theme logoDe vibe van de stad

Marco Borsato dolblij met zege Feyenoord op PSV

Marco Borsato heeft in De Kuip de aftrap voor de Top 4000 van Radio 10 gegeven. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

3 DEC 2018

Waar een dag eerder nog hard werd gejuicht na de doelpunten van Feyenoorders Nicolai Jørgensen en Sam Larsson is nu de geïmproviseerde studio van Radio 10 ingericht. DJ Gerard Ekdom en Marco Borsato zitten rond 07:30 uur al klaar in een van de skyboxen van De Kuip om de aftrap van de Top 4000 te doen. Althans, dat gaat over anderhalf uur op het heilige gras van Stadion Feijenoord gebeuren.

In het doel hangt een spandoek met daarop groot ‘Top 4000’ afgedrukt. De nullen zijn gaten, waar Borsato straks doorheen moet schieten om de lijst van het radiostation officieel te lanceren. Even verderop loopt Erwin Beltman met zijn team over het veld om de oneffenheden glad te strijken die tijdens Feyenoord-PSV zijn ontstaan. De 2-1 zege is hét gesprek in het studiootje, vlak voor de uitzending van ‘Ekdom in de morgen’ begint.

Borsato, samen met zijn zoon groot fan van AZ, is dolblij met de overwinning van Feyenoord. Dat heeft niets te maken met zijn voorkeur voor de club uit Alkmaar maar met zijn tiende concert in De Kuip op woensdag 29 mei. „Dankzij de drie punten tegen PSV is de kans kleiner geworden dat Feyenoord meedoet aan de play-offs om Europees voetbal”, zegt de zanger. „Dan kunnen wij eerder het stadion in om alles op te bouwen. Als ze wel play-offwedstrijden moeten spelen, kunnen wij pas tien dagen later beginnen en moeten we echt dag en nacht doorwerken om het stadion klaar te maken voor mijn concert. Het wordt een heel grote productie, dus als Feyenoord na de reguliere competitie nog in actie komt wordt het heel spannend voor ons om alles tijdig rond te krijgen.”

Duivels dilemma

We leggen Borsato een keuze voor, die betrekking heeft op de wedstrijd Feyenoord-AZ op 20 april: winst AZ zodat Feyenoord is veroordeeld tot de play-offs of een overwinning van de Rotterdammers, waardoor zijn favoriete club Europees voetbal misloopt? „Jeetje, wat een duivels dilemma! Daar wil ik écht geen antwoord op geven, onmogelijk. Dan moet het op die dag maar bepaald worden door het lot. De rest van het seizoen ben ik uiteraard sowieso voor Feyenoord.”

Terwijl het nieuws van 8 uur wordt voorgelezen krijgt Borsato vlak voor het begin van de uitzending nog wat haarlak opgespoten. Ook wordt zijn make-up bijgewerkt. Het mag dan wel radio zijn, fotografen en cameramannen verdringen zich in de kleine studio om Borsato vast te leggen. Het liefst met op de achtergrond de prachtige grasmat. Om de stemming er een beetje extra in te brengen, start Ekdom zijn programma met ‘Binnen’ van de zanger die naast hem druk zit mee te zingen en swingen.

Als de hit uit 2000 is afgelopen worden direct herinneringen aan het stadion opgehaald. Borsato trad er al negen keer op en zal dat volgend jaar niet alleen voor de tiende keer, maar ook voor de elfde en twaalfde keer doen. In 2004 was hij er voor het laatst. „Toen regende het en wilde ik als afsluiter van de piano springen. Die was door de druppels spekglad, dus ik viel head first naar beneden. De volgende dag kon ik niet lopen…”

Fenomenaal

De komst van modernere stadions met een dag heeft ervoor gezorgd dat hij pas na vijftien jaar terugkeert in Stadion Feijenoord. Borsato: „Binnen hoef je nu eenmaal geen rekening te houden met de weersomstandigheden, dat is een groot voordeel. Maar in de buitenlucht optreden heeft iets extra’s, zeker in zo’n stadion. Het geluid is altijd goed, daar hoeven we ons nooit zorgen over te maken. Prince speelde hier niet voor niets ooit drie uur lang. Drie uur! Fenomenaal. Het is altijd blijven kriebelen om hier nog een keer terug te keren. Het was hét poppodium van Nederland en dat gaat het weer worden, want na mij volgen er concerten van internationale artiesten.”

