Music City

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Foto van 'Erik Jonk'

18 DEC 2018

Zes 3FM-dj’s, drie routes door Nederland voor 3FM Serious Request. De zes starten vandaag in koppels hun tocht richting TivoliVredenburg in Utrecht (zie routes links), waar zij ’s avonds op Kerstavond 24 december ‘moeten’ finishen. Hopelijk met een letterlijke schat voor de drie 3FM Serious Request-doelen en uiteraard een schat aan ervaring door mooie ontmoetingen met actievoerders onderweg. Wij stellen de zes middels vijf vragen en antwoorden aan je voor. Wie zijn de gezichten van 3FM Serious Request: Lifeline?

Eva & Sander

Eva Koreman en Sander Hoogendoorn lopen (en varen) voor het Rode Kruis vanaf Vlieland. Onder meer Hoorn, Volendam en Amsterdam-Noord worden aangedaan en zeker is dat de winderige Afsluitdijk niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Eva: Ik hou zeker van wandelen, heb alleen nog nooit zoveel gelopen in zo’n korte tijd mét radiostudio op m’n rug.

Sander: Ja, ik hou van wandelen. Ik heb dit jaar de Vierdaagse uitgelopen en dat is me zeer goed bevallen. Helemaal leuk dat ik nu voor 3FM Serious Request mijn wandelschoenen weer uit de kast kan halen om zoveel mogelijk geld op te halen en leuke acties te bezoeken in het land!

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Eva: Mijn 3FM Serious Request is geslaagd als we de finish halen en ik minstens 1 keer heb gehuild omdat ik zo ontroerd ben door een actie die mensen onderweg hebben opgezet.

Sander: Als ik op 24 december in TivoliVredenburg sta (dat betekent dat ik het gehaald heb) en we hebben een mooi bedrag opgehaald met iedereen die een plaat aan heeft gevraagd of in actie is gekomen. Daarnaast is het sowieso een heel vernieuwend concept, wat nog nooit gedaan is, dus het zal misschien even wennen zijn. Maar ik denk dat mensen dit heel tof gaan vinden!

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Eva: Gek genoeg de tocht over de Afsluitdijk, wat een trip, en dan slapen halverwege in Breezandijk. Als we dat hebben gehad, kunnen we daarna denk ik alles aan.

Sander: Ik laat me graag verrassen onderweg, dat is denk ik ook t mooie van het concept dit jaar. We weten van te voren waar we langskomen maar we weten niet wie daar allemaal in actie komt en wat we allemaal tegenkomen. Ik kijk heel erg uit naar de Afsluitdijk maar ik zie er ook een beetje tegenop want het kan daar wel eens spoken.

Knuffel voor Eva

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Eva: Door me een knuffel te geven als we elkaar tegenkomen en af en toe een bemoedigend berichtje via instagram als we elkaar niet in levende lijve zien.

Sander: Door geld te doneren of om ons op de route te bezoeken als dat mogelijk is. Het is zo leuk om nu een keer zelf het land in te trekken om de actievoerders de aandacht te geven die ze verdienen in plaats van dat zij naar ons toe moeten komen. Start zelf een actie, vraag een lekker rockliedje aan of doneer, daar voel ik me snel beter door :)

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Eva: Santa’s Coming Down The Chimney van Confidence Man. Hele eigenwijze kerstplaat die net uit is. Kunnen we nog een beetje lachen.

Sander: Vaccines met All My Friends Are Falling In Love. Dat is zo’n lekker plaatje waar ik spontaan harder van ga lopen denk ik. Hij is vrolijk, energiek, lekker gek! Ik hoop dat Eva me bijhoudt als we deze draaien.

Mark en Rámon

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen voor het Rode Kruis vanaf Hengelo. Onder meer de steden Doetinchem en Arnhem worden aangedaan en zeker is dat Ouwehands Dierenpark niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rámon: Eerlijk gezegd hou ik er niet zo van. Wat ik stiekem nu tijdens het trainen wel leuk vind, is om tussen de weilanden en eendjes te lopen. Dus natuur vind ik wel leuk, je krijgt er alleen zulke vieze schoenen van.

