Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 19 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Met Metrolezers een dagje Serious Request

Ibrahim Doslu (25) kocht maandagavond Metro’s veiling-item voor 3FM Serious Request: een dag bij, met en ín Metro. Hij nam vanuit Weert (!) in alle vroegte met vriend Jeremy Kombrink (18) de trein voor een rondje Nederland: Amsterdam – Usselo – Utrecht, om het week durende event voor drie goede doelen van het Rode Kruis met eigen ogen te zien. Dit is hun welverdiende pagina ‘in Metro’.

6.00 uur

De trein naar Amsterdam, waar de dag om 9.00 uur begint. Ibrahim en Jeremy starten hun take-over van Metro’s Instagram (hun story is vandaag nog te zien). Stipt op tijd op de redactie.

Met Metrolezers een dagje Serious Request
Metro's redactievergadering in de ochtend.

9.30 uur

Redactievergadering (foto links). Het gaat onder meer over mensen die qua lichtjes en tierelantijnen volledig uitpakken met Kerstmis. Ibrahim heeft goede inbreng: ,,Misschien is een factsheet leuk om aan te geven hoeveel elektriciteit we er met z’n allen doorheen jassen.” Maar, na een plaatje in de Metro-voorpagina (foto onder): tijd voor 3FM Serious Request.

Met Metrolezers een dagje Serious Request
Nog even op de kiek in Metro's voorpagina.

10.45 uur

Op naar het dorpje Usselo bij Enschede. ,,Ik kocht het veilingitem om Metro en Serious Request achter de schermen te zien én de goede doelen te steunen”, zegt Ibrahim tijdens de flinke autorit. Die goede doelen zijn overigens bescherming tegen natuurgeweld, reanimeren in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Met Metrolezers een dagje Serious Request
Mark en Rámon lopen Usselo binnen, Ibrahim en Jeremy voorop.

13.15 uur

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, twee van de zes wandelde 3FM-dj’s voor het Rode Kruis, komen met ferme pas Usselo binnen (met Ibrahim en Jeremy natuurlijk, foto midden). Ze zijn zwaar bepakt (want live in de lucht) en dat laatste fascineert de Metrogasten. Het is hectisch en Mark en Rámon liggen een uur achter op schema. De dorpspastoor (foto boven) geeft hen 100 euro, basisschoolkinderen iets verderop 200 euro. Ibrahim spreekt kort met Rámon. ,,Wat is het hoogste bedrag dat jullie hebben opgehaald?” De dj: ,,81.000 euro, nét hiervoor. Geweldig.”

Met Metrolezers een dagje Serious Request
Jeremy met 3FM-dj Frank van der Lende.

16.00 uur

TivoliVredenburg in Utrecht, thuishaven van 3FM Serious Request. Buiten lopen mensen op renbanden om geld op te halen. De Jeugd van Tegenwoordig en Carry Slee lezen voor aan kinderen, uiteraard ook voor het goede doel. Binnen geeft Danny Vormer van NPO een rondleiding. 3FM heeft het concertgebouw werkelijk helemaal overgenomen. Ibrahim en Jeremy mogen de tijdelijke radiostudio van binnen bekijken en genieten zichtbaar (foto rechts). Als tot slot nog selfies worden gescoord met De Jeugd van Tegenwoordig en dj Frank van der Lende is de dag compleet.

Met Metrolezers een dagje Serious Request
Ibrahim (r) en Jeremy in de 3FM-studio in TivoliVredenburg.

17.30 uur

Tijd om TivoliVredenburg te verlaten. Ibrahim: ,,Ik had er vooraf bijna geen beeld van, alleen bij de Metroredactie kon ik me wat voorstellen. De rest was allemaal een verrassing en de moeite waard. Ik wist niet dat er bij 3FM Serious Request zóveel komt kijken.” Jeremy: ,,Je maakt dit niet veel mee, dus gaaf zeg. Het was veel reizen, maar onvergetelijk. Het bijhouden van Metro’s Instagram was echt heel tof.”

Met Metrolezers een dagje Serious Request
Jeremy met Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig.

18.00 uur

Terug in de trein naar Maastricht, bestemming Weert. Tijd om op Instagram te vertellen dat dit artikel donderdag in de krant staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.