Het is duidelijk dat Borsato nauwelijks kan wachten tot hij weer mag optreden in Rotterdam-Zuid. Hij wijst naar de tribune waar zondag de PSV-supporters in het uitvak zaten. „Kijk, aan die kant van het stadion komt het podium. Daardoor verliezen we wel wat zitplaatsen, maar die winnen we op het veld weer terug. We kunnen ongeveer 47.000 kaartjes verkopen. Je kunt je niet voorstellen hoe het is om voor zo ontzettend veel mensen op te treden. Tijdens concerten staat er altijd een mannetje bij het hoofdgeluid die de beweging van het stadion in de gaten houdt. Hij houdt een metertje in de gaten met de kleuren geel, oranje en rood. Zodra hij rood ziet oplichten moeten alle schuiven van het geluid dicht, zodat de mensen niet meer springen en het stadion niet te veel beweegt. Dat tijdens mijn concerten al een paar keer voorgekomen.”

Woordgrap

Op deze vroege ochtend zit er niemand op de tribune. Er lopen een paar schoonmakers rond om de rotzooi op te ruimen van de fans die naar Feyenoord-PSV hebben gekeken. In de skybox van Radio 10 vertelt Ekdom dat luisteraars kunnen gokken hoeveel pogingen Borsato nodig heeft om door een van de drie gaten te schieten. De Marco BorsaToto, noemt de woordgrapspecialist het.

„Ik heb nog niet kunnen oefenen met schieten en begin nu toch een beetje nerveus te worden”, zegt Borsato. „Ik heb allerlei visioenen gehad dat ik de bal hoog over het doel zou schieten enzo. Gelukkig heb ik er de hele dag voor uitgetrokken…”

Marco Borsato met zijn Top 4000 Award. Foto: ANP

Voordat hij mag afdalen naar het veld, krijgt de 51-jarige zanger de Top 4000 Award overhandigd omdat hij met maar liefst 25 nummers in de lijst staat. Het liedje ‘Dochters’ staat met de twintigste plaats het hoogst genoteerd. Borsato kan zijn oren niet geloven. „Ik sta perplex. Met 25 nummers? Dat is bijna mijn hele oeuvre, haha. Het is een mooi compliment voor de Nederlandse muziek. En zelf mag ik er ook best trots op zijn, denk ik.”

Grasmeester Beltman komt een kijkje nemen in de studio. Borsato en hij kennen elkaar goed, al was de ‘terreinknecht’ niet zo blij met de bekendmaking van de nieuwe reeks Kuipconcerten. Borsato zette met kalk zijn eigen naam op de middenstip van het stadion. „Hij bleef maar met kalk spuiten. Vervolgens ging het er niet meer af”, zegt Beltman nee schuddend. „Zijn naam heeft 2,5 week op het veld gestaan!”

Dan is het eindelijk zover. Marco Borsato loopt door de beroemde spelerstunnel het veld op met zwarte voetbalschoenen aan zijn voeten. „Het is lang geleden dat ik die heb aangehad. Ik denk dat ik een jaar of 15 was. Later heb ik een paar keer meegedaan met zo’n sterrenelftal, maar dat ik echt op voetbal zat is heel lang geleden. En ik was keeper! Ik hield dus vooral ballen uit het doel en nu moet ik ‘m erin schieten.”

Marco Borsato had vijftien jaar geleden voor het laatst voetbalschoenen aan. Foto: ANP

Zijn eerste poging is niet slecht. De bal beland zo’n tien centimeter naast het meest rechtste gat. Poging twee verdwijnt over het doel en ook zijn derde schot mist de juiste richting. Maar dan, na een extra geconcentreerde aanloop, knalt Borsato de bal door een van de gaten. Als een ware Jack van Gelder schreeuwt Ekdom het uit van geluk.

