theme logoDe vibe van de stad

Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf
Likeability of5

Het jaar van Suzan & Freek: veel lef in 2018

Foto: Steve Bolinde

Foto van 'Jasper van Vugt'

21 DEC 2018

In de serie Het jaar van interviewen Metro-verslaggevers een persoon voor wie 2018 heel bijzonder was. In deel 6 (slot): Suzan & Freek en Jasper van Vugt. ,,Als muziekjournalist zie ik dat een cover te vaak een vrijwel exacte kopie is van een bestaand liedje. Wat de covers van Suzan & Freek zo goed maakt, is dat ze een eigen interpretatie geven. Daardoor wordt het eigen en krijgt het meerwaarde. Dat ze zelf ook heel goed liedjes kunnen schrijven, bewijst Als Het Avond Is. Tel daar hun sympathieke uitstraling en oprechte verbazing over hun succes bij op, en je snapt waarom Nederland ze massaal in de armen sluit.”

Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf

Jasper van Vugt (l) met Suzan & Freek.

Voor Suzan & Freek stond 2018 in het teken van moed. Elke week een liedje coveren, dat filmen en op hun Facebook plaatsen, en vervolgens maar eens zien wat er gebeurt. En of er wat gebeurde voor Suzan & Freek. Miljoenen views, volle zalen en hun eerste zelfgeschreven hit. En ook: De Liefde.

Hoogste binnenkomer Top 40

Niemand kijkt op of om in het café/restaurant in Weesp waar Suzan Stortelder (26) en Freek Rikkerink (25) aanschuiven bij Metro. In hun kersverse woonplaats moet er nog even gewerkt worden aan de bekendheid van het duo, dat als Suzan & Freek dit jaar de muziekwereld op zijn kop zette. Lang zal dat niet meer duren, want het stel sluit 2018 af met miljoenen views voor hun video’s, herinneringen aan een volle festivalzomer en hun eerste zelfgeschreven liedje Als Het Avond Is, dat vorige week als hoogste binnenkomer in de Top 40 belandde. ,,Een eigen liedje in de Top 40, dat is wel echt een lifegoal” glundert Suzan.

Kroeg Lichtenvoorde

Daar hadden ze niet van kunnen én durven dromen, toen ze een jaar geleden Oud & Nieuw vierden met hun vaste vriendengroep in een kroeg in Lichtenvoorde. Daar in de Achterhoek groeiden ze op en leerden ze elkaar kennen op scholengemeenschap Marianum in Groenlo. In het lokaal van muziekdocent Frits Maters werden Suzan & Freek highschool sweethearts en werd de basis gelegd voor de grote muzieksensatie die ze momenteel zijn. ,,Iedereen op school die iets had met muziek, ging in de pauze naar het muzieklokaal” legt Suzan uit in haar typische, gejaagde manier van praten. Freek, relaxt: ,,Suzan zat in de derde klas, ik in de tweede. Zij speelde toetsen in de band, ik gitaar. Toen we elkaar toevoegden op MSN en met elkaar aan de praat raakten, werd het al snel meer dan alleen muziek maken.”

Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf

Concert at Sea, het festival van Bløf.

Ze worden ook muzikaal een duo als Freek op zijn bijbaantje in de snackbar van een vakantiepark wordt gevraagd of hij daar met Suzan wil optreden. ,,De eigenaresse van het park vroeg of ze ons gewoon als Suzan & Freek op de aankondiging kon zetten. ‘Ja hoor, prima’ zeiden we. We hebben er nooit bij stilgestaan dat het meer dan een hobby zou kunnen zijn, anders hadden we wel een meer fancy naam gekozen” blikt Suzan terug. Freek: ,,We speelden covers van onder andere Racoon en Amy Winehouse voor de gasten op het terras. Mensen konden ook verzoekjes doen.” Suzan: ,,Zo ontstond het idee om elke week een cover te spelen, dat te filmen en op Facebook te plaatsen, waarbij mensen verzoekjes konden doen. Hartstikke leuk!.”

Covers Ronnie en Ed

Het blijkt de opmaat naar hun meest bijzondere jaar ooit. Hun covers van onder andere Racoon, Ronnie Flex en Ed Sheeran worden massaal bekeken en gedeeld. Suzan: ,,Soms hoor je een liedje en denk je ‘het zou ook heel mooi zijn als je het op die en die manier zou spelen. We probeerden niet het liedje beter te maken, maar te laten horen hoe het ook kan. We luisterden dan één of twee keer naar het liedje en speelden het dan op onze eigen manier. We legden het gevoel dat het nummer bij ons oproept er in, de akkoorden zoeken we nooit uit. Bovendien: ik kan toch nauwelijks noten lezen.”

