Ik vind Amsterdam veel te leuk, ik heb mijn huis in Amsterdam-Zuidoost ook nog niet opgezegd. En ik hou ook van mijn anonimiteit hoor. Laat mij maar lekker boodschappen doen bij de Albert Heijn. Ik ga trouwens niet alleen naar Amerika. Ik ga samen met mijn beste vriendin Precious, ze is al zeven jaar mijn business partner en heeft ook meegeschreven aan sommige nummers. Het is eigenlijk meer mijn grote zus.

Hoe zit het met de fans, kan je nog over straat? 
Vooral in Amerika heb ik veel fans. Ze sturen vooral berichtjes via Instagram en vragen wanneer ik kom optreden.

Oke en hoe zit het eigenlijk met de liefde?
Nee, ik heb wel veel geschreven over de liefdes in mijn leven. Maar op dit moment is er geen man in mijn leven, maar ik sta er zeker voor over.

Wat doe je eigenlijk als je een avondje vrij bent? Ga je veel uit?
Met uitgaan ben ik tien jaar geleden al gestopt. Ik heb sinds twee weken een Nintendo Switch en die vind ik helemaal te gek. Ik neem dat ding overal mee naar toe. Kom, we gaan een potje spelen.


Op de Zwarte Cross kan (bijna) álles

Op de Zwarte Cross kan (bijna) álles

De mainstage van de Zwarte Cross. / Feestfabriek Alles Komt Goed

Foto van 'Erik Jonk'

18 JUL 2019

In totaal trekken vanaf donderdag 18 juli, verspreid over vier dagen, 220.000 mensen naar de uitverkochte Zwarte Cross in de Achterhoek. Wat is toch de aantrekkingskracht van dit grootste betaalde festival van Nederland?

Grappig, creatief, groots, feestelijk en gevarieerd. Die vier begrippen zou Metro op Post-its schrijven als samenvatting van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Verslaggever Erik Jonk bezocht het festival vier keer ‘de volle mep’ (vier dagen) en laat zijn licht schijnen over het succes. De slogan deze 23e editie: Niks is onmogelijk. En zo is het op de Zwarte Cross maar net.

Op de Zwarte Cross kan (bijna) álles

Touwtje springen? Op de Zwarte Cross 'bijzonder gewoon'.


Jongen op Dour uit 25 meter hoge kraan gered

Dour-festival/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JUL 2019

Wie jong is doet tijdens een feestje wel eens iets raars, maar een jongen op Dour heeft er wel een heel aparte ochtend op zitten. Hij kwam zondag vast te zitten in een 25 meter hoge kraan op het Belgische festival.

500 meter

De kraan was geen attractie die bij het festival hoorde, maar stond op verboden terrein, 500 meter van de festivalweide af. Toch besloot hij er in te klimmen, waarna hij er niet meer uit kon komen. De veiligheidsdiensten werden op de hoogte gebracht en moesten hem komen bevrijden.


Mumford & Sons is klaar voor de volgende fase

ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 JUL 2019

Mumford & Sons is inmiddels alweer acht maanden op weg met de tournee behorend bij het vierde album Delta, al lijkt het einde voorlopig nog niet in zicht. „De lanceerfase is voltooid, maar voor ons is dat pas fase 1”, vertelt bassist Ted Dwane. „Er komt sowieso een tweede fase en misschien wel een derde.”

Na de folkalbums Sigh No More en Babel, de banjoloze rockplaat Wilder Mind en een EP met de Senegalese zanger Baaba Maal ging Mumford & Sons vol inspiratie aan het werk aan de opvolger Delta. „We hebben heel veel nummers geschreven voordat we de studio in gingen”, aldus Dwane. „We hebben ons vertrouwen in de handen van producer Paul Epworth gelegd om te zien welke liedjes samenhangend genoeg waren om op de plaat te eindigen. Als artiest kun je daar heel erg op vastlopen wanneer je dertig of meer liedjes hebt geschreven. Het is lastig om te kiezen, want je hebt altijd je favorieten, om persoonlijke of emotionele redenen. Daarom is het goed dat iemand als Paul erbij betrokken is.”

Collega Ben Lovett knikt instemmend. „Er is nog zat materiaal over uit de opnames van Delta. Die liedjes pasten gewoon niet bij het concept of ze sloten niet aan bij het verhaal dat we wilden vertellen.” Delta klinkt als een fusie tussen alles wat Marcus Mumford en consorten eerder hebben laten horen en ook de banjo maakt zijn terugkeer, zij het met mate. „Na Sigh No More en Babel zou het heel gemakkelijk zijn geweest om nummers in dezelfde stijl te blijven schrijven, maar dat zou ons uiteindelijk de keel uithangen en zinloos zijn. We hebben constant bij onszelf de vinger aan de pols gehouden om te zien welke muziek we wilden maken. Dat houdt het fris. Het is prettig dat we niet gedefinieerd worden door één bepaalde stijl of een enkel instrument.”


Nicki Minaj toch niet naar Saudi-Arabië voor concert

Nicki Minaj. / AFP

Foto van 'Metro'

10 JUL 2019

De Amerikaanse rapper Nicki Minaj heeft besloten toch af te zien van een tripje naar Saudi-Arabië, waar ze zou optreden. Minaj heeft zich namelijk nog eens in de situatie verdiept, waarna ze besloot af te zien van de trip.

Minaj liet weten niet naar een streng-religieus land te willen reizen waar vrouwen en lhbt’ers worden onderdrukt en gediscrimineerd.

Vrijheid van meningsuiting


Likeability of5

PVV Rotterdam wil Madonnaverbod bij Songfestival

Madonna/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Madonna is komend jaar niet weer welkom op het Eurovisiesongfestival. Tenminste dat is de stellinginname van de PVV Rotterdam, indien het grote liedjesfestijn komend jaar inderdaad in de Havenstad zal worden georganiseerd.

Fractievoorzitter Maurice Meeuwissen maakt op sociale media bekend dat er dinsdag in de gemeenteraad gestemd zal worden over zijn voorstel, dat hij afgelopen week deed. De zangeres zou gedurende de finaledag nergens in Rotterdam welkom zijn.


like
user_72674f9aa37b1ade0c8257363a2213addabd7350_avatar

Stevie Wonder krijgt niertransplantatie

Stevie Wonder. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

7 JUL 2019

Duizenden fans hoorden Stevie Wonder zaterdagavond tijdens een optreden zeggen dat hij binnenkort een niertransplantatie zal ondergaan.

De zanger, songwriter en muzikant zei tijdens het concert in Hyde Park dat hij een donor heeft. Hij wilde de aankondiging nu doen om geruchten over zijn gezondheid te voorkomen.

Onduidelijk waarom


Hellevoetsluis huldigt Duncan Laurence donderdag

Duncan Laurence/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 JUL 2019

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence wordt donderdag gehuldigd in Hellevoetsluis, de plaats waar hij is opgegroeid. De gemeente liet eerder al weten hem in het zonnetje te willen zetten, maar het was door zijn drukke agenda niet eerder mogelijk een huldiging te organiseren.

Hellevoeter

„We zijn enorm trots dat zo’n geweldige artiest zich ‘Hellevoeter’ voelt, ook al woont hij tegenwoordig niet meer in Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders heeft dan ook besloten Duncan Laurence voor deze ongelooflijke prestatie te eren met de Hellevoetse onderscheiding, de Jan Blankenspeld", aldus de gemeente in een verklaring.


België heeft nu eigen soort Fyre Festival

België heeft nu eigen soort Fyre Festival

Net voordat Vestiville zou losbarsten, werd het evenement afgelast. Foto ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

28 JUN 2019

35.000 mensen die naar het Belgische rapfestival Vestiville zouden gaan, zien hun wilde plannen in rook opgaan. Vlak voor het begin van het festival is het namelijk afgelast door de burgemeester. Hij nam dat besluit omdat de veiligheid van artiesten en bezoekers niet kon worden gegarandeerd. De Amerikaan A$AP Rocky, een van de hoofdacts, had daarvoor al laten weten om die redenen niet te zullen optreden.

Onrust

Het afblazen van het driedaagse festijn in België zorgde voor flinke onrust onder de al aanwezige fans. Om de gemoederen tot bedaren te brengen, moest de hondenbrigade van de politie in actie komen.


Madonna onder vuur vanwege clip met schietpartij

Madonna/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

28 JUN 2019

Madonna is weer op een negatieve manier in het nieuws terechtgekomen. Dit keer niet omdat ze ergens super vals stond op te treden voor een miljoen euro, maar vanwege de videoclip van haar laatste single God Control.

Pulse

De video is namelijk zeer visueel als het aankomt op geweld. Te zien is hoe een groep jongeren gaat feesten in een nachtclub en daar wordt doodgeschoten. Volgens een overlever van de schietpartij in de Amerikaanse homo-nachtclub Pulse in Orlando is de clip te heftig.