Als het hele circus weer naar de skybox moet worden verplaatst, ziet Borsato zijn kans schoon. Zo vaak loopt hij tenslotte niet op voetbalschoenen in De Kuip. Met de bal aan zijn voet trekt hij nog een sprint richting de middenlijn, waar hij nog één keer gretig uithaalt. „Het was erg indrukwekkend om op dit veld te mogen staan en zelfs een bal op doel te mogen schieten. Ik ben best tevreden met vier pogingen.” Hij kijkt door de ruit naar buiten en wijst. „Kijk, daar valt de zon voor het eerst deze ochtend het stadion binnen. Wat een prachtig gezicht.”

Ja, Borsato is weer een beetje verliefder geworden op De Kuip. Nu moet hij toch echt een half jaar wachten voordat hij er weer mag staan.


Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

16 MRT 2019

De Britse singer-songwriter Sam Smith onthulde in de Instagram-talkshow I Weigh Interviews dat hij non-binary, oftewel genderqueer is. Hij ziet zichzelf niet als mannelijk of vrouwelijk.

Non-binary of genderqueer houdt in dat mensen zich of zowel geen man als vrouw voelen, of zich zowel man als vrouw voelen of zich iets geheel anders voelen.

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer. Foto: ANP


Ali B haalt clip offline na aanslag Nieuw-Zeeland

Ali B/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 MRT 2019

Ali B had voor donderdagnacht een nieuwe release gepland staan van het nummer Dounia met videoclip. De rapper heeft naar aanleiding van de aanslagen in Nieuw-Zeeland echter besloten om de video weer offline te halen.

Ali B deelde een deel van het nummer onder andere op Instagram (mogelijk via een van te voren ingeplande post), maar kreeg daar direct veel kritiek te verwerken van fans. Velen vonden de timing ongepast vanwege de aanslag op de moskeeën in Christchurch.

Verschil maken


Benny Blanco komt met een nieuwe clip

Foto van 'Metro'

15 MRT 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Benny Blanco, Khalid, Lost Frequencies, Vampire Weekend en Carly Rae Jepsen! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Nielson zet zijn masker af

Foto van 'Pierre Oitmann'

14 MRT 2019

Op het afgelopen najaar verschenen album Diamant liet Nielson opeens een andere kant van zichzelf horen, die minder vrolijk is dan we van hem gewend zijn. Dat heeft hem goed gedaan, zegt hij voorafgaand aan zijn concert in Paradiso. „Ik heb er weer energie van gekregen. Anders was ik gestopt.”

De zanger van opgewekte hits als Sexy Als Ik DansBeauty & The Brains,Hoe en Mannenharten was toe aan iets nieuws, omdat hij vond dat de nummers die hij maakte niet meer bij hem paste. „Het ging eigenlijk vrij goed: ik had twee keer de HMH uitverkocht, maar toch was ik niet gelukkig. Dan moet je bij jezelf te raden gaan. Dit is je droom, maar je staat niet te genieten. Dat komt door de muziek. Ik kon mezelf niet helemaal meer vinden in wat ik zong.” Daarom ging de stekker er even uit. „Als je ergens niet gelukkig van wordt, kun je net zo goed je heil ergens anders zoeken. Ik zou zeggen: val mensen niet lastig met iets wat jezelf niet leuk vindt.”