Mark: Van platenzaak naar platenzaak in een stad gaat het me goed af! Maar dit is wel even andere koek. Ik loop er in ieder geval heel stijlvol bij met m’n enorme wandelschoenen.

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rámon: Als we zonder te veel klagen, toch veel mensenlevens kunnen redden!

Mark: Iedere euro telt en als wij kunnen bijdragen aan de opbrengst van 3FM Serious Request zonder dat we voor kerstavond zijn omgevallen ben ik al heel blij.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Rámon en Mark.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rámon: Westendorp lijkt mij echt te gek. Daar wonen 1200 mensen die allemaal in actie lijken te komen. Het hele dorp is in rep en roer. Ze hebben zelfs een coördinator die de boel leidt.

Mark: Iemand op de route organiseert een heuse massagemarathon om geld in te zamelen en als haar handen na 8 uur masseren nog genoeg energie hebben, dan ga ik graag even in die stoel zitten!

Muziek trekt ons er doorheen

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Mark: Luisteraars kunnen mij een hart onder de riem steken door goede muziek aan te vragen. Dat trekt ons er wel doorheen.

Rámon: Mooie verhalen, mooie actie en mooie muziek. Af en toe een hard punkplaatje zou wel lekker zijn.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Mark: Heel graag op Mumford and Sons met Forever bijvoorbeeld. Of iets van The Vaccines. Ik vind Forever het ultieme decemberliedje en laat het nou net december zijn in de week dat wij gaan lopen

Rámon: Helemaal eens met Mumford and Sons, maar iedere willekeurige track van Thomas Azier ben ik ook heeeeel blij mee.

Rob en Jorien

Rob Janssen en Jorien Renkema lopen voor het Rode Kruis vanaf Weert. Vanaf het zuiden en via Noord-Brabant ‘omhoog’ en zeker is dat de prachtige namen Hank, Arkel en Lopik niet worden overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rob: Ik houd bijzonder veel van radiomaken, dat doen we gelukkig tegelijk met wandelen, dus misschien ga ik het wel waarderen!

Jorien: Ik riep altijd dat ik liever fiets dan loop...

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rob: Eén euro is beter dan géén euro, dus als we op kerstavond geld op hebben gehaald voor het Rode Kruis én enigszins heelhuids in Tivoli Vredenburg Utrecht aankomen ben ik al blij!

Jorien: Als ik weet dat ik alles heb gegeven om geld in te zamelen voor het Rode Kruis en als ik levenslange herinneringen heb gemaakt voor mezelf en de luisteraars die we onderweg tegen komen.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Jorien en Rob.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rob: Ik heb vernomen dat men in Tilburg echt zowat heel carnaval uit de kast gaat trekken om geld op te halen. Ik kan niet wachten om daar de sfeer te proeven!

Jorien: Ik ga een dieren-uitlaatservice beginnen onderweg. Ik ben gek op alle soorten dieren en dacht: wandelen doe ik toch al, dus laat ik dan tegen betaling dieren meenemen om uit te laten! Dat levert alleen maar meer geld op voor het Rode Kruis en met een beetje geluk helpt het mij om me erdoor te slepen als ik het zwaar heb onderweg. Via 3fm.nl/uitlaten kun je je hond, goudvis, alpaca of kameel nog aanmelden om uitgelaten te worden op de route, trouwens.

Serious Dweilorkest

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Rob: Samen met Jorien loop ik het grootste gedeelte van onze route door het Brabantse land en blaasmuziek kan ik goed waarderen. Als je lid van een dweilorkest bent of kent, kom dan langs de route staan en toeter ons op weg! Het mooiste is als je daar ook nog eens geld mee ophaalt, dus tover je orkest om tot een Serious Dweilorkest en Kom in actie!

Jorien: Door massaal in actie te komen voor de doelen van het Rode Kruis! Ik weet zeker dat die saamhorigheid ons erdoor gaat slepen.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Rob: KAV Verhouzer en Sjaak met Stap Voor Stap lijkt me toepasselijk. Stukje hoempapa doet een mens goed!

Jorien: Op alles van mijn muzikale jeugdliefde, Nirvana! Toen ik dat grijs draaide in mijn slaapkamertje, had ik nooit durven dromen dat ik zo iets tofs mocht doen voor het goede doel als deze week. Dus dat is dan een mooi motiverend besefmoment!


Nieuw album Justin Bieber op Valentijnsdag

Bieber op de premiere van zijn seriereeks. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Beliebers van het eerste uur kunnen zich verheugen op Valentijnsdag. Een kaartje van de zanger zit er waarschijnlijk niet in - hij is immers getrouwd met Hailey -, een nieuw album wel. 

De 25-jarige Bieber brengt dan Changes uit.

Lyme en Pfeiffer


Artiesten er voor een Award mooi ingeluisd

Camera videoArtiesten zijn er voor een Award mooi ingeluisd

Duncan Laurence en Barry Paf. / Foto's: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Suzan, Freek en Duncan kwamen even een fotoshoot doen. Maar het liep bij 100% NL helemaal anders.

Een grote knal, felgekleurde confetti dwarrelt overal neer. Het popduo Suzan & Freek, poserend voor de camera van William Rutten, kijkt verschrikt. Helemaal als radio-DJ Barry Paf met een schreeuw door zwart karton springt. Achter hem wandelt een kleine fanfare binnen, terwijl ze de laatste hit van het duo toeteren.

Dat gebeurde donderdag allemaal binnen een paar seconden in het statige Landhuys d’Oliphant, aan de rand van het Rotterdamse Zuiderpark. Radiostation 100% NL deelt dit jaar de elfde 100% NL Awards uit door de artiesten, die door het publiek zijn gekozen, te ‘overvallen’. Vorig jaar was er een liveshow voor publiek aan de uitreiking gekoppeld. Deze keer moest de artiest wat meer centraal staan en wordt het evenement meer naar de radio zelf getrokken. „Op deze manier heb ik toch iets meer tijd om lekker met de artiesten te kletsen”, zegt Barry Paf, gekleed in smoking. Aan zijn voeten knaloranje schoenen, om zijn nek en net zo oranje keurige strik.


Eretitel na eretitel, maar Wies heeft alle tijd

Eretitel na eretitel, maar Wies heeft alle tijd

Eretitel na eretitel, maar Wies heeft alle tijd / Ehlana Polgara

Foto van 'Pierre Oitmann'

23 JAN 2020

Nog geen anderhalf jaar na oprichting harkt de Nederlandstalige indiepopband Wies de ene na de andere eretitel binnen. „Je hebt er geen invloed op hoe snel het gaat”, zegt frontvrouw Jeanne Rouwendaal.

Het is september 2018 wanneer de band Wies voor een schoolopdracht aan het Conservatorium van Amsterdam wordt opgericht door singer-songwriter Jeanne Rouwendaal, drummer Jasper Meurs en bassist Tobias Kolk. Ondanks hun jonge leeftijd, hebben ze elk al de nodige meters gemaakt in het Nederlandse popcircuit. Kilometers zelfs. Rouwendaal bracht drie EP’s uit op eigen titel, Meurs reisde het hele land af als onderdeel van Radio Eliza en Kolk deed hetzelfde met rockband Yip Roc en zangeres Lakshmi.

De klik die het drietal bij elkaar voelde, heeft ertoe geleid dat Wies ook na het afvinken van die schoolopdracht verderging. „De grap met Wies is dat het voor ons allemaal een nevenproject was naast onze eigen bands”, doet Meurs, drummer van de band, uit de doeken. “Maar dat is uit de hand gelopen.”


Juice WRLD (21) overleden aan overdosis pijnstillers

Fans bij een herdenkingsbijeenkomst in december. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

23 JAN 2020

Rapper Juice WRLD stierf in december 2019 stierf aan een overdosis. Deze werd veroorzaakt door een vergiftiging van oxycodon en codeïne. 

Dat schrijft Rolling Stone, dat het autopsieverslag heeft. Het zou niet gaan om een opzettelijke overdosis.

De muzikant werd onwel nadat zijn vliegtuig landde in Chicago op 8 december. Hij overleed later in het ziekenhuis.


