Music City

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Foto van 'Erik Jonk'

18 DEC 2018

Zes 3FM-dj’s, drie routes door Nederland voor 3FM Serious Request. De zes starten vandaag in koppels hun tocht richting TivoliVredenburg in Utrecht (zie routes links), waar zij ’s avonds op Kerstavond 24 december ‘moeten’ finishen. Hopelijk met een letterlijke schat voor de drie 3FM Serious Request-doelen en uiteraard een schat aan ervaring door mooie ontmoetingen met actievoerders onderweg. Wij stellen de zes middels vijf vragen en antwoorden aan je voor. Wie zijn de gezichten van 3FM Serious Request: Lifeline?

Eva & Sander

Eva Koreman en Sander Hoogendoorn lopen (en varen) voor het Rode Kruis vanaf Vlieland. Onder meer Hoorn, Volendam en Amsterdam-Noord worden aangedaan en zeker is dat de winderige Afsluitdijk niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Eva: Ik hou zeker van wandelen, heb alleen nog nooit zoveel gelopen in zo’n korte tijd mét radiostudio op m’n rug.

Sander: Ja, ik hou van wandelen. Ik heb dit jaar de Vierdaagse uitgelopen en dat is me zeer goed bevallen. Helemaal leuk dat ik nu voor 3FM Serious Request mijn wandelschoenen weer uit de kast kan halen om zoveel mogelijk geld op te halen en leuke acties te bezoeken in het land!

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Eva: Mijn 3FM Serious Request is geslaagd als we de finish halen en ik minstens 1 keer heb gehuild omdat ik zo ontroerd ben door een actie die mensen onderweg hebben opgezet.

Sander: Als ik op 24 december in TivoliVredenburg sta (dat betekent dat ik het gehaald heb) en we hebben een mooi bedrag opgehaald met iedereen die een plaat aan heeft gevraagd of in actie is gekomen. Daarnaast is het sowieso een heel vernieuwend concept, wat nog nooit gedaan is, dus het zal misschien even wennen zijn. Maar ik denk dat mensen dit heel tof gaan vinden!

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Eva: Gek genoeg de tocht over de Afsluitdijk, wat een trip, en dan slapen halverwege in Breezandijk. Als we dat hebben gehad, kunnen we daarna denk ik alles aan.

Sander: Ik laat me graag verrassen onderweg, dat is denk ik ook t mooie van het concept dit jaar. We weten van te voren waar we langskomen maar we weten niet wie daar allemaal in actie komt en wat we allemaal tegenkomen. Ik kijk heel erg uit naar de Afsluitdijk maar ik zie er ook een beetje tegenop want het kan daar wel eens spoken.

Knuffel voor Eva

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Eva: Door me een knuffel te geven als we elkaar tegenkomen en af en toe een bemoedigend berichtje via instagram als we elkaar niet in levende lijve zien.

Sander: Door geld te doneren of om ons op de route te bezoeken als dat mogelijk is. Het is zo leuk om nu een keer zelf het land in te trekken om de actievoerders de aandacht te geven die ze verdienen in plaats van dat zij naar ons toe moeten komen. Start zelf een actie, vraag een lekker rockliedje aan of doneer, daar voel ik me snel beter door :)

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Eva: Santa’s Coming Down The Chimney van Confidence Man. Hele eigenwijze kerstplaat die net uit is. Kunnen we nog een beetje lachen.

Sander: Vaccines met All My Friends Are Falling In Love. Dat is zo’n lekker plaatje waar ik spontaan harder van ga lopen denk ik. Hij is vrolijk, energiek, lekker gek! Ik hoop dat Eva me bijhoudt als we deze draaien.

Mark en Rámon

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen voor het Rode Kruis vanaf Hengelo. Onder meer de steden Doetinchem en Arnhem worden aangedaan en zeker is dat Ouwehands Dierenpark niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rámon: Eerlijk gezegd hou ik er niet zo van. Wat ik stiekem nu tijdens het trainen wel leuk vind, is om tussen de weilanden en eendjes te lopen. Dus natuur vind ik wel leuk, je krijgt er alleen zulke vieze schoenen van.

Mark: Van platenzaak naar platenzaak in een stad gaat het me goed af! Maar dit is wel even andere koek. Ik loop er in ieder geval heel stijlvol bij met m’n enorme wandelschoenen.