De druk van het plotselinge succes speelde hierin een doorslaggevende factor. „In het begin liep ik rond als een kip zonder kop. Ik wist niet wat me overkwam. Ik scoorde een paar hits achter elkaar en ineens was ik Nielson. Ik mocht overal optredens doen en mensen werden vrolijk van me. Toen dacht ik: ‘Dit moet ik blijven doen, ik moet mensen vrolijk blijven maken’. Ik was heel extern gericht: ‘Wat willen mensen van mij? Wat zijn de verwachtingen? Waar moet ik aan voldoen?’ Dat hou je niet vol. Het was wel oprecht, want ik was ook een vrolijke gast die dingen met een korrel zout nam en van alle mooie dingen op deze planeet genoot, maar het was wel heel eendimensionaal.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #36

Foto van 'Pierre Oitmann'

14 MRT 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. John Mayer
De Amerikaanse stergitarist John Mayer laat weer van zich horen. Hij trapt op 1 oktober het Europese deel van zijn wereldtournee af en acht dagen later vinden we hem in de Amsterdamse Ziggo Dome, waar de zanger al eerder optrad. Naast zijn nieuwe single I Guess I Just Feel Likemogen we ook heerlijke nummers als GravityDaughtersHeartbreak Warfareen Waiting On The World To Changeverwachten tijdens zijn concert op Nederlandse bodem. De komende zomer is hij in de VS op tournee met zijn band Dead & Company.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer: 9 oktober 2019.
Ticketprijs: tussen € 56,- en € 355,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 15 maart.


CROWN is de populairste videoclip

Foto van 'Metro'

14 MRT 2019

Het nieuwe nummer CROWN van TOMORROW X TOGETHER heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

/ ANP

Foto van 'Metro'

9 MRT 2019

Zou het dan toch? Is dit jaar dan eindelijk het jaar van Nederland? Als we de bookmakers moeten geloven, zit er een reële kans in dat Duncan Laurence het songfestival gaat winnen.

Vrijdag berichtte Metro al dat Laurence met zijn nummer Arcade naar de tweede plek van de lijst van de wedkantoren was gestegen. Zaterdag klom de singer-songwriter nog een plekje verder: hij staat nu op de eerste plaats.

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

/ Screenshot


Rita Ora heeft een nieuwe videoclip

Foto van 'Metro'

8 MRT 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Rita Ora, Dean Lewis, Ava Max, Austin Mahone en TOMORROW X TOGETHER! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Jonas Brothers heeft de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Het nieuwe nummer Sucker van Jonas Brothers heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Duncan Laurence maakt donderdag SF-inzending bekend

Duncan Laurence maakt donderdag SF-inzending bekend

/ ANP

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival wordt donderdag bekend gemaakt. Het nummer althans, want in januari werd al duidelijk dat singer-songwriter Duncan Laurence ons land gaat vertegenwoordigen.

Grote namen

Wanneer we dan precies zijn nummer gaan horen, is nog niet bekend. Op Instagram teasde de zanger de afgelopen dagen naar de song. Zo zijn op zijn profiel zes foto's te zien, die naast elkaar de cover van een track maken. De bovenste drie regels lijken momenteel nog te missen, en zijn later op de ochtend bijgevoegd. Samen lijken ze de cover van de track te maken. Met de laatste regels berichtte Laurence ook gelijk donderdagavond de single bekend te maken.


Vijftien jarig jubileum Tomorrowland in Ziggo Dome

Vijftienjarig jubileum Tomorrowland in Ziggo Dome

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 MRT 2019

Het vijftienjarig jubileum van Tomorrowland zal gevierd worden met twee shows in de Ziggo Dome. Die shows vinden plaats tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober, dat meldt BuzzE.

Bijzonder

De shows Our Story - 15 Years Tomorrowland zijn op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober. Dat het festival in het najaar naar Amsterdam komt is tamelijk bijzonder, normaal gesproken vindt het festival namelijk plaats in juni in het Belgische Boom. Komend weekend vindt toevallig de eerste wintereditie van Tomorrowland plaats in de Franse Alpen.


Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten

Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten

Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten / Hippe Gasten

Foto van 'Julia Onclin'

5 MRT 2019

We will rock you van rockband Queen galmt door de speakers. Op het podium voorin de concertzaal staan een elektrische gitaar, basgitaar, keyboard en drumstel. Bij de bar maakt het personeel zich klaar voor een hectische middag, want de rockband Hippe Gasten is gearriveerd. De deuren gaan open en enthousiaste kinderen tussen de vijf en twaalf jaar rennen de zaal in gevolgd door hun ouders klaar voor hun eerste kennismaking met rockmuziek.