Racoon komt tóch met Nederlandse plaat

Racoon komt tóch met Nederlandse plaat

Racoon komt tóch met Nederlandse plaat / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

22 JAN 2020

Oceaan zou het enige en laatste Nederlandse nummer worden, zeiden de mannen van Racoon destijds. Zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige hebben woensdag bekendgemaakt tóch in het Nederlands te gaan zingen. 

En dan niet zomaar in het Nederlands zingen: het wordt namelijk een volledig Nederlandstalige plaat, die de heren dit najaar uitbrengen. Dat maakten ze woensdag bekend in De wereld draait door. De eerste single van het album, Het is al laat toch is woensdag direct uitgebracht.

Aanleiding voor een volledig Nederlandstalig album is eigenlijk het succes van Oceaan, het nummer dat in 2012 een grote hit werd. Daarnaast was Racoon in 2018 huisband in De Wereld Draait Door, waar ze opnieuw in eigen taal liedjes zingen. Enkele van die nummers vormen nu de basis voor het nieuwe album.


Bezorgde fans Madonna na weer een afgelast concert

Madonna tijdens een concert in Nederland in 2015. /ANP

Foto van 'Metro'

21 JAN 2020

Madonna (61) is bezig met haar Madame X wereldtour, maar cancelde afgelopen zondag voor de achtste keer een concert. Fans maken zich zorgen om de zangeres. 

Bezoekers van het concert in Lissabon kwamen zondag van een koude kermis thuis. Slechts 2,5 uur voor het optreden werd het concert in Portugal afgelast.

‘Luisteren naar lichaam’


Metalzangeres Floor Jansen wint Popprijs 2019

Metalzangeres Floor Jansen wint Popprijs 2019

De zangeres van de metalband Nightwish kreeg de prijs traditiegetrouw uitgereikt op het festival Noorderslag in Groningen.

Foto van 'Metro en ANP'

19 JAN 2020

Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. De zangeres van de metalband Nightwish kreeg de prijs traditiegetrouw uitgereikt op het festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay.

Jansen is al jaren internationaal bekend als zangeres in de metalmuziek, maar werd dit jaar ook meer bekend in eigen land door haar optreden in het NPO-programma Beste Zangers van Nederland.

De Popprijs werd voor de 34e keer uitgereikt en gaat jaarlijks naar de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won rapper Ronnie Flex de felbegeerde prijs. Andere voormalige winnaars zijn Kensington, Martin Garrix, Caro Emerald en De Dijk.


Vrienden van Amstel LIVE 2020 in woord en beeld

Vrienden van Amstel LIVE 2020 in woord en beeld

De befaamde kroonluchter van 'De Vrienden'. / Set Vexy

Foto van 'Erik Jonk'

17 JAN 2020

De 22ste Vrienden van Amstel LIVE kende donderdag bij de start één grote verrassing. De nog ontbrekende naam in de line-up was DI-RECT. Dat was in Rotterdam Ahoy niet heel bijzonder, wel de manier waarop.

Ga je nog naar een van de volgende elf shows, lees en bekijk dit stuk – als je liever zo weinig mogelijk weet - dan misschien maar beter na je bezoek. DI-RECT dus. Spike, Marcel Veenendaal en collega's betraden plotseling de main stage waarop Kensington bezig was. En niet alleen zij. Bovenop en rond het grootste podium verscheen een orkest en koor van veertig mannen en vrouwen sterk en toen ging het los.

Vrienden van Amstel LIVE 2020 in woord en beeld

Guus Meeuwis. / Set Vexy


‘Januari is voor De Vrienden van Amstel, punt’

‘Januari is voor De Vrienden van Amstel, punt’

De repetitie met vlnr: Paul de Munnik, Maan, Machiel Hofman (organisatie), Simon Keizer, Diggy Dex en Nick Schilder. / Ben Houdijk | Vrienden van Amstel

Foto van 'Erik Jonk'

16 JAN 2020

Artiesten hopen op een jaarlijks telefoontje voor De Vrienden van Amstel LIVE. „Zo niet, dan is het even doorbijten.”