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rámon: Als we zonder te veel klagen, toch veel mensenlevens kunnen redden!

Mark: Iedere euro telt en als wij kunnen bijdragen aan de opbrengst van 3FM Serious Request zonder dat we voor kerstavond zijn omgevallen ben ik al heel blij.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Rámon en Mark.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rámon: Westendorp lijkt mij echt te gek. Daar wonen 1200 mensen die allemaal in actie lijken te komen. Het hele dorp is in rep en roer. Ze hebben zelfs een coördinator die de boel leidt.

Mark: Iemand op de route organiseert een heuse massagemarathon om geld in te zamelen en als haar handen na 8 uur masseren nog genoeg energie hebben, dan ga ik graag even in die stoel zitten!

Muziek trekt ons er doorheen

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Mark: Luisteraars kunnen mij een hart onder de riem steken door goede muziek aan te vragen. Dat trekt ons er wel doorheen.

Rámon: Mooie verhalen, mooie actie en mooie muziek. Af en toe een hard punkplaatje zou wel lekker zijn.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Mark: Heel graag op Mumford and Sons met Forever bijvoorbeeld. Of iets van The Vaccines. Ik vind Forever het ultieme decemberliedje en laat het nou net december zijn in de week dat wij gaan lopen

Rámon: Helemaal eens met Mumford and Sons, maar iedere willekeurige track van Thomas Azier ben ik ook heeeeel blij mee.

Rob en Jorien

Rob Janssen en Jorien Renkema lopen voor het Rode Kruis vanaf Weert. Vanaf het zuiden en via Noord-Brabant ‘omhoog’ en zeker is dat de prachtige namen Hank, Arkel en Lopik niet worden overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rob: Ik houd bijzonder veel van radiomaken, dat doen we gelukkig tegelijk met wandelen, dus misschien ga ik het wel waarderen!

Jorien: Ik riep altijd dat ik liever fiets dan loop...

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rob: Eén euro is beter dan géén euro, dus als we op kerstavond geld op hebben gehaald voor het Rode Kruis én enigszins heelhuids in Tivoli Vredenburg Utrecht aankomen ben ik al blij!

Jorien: Als ik weet dat ik alles heb gegeven om geld in te zamelen voor het Rode Kruis en als ik levenslange herinneringen heb gemaakt voor mezelf en de luisteraars die we onderweg tegen komen.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Jorien en Rob.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rob: Ik heb vernomen dat men in Tilburg echt zowat heel carnaval uit de kast gaat trekken om geld op te halen. Ik kan niet wachten om daar de sfeer te proeven!

Jorien: Ik ga een dieren-uitlaatservice beginnen onderweg. Ik ben gek op alle soorten dieren en dacht: wandelen doe ik toch al, dus laat ik dan tegen betaling dieren meenemen om uit te laten! Dat levert alleen maar meer geld op voor het Rode Kruis en met een beetje geluk helpt het mij om me erdoor te slepen als ik het zwaar heb onderweg. Via 3fm.nl/uitlaten kun je je hond, goudvis, alpaca of kameel nog aanmelden om uitgelaten te worden op de route, trouwens.

Serious Dweilorkest

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Rob: Samen met Jorien loop ik het grootste gedeelte van onze route door het Brabantse land en blaasmuziek kan ik goed waarderen. Als je lid van een dweilorkest bent of kent, kom dan langs de route staan en toeter ons op weg! Het mooiste is als je daar ook nog eens geld mee ophaalt, dus tover je orkest om tot een Serious Dweilorkest en Kom in actie!

Jorien: Door massaal in actie te komen voor de doelen van het Rode Kruis! Ik weet zeker dat die saamhorigheid ons erdoor gaat slepen.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Rob: KAV Verhouzer en Sjaak met Stap Voor Stap lijkt me toepasselijk. Stukje hoempapa doet een mens goed!

Jorien: Op alles van mijn muzikale jeugdliefde, Nirvana! Toen ik dat grijs draaide in mijn slaapkamertje, had ik nooit durven dromen dat ik zo iets tofs mocht doen voor het goede doel als deze week. Dus dat is dan een mooi motiverend besefmoment!


Metalfans opgelet: Iron Maiden komt naar Nederland

Zanger Bruce Dickinson tijdens een optreden in 2016. / ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

7 NOV 2019

„Run to the hills, run for your lives!" Of eigenlijk naar Weert, want daar geeft de Engelse band Iron Maiden op 9 juli een concert tijdens hun Europese Legacy of the Beast-tour. 

De band neemt Alter Bridge en Airbourne mee. Wil je een kaartje bemachtigen? De reguliere verkoop start op donderdag 14 november om 10.00 uur.

Tour vol hits


Er is niks fake aan Clouseau

Kris en Koen Wauters. / Filip van Roe

Foto van 'Pierre Oitmann'

5 NOV 2019

Dertig jaar na de doorbraak is Clouseau nog altijd de meest succesvolle groep van België. „Wij zijn geen hippe band”, concludeert zanger Koen Wauters desondanks.

Het dertiende Nederlandstalige album van de broers Koen en Kris Wauters heet Tweesprong, vernoemd naar een van de nummers op de plaat. „Het is een van de songs op dit album die echt heel goed is, samen met de dertien andere songs”, grapt Kris, die samen met Koen aan een tafel zit in een pittoresk hotel in ‘t Gooi.

Verliezen in een situatie


Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld

Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld

De afgelopen drie jaar stond Garrix bovenaan de top 100. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 OKT 2019

Martin Garrix is niet langer meer de populairste dj ter wereld. Tijdens het Amsterdam Dance Event werd hij van de troon gestoten toen het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike de eerste plek bemachtigden.

De afgelopen drie jaar stond Garrix bovenaan de top 100 van het tijdschrift DJ Mag, maar dit jaar moet hij genoegen nemen met een tweede plek. David Guetta bemachtigde dit jaar de derde plaats.

De Top 100 van populairste dj’s wereldwijd werd in de nacht van zaterdag op zondag onthuld, tijdens AMF. Dat is het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event. Meer dan een miljoen mensen brachten hun stem uit.


De Dijk weet nu écht hoe het moet


De Dijk weet nu écht hoe het moet


De Dijk weet nu écht hoe het moet
. / Foto: Pim Kops

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 OKT 2019

De Dijk brengt vandaag een nieuw album uit en start aan een nagenoeg uitverkochte tournee. Het einde lijkt nog lang niet in zicht. „Niemand van ons kan zich voorstellen dat het ooit ophoudt”, aldus zanger Huub van der Lubbe.

Daags voor de aanvang van de clubtour van De Dijk, waarbij onder meer drie keer Paradiso op het programma staat, komen de bandleden samen bij hun repetitiehok in Amsterdam. Terwijl de muzikanten met hun instrumenten sjouwen, komt Huub van der Lubbe goedgeluimd aanfietsen. Hij is in zijn nopjes, want hij kijkt uit naar de tournee en hij is apetrots op het achttiende Dijk-album Nu Of Nou. „Je hebt iedere keer de illusie dat de plaat die je nu gemaakt hebt de allerbeste is en weet je wat het grappige is?”, glundert Van der Lubbe. „Dit ís de allerbeste.” Hij is vooral bijzonder te spreken over de producties van drummer Antonie Broek. „Iedere keer als een plaat af is, vinden we ‘m te gek en zeggen we: ‘De volgende wordt nog beter! We weten nu hoe het moet.’ Nu zeggen we dat niet. Nu zeg ik: ‘Dit is hoe het moet! Dit is hoe we zijn op ons best.”

Niet eens een mobieltje


Deze app voorspelt de hits van de toekomst

Deze app voorspelt de hits van de toekomst

Er is nu een app die hitpotentie cijfermatig kan vaststellen. /Unsplash

Foto van 'Pierre Oitmann'

10 OKT 2019

Het is enorm lastig om als jong talent door te breken in de muziekindustrie. Nu is er een app die hitpotentie cijfermatig kan vaststellen.

Wat maakt een hit? Dat is een vraag die platenmaatschappijen dagelijks bezighoudt. Er zijn vele theorieën over en er is geregeld onderzoek naar gedaan, waarbij vrijwel altijd wordt gekeken naar nummers die in het verleden de hitlijsten domineerden. Grote radiostations hebben panels die de liedjes op hun speellijsten keuren, zodat muzieksamenstellers weten welke tracks luisteraars willen horen, maar als je een beginnende band of artiest bent, komt het wellicht niet eens zover dat radiomakers je nummer beluisteren.

Wat opkomend talent betreft, speelt vooral fingerspitzengefühl van platenfirma’s en programmamakers een grote rol. Willem Bloem stoorde zich aan ‘het onderbuikgevoel van een enkeling’ die bepaalt wat er op radio en tv te horen is en bouwde de app Sounders Music, in samenwerking met marktonderzoekinstituut GfK en wervingsbureau Respondenten.nl.


The Beatles nog altijd op nummer 1

The Beatles nog altijd op nummer 1

Vijftig jaar na het verschijnen van het album Abbey Road stevenen The Beatles op de eerste plek van de Album Top 100 af met een heruitgave van die plaat. /ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

3 OKT 2019

Vijftig jaar na het verschijnen van het album Abbey Road stevenen The Beatles op de eerste plek van de Album Top 100 af met een heruitgave van die plaat. Wat maakt dit album nog altijd zo geliefd?

In 1969 zaten Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr voor het laatst met zijn vieren in de Abbey Road Studio, gelegen aan de gelijknamige weg in het noorden van Londen. Op het zebrapad voor de befaamde platenstudio werd op 8 augustus van dat jaar de iconische hoesfoto geschoten door Lennons vriend Iain Macmillan. Het album zelf werd vernoemd naar de locatie waar de Fab Four in de jaren ’60 zoveel van hun tijd doorbrachten. Een jaar later verscheen nog wel de plaat Let It Be, waarop de Amerikaanse producer Phil Spector oudere opnames onder handen nam, maar Abbey Road was het laatste echte studioproject van The Beatles. De nieuwe heruitgave van Abbey Road bevat een gloednieuwe mix van Giles Martin, zoon van Beatles-producer George Martin.

Streaming vs verkoop


In beeld: Cher in de Ziggo Dome

Foto's: Bart van der Putten

Foto van 'Erik Jonk'

1 OKT 2019

Popdiva Cher was maandagavond na vijftien terug in Nederland.

73 jaar is ze, maar Cher stond maandag vol overgave 'gewoon' op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam.

Here We Go Again


Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3

Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3

Zoenende vrouwen te zien in nieuwe clip K3 / Screenshot YouTube

Foto van 'Metro'

28 SEP 2019

In de nieuwe single van K3 zijn zoenende vrouwen te zien. Het is voor het eerst dat een dergelijke homoseksuele kus te zien is in de nieuwe videoclip van de meidengroep. 

In het nummer Altijd blijven dromen komen meerdere stelletjes in beeld, waaronder de twee vrouwen. In het lied, waarvan de clip vrijdag uitkwam, zingen de vrouwen over dat ze altijd zullen blijven dromen.

Naast het vrouwelijke stel zijn ook een ouder echtpaar, twee kinderen en een getint koppel te zien in de video. Aan het eind van het nummer geeft ieder stel elkaar een zoen.


Billie 'Bad Guy' Eilish komt weer naar Nederland

Billie Eilish was dit jaar al in Nederland voor Lowlands. / ANP

Foto van 'Metro'

27 SEP 2019

Fans opgelet: de Amerikaanse zangeres Billie Eilish strijkt volgend jaar met haar 'Where Do We Go? World Tour' neer in Nederland, maakte concertorganisator MOJO vrijdagmiddag bekend.

I'm the bad guy... Duh." Zing jij het nummer volgend jaar live mee? Op maandag 13 juli geeft Eilish een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Eerste jonge zangeres


Rapper Snelle vereerd door samenwerking Marco Borsato


Rapper Snelle gaat een unieke samenwerking aan met Ewbank en Borsato /Wouter van de Linde

Foto van 'Pierre Oitmann'

26 SEP 2019

Exact vijftien jaar na de nummer 1-hit Wat Zou Je Doen met Ali B werkt Marco Borsato opnieuw samen met een rapper, ditmaal Snelle. „Ik vind het leuk om jong talent een kans te geven”, aldus de 52-jarige zanger.

Marco Borsato werkte eerder al met Ali B. /Wouter van de Linde

Lippenstift


Suzan & Freek verbaast over plotseling succes

Suzan & Freek verbaasd over plotseling succes

Suzan & Freek

Foto van 'Pierre Oitmann'

26 SEP 2019

Na jaren te hebben opgetreden met liedjes van anderen, brengt het duo Suzan & Freek het album Gedeeld Door Ons uit. „Het voelt als onze muziekbaby”, aldus Freek Rikkerink. 

Het Achterhoekse koppel wist online een aanzienlijke fanschare voor zich te winnen met akoestische covers van The Chainsmokers, Is Ook Schitterend!, Dua Lipa en Lost Frequencies. Pas met het verschijnen van de zelfgeschreven songs Als Het Avond Is en Blauwe Dag wisten Rikkerink en zijn wederhelft Suzan Stortelder ook radio-luisterend Nederland voor zich te winnen. Samen met nog acht andere nummers zijn de hits te vinden op het debuutalbum Gedeeld Door Ons. „Mensen vroegen ons toen we nog die covers deden of we ook eigen nummers hadden, maar we waren nog aan het ontdekken wat we leuk vonden, wat we zelf wilden en wat onze muziekstijl was”, zegt Suzan.

„We dachten: laten we gewoon een eigen liedje maken, we zien wel. We kunnen het altijd nog weggooien.” Dat eerste liedje dat de twee zelf schreven, was Als Het Avond Is. „We wilden nog niet op onze social media delen dat we ermee bezig waren, want dan zit je ergens aan vast”, vult Freek aan. „Als het goed voelt, brengen we het uit en anders stoppen we het in een la en luisteren we er nooit meer naar. Toen hadden we Als Het Avond Is gemaakt en dachten we dat we dit misschien eens moesten uitbrengen. Zo geschiedde.” Enige twijfel was er wel. „We wisten zelf nog niet of het wel goed was”, bekent Suzan. „We moesten vooral kijken of we het zelf leuk vonden. We hebben het een paar weken weggelegd en toen vonden we dat nog steeds.”


Driekwart is trots op muziek van eigen bodem

Driekwart is trots op muziek van eigen bodem

Davina Michelle, superhit met Duurt Te Lang. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

25 SEP 2019

Iets minder luisteraars, maar nog altijd driekwart, trots op muziek van eigen bodem. Liedjes zijn vaak lekkere guilty pleasures.

Driekwart van de Nederlandse muziekluisteraars is trots op platen van eigen bodem. Radiozender 100% NL, dat jaarlijks een onderzoek over muziek van Nederlandse artiesten houdt, ziet dat het percentage iets lager ligt dan vorig jaar. 72 procent van duizend ondervraagden van 18 jaar en ouder is wel van mening dat de kwaliteit van Nederlandse nummers het afgelopen jaar is verbeterd.

'We zijn verwend'


André Hazes overleed 15 jaar geleden, maar leeft nog altijd voort

André Hazes overleed 15 jaar geleden, maar leeft nog altijd voort

Maandag is het precies vijftien jaar geleden dat volkszanger André Hazes op 53-jarige leeftijd stierf. /ANP

Foto van 'Metro'

23 SEP 2019

Maandag is het precies vijftien jaar geleden dat volkszanger André Hazes op 53-jarige leeftijd stierf. Naast zijn vrouw en kinderen, liet hij een hoop hits achter. Hits die nu nog steeds in kroegen worden gedraaid, of tijdens concerten, zoals Holland Zingt Hazes. Vrijwel iedereen kan wel een of meerdere nummers meeblèren, waardoor Hazes nog altijd voortleeft.

Op woensdag 22 september 2004 werd de volkszanger met koorts en klachten van benauwdheid opgenomen in het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. De volgende ochtend, om half 10, overleed hij.

Meezingers


Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Jim van der Zee ziet succes als stoorzender

Foto van 'Pierre Oitmann'

20 SEP 2019

Ruim een jaar na zijn overwinning in The Voice Of Holland brengt Jim van der Zee een plaat vol zelfgeschreven nummers uit. „The Voice heb ik altijd gezien als een promotietool voor mezelf; een podium waarmee je veel mensen kan bereiken.” 

Tijdens zijn deelname aan The Voice gooide Van der Zee hoge ogen met zijn vertolkingen van hits van Bruce Springsteen, Don McLean en Chris Isaak, die allen terechtkwamen op zijn succesvolle debuutplaat Where I Come From. Sindsdien heeft hij gewerkt aan de opvolger Starting The Engine, met louter liedjes uit zijn eigen pen. „Het is een metafoor voor een proces waar ik nu nog steeds in zit”, legt hij uit over de albumtitel wanneer we hem spreken in zijn tot thuisstudio omgebouwde woning in het centrum van Amsterdam. „Het slaat op het laatste jaar.”

Album uit eigen zak


Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Hologram van Whitney Houston komt naar Nederland voor een concert

Whitney Houston treedt op in Duitsland in 2009. / AFP

Foto van 'Metro'

17 SEP 2019

Fans van de overleden zangeres Whitney Houston krijgen volgend jaar de kans om alsnog een concert van hun idool mee te maken. Op 13 maart zal haar hologram namelijk een optreden verzorgen in de AFAS Live in Amsterdam.

Dat maakte organisator BASE Hologram dinsdag bekend. Tijdens An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour, zal een hologram van de zangeres te zien zijn, samen met een liveband, achtergronddansers- en zangeressen.

De zang van Whitney zal digitaal worden bewerkt, met als een betere kwaliteit tot gevolg. De concerttour zal van februari tot en met april volgend jaar door de Verenigde Staten en Europa reizen.


Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden
Likeability of3

Rob de Nijs heeft Parkinson, stopt met optreden

Rob de Nijs (76) neemt na zestig jaar afscheid van het podium, hij heeft de ziekte van Parkinson. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

17 SEP 2019

Na zestig jaar neemt Rob de Nijs (76) afscheid van het podium. Dinsdag maakte hij bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft, en daarom nog één laatste cd zal maken, waarop een afscheidsconcert volgt.

Eind augustus viel de zanger nog van een podium, tijdens een optreden in Naaldwijk. Op Twitter schreef hij toen: „Het ziet er erger uit dan het is! Voor mensen die nu zeggen: „die ouwe moet stoppen”, dat gaat (nog) niet gebeuren! Bedankt voor alle harten onder de riem. Love you all”. Nu lijkt het doek binnenkort toch te vallen voor De Nijs.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Beste werk ooit': Kensington releast bizarre kampvuurvideo

Heb jij 'm al gehoord? /Kensington, YouTube.

Foto van 'Elselotte Smink'

12 SEP 2019

Is het een grap, een subtiele hint, of gewoon een hele relaxte video? Dat vragen kijkers zich af bij de 'nieuwe clip' die Kensington maandag op YouTube plaatste. 

Kensington - Campfire (Official) is precies wat de titel doet vermoeden. Een gezellig knisperend kampvuur, met de mannen van Kensington ervoor. En dat maar liefst 11 uur en 15 minuten (!) lang.

Verrassing in beeld


Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

Ilse DeLange beleeft met veel plezier drukke tijden. / Paul Bellaart

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Het is beter je helden niet te ontmoeten, is een bekende opvatting. Ilse DeLange deed het toch en niet zonder succes.

T-Bone Burnett heet hij, de held van Ilse DeLange. Amerikaans muzikant, songwriter, maar bovenal een markante producer (hij houdt niet van optreden) en winnaar van dertien Grammy Awards. Twee van zijn albums draaide Ilse DeLange letterlijk grijs en gebruikte ze als referentie. „Als ik duidelijk wilde maken hoe iets moest klinken, dan noemde ik die.” Deze man zou toch eigenlijk haar nieuwe en vrijdag te verschijnen album Gravel & Dust produceren, een americana-album in de lijn van World of Hurt van 21 jaar geleden. Maar ja, je held ontmoeten is er ook een verliezen. Dan is hij opeens ‘een bekende’. Een vriend en producer introduceerde haar bij dé held en na een lange en enthousiaste mail zat ze in de VS met T-Bone Burnett aan de koffie. Hij rustig, Ilse DeLange nerveus en hyper als de pest.

Hoe Ilse DeLanges held ‘gewoon’ werd

T-Bone Burnett. / George Frey | EPA


Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj kondigt pensioen aan

Nicki Minaj na de MTV Awards in 2018 waar ze twee awards won. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

5 SEP 2019

Nicki Minaj heeft laten weten te stoppen met het maken van muziek. De 36-jarige rapper laat op Twitter weten dat ze zich wil gaan focussen op een gezin.

„Ik heb besloten met pensioen te gaan en mijn gezin te stichten", twittert Nicki. „Ik weet dat jullie nu gelukkig zijn." Wel steekt de rapper haar fans een hart onder de riem. „Blijf me draaien, doe het tot mijn dood. Ik blijf altijd van jullie houden."