China

Hippe Gasten, een band bestaande uit Jon van den Elsen (zanger), Maurice Cramer (toetsenist), Daan Koch (gitarist), Richard Wallenburg (basgitarist) en Björn van den Boom (drummer), staat met hun clubtour in poppodium Hedon te Zwolle. Daar brengen ze hun nieuwe album Komkommermaarbij ten gehore.


Ali B geeft concert voor eenzame ouderen
Likeability of5

Ali B geeft concert voor eenzame ouderen

Ali B. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

4 MRT 2019

Ali B gaat een concert geven voor eenzame ouderen in AFAS Live. Dit vertelde hij maandagavond in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Op pad naar zorgcentrum Nieuwmarkt

„Niet zo lang geleden ging ik voor The Voice of Holland op pad met een van mijn finalisten bij een zorgcentrum op Nieuwmarkt, Amsterdam", vertelt hij aan het begin van de uitzending aan Matthijs van Nieuwkerk. "Daar zat een vrouw in een rolstoel, die vroeg: 'Wil je alsjeblieft een rondje met me lopen? Niemand wil een rondje met me lopen'. Dat tekende haar eenzaamheid."


like
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar

De uitersten van The Prodigy’s Keith Flint

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 MRT 2019

Keith Flint, de karakteristieke en markante frontman van The Prodigy, is op 49-jarige leeftijd overleden. De Britse zanger en danser heeft maandagochtend zelfmoord gepleegd. We blikken terug op het bijzondere leven van de kleurrijke popster, dat van uitersten aaneenhing. 

Met zijn vele piercings, opvallende haardracht, ontelbare tatoeages en dikke zwarte eyeliner stond Keith Flint 25 jaar lang op het podium met één van succesvolste Britse danceformaties ooit. Hij begon als danser bij The Prodigy. Op de eerste hits van de band, de raveklassiekers ‘Out Of Space’ en ‘No Good (Start The Dance)’, waren andermans vocalen te horen, gesampled uit oudere platen. Wel was hij wild dansend in de videoclips te zien. Dat veranderde met ‘Firestarter’ uit 1996, waarbij Flint als frontman naar voren werd geschoven. Zijn grommende stemgeluid paste perfect bij de extatische mix van dancebeats en messcherpe gitaarlicks. Zijn intimiderende punklooks en intense motoriek die in de videoclip te zien waren, zijn iconisch.

The Prodigy had net een rustperiode ingelast, nadat de groep in februari zijn laatste optreden had gegeven in Nieuw-Zeeland. De Britten stonden aan de vooravond van een Amerikaanse tournee en zouden later deze zomer nog optreden in onder andere Moskou, Kiev en op Lowlands, dat bekend terrein is voor de Britse groep. “Geschokt en bedroefd zijn we door het bericht van het plotselinge overlijden van Keith Flint van The Prodigy”, schrijft de organisatie van Lowlands in een statement. “Veel mooie herinneringen komen boven aan de optredens die ze op Lowlands hebben gegeven. We zullen Keith herinneren als een warm mens en een ongelofelijk podiumbeest; we zullen hem ontzettend missen.”


Omstreden show R. Kelly alsnog geannuleerd

Omstreden show R. Kelly alsnog geannuleerd

De omstreden show van R&B zanger R. Kelly is alsnog afgelast. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MRT 2019

De show van R. Kelly op 20 april is definitief van de baan. De R&B zanger kwam recent opnieuw in opspraak. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik, hierover verscheen onlangs zelfs de documentaire Surviving R. Kelly. Boekingskantoor J. Noah kondigde vervolgens alsnog een show aan in The Box maar dit optreden is nu dan toch afgelast.

De organisator meldt dat zij het concert eigenlijk al eerder wilden annuleren maar dat dit wegens contractuele verplichtingen niet kon. Kelly staat momenteel terecht voor de aanklachten wegens seksueel misbruik, zijn paspoort is hierbij ingenomen. Om die reden kan J. Noah nu dus onder de verplichtingen uit. Kaartkopers krijgen hun geld gewoon terug.

MEER OVER Music City :

Bekijk Alles Pijltje

Christina Aguilera komt optreden in Nederland

Christina Aguilera /ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2019

Dertien is een ongeluksgetal, maar dat geldt op dit moment niet voor fans van Christina Aguilera. De zangeres komt na een absentie van dertien jaar weer terug naar Nederland voor een concert.

Ziggo Dome

De Ziggo Dome in de hoofdstad is het podium dat ze zal betreden op 8 juli. De kaartverkoop hiervoor start op 8 maart. De goedkoopste tickets zijn vijftig euro, de duurste zeventig.


Nederlandse muzikant in Braziliaanse carnavalsstoet

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 MRT 2019

De Rotterdamse percussionist Steven Brezet zag afgelopen weekend zijn grote droom uitkomen toen hij mocht optreden tijdens de opening van het Braziliaanse carnaval in Salvador. „Het is een ongelofelijk gevoel”, vertelt hij trots aan Metro.

Terwijl het zuiden van ons land massaal op hoempamuziek in polonaise door steden als Oeteldonk, Lampegat, Kruikenstad, Roermond en Maastricht loopt, vieren de Zuid-Amerikanen op geheel eigen wijze carnaval. Het Brabantse en Limburgse feestgedruis valt volledig in het niet naast het carnaval in de Braziliaanse miljoenenstad Salvador. Het Carnaval baiano aldaar is de grootste viering in zijn soort en trekt naar schatting jaarlijks zo’n tweeënhalf miljoen bezoekers. „Het is in geen enkel opzicht te vergelijken”, lacht Brezet, wanneer hem gevraagd wordt of er overeenkomsten zijn tussen de Nederlandse en Braziliaanse volksfeesten. Hij kan het weten, want hij stond bovenop een carnavalswagen toen de viering in alle geweld losbarstte in de snikhete straten van Salvador.

Het is een enorme eer om te worden uitgenodigd op zo’n enorme carnavalswagen, die in de volksmond trio elétrico wordt genoemd. In het verleden traden Braziliaanse sterren als Elba Ramalho, Daniela Mercury en Carlinhos Brown op deze verrijdbare podia op. „Ze zijn hier heel kritisch wie ze op de wagens laten”, legt Brezet uit. „Daar kom je niet zomaar.” Toch wist Brezet als eerste Nederlandse muzikant ooit een plek te verwerven op een trio elétrico, aan de zijde van de latinpopzanger Denny Denan. „Er staan twee tot drie miljoen mensen om je heen”, beschrijft hij. „Ze zien al van ver dat jij eraan komt met de artiest met wie je optreedt. Dat is een machtig gevoel, ook omdat je zo hoog op die truck zit en uitkijkt over die massa in de verte.”


Nieuwe clip van Clean Bandit en meer Fresh Videos

Foto van 'Metro'

1 MRT 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Julia Michaels, J. Cole, Clean Bandit, Jonas Brothers en Jonas Blue! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Borsato blijft verbaasd over Voice-kids: Hóe dan?

Marco Borsato. / Foto: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

1 MRT 2019

Het achtste seizoen The Voice Kids heeft vanaf vrijdagavond voor het achtste jaar op rij Marco Borsato op een coachstoel. Hij wil het voor geen goud missen, net als zijn jaarlijkse barbecuefestijn voor al z’n talenten.

8 tot en met 14 jaar zijn de kids in The Voice weer, zingend om een forse studiebeurs, een eigen single en natuurlijk een eervolle titel. Als er iemand van al die muzikale kinderen geniet, dan is het Marco Borsato. Metro zocht hem op in de tv-studio van RTL’s Koffietijd, waar hij een paar minuten eerder in ging op het feit dat zijn grote doorbraak (Dromen Zijn Bedrog) al weer een kwart eeuw geleden is.

Mogen we je al Mister The Voice Kids noemen?