‘U2 was de grote trendsetter voor popconcerten’

Foto van 'Pierre Oitmann'

27 JUN 2019

Tegenwoordig is het gebruikelijk dat je tijdens concerten enorme videoschermen en lichtshows ziet, maar dat is een relatief recent fenomeen. „Voor iedere tournee probeer je weer iets nieuws uit”, vertelt Ray Winkler van Stufish Entertainment Architects. 

De gemiddelde concertbezoeker zal nog nooit van de naam Stufish gehoord hebben, maar toch zit het Britse bedrijf achter tal van grote tournees, waaronder die van Beyoncé, The Rolling Stones, Mumford & Sons, Madonna, U2, One Direction, Lady Gaga, Queen, Robbie Williams en de afscheidstournee van Elton John. Daarnaast ontwierp Stufish de MTV Awards, Fashion Awards en de openings- en slotceremonies van de Olympische Spelen in Beijing. „Elk proces omvat andere uitgangspunten, referentiepunten, budgetten en tijdslimieten. Dat heeft allemaal zijn uitwerking op de uiteindelijke shows”, aldus Winkler, bestuursvoorzitter en hoofd design van Stufish.

Hij haalt de afscheidstournee van Elton John, die vorige week in de Ziggo Dome te zien was, aan als voorbeeld. „Geen enkele show is hetzelfde en geen enkel proces kun je herhalen. Het was een unieke ervaring om met Elton en zijn team te werken. Uiteraard zijn er nogal wat uitdagingen om een afscheidstournee van iemand met zulke status eer aan te doen. Elton had een geweldig team onder leiding van zijn echtgenoot David Furnish. We waren erg bevoorrecht om toegang te krijgen tot zoveel Elton John-materiaal. De inzichten die David ons verschafte, waren erg nuttig om een show neer te zetten die op maat gemaakt was voor Elton.”


Metro's 5 concerten die in de verkoop gaan #50

Foto van 'Pierre Oitmann'

27 JUN 2019

1. Martin Garrix
Voor de vijfde keer op rij geeft superster-dj Martin Garrix dit najaar een soloshow tijdens het Amsterdam Dance Event. Net als voorgaande jaren is er één show voor volwassen en eentje voor bezoekers onder de achttien jaar. „Mijn shows tijdens Amsterdam Dance Event zijn altijd een hoogtepunt van mijn jaar”, zegt de dj over zijn aankomende shows. „Het is zo speciaal om op te treden in mijn eigen stad en ook een show te doen voor al mijn jongere fans. Ik kan niet wachten om het dit jaar weer te doen.”

Waar: RAI, Amsterdam.
Wanneer: 18 & 19 oktober 2019.
Ticketprijs: Nnb.
Start kaartverkoop: maandag 1 juli.

Toptrack: Summer Days


Spike voorspelt aardbevinkje in Den Haag

Spike voorspelt aardbevinkje in Den Haag

Spike: DI-RECT staat er áltijd. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

27 JUN 2019

DI-RECT speelt zaterdag een thuiswedstrijd op Parkpop Saturday Night. Spike: „Een vorige keer kwam ik op mijn Puchie, hahahahaha.”

„ DI-RECT gaat niet op vakantie. Wij doen festivals.” Die woorden sprak Spike van Zoest (35) eerder in Metro in een rubriek over ‘festivaltijgers’. Dit seizoen valt het aantal festivals wel mee – dus tegen – maar dat heeft zo z’n redenen. Een lange uitverkochte theatertour zit erop (alleen Carré volgt nog) en er wordt veel nieuwe muziek gemaakt op weg naar het 20-jarig jubileum van volgend jaar. Maar: zaterdag gaat DI-RECT er volle bak tegenaan. ’s Avonds op Park City Live in Heerlen, ’s middags opent de band in eigen stad het zesde Parkpop Saturday Night (voorheen Night at the Park geheten).

Achtertuintje


Win een meet & greet met Maan, zondag op Parkpop

Win een meet & greet met Maan, zondag op Parkpop

Maan tijdens Vrienden van Amstel Live. / Levin den Boer | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

26 JUN 2019

De hand schudden, misschien wel een knuffel krijgen, een gesprekje voeren en een selfie maken met Maan? Dat kan! Metro en festival Parkpop hebben met de zangeres een winactie opgezet en wie weet ontmoet jij haar komende zondag al.

Maan treedt zondag van 17.50 tot 18.35 uur op tijdens het gratis festival in het Zuiderpark in Den Haag. Kort voor of kort na het optreden is de meet & greet waaraan je kunt meedoen. Op Parkpop zie je die dag onder meer ook Waylon, Kovacs, Ronnie Flex, Jett Rebel en Ilse DeLange.