De 22e Vrienden van Amstel LIVE gaat donderdagavond los in Rotterdam Ahoy. Het spektakel waar jaarlijks lang voor de start geen kaart meer te krijgen is (dit jaar 160.000 vrienden) is al lang niet meer weg te denken. Ook onder de artiesten niet, zo blijkt op dinsdagmiddag als Metro alvast een kijkje neemt.

Heel veel rode kratjes


Rapper Jay-Z klaagt gevangenisbazen aan

Rapper Jay-Z klaagt gevangenisbazen aan

Jay-Z. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

15 JAN 2020

De Amerikaanse rapper Jay-Z sleept een gevangenisdirecteur en het hoofd van het gevangeniswezen in de staat Mississippi voor de rechter.

Afgelopen week vielen er vijf doden bij geweld in gevangenissen in Mississippi, volgens de rapper vanwege nalatigheid van de bestuurders.

Schadevergoeding


Billie Eilish maakt titelsong nieuwe Bond-film

Billie Eilish maakt titelsong nieuwe Bond-film

Billie Eilish. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

14 JAN 2020

Zangeres Billie Eilish gaat de titelsong maken van de nieuwe Bond-film No Time To Die. Dat hebben de producenten van de film dinsdag bekendgemaakt op Twitter. Met haar 18 jaar is Eilish de jongste artiest ooit die een lied voor een 007-film maakte.

Eerder hintte de jonge zangeres al op deze eretaak door foto's te delen van voormalige Bond-actrices als Eva Green en Halle Berry. Ook Léa Seydoux kwam voorbij. De actrice keert in de nieuwe Bond-film terug als Madeleine Swann.

Grote namen


Pearl Jam kondigt elfde album aan

Eddie Vedder tijdens een Pearl Jam-concert in 2018. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

14 JAN 2020

They’re still alive! De geruchtenmachine was al in volle gang, maar Pearl Jam heeft maandag bevestigd in maart met een nieuw album te komen. 

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat er een album uitkwam van de Amerikaanse rockband. Fans kunnen 27 maart in hun agenda omcirkelen. Dan komt Gigaton, zoals het album gaat heten, uit.

‘Donker en verwarrend’


Zing Beyoncé de nieuwe James Bond titelsong?

Zingt Beyoncé de nieuwe James Bond titelsong?

Zing Beyoncé de nieuwe James Bond titelsong? Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

11 JAN 2020

De geruchten dat Beyoncé de titelsong voor de nieuwe James Bond-film No Time To Die zingt lijken steeds waarschijnlijker te worden. Volgens haar fans zou de zangeres op haar Instagrampagina hints plaatsen naar het nieuwe nummer.

Zo gaat er op social media een foto rond van Beyoncé tijdens de Golden Globes. Op de foto is te zien hoe de zangeres een martini drinkt, hèt drankje van James Bond.

De vergelijking met een eerdere foto waarop te zien is hoe Beyoncé aan een citroen ruikt is snel gemaakt. Deze foto plaatste Queen B namelijk vlak voordat ze haar nieuwe album Lemonade uitbracht.


Marco Borsato legt werkzaamheden voorlopig neer door burn-out

Marco Borsato heeft burn-out, 'de koek is op'

Marco Borsato legt werkzaamheden voorlopig neer door burn-out

Foto van 'Pierre Oitmann'

9 JAN 2020

Marco Borsato legt de komende tijd al zijn werkzaamheden stil vanwege persoonlijke omstandigheden. De zanger zegt een burn-out te hebben en zal voorlopig rust nemen. 

Het is een slechte start voor het jubileumjaar van Marco Borsato. De meest succesvolle Nederlandse soloartiest aller tijden zit inmiddels dertig jaar in het vak, maar na een haast ontelbare reeks aan mijlpalen is hij nu geveld door een burn-out. Dat betekent dat hij voorlopig niet op televisie te zien zal zijn en ook zijn concertagenda is voor onbepaalde tijd leeg, zo meldt Mojo Concerts.

Afgelopen najaar vertelde Borsato nog aan deze krant dat hij met kompaan John Ewbank aan een nieuw album werkte. „Je gaat de komende periode meer samenwerkingen zien, maar dat ga ik niet nog verklappen”, zei Borsato voorafgaand aan de release van de hitsingle Lipstick met rapper Snelle. Ewbank laat weten dat hij nog geen zicht heeft op wat de gevolgen voor het album zullen zijn, al lijkt het onwaarschijnlijk dat de plaat op korte termijn zal verschijnen.