Mr. Probz reageerde

De eerste cover die ze opnemen, is van Mr. Probz. Freek: ,,Het filmpje namen we op bij mijn ouders in mijn oude slaapkamer. Een uur nadat we het plaatsten, reageerde Mr. Probz zelf. Sindsdien is het een beetje uit de hand gelopen” lacht hij. Dan begint hun leven op een rit in de achtbaan te lijken: de verzoekjes voor nieuwe covers en optredens stromen binnen. Klein probleempje: ze studeren inmiddels allebei… ver weg van elkaar. Freek studeert International Music & Entertainment Studies aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, Suzan studeert Bouwkunde in Delft. Freek: ,,We zagen elkaar maar één of twee avonden per week. Daarin moesten we ook nog een cover opnemen.” Suzan, droog: ,,Het hielp ook niet dat we alle optredens waar we voor gevraagd werden, deden. Lag je pas om vier uur ’s nachts in bed, om de volgende dag weer de boeken in te duiken. Het is een wonder dat we onze studies hebben afgerond.”

Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf

2018 was niet alleen het jaar van succes, ook het jaar van liefde.

Om naar optredens te rijden, kopen ze voor 500 euro een oud busje. Daarmee willen ze een romantisch weekendje Parijs combineren met het maken van een filmpje bij de Eiffeltoren waarin ze Kenny B’s Parijs coveren. Freek, lachend bij de herinnering: ,,Op de A1 vlak voor Lille hield de auto er plotseling mee op. Wij een automonteur bellen. ‘Fini’ zei die alleen maar. Stonden we daar, met alle spullen.” Ze laten de moed niet zakken; ze zullen Parijs halen ook. Suzan: ,,Ik heb nog steeds rugpijn van het slepen van alle apparatuur naar het treinstation. Maar: we hebben het gered, en het filmpje is er gekomen.”

Duizenden nieuwe likes

Ze worden tot in de Filipijnen bekend als The Chainsmokers hun versie van Don’t Let Me Down opmerkt en op hun socials deelt. Freek: ,,Ik lag nog in bed en pakte mijn telefoon. Daarop zag ik allemaal berichten dat ik snel Facebook moest checken. Het eerste dat ik zag, was dat we er in één nacht duizenden nieuwe likes bij hadden gekregen en er heel veel reacties waren.” Suzan: ,,Ik sliep nog half toen Freek plots rechtop in bed ging zitten en ‘holy fuck!’ riep. In één klap was ik wakker.” Freek zet de radio aan en hoort hoe Giel Beelen hun cover aankondigt. Suzan: ,,Ik verwachtte elk moment dat Frans Bauer met de cameraploeg van Bananasplit de kamer zou binnenstappen.”

Voorprogramma Milow

Dat gebeurt niet. Wel neemt er iemand anders contact met ze op: de bekende Belgische singer-songwriter Milow, die Don’t Let Me Down en onder de indruk is. Laat hij nu nou net een tournee door Nederland op stapel hebben staan, waar hij nog een voorprogramma voor zoekt. Of Suzan en Freek…? Ja natuurlijk. Zo gaat het bedrijf dat de optredens regelt voor Milow, Jett Rebel, Kensington en Ilse DeLange, dat ook doen voor Suzan & Freek. Freek: ,,Zij opperden dat we eens de bekende poppodia op moesten. Wij zagen dat niet zitten; wie koopt er nu een kaartje voor een duo dat covers speelt?” Suzan knikt. ,,Doodeng vonden we het. Al die mensen op internet voelen toch een beetje alsof ze niet echt zijn. Ik dacht ‘straks sta ik op dat podium en staat er niemand in de zaal.’” Ze is nog steeds verbaasd dat wat begon als gewoon een leuk idee, het begin zou blijken van een professionele carrière in de muziek, want de eerste shows verkopen uit. Suzan: ,,Toen bleek dat het iets meer was geworden dan alleen maar wat filmpjes op internet.”

Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf

Suzan & Freek traden ook op op Tuckerville, het festival van Ilse DeLange.