The Voice of Holland


Rammstein 24 juni 2020 in Goffertpark Nijmegen

Rammstein 24 juni 2020 in Goffertpark Nijmegen

Rammstein. / ANP

Foto van 'Metro'

26 JUN 2019

Rammstein treedt volgend jaar opnieuw op in Nederland. De band kondigde woensdag, een dag na de show in De Kuip, een concert aan in het Goffertpark in Nijmegen. Het optreden vindt plaats op 24 juni 2020 en maakt deel uit van de Europese tournee.

Wil je erbij zijn? Schrijf dan vrijdag 5 juli 11.00 uur in je agenda.


Rammstein speelt De Kuip (en omstreken) plat

/ Jelmer Visser

Foto van 'Anne Kersten'

25 JUN 2019

Dat Rammstein dinsdagavond in De Kuip staat is voor heel Rotterdam duidelijk. Sterker nog. Zelfs in Capelle aan den IJssel kunnen ze meegenieten van de Duitsers.


Nieuwe muziek Elton John en Beyoncé in The Lion King

Beyoncé/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

25 JUN 2019

Als er een traditionele animatiefilm van Disney al bekend stond om zijn goede soundtrack en muziek, dan is het The Lion King wel. Niet alleen het overweldigende levenslied Hakuna Matata komt er in voor, maar ook The Circle Of Life en Can You Feel The Love Tonight van Elton John komen in de filmklassieker terug.

Rocketman

Voor de live-actionfilm van The Lion King komt er een nieuw nummer van the Rocketman uit, zonder dat dit ten koste gaat van de oude soundtrack, zo heeft regisseur Jon Favreau bevestigd in een interview met online filmmagazine Fandango. „Het nummer komt nergens voor in de plaats. We behouden alle originele muziek."


Coole hittegolfhits: in de zomer is alles leuker

Coole hittegolfhits: in de zomer is alles leuker

Sean Paul, koning van de zomerhits. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

24 JUN 2019

538 zomerhits van - je verwacht het niet - Radio 538 bezorgen je deze week tijdens tropische temperaturen een extra zomers gevoel. „Muziek klinkt heel anders in de zomer.”

Alsof de zomer op Radio 538 heeft gewacht. Terwijl de mussen zich op de daken installeerden om er de komende dagen vanaf te vallen, startte het radiostation maandagmorgen met de allereerste Zomer Top 538. This ain’t nothin’ but a summer jam roept je beeldscherm als je de lijst online bekijkt. Radioluisteraars mochten op hun favoriete zomerhits stemmen. Tot en met vrijdag – met de finale om 12.00 uur bij Mark Labrand – schalt er één en al zomerse vrolijkheid door de ether. Dan kan je maar beter zonnig weer hebben.

Coole hittegolfhits: in de zomer is alles leuker

Ivo van Breukelen. / William Rutten | Radio 538


Hoge Franse onderscheiding voor Elton John.

Hoge Franse onderscheiding voor Elton John

Hoge Franse onderscheiding voor Elton John. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

22 JUN 2019

Sir Elton John heeft een hoge Franse onderscheiding gekregen. De Britse zanger kreeg in Parijs door president Emmanuel Macron de Légion d'Honneur, de hoogste Franse onderscheiding die een burger kan krijgen, opgespeld.

De uitreiking van de Légion d'Honneur, in het Nederlands voluit de Nationale orde van het Legioen van Eer, vond plaats op de binnenplaats van het Élysée-paleis in de Franse hoofdstad.

Hoge Franse onderscheiding voor Elton John.

Hoge Franse onderscheiding voor Elton John. Foto: ANP.


Rock Werchter wordt heet: hitteplan uitgerold

Rock Werchter wordt heet: hitteplan uitgerold

Er wordt zonnebrand uitgedeeld, er is gratis water en er zijn speciale koelingssystemen bij twee grote podia. /ANP

Foto van 'Metro'

21 JUN 2019

Bezoekers van Rock Werchter moeten zich voorbereiden op een heel warm festival. Zo warm zelfs, dat de organisatie achter het Belgische festival een heel hittegolfplan heeft uitgerold. Van 27 tot en met 30 juni kunnen muziekliefhebbers terecht in Werchter.

Naar verwachting wordt het op donderdag, de eerste dag van het festival, 33 graden. De precieze temperatuur voor de dagen daarna is nog niet helemaal duidelijk, maar dat schommelt waarschijnlijk rond de 30 graden. Er wordt veel gedaan om de hitte draaglijk te maken, zo krijgen twee grote podia speciale verkoelingssystemen, waardoor het binnen iets koeler is dan buiten.

Water en zonnebrand