Wat staat ons te wachten in muziekjaar 2020?

Wat staat ons te wachten in muziekjaar 2020?

Wat staat ons te wachten in muziekjaar 2020? / ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

9 JAN 2020

Aan het begin van een nieuw decennium waait er vaak een frisse wind door het heersende muziekklimaat. Dat lijkt in 2020 niet anders te zijn, maar zijn de veelbelovende releases van dit jaar de opmars naar dé klank van de jaren ’20?

New wave en synthpop maakten begin jaren ’80 korte metten met de pompeuze progrock en weelderige discomuziek uit het voorgaande decennium. Begin jaren ‘90 werden de grootse eightiesproducties aan diggelen geslagen door de opkomst van grunge en house. Of muzikanten anno 2020 op net zo’n rigoureuze wijze het nieuwe decennium inluiden, valt nog te bezien.

Toch lijkt er duidelijk behoefte aan een fris geluid, getuige de hoge noteringen van artiesten als Tones And I en Billie Eilish in de wereldwijde muzieklijsten. Wie de Nederlandse hitlijsten erop naslaat, ziet iets opvallends in de eerste week van 2020: los van Post Malone staat er geen enkele rapper in de top 10.


Smells Like Teen Spirit breekt 1 miljard-grens op YouTube

Smells Like Teen Spirit breekt 1 miljard-grens op YouTube

Kurt Cobain van Nirvana. /Frank Micelotta | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

27 DEC 2019

Toen het nummer in 1991 werd uitgebracht bestond YouTube natuurlijk nog niet, maar sinds de clip van Smells Like Teen Spirit in 2009 op de website werd geüpload is de video inmiddels een miljard keer bekeken.

Dat meldde tijdschrift NME vrijdag over ‘de doorbraak’ van Nirvana en de in 1994 overleden frontman Kurt Cobain. Het is daarmee het tweede nummer uit de jaren negentig dat meer dan een miljard keer op YouTube is gestreamd.

Guns N’ Roses de eerste


Top 40 Awards grootser; met Snelle en Kensington

Top 40 Awards grootser; met Snelle en Kensington

Kensington live, hier op Paaspop in Schijndel. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

27 DEC 2019

De Top 40 Awards van Qmusic worden de komende editie grootser aangepakt. Vrijdag werden daarom voor 10 januari onder meer optredende acts als rapper Snelle en Kensington aangekondigd.

De Top 40 Awards werden dit jaar voor het eerst met een show uitgereikt. De show wordt komende maand uitgebreid. Bovendien worden er niet alleen prijzen voor het afgelopen muziekjaar overhandigd, maar ook voor het hele achterliggende decennium.

Flinke schep bovenop


Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café

Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café

Drukte in Beeld en Geluid. / Foto's: Koen van Weel | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

26 DEC 2019

Ook op tweede kerstdag is het Top 2000 Café een aantrekkelijk uitje voor vele kerstvierders.

Al vroeg in de ochtend stonde donderdag een lange rij voor de deur voor een bezoek aan de geïmproviseerde kroeg in Beeld en Geluid in Hilversum. Dj's van NPO Radio 2 draaien van daaruit live de 21e Top 2000.

Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café

Duncan hoopt dat België wint
Likeability of3

Duncan hoopt dat België wint

Duncan Laurence. / Robin Utrecht | ANP

Foto van 'Metro en ANP'

26 DEC 2019

Hoewel de liedjes en artiesten voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam nog grotendeels onbekend zijn, heeft Duncan Laurence nu al voorkeur voor een bepaald land. Als het aan hem ligt, krijgt België in mei de meeste punten van alle landen.

„Ik hoop eigenlijk dat België wint", bekende Laurence (25) in de uitzending van Mensen met M. En dat heeft vooral te maken met het feit dat hij dan met hen zijn ervaringen als songfestivalwinnaar kan delen. „Zodat ik even op de koffie kan en met hen erover kan praten."

Zege soms lastig


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar