theme logoDe vibe van de stad

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Foto van 'Erik Jonk'

18 DEC 2018

Zes 3FM-dj’s, drie routes door Nederland voor 3FM Serious Request. De zes starten vandaag in koppels hun tocht richting TivoliVredenburg in Utrecht (zie routes links), waar zij ’s avonds op Kerstavond 24 december ‘moeten’ finishen. Hopelijk met een letterlijke schat voor de drie 3FM Serious Request-doelen en uiteraard een schat aan ervaring door mooie ontmoetingen met actievoerders onderweg. Wij stellen de zes middels vijf vragen en antwoorden aan je voor. Wie zijn de gezichten van 3FM Serious Request: Lifeline?

Eva & Sander

Eva Koreman en Sander Hoogendoorn lopen (en varen) voor het Rode Kruis vanaf Vlieland. Onder meer Hoorn, Volendam en Amsterdam-Noord worden aangedaan en zeker is dat de winderige Afsluitdijk niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Eva: Ik hou zeker van wandelen, heb alleen nog nooit zoveel gelopen in zo’n korte tijd mét radiostudio op m’n rug.

Sander: Ja, ik hou van wandelen. Ik heb dit jaar de Vierdaagse uitgelopen en dat is me zeer goed bevallen. Helemaal leuk dat ik nu voor 3FM Serious Request mijn wandelschoenen weer uit de kast kan halen om zoveel mogelijk geld op te halen en leuke acties te bezoeken in het land!

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Eva: Mijn 3FM Serious Request is geslaagd als we de finish halen en ik minstens 1 keer heb gehuild omdat ik zo ontroerd ben door een actie die mensen onderweg hebben opgezet.

Sander: Als ik op 24 december in TivoliVredenburg sta (dat betekent dat ik het gehaald heb) en we hebben een mooi bedrag opgehaald met iedereen die een plaat aan heeft gevraagd of in actie is gekomen. Daarnaast is het sowieso een heel vernieuwend concept, wat nog nooit gedaan is, dus het zal misschien even wennen zijn. Maar ik denk dat mensen dit heel tof gaan vinden!

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Eva: Gek genoeg de tocht over de Afsluitdijk, wat een trip, en dan slapen halverwege in Breezandijk. Als we dat hebben gehad, kunnen we daarna denk ik alles aan.

Sander: Ik laat me graag verrassen onderweg, dat is denk ik ook t mooie van het concept dit jaar. We weten van te voren waar we langskomen maar we weten niet wie daar allemaal in actie komt en wat we allemaal tegenkomen. Ik kijk heel erg uit naar de Afsluitdijk maar ik zie er ook een beetje tegenop want het kan daar wel eens spoken.

Knuffel voor Eva

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Eva: Door me een knuffel te geven als we elkaar tegenkomen en af en toe een bemoedigend berichtje via instagram als we elkaar niet in levende lijve zien.

Sander: Door geld te doneren of om ons op de route te bezoeken als dat mogelijk is. Het is zo leuk om nu een keer zelf het land in te trekken om de actievoerders de aandacht te geven die ze verdienen in plaats van dat zij naar ons toe moeten komen. Start zelf een actie, vraag een lekker rockliedje aan of doneer, daar voel ik me snel beter door :)

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Eva: Santa’s Coming Down The Chimney van Confidence Man. Hele eigenwijze kerstplaat die net uit is. Kunnen we nog een beetje lachen.

Sander: Vaccines met All My Friends Are Falling In Love. Dat is zo’n lekker plaatje waar ik spontaan harder van ga lopen denk ik. Hij is vrolijk, energiek, lekker gek! Ik hoop dat Eva me bijhoudt als we deze draaien.

Mark en Rámon

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen voor het Rode Kruis vanaf Hengelo. Onder meer de steden Doetinchem en Arnhem worden aangedaan en zeker is dat Ouwehands Dierenpark niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rámon: Eerlijk gezegd hou ik er niet zo van. Wat ik stiekem nu tijdens het trainen wel leuk vind, is om tussen de weilanden en eendjes te lopen. Dus natuur vind ik wel leuk, je krijgt er alleen zulke vieze schoenen van.

Mark: Van platenzaak naar platenzaak in een stad gaat het me goed af! Maar dit is wel even andere koek. Ik loop er in ieder geval heel stijlvol bij met m’n enorme wandelschoenen.

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rámon: Als we zonder te veel klagen, toch veel mensenlevens kunnen redden!

Mark: Iedere euro telt en als wij kunnen bijdragen aan de opbrengst van 3FM Serious Request zonder dat we voor kerstavond zijn omgevallen ben ik al heel blij.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Rámon en Mark.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rámon: Westendorp lijkt mij echt te gek. Daar wonen 1200 mensen die allemaal in actie lijken te komen. Het hele dorp is in rep en roer. Ze hebben zelfs een coördinator die de boel leidt.

Mark: Iemand op de route organiseert een heuse massagemarathon om geld in te zamelen en als haar handen na 8 uur masseren nog genoeg energie hebben, dan ga ik graag even in die stoel zitten!

Muziek trekt ons er doorheen

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Mark: Luisteraars kunnen mij een hart onder de riem steken door goede muziek aan te vragen. Dat trekt ons er wel doorheen.

Rámon: Mooie verhalen, mooie actie en mooie muziek. Af en toe een hard punkplaatje zou wel lekker zijn.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Mark: Heel graag op Mumford and Sons met Forever bijvoorbeeld. Of iets van The Vaccines. Ik vind Forever het ultieme decemberliedje en laat het nou net december zijn in de week dat wij gaan lopen

Rámon: Helemaal eens met Mumford and Sons, maar iedere willekeurige track van Thomas Azier ben ik ook heeeeel blij mee.

Rob en Jorien

Rob Janssen en Jorien Renkema lopen voor het Rode Kruis vanaf Weert. Vanaf het zuiden en via Noord-Brabant ‘omhoog’ en zeker is dat de prachtige namen Hank, Arkel en Lopik niet worden overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rob: Ik houd bijzonder veel van radiomaken, dat doen we gelukkig tegelijk met wandelen, dus misschien ga ik het wel waarderen!

Jorien: Ik riep altijd dat ik liever fiets dan loop...

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rob: Eén euro is beter dan géén euro, dus als we op kerstavond geld op hebben gehaald voor het Rode Kruis én enigszins heelhuids in Tivoli Vredenburg Utrecht aankomen ben ik al blij!

Jorien: Als ik weet dat ik alles heb gegeven om geld in te zamelen voor het Rode Kruis en als ik levenslange herinneringen heb gemaakt voor mezelf en de luisteraars die we onderweg tegen komen.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Jorien en Rob.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rob: Ik heb vernomen dat men in Tilburg echt zowat heel carnaval uit de kast gaat trekken om geld op te halen. Ik kan niet wachten om daar de sfeer te proeven!

Jorien: Ik ga een dieren-uitlaatservice beginnen onderweg. Ik ben gek op alle soorten dieren en dacht: wandelen doe ik toch al, dus laat ik dan tegen betaling dieren meenemen om uit te laten! Dat levert alleen maar meer geld op voor het Rode Kruis en met een beetje geluk helpt het mij om me erdoor te slepen als ik het zwaar heb onderweg. Via 3fm.nl/uitlaten kun je je hond, goudvis, alpaca of kameel nog aanmelden om uitgelaten te worden op de route, trouwens.

Serious Dweilorkest

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Rob: Samen met Jorien loop ik het grootste gedeelte van onze route door het Brabantse land en blaasmuziek kan ik goed waarderen. Als je lid van een dweilorkest bent of kent, kom dan langs de route staan en toeter ons op weg! Het mooiste is als je daar ook nog eens geld mee ophaalt, dus tover je orkest om tot een Serious Dweilorkest en Kom in actie!

Jorien: Door massaal in actie te komen voor de doelen van het Rode Kruis! Ik weet zeker dat die saamhorigheid ons erdoor gaat slepen.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Rob: KAV Verhouzer en Sjaak met Stap Voor Stap lijkt me toepasselijk. Stukje hoempapa doet een mens goed!

Jorien: Op alles van mijn muzikale jeugdliefde, Nirvana! Toen ik dat grijs draaide in mijn slaapkamertje, had ik nooit durven dromen dat ik zo iets tofs mocht doen voor het goede doel als deze week. Dus dat is dan een mooi motiverend besefmoment!

Bekijk Alles Pijltje

Paaspop trapt af met recordaantal bezoekers

Paaspop trapt af met recordaantal bezoekers

Paaspop 2018. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 APR 2019

Een goede dag voor Paaspop: het festival trapte af met een recordaantal bezoekers. Het festival in het Brabantse Schijndel trok de afgelopen drie dagen 90.000 mensen.

De zaterdag en zondag waren uitverkocht. De organisatie spreekt van „de gedroomde kick-off van het Nederlandse festivalseizoen".


Paaspop wil zich onderscheiden van de rest

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 APR 2019

Het festivalseizoen gaat komend weekend weer van start, want dan vindt in Schijndel voor de veertigste keer Paaspop plaats. Er staan zo’n tweehonderd artiesten op het programma. „We zitten vroeg in het seizoen en het voordeel daarvan is dat artiesten gretig zijn om naar buiten te gaan”, vertelt Joey Ruchtie, een van de programmeurs.

Met klinkende namen als Clean Bandit, Within Temptation, Frenna, Yungblud, White Lies, Davina Michelle, Scooter, De Jeugd Van Tegenwoordig, De Staat, Sevn Alias, Passenger en Ilse DeLange weet Paaspop wederom de toon te zetten voor het aankomende festivalseizoen. Hoewel Nederlandse artiesten staan te trappelen om het podium te beklimmen op Paaspop, legt Ruchtie uit dat het lastiger is om internationale acts vast te leggen. „Veel buitenlandse artiesten zijn nog niet klaar, omdat ze nog bezig zijn hun producties voor te bereiden. Nederlandse artiesten weten dat Paaspop is en houden er rekening mee dat het festivalseizoen halverwege april begint.”

„Het is aanbodafhankelijk”, vervolgt hij. „Je moet een balans vinden in wat er beschikbaar is. Hoe kan ik van de ingrediënten die er voorhanden zijn de lekkerste maaltijd maken?” Het is een drukke dag voor Ruchtie wanneer we hem spreken, want er zijn enkele afzeggingen en het programmaboekje moet nog naar de drukker. Naast de alom bekende namen die je in dat programmaboekje aantreft, vind je een groot aantal artiesten die de meeste bezoekers voor het eerst gaan zien, zoals punkband Amyl and The Sniffers en hardcoreduo Ho99o9. „We moeten goed in de gaten houden dat als we avontuurlijk willen doen met internationale namen die mensen nog niet kennen dat we ze niet tegenover Anouk of Kensington zetten.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #41

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Milkshake Festival
Baal jij er ook zo van dat de Spice Girls niet naar Nederland komen voor een reünieconcert? Dan moet je zeker naar Milkshake Festival deze zomer, want niemand minder dan Melanie C, oftewel Sporty Spice, treedt daar op. Samen met Sink The Pink gaat ze alle Europese Pride Festivals af om daar de hits van de Spice Girls te zingen en ze maakt dus ook een tussenstop op Milkshake. Naast Melanie C zijn tot op heden Honey Dijon en internetfenomeen Merol vastgelegd voor de vijfde editie van het Amsterdamse festival.

Waar: Westerpark, Amsterdam.
Wanneer: 27 & 28 juli 2019.
Ticketprijs: € 48,85 (dagticket), € 88,70 (weekend).
Start kaartverkoop: inmiddels gestart.


Vijf geheime wapens voor het festivalseizoen

Vijf geheime wapens voor het festivalseizoen

Uitputtende topsport hoor, zo’n festivalweekend. Zoals hier, op het enorme terrein van Glastonbury in Engeland. / Nigel Roddis | EPA

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

18 APR 2019

Als doorgewinterde festivalganger weet jij heus wel wat je moet pakken voor een festival. Maar heb je weleens gedacht aan deze geheime wapens?

Wij van CJP zijn echte festivalveteranen. Deze geheime wapens sleuren ons er ieder jaar weer doorheen:

1 De slaapzakoproltechniek


Snollebollekes verkoopt concert in 20 minuten uit
Likeability of5

Snollebollekes verkoopt concert in 20 minuten uit

De kaarten voor 28 maart waren binnen twintig minuten uitverkocht. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

13 APR 2019

„Nondeju! Da ging snel! De tickets voor de zaterdagshow zijn al hullemaal uitverkocht!” De concertkaarten voor de show van 28 maart 2020 van de Brabantse feestact Snollebollekes waren zaterdagochtend binnen twintig minuten al uitverkocht.

Eerder deze week kondigde Snollebollekes aan dat ze in 2020 terugkomen in de Arnhemse GelreDome voor twee concerten. De kaarten voor 28 maart waren binnen twintig minuten uitverkocht. Dat schrijft Snollebollekes op Facebook. Ook de kaarten voor 27 maart zijn al voor tachtig procent verkocht.

Walk of Fame


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

'Drake is bezig met nieuw album'

Drake tijdens de Grammy Awards in februari 2019. /ANP

Foto van 'Metro'

12 APR 2019

Goed nieuws voor liefhebbers van Drake: de rapper onthulde tijdens een van zijn concerten in Londen dat hij werkt aan een nieuw album.

Een fan maakte tijdens het optreden een filmpje waarin te zien is dat Drake vertelt over nieuwe muziek.

Volgend jaar opnieuw


SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

SLAM! en Alkmaar een topcombi op Koningsdag

Beeld van SLAM! Koningsdag 2018: één groot (vuurwerk)spektakel.

Foto van 'Erik Jonk'

12 APR 2019

Vijftiende SLAM! Koningsdag wordt bijzonder voor iedereen, maar zeer speciaal voor één Metro-lezer(es) en negentien vrienden.

SLAM! Koningsdag is jarig (15 jaar) dat moet op 27 april in Alkmaar groots gevierd worden. Niet alleen voor dertigduizend mensen uit het hele land wordt het een oranje en feestelijke dag, maar voor één Metrolezer of -lezeres en negentien van zijn of haar vrienden geldt dat zeker (zie kader onderaan).

Vriendelijk verbannen


De Fresh Video is van James Blake en Rosalia

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Het nieuwe nummer Barefoot in the park van James Blake & ROSALIA heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!


‘Record Store Day wakkert verzamelwoede aan’

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 APR 2019

Het jaarlijks terugkerende evenement waarbij de lokale platenzaak in het zonnetje wordt gezet, viert zijn tienjarige bestaan in Nederland. „Record Store Day heeft het vuurtje aangewakkerd bij mensen die weer willen verzamelen”, aldus de initiatiefneemster. 

Dat vinyl terug is van weggeweest, is allang geen nieuws meer. Jaar op jaar koppen de nieuwsberichten over sensationele stijgingen in verkoopaantallen van de grote zwarte schijven. Enkel vorig jaar zat er een dipje van zeven procent in de omzet van vinyl, zo staat in het jaarverslag van brancheorganisatie NVPI. De totale omzet van vinyl bedroeg 15,6 miljoen euro in 2018 en dat is meer dan de helft van wat cd’s vorig jaar opbrachten voor de Nederlandse muziekindustrie. De opleving van vinyl is mede te danken aan de belangstelling rondom Record Store Day, een idee van de Amerikaan Michael Kurz. Nederland was in 2010 het derde land dat meedeed aan de viering van de platenzaak.

Op Record Store Day verschijnen exclusieve titels op vinyl die alleen op die dag te koop zijn, zoals heruitgaven van oude albums, filmsoundtracks, obscure remixen en gloednieuw werk van populaire artiesten. Marlein Parlevliet was degene die het evenement naar Nederland haalde toen ze zelf nog achter de toonbank van een platenwinkel stond. “Ieder jaar verdubbelde de omvang van het evenement. Het nam al snel grote proporties aan. Op z’n piek hadden we achthonderd releases en lange rijen voor de winkel. Elke band die je kon bedenken trad op in de winkel. Het was echt giga! Het is van een klein liefhebbersfeestje uitgegroeid tot iets groots.”


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #39

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Muse
Het concert dat Muse deze zomer in het Goffertpark geeft is al geruime tijd uitverkocht, dus de rockband plakt er nog een extra concert in Amsterdam achteraan. De tournee behoort bij het vorig jaar verschenen album Simulation Theory. De interesse van het drietal voor ultramoderne technologie zit verweven in de songteksten van dit album. De Britse rockers werken voor hun huidige tournee zelfs samen met Microsoft, die een zogenaamde Mixed Reality Pre-Show Party mogelijk maakt, waarbij er onder meer virtual reality-games gespeeld kunnen worden die gebaseerd zijn op het nieuwe album.

Waar:Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer:12 september 2019.
Ticketprijs:€ 54,88.
Start kaartverkoop:vrijdag 12 april.


Naaz zou vakantie voor Sziget met liefde afzeggen

Naaz zou met liefde vakantie afzeggen voor Sziget

NAAZ volop in actie, hier op Eurosonic Noorderslag in Groningen. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

9 APR 2019

Foo Fighters, Ed Sheeran, Post Malone, Florence + The Machine en Martin Garrix staan op Sziget. Garrix krijgt gezelschap van een talentvolle landgenote, Naaz.

Jaja, die Naaz. De 20-jarige singer-songwriter, die vorig jaar de Europese harten veroverde met het nummer Words, wordt dinsdag gepresenteerd in de line-up van Sziget. Op 9 augustus betreedt zij de Europe Stage (zie onder) van het razendpopulaire festival in Boedapest, dat jaarlijks duizenden Nederlandse muziekliefhebbers naar Hongarije trekt.


Nieuwe clip van James Blake en meer Fresh Videos

Foto van 'Metro'

8 APR 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Alessia Cara, James Blake, Jonas Brothers, Sam Fender en Bazzi! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Interview: Duncan Laurence gaat voor de winst

Interview: Duncan Laurence gaat voor de winst

Duncan Laurence maakte zaterdag in Amsterdam voor elke verslaggever en elke Songfestivalfan geduldig tijd. / Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

7 APR 2019

Hoe bedaard, bescheiden en aardig onze Songfestivaltroef Duncan Laurence ook is, hij is niet te beroerd om zich uit te spreken: „Ik ga naar Tel Aviv voor winst.”

Wat een gekkenhuis zaterdag rond Duncan Laurence. Hij was een van de 28 Songfestivaldeelnemers die naar AFAS Live in Amsterdam kwam voor de Europese persdag en optredens in een kolkende en uitverkochte zaal in de avond. Laurence, donderdag wordt de geboren Spijkenisser 25, is in no-time veranderd van ‘wie is die gast?’ tot de artiest die iedereen wil spreken en bij de bookmakers nu al een maand op nummer 1 voor de Songfestivalzege staat. Ja, zijn nummer Arcade is tot ver over de grenzen populair.

48 interviews


Nieuw album Avicii

Familie van dj Avicii brengt zijn nieuwe werk uit

De familie van de overleden dj Avicii brengt nieuw werk van hem uit. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

5 APR 2019

De familie van overleden dj Avicii, oftewel Tim Bergling, brengt binnenkort nieuw werk van hem uit. Het gaat om materiaal waar hij rond de tijd van zijn overlijden aan werkte. De 28-jarige muzikant maakte bijna een jaar geleden een einde aan zijn leven.

Bijna klaar met nieuw album

Zijn familie laat in een verklaring weten dat Avicii bijna klaar was met een nieuw album. „Hij liet een flinke verzameling liedjes achter die bijna klaar waren, inclusief notities, e-mailconversaties en sms-berichten over het werk”, luidt de verklaring. Componisten die samenwerkten met de dj hebben het afgelopen jaar aan het materiaal gewerkt. „We willen dit materiaal graag delen met al zijn fans over de hele wereld."


Kurt Cobain 25 jaar dood, maar nog ‘springlevend’

Kurt Cobain 25 jaar dood, maar nog ‘springlevend’

Kurt Cobain met Nirvana tijdens MTV Unplugged. Het concert werd als live-album uitgebracht. / Frank Micelotta | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

4 APR 2019

Nirvanafrontman Kurt Cobain is vrijdag een kwart eeuw dood. Maar de man van Nevermind is nog lang niet vergeten.

Opeens behoorde hij tot de fameuze Club van 27, muzikanten die op die leeftijd het leven lieten. Kurt Cobain, in enkele jaren wereldberoemd geworden met Nirvana, overleed vrijdag precies 25 jaar geleden. Door een schot in eigen hoofd werd hij net als collega’s als Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix en later Amy Winehouse maar 27 jaar.

Shirtjes en tributebands


The Chainsmokers scoren de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

4 APR 2019

Het nieuwe nummer Who Do You Love van The Chainsmokers & 5 Seconds of Summer heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #39

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 APR 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. 

1. Machine Gun Kelly
Nee, de 28-jarige Texaan Richard Colson Baker heeft zijn artiestennaam niet te danken aan zijn wapenarsenaal, maar aan zijn vliegensvlugge stijl van rappen. Machine Gun Kelly breekt door nadat hij een deal tekent bij het platenlabel van P. Diddy. Sindsdien is hij te horen op tracks van onder anderen Camila Cabello, Steve Aoki, Mike Shinoda, Little Mix en French Montana, naast zelf nog eens drie albums te hebben uitgebracht. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook een succesvol acteur. Zo speelt hij Tommy Lee in de onlangs op Netflix verschenen bio-pic The Dirt, over rockband Mötley Crüe.

Waar:Paradiso, Amsterdam.
Wanneer:4 september 2019.
Ticketprijs:€ 31,50.
Start kaartverkoop:vrijdag 5 april.


Matt Simons wars van rock'n-roll-clichés

Foto van 'Pierre Oitmann'

4 APR 2019

Het leven van een rockster is niet besteed aan Matt Simons, dus de zanger heeft er geen moeite mee niet te worden herkend op straat. „Mensen kennen misschien mijn liedjes, maar ze hebben geen idee hoe ik eruit zie, dus ik word door niemand lastiggevallen."

Hoewel hij in diverse Europese landen in de top-10 stond met de Deepend-remix van Catch & Release,waaronder op nummer-1 in Frankrijk, Duitsland en België, gaat de Amerikaanse artiest relatief anoniem door het leven. Zelfs wanneer we hem treffen in de lobby van een Amsterdams hotel is hij een van de meest onopvallende gasten die er arriveren. Simons is jarig wanneer we met hem spreken over zijn nieuwe album After The Landslide. Het kleine gezelschap dat met hem meegaat in de lift richting zijn hotelkamer, barst tussen twee verdiepingen in spontaan zingen uit. „Ik geloof dat dit de eerste keer is dat ik in een lift ben toegezongen”, zegt hij op droge toon wanneer hij uitstapt.

We weten maar weinig over Matt Simons en dat is een bewuste keuze. Zelfs op zijn derde langspeler After The Landslide laat hij weinig details over zijn privéleven los. Hij observeert vooral wat er gaande is in het leven van anderen en schrijft vervolgens daarover, met hier en daar een verwijzing naar wat hij zelf heeft meegemaakt. „Het is altijd een mix”, licht hij toe. „Ja, ik neem wel artistieke vrijheden. Je zou een willekeurige tekstregel uit een van mijn liedjes kunnen nemen en dan zou het kunnen dat ik refereer aan een bepaalde gebeurtenis, maar het is nooit letterlijk zo gebeurd.


Musical Soldaat van Oranje gaat de grens over

Musical Soldaat van Oranje gaat de grens over

Cast van Soldaat van Oranje tijdens Musical Sing-a-Long / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2019

De musical Soldaat van Oranje gaat naar het buitenland. Dat heeft producent New Productions bekend gemaakt. Naar verwachting gaat de productie eind volgend jaar in première in Londen, in een theater dat speciaal wordt gebouw voor het stuk.

Prioriteit

Soldier of Orange - The Musical gaat het stuk heten. Het plan om de musical in Engeland op te voeren bestaat overigens al langer. „We hebben al jaren de ambitie en de droom om het verhaal van Erik Hazelhoff en zijn vrienden ook door te kunnen vertellen in het buitenland. Londen was de locatie van onze koningin Wilhelmina in ballingschap en het Verenigd Koninkrijk speelt een belangrijke rol in het verhaal. Daarom heeft het land altijd onze prioriteit gehad", aldus producent Fred Boot.