Het afgelopen jaar speelden ze op talloze festivals, van Paaspop tot Tuckerville, Concert At Sea, de Nijmeegse Vierdaagse en Bierpop. En alsof dat nog niet genoeg is, kwam ook Sony Music, een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld, om de hoek kijken. Freek: “Mensen vroegen ons regelmatig of we ook zelf liedjes schreven.” Ze vinden het razend spannend; een mooie cover spelen is wat anders dan zelf een goed liedje schrijven. Kunnen ze dat eigenlijk wel, zo zonder muziekopleiding of ervaring in het schrijven van liedjes? Suzan: “Dit jaar dachten we ‘fuck it. Het is 2018, we proberen het gewoon’. Soms moet je het gewoon doen”. Freek: “We wilden niet denken ‘oh, hadden we het maar geprobeerd’. In de zomer zijn we begonnen met schrijven.”

Als Het Avond Is

Zo ontstaat Als Het Avond Is, de single waarmee ze momenteel de hitlijst bestormen. Het Nederlandstalige liedje gaat over het verliezen van mensen in je leven. Ze schreven het liedje samen. Om feedback en tips te krijgen, laten ze het resultaat horen aan Sony Music. Freek: ,,Binnen het uur hingen ze aan de lijn. Of ze het mochten uitbrengen.” Een week na de release van het liedje spelen ze op Bierpop. Daar zien ze wat Als Het Avond Is teweegbrengt. Suzan: ,,Dat we op hetzelfde affiche als Kensington en Miss Montreal mochten staan vonden we al heel cool. We waren de openingsact, dus verwachtten niet zoveel. Lopen we dat podium op, zien we 6500 mensen voor onze neus. Die vervolgens alle liedjes meezongen.” Freek: ,,Als Het Avond Is werd al meegezongen. Dat was echt mijn hoogtepunt van het jaar.” Suzan: ,,Ik dacht de hele tijd ‘niet huilen, niet huilen!’.”

Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf

Bierpop, het festival van Miss - Sanne Hans - Montreal.

De bijzondere ervaringen die ze als muzikaal duo meemaakten, bracht ze ook als stel dichter bij elkaar. Suzan: ,,De mooie, emotionele dingen die nu met de muziek gebeuren brengen ons nog dichter bij elkaar.” Freek: ,,Stel je voor dat we alleen vrienden zouden zijn. Probeer dan je partner maar eens uit te leggen hoe het voelt om op dat podium te staan.”

Debuutalbum

2019 kan niet beter beginnen dan met de uitgebreide tournee die ze langs de grootste poppodia van Nederland gaan maken. Daarbij werken ze aan het schrijven van liedjes voor hun debuutalbum, dat in 2019 verschijnt. ,,Als Het Avond Is smaakt naar meer” aldus Freek. En als Suzan & Freek op 31 december, opnieuw met hun vaste vriendengroep in de kroeg in Lichtenvoorde, nog eens rustig achterom kijken naar dit knotsgekke jaar, wat zien ze dan? Freek: ,,2018 was het jaar van de verbazing en de lef” vult Freek aan. “Het betekende een omslagpunt.” Suzan knikt: ,,We zagen dit jaar in dat we ons gevoel moesten volgen en het gewoon moesten doen. Dat gaan we volgend jaar nog veel vaker doen.”

Tourdata Suzan & Freek

11 mei 2019 – TivoliVredenburg, Utrecht

16 mei 2019 – Doornroosje, Nijmegen

17 mei 2019 – Hedon, Zwolle

22 mei 2019 - De Oosterpoort, Groningen

23 mei 2019 – Paard van Troje, Den Haag

Bekijk Alles Pijltje

like
user_aa1004bece9dda5ac4eee7dc0ed60877120c1c31_avatar

Het nieuwe dj-trio met Willie Wartaal wil het echte clubgevoel weer terugbrengen. Foto: ANP

Nieuw dj-trio met Willie Wartaal in opkomst

Het nieuwe dj-trio met Willie Wartaal wil het echte clubgevoel weer terugbrengen. Foto: ANP

Foto van 'Femke van Rooijen'

21 MRT 2019

Willie Wartaal, Mason en Joost van Bellen beginnen samen een dj-trio onder de naam The Rad Pack. Hun eerste optreden staat al gepland voor 12 april in het Haagse Paard van Troje.

Om het publiek direct kennis te laten maken met hun werk brengt The Rad Pack gelijk een eerste mixtape uit op Soundcloud. Het nieuwe dj-trio wil met hun muziek terug naar het ‘echte werk’. Geen korte dj-sets en ‘starstatusgedoe’ meer.

Clubgevoel


Khalid heeft de populairste videoclip deze week

Foto van 'Metro'

21 MRT 2019

Het nieuwe nummer Talk van Khalid heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Maak Ava Max niet voor psycho uit

Foto van 'Pierre Oitmann'

21 MRT 2019

Kort na het succes van Sweet But Psycholanceert Ava Max de opvolger van haar wereldhit, getiteld So Am I. “Ik ben er klaar voor om aan de wereld te laten zien dat ik niet gewoon dat ene meisje ben met één liedje”, zegt de zangeres strijdvaardig.

Hoe vastberaden ze ook is, het is best lastig om een grote hit als Sweet But Psycho, dat in zo’n twintig landen op nummer 1 stond, te overtreffen. Tijdens een ontmoeting in een luxueuze hotelkamer in Amsterdam, met het ontbijt nog uitgestald op het witte dekbedovertrek, vertelt de 25-jarige zangeres dat het een autobiografische song is. “Het gaat over al mijn voorgaande relaties en de ervaringen van mijn vriendinnen. Het beschrijft hoe vrouwen zich voelen als ze ‘psycho’ worden genoemd. Sommigen denken dat ze gek zijn, terwijl ze in feite gewoon heel gepassioneerd en sterk zijn. Ze krijgen dat naar hun hoofd geslingerd en ze worden aan het twijfelen gebracht over zichzelf.” Zelf heeft ze het geregeld te horen gekregen. “Oh, ja! In iedere relatie”, verzucht ze.

Sweet But Psychobegon als een pianomotief, waarna de songtekst geschreven werd. “We hadden het liedje al twee jaar op de plank liggen voordat het klaar was om de wijde wereld in te trekken. We wilden dat het perfect was, dus we hebben er flink aan gesleuteld. In zekere zin was het vergelijkbaar met een wetenschappelijk experiment. Het liedje klonk groots, dus we wilden het niet zomaar uitbrengen. We moesten goed kneden voordat het was wat we wilden dat het zou zijn.” Het succes inspireerde Ava Max om meer liedjes te maken met een uitgesproken boodschap. “We hadden al meerdere nummers klaarliggen om na Sweet But Psychouit te brengen, maar die hebben we in de koelkast gezet omdat we meer liedjes wilden maken die in lijn lagen hiermee.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #37

Foto van 'Pierre Oitmann'

21 MRT 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Lakedance
Doorgaans moet je na een bezoek aan je favoriete festival een jaar wachten voordat je weer kunt gaan, maar dat geldt niet voor Lakedance, dat twee keer per jaar wordt georganiseerd. De eerste editie van dit jaar vindt plaats op 18 mei met Lucas & Steve en Ummet Ozcan als headliners. Andere optredende acts zijn The Partysquad, Dio, Ruthless, Brianpower, Tony Junior, Brooks, Secret Cinema en tig anderen. Het programma voor de tweede Lakedance, op 10 augustus, wordt later bekendgemaakt. Wel is het al mogelijk tickets hiervoor aan te schaffen.

Waar: Aquabest, Best (nabij Eindhoven).
Wanneer: 18 mei en 10 augustus 2019.
Ticketprijs: € 49,95 (dagticket), € 75,- (vipticket), € 84,95 (combi-ticket voor beide data).
Start kaartverkoop: gisteren gestart.


Wéér cancelt Drake concert in Amsterdam
Likeability of3

Wéér cancelt Drake concert in Amsterdam

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2019

Slecht nieuws voor fans van Drake die op 23 april naar Amsterdam zouden afreizen. De zanger heeft namelijk wéér een concert in Nederland afgezegd.

Wijzigingen

Op 23 april zou Drake optreden in de Ziggo Dome, maar de concertzaal laat op de site weten dat het concert niet doorgaat. Waarom is onduidelijk. Volgens een mail die bezoekers hebben ontvangen zijn er „wijzigingen in het tourschema".


dislike
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar

‘Duurt Te Lang overtreffen gaat echt niet gebeuren’

‘Duurt Te Lang overtreffen gaat echt niet gebeuren’

Davina Michelle: Ga boven dingen staan.

Foto van 'Erik Jonk'

19 MRT 2019

Eindelijk is ie daar: de single die cover en monsterhit Duurt Te Lang opvolgt. Vrijdagnacht bracht Davina Michelle Skyward uit. In hoeverre ze geprobeerd heeft haar hit te overtreffen? „Niet.”

Metro sprak Davina Michelle amper vier maanden geleden, toen Duurt Te Lang net een grote hit was. Wat er toen voor de zangeres volgde…

22 weken Top 40


Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

16 MRT 2019

De Britse singer-songwriter Sam Smith onthulde in de Instagram-talkshow I Weigh Interviews dat hij non-binary, oftewel genderqueer is. Hij ziet zichzelf niet als mannelijk of vrouwelijk.

Non-binary of genderqueer houdt in dat mensen zich of zowel geen man als vrouw voelen, of zich zowel man als vrouw voelen of zich iets geheel anders voelen.

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer

Sam Smith onthult: Ik ben genderqueer. Foto: ANP


Ali B haalt clip offline na aanslag Nieuw-Zeeland

Ali B/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 MRT 2019

Ali B had voor donderdagnacht een nieuwe release gepland staan van het nummer Dounia met videoclip. De rapper heeft naar aanleiding van de aanslagen in Nieuw-Zeeland echter besloten om de video weer offline te halen.

Ali B deelde een deel van het nummer onder andere op Instagram (mogelijk via een van te voren ingeplande post), maar kreeg daar direct veel kritiek te verwerken van fans. Velen vonden de timing ongepast vanwege de aanslag op de moskeeën in Christchurch.

Verschil maken


Benny Blanco komt met een nieuwe clip

Foto van 'Metro'

15 MRT 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Benny Blanco, Khalid, Lost Frequencies, Vampire Weekend en Carly Rae Jepsen! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Nielson zet zijn masker af

Foto van 'Pierre Oitmann'

14 MRT 2019

Op het afgelopen najaar verschenen album Diamant liet Nielson opeens een andere kant van zichzelf horen, die minder vrolijk is dan we van hem gewend zijn. Dat heeft hem goed gedaan, zegt hij voorafgaand aan zijn concert in Paradiso. „Ik heb er weer energie van gekregen. Anders was ik gestopt.”

De zanger van opgewekte hits als Sexy Als Ik DansBeauty & The Brains,Hoe en Mannenharten was toe aan iets nieuws, omdat hij vond dat de nummers die hij maakte niet meer bij hem paste. „Het ging eigenlijk vrij goed: ik had twee keer de HMH uitverkocht, maar toch was ik niet gelukkig. Dan moet je bij jezelf te raden gaan. Dit is je droom, maar je staat niet te genieten. Dat komt door de muziek. Ik kon mezelf niet helemaal meer vinden in wat ik zong.” Daarom ging de stekker er even uit. „Als je ergens niet gelukkig van wordt, kun je net zo goed je heil ergens anders zoeken. Ik zou zeggen: val mensen niet lastig met iets wat jezelf niet leuk vindt.”

De druk van het plotselinge succes speelde hierin een doorslaggevende factor. „In het begin liep ik rond als een kip zonder kop. Ik wist niet wat me overkwam. Ik scoorde een paar hits achter elkaar en ineens was ik Nielson. Ik mocht overal optredens doen en mensen werden vrolijk van me. Toen dacht ik: ‘Dit moet ik blijven doen, ik moet mensen vrolijk blijven maken’. Ik was heel extern gericht: ‘Wat willen mensen van mij? Wat zijn de verwachtingen? Waar moet ik aan voldoen?’ Dat hou je niet vol. Het was wel oprecht, want ik was ook een vrolijke gast die dingen met een korrel zout nam en van alle mooie dingen op deze planeet genoot, maar het was wel heel eendimensionaal.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #36

Foto van 'Pierre Oitmann'

14 MRT 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. John Mayer
De Amerikaanse stergitarist John Mayer laat weer van zich horen. Hij trapt op 1 oktober het Europese deel van zijn wereldtournee af en acht dagen later vinden we hem in de Amsterdamse Ziggo Dome, waar de zanger al eerder optrad. Naast zijn nieuwe single I Guess I Just Feel Likemogen we ook heerlijke nummers als GravityDaughtersHeartbreak Warfareen Waiting On The World To Changeverwachten tijdens zijn concert op Nederlandse bodem. De komende zomer is hij in de VS op tournee met zijn band Dead & Company.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer: 9 oktober 2019.
Ticketprijs: tussen € 56,- en € 355,-.
Start kaartverkoop: vrijdag 15 maart.


CROWN is de populairste videoclip

Foto van 'Metro'

14 MRT 2019

Het nieuwe nummer CROWN van TOMORROW X TOGETHER heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

/ ANP

Foto van 'Metro'

9 MRT 2019

Zou het dan toch? Is dit jaar dan eindelijk het jaar van Nederland? Als we de bookmakers moeten geloven, zit er een reële kans in dat Duncan Laurence het songfestival gaat winnen.

Vrijdag berichtte Metro al dat Laurence met zijn nummer Arcade naar de tweede plek van de lijst van de wedkantoren was gestegen. Zaterdag klom de singer-songwriter nog een plekje verder: hij staat nu op de eerste plaats.

Met Duncan Laurence kan NL songfestival winnen

/ Screenshot


Rita Ora heeft een nieuwe videoclip

Foto van 'Metro'

8 MRT 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Rita Ora, Dean Lewis, Ava Max, Austin Mahone en TOMORROW X TOGETHER! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Jonas Brothers heeft de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Het nieuwe nummer Sucker van Jonas Brothers heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Duncan Laurence maakt donderdag SF-inzending bekend

Duncan Laurence maakt donderdag SF-inzending bekend

/ ANP

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival wordt donderdag bekend gemaakt. Het nummer althans, want in januari werd al duidelijk dat singer-songwriter Duncan Laurence ons land gaat vertegenwoordigen.

Grote namen

Wanneer we dan precies zijn nummer gaan horen, is nog niet bekend. Op Instagram teasde de zanger de afgelopen dagen naar de song. Zo zijn op zijn profiel zes foto's te zien, die naast elkaar de cover van een track maken. De bovenste drie regels lijken momenteel nog te missen, en zijn later op de ochtend bijgevoegd. Samen lijken ze de cover van de track te maken. Met de laatste regels berichtte Laurence ook gelijk donderdagavond de single bekend te maken.


Vijftien jarig jubileum Tomorrowland in Ziggo Dome

Vijftienjarig jubileum Tomorrowland in Ziggo Dome

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 MRT 2019

Het vijftienjarig jubileum van Tomorrowland zal gevierd worden met twee shows in de Ziggo Dome. Die shows vinden plaats tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober, dat meldt BuzzE.

Bijzonder

De shows Our Story - 15 Years Tomorrowland zijn op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober. Dat het festival in het najaar naar Amsterdam komt is tamelijk bijzonder, normaal gesproken vindt het festival namelijk plaats in juni in het Belgische Boom. Komend weekend vindt toevallig de eerste wintereditie van Tomorrowland plaats in de Franse Alpen.


Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten

Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten

Crowdsurfende kinderen bij Hippe Gasten / Hippe Gasten

Foto van 'Julia Onclin'

5 MRT 2019

We will rock you van rockband Queen galmt door de speakers. Op het podium voorin de concertzaal staan een elektrische gitaar, basgitaar, keyboard en drumstel. Bij de bar maakt het personeel zich klaar voor een hectische middag, want de rockband Hippe Gasten is gearriveerd. De deuren gaan open en enthousiaste kinderen tussen de vijf en twaalf jaar rennen de zaal in gevolgd door hun ouders klaar voor hun eerste kennismaking met rockmuziek.

China

Hippe Gasten, een band bestaande uit Jon van den Elsen (zanger), Maurice Cramer (toetsenist), Daan Koch (gitarist), Richard Wallenburg (basgitarist) en Björn van den Boom (drummer), staat met hun clubtour in poppodium Hedon te Zwolle. Daar brengen ze hun nieuwe album Komkommermaarbij ten gehore.


Ali B geeft concert voor eenzame ouderen
Likeability of5

Ali B geeft concert voor eenzame ouderen

Ali B. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

4 MRT 2019

Ali B gaat een concert geven voor eenzame ouderen in AFAS Live. Dit vertelde hij maandagavond in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Op pad naar zorgcentrum Nieuwmarkt

„Niet zo lang geleden ging ik voor The Voice of Holland op pad met een van mijn finalisten bij een zorgcentrum op Nieuwmarkt, Amsterdam", vertelt hij aan het begin van de uitzending aan Matthijs van Nieuwkerk. "Daar zat een vrouw in een rolstoel, die vroeg: 'Wil je alsjeblieft een rondje met me lopen? Niemand wil een rondje met me lopen'. Dat tekende haar eenzaamheid."


like
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar