theme logoDe vibe van de stad

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Foto van 'Erik Jonk'

18 DEC 2018

Zes 3FM-dj’s, drie routes door Nederland voor 3FM Serious Request. De zes starten vandaag in koppels hun tocht richting TivoliVredenburg in Utrecht (zie routes links), waar zij ’s avonds op Kerstavond 24 december ‘moeten’ finishen. Hopelijk met een letterlijke schat voor de drie 3FM Serious Request-doelen en uiteraard een schat aan ervaring door mooie ontmoetingen met actievoerders onderweg. Wij stellen de zes middels vijf vragen en antwoorden aan je voor. Wie zijn de gezichten van 3FM Serious Request: Lifeline?

Eva & Sander

Eva Koreman en Sander Hoogendoorn lopen (en varen) voor het Rode Kruis vanaf Vlieland. Onder meer Hoorn, Volendam en Amsterdam-Noord worden aangedaan en zeker is dat de winderige Afsluitdijk niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Eva: Ik hou zeker van wandelen, heb alleen nog nooit zoveel gelopen in zo’n korte tijd mét radiostudio op m’n rug.

Sander: Ja, ik hou van wandelen. Ik heb dit jaar de Vierdaagse uitgelopen en dat is me zeer goed bevallen. Helemaal leuk dat ik nu voor 3FM Serious Request mijn wandelschoenen weer uit de kast kan halen om zoveel mogelijk geld op te halen en leuke acties te bezoeken in het land!

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Eva: Mijn 3FM Serious Request is geslaagd als we de finish halen en ik minstens 1 keer heb gehuild omdat ik zo ontroerd ben door een actie die mensen onderweg hebben opgezet.

Sander: Als ik op 24 december in TivoliVredenburg sta (dat betekent dat ik het gehaald heb) en we hebben een mooi bedrag opgehaald met iedereen die een plaat aan heeft gevraagd of in actie is gekomen. Daarnaast is het sowieso een heel vernieuwend concept, wat nog nooit gedaan is, dus het zal misschien even wennen zijn. Maar ik denk dat mensen dit heel tof gaan vinden!

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Sander en Eva.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Eva: Gek genoeg de tocht over de Afsluitdijk, wat een trip, en dan slapen halverwege in Breezandijk. Als we dat hebben gehad, kunnen we daarna denk ik alles aan.

Sander: Ik laat me graag verrassen onderweg, dat is denk ik ook t mooie van het concept dit jaar. We weten van te voren waar we langskomen maar we weten niet wie daar allemaal in actie komt en wat we allemaal tegenkomen. Ik kijk heel erg uit naar de Afsluitdijk maar ik zie er ook een beetje tegenop want het kan daar wel eens spoken.

Knuffel voor Eva

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Eva: Door me een knuffel te geven als we elkaar tegenkomen en af en toe een bemoedigend berichtje via instagram als we elkaar niet in levende lijve zien.

Sander: Door geld te doneren of om ons op de route te bezoeken als dat mogelijk is. Het is zo leuk om nu een keer zelf het land in te trekken om de actievoerders de aandacht te geven die ze verdienen in plaats van dat zij naar ons toe moeten komen. Start zelf een actie, vraag een lekker rockliedje aan of doneer, daar voel ik me snel beter door :)

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Eva: Santa’s Coming Down The Chimney van Confidence Man. Hele eigenwijze kerstplaat die net uit is. Kunnen we nog een beetje lachen.

Sander: Vaccines met All My Friends Are Falling In Love. Dat is zo’n lekker plaatje waar ik spontaan harder van ga lopen denk ik. Hij is vrolijk, energiek, lekker gek! Ik hoop dat Eva me bijhoudt als we deze draaien.

Mark en Rámon

Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen voor het Rode Kruis vanaf Hengelo. Onder meer de steden Doetinchem en Arnhem worden aangedaan en zeker is dat Ouwehands Dierenpark niet wordt overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rámon: Eerlijk gezegd hou ik er niet zo van. Wat ik stiekem nu tijdens het trainen wel leuk vind, is om tussen de weilanden en eendjes te lopen. Dus natuur vind ik wel leuk, je krijgt er alleen zulke vieze schoenen van.

Mark: Van platenzaak naar platenzaak in een stad gaat het me goed af! Maar dit is wel even andere koek. Ik loop er in ieder geval heel stijlvol bij met m’n enorme wandelschoenen.

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rámon: Als we zonder te veel klagen, toch veel mensenlevens kunnen redden!

Mark: Iedere euro telt en als wij kunnen bijdragen aan de opbrengst van 3FM Serious Request zonder dat we voor kerstavond zijn omgevallen ben ik al heel blij.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Rámon en Mark.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rámon: Westendorp lijkt mij echt te gek. Daar wonen 1200 mensen die allemaal in actie lijken te komen. Het hele dorp is in rep en roer. Ze hebben zelfs een coördinator die de boel leidt.

Mark: Iemand op de route organiseert een heuse massagemarathon om geld in te zamelen en als haar handen na 8 uur masseren nog genoeg energie hebben, dan ga ik graag even in die stoel zitten!

Muziek trekt ons er doorheen

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Mark: Luisteraars kunnen mij een hart onder de riem steken door goede muziek aan te vragen. Dat trekt ons er wel doorheen.

Rámon: Mooie verhalen, mooie actie en mooie muziek. Af en toe een hard punkplaatje zou wel lekker zijn.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Mark: Heel graag op Mumford and Sons met Forever bijvoorbeeld. Of iets van The Vaccines. Ik vind Forever het ultieme decemberliedje en laat het nou net december zijn in de week dat wij gaan lopen

Rámon: Helemaal eens met Mumford and Sons, maar iedere willekeurige track van Thomas Azier ben ik ook heeeeel blij mee.

Rob en Jorien

Rob Janssen en Jorien Renkema lopen voor het Rode Kruis vanaf Weert. Vanaf het zuiden en via Noord-Brabant ‘omhoog’ en zeker is dat de prachtige namen Hank, Arkel en Lopik niet worden overgeslagen.

Houd je een beetje van wandelen?

Rob: Ik houd bijzonder veel van radiomaken, dat doen we gelukkig tegelijk met wandelen, dus misschien ga ik het wel waarderen!

Jorien: Ik riep altijd dat ik liever fiets dan loop...

Wanneer is jouw 3FM Serious Request geslaagd?

Rob: Eén euro is beter dan géén euro, dus als we op kerstavond geld op hebben gehaald voor het Rode Kruis én enigszins heelhuids in Tivoli Vredenburg Utrecht aankomen ben ik al blij!

Jorien: Als ik weet dat ik alles heb gegeven om geld in te zamelen voor het Rode Kruis en als ik levenslange herinneringen heb gemaakt voor mezelf en de luisteraars die we onderweg tegen komen.

Deze dj’s gaan 3FM Serious Request dit jaar ‘doen’

Jorien en Rob.

Heb je een specifiek onderdeel / specifieke actie waar je naar uit kijkt?

Rob: Ik heb vernomen dat men in Tilburg echt zowat heel carnaval uit de kast gaat trekken om geld op te halen. Ik kan niet wachten om daar de sfeer te proeven!

Jorien: Ik ga een dieren-uitlaatservice beginnen onderweg. Ik ben gek op alle soorten dieren en dacht: wandelen doe ik toch al, dus laat ik dan tegen betaling dieren meenemen om uit te laten! Dat levert alleen maar meer geld op voor het Rode Kruis en met een beetje geluk helpt het mij om me erdoor te slepen als ik het zwaar heb onderweg. Via 3fm.nl/uitlaten kun je je hond, goudvis, alpaca of kameel nog aanmelden om uitgelaten te worden op de route, trouwens.

Serious Dweilorkest

Hoe kunnen radioluisteraars en Metro-lezers jou een hart onder de riem steken?

Rob: Samen met Jorien loop ik het grootste gedeelte van onze route door het Brabantse land en blaasmuziek kan ik goed waarderen. Als je lid van een dweilorkest bent of kent, kom dan langs de route staan en toeter ons op weg! Het mooiste is als je daar ook nog eens geld mee ophaalt, dus tover je orkest om tot een Serious Dweilorkest en Kom in actie!

Jorien: Door massaal in actie te komen voor de doelen van het Rode Kruis! Ik weet zeker dat die saamhorigheid ons erdoor gaat slepen.

Op welke plaat mag van jou oneindig veel geld worden geboden?

Rob: KAV Verhouzer en Sjaak met Stap Voor Stap lijkt me toepasselijk. Stukje hoempapa doet een mens goed!

Jorien: Op alles van mijn muzikale jeugdliefde, Nirvana! Toen ik dat grijs draaide in mijn slaapkamertje, had ik nooit durven dromen dat ik zo iets tofs mocht doen voor het goede doel als deze week. Dus dat is dan een mooi motiverend besefmoment!

Bekijk Alles Pijltje

Komt er dan toch nog een Fyre Festival?

Komt er dan toch nog een Fyre Festival?

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Komt er dan toch nog een Fyre Festival aan? Organisator Ja Rule heeft tegen TMZ laten vallen dat hij de hoop nog niet opgegeven heeft. Ja maar echt dit keer. Echt waar.

Iconisch

Het Fyre Festival is de laatste weken opnieuw een veelbesproken onderwerp, vooral door de documentaires die er pas over uit zijn gekomen. Het festival, dat uiteindelijk een grote mislukking werd, zou plaatsvinden in 2017. Er waren massaal kaarten verkocht, maar er bleek geen enkele artiest geboekt. En het mega festijn dat beloofd was - met villa's en luxe maaltijden - bestond uiteindelijk uit tenten en verpakte broodjes.


Armin van Buuren brengt een nieuwe videoclip uit

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Normani, Kate Perry, Lauv, Sean Paul en Armin van Buuren! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


'Break up with your girlfriend, I’m bored'

Foto van 'Metro'

14 FEB 2019

Het nieuwe nummer break up with your girlfriend, i'm bored van Ariana Grande heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Jessie J trapt reeks City Sounds in Amsterdam af

Jessie J trapt reeks City Sounds in Amsterdam af

Jessie J heeft het op de bühne naar haar zin. / Boglarka Bodnar | EPA

Foto van 'Erik Jonk'

13 FEB 2019

Wereldster Jessie J maakt de nieuwe concertreeks City Sounds in de buitenlucht van Amsterdam compleet. De 30-jarige Britse komt op zaterdag 3 augustus naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Maandag en dinsdag maakte concertpromoter Friendly Fire de eerste twee namen via Metro bekend: James Bay speelt op zondag 4 augustus op de nieuwe open-air locatie aan de overkant van het Centraal Station; Thirty Seconds To Mars betreedt op dinsdag 6 augustus hetzelfde podium.

Jessie J trapt reeks City Sounds in Amsterdam af

Jessie J vorig jaar juni op Pinkpop. / Paul Bergen | ANP


Ook James Bay komt naar City Sounds in Amsterdam

Ook James Bay komt naar City Sounds in Amsterdam

James Bay. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2019

Op popconcertgebied had Amsterdam alles, maar een open-air locatie was verdwenen. City Sounds brengt daar, meteen met grote namen, op 3, 4 en 6 augustus verandering in. De tweede naam die Metro op dinsdagmorgen bekend kan maken: James Bay.

Open lucht grote wens

Radiohead, REM, Mika, John Legend, Leonard Cohen, Lenny Kravitz: al deze grote namen trotseerden ooit de zon – of in sommige gevallen regen en harde wind (Anouk) – tijdens een concert in Amsterdam. Maar: „Er is al lang geen open air-concert in Amsterdam geweest. De laatste was in 2010 op het Westergasterrein. Voor ons was een locatie in de open lucht een grote wens”, zegt Roosmarijn Reijmer. De voormalig 3FM-dj werkt sinds januari vorig jaar voor concertorganisator Friendly Fire en is woordvoerder. „Je kunt in de hoofdstad in zo’n beetje elk park wel naar een dance-festival toe. Bij Friendly Fire hebben we daar gezegd: ‘We gaan ervoor.’ We hebben meerdere opties bekeken en toen is de keuze gevallen op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord.” Een reeks van drie openluchtconcerten onder de naam City Sounds zijn deze zomer een feit.


Nielson grote winnaar Edison Pop 2019

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 FEB 2019

Zanger Nielson mocht maandagavond twee Edisons mee naar huis nemen, voor zijn album Diamant en de hitsingle 'IJskoud'. „Hij heeft de lat voor Nederland echt verhoogd”, zegt juryvoorzitter Menno de Boer tegen Metro.

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen van Nederland en gelden al sinds 1960 als een jaarlijkse state of the union van de Nederlandse popmuziek, vergelijkbaar met de Grammy Awards in de VS. Onder het toeziend oog van Radio 538-directeur Menno de Boer kozen Birgitte de Winter (AFAS Live), Diederik van Zessen (3FM), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), muziekjournalist Robert Haagsma en NPO Radio 2-dj’s Annemieke Schollaardt en Daniël Dekker de winnaars uit.

Nielson maakte volgens de vakjury het beste Nederlandstalige album van 2018. „Zijn album is een sprong in het diepe”, aldus De Boer. „Het was geen garantie tot succes; je moet er echt even voor gaan zitten en de plaat herhaaldelijk draaien om ‘m goed te kunnen beoordelen.” Toch leverde het een grote hit op met ‘IJskoud’, die door de juryleden als beste song werd bekroond. „Het publiek had wat langer nodig om te wennen aan de sound, maar uiteindelijk wint de kwaliteit van het liedje altijd.”


Concert Thirty Seconds To Mars open air in Amsterdam

Concert Thirty Seconds To Mars open air in Amsterdam

Frontman Jared Leto van Thirty Seconds To Mars. / Jose Sena Goulao | EPA

Foto van 'Erik Jonk'

11 FEB 2019

Grootschalige open-air concerten – drie in getal – keren dit jaar terug naar de hoofdstad. De eerste wereldberoemde naam die naar het iconische NDSM-terrein in Amsterdam-Noord komt, is Thirty Seconds To Mars. Dat maakt concertorganisator Friendly Fire maandagmorgen aan Metro bekend. De nieuwe reeks openluchtconcerten heet City Sounds.

Jared Leto

De Amerikaanse rockers van treden op 6 augustus in ‘Noord’ op. Thirty Seconds To Mars werd ruim twintig jaar gelden opgericht door de broers Shannon en Jared Leto. Laatstgenoemde is als acteur minstens zo bekend als dat hij frontman van zijn band is. In 2014 greep hij een Oscar voor zijn bijrol in de film Dallas Buyers Club. Vorig jaar bracht Thirty Seconds To Mars het vijfde album America uit, met daarop onder meer de hits Walk On Water, Dangerous Night en Rescue Me.


Eerste namen SLAM! Koningsdag zijn bekend

Eerste namen SLAM! Koningsdag zijn bekend

SLAM! Koningsdag in Alkmaar in 2018.

Foto van 'Erik Jonk'

8 FEB 2019

Lucas & Steve, Nicky Romero, STUK en Kris Kross Amsterdam zijn de eerste namen SLAM! Koningsdag, zo maakt de organisatie aan Metro vrijdagmiddag bekend.

Ook Ummet Ozcan, Bassjackers en Jay Hardway zijn op 27 april aanwezig in Alkmaar op 27 april. Net als de eerdergenoemde namen betreden zij de Maintstage.

Eerste namen SLAM! Koningsdag zijn bekend

Nicky Romero. / Paul Bergen | ANP


Nieuwe clip van The Chemical Brothers en meer

Foto van 'Metro'

8 FEB 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van A$AP Rocky, Ariana Grande, Julia Michaels, Alec Benjamin en The Chemical Brothers! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Dancing with a Stranger is Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

7 FEB 2019

Het nieuwe nummer 'Dancing with a Stranger' van Sam Smith & Normani heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #31

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 FEB 2019

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers.

1. Mariah Carey.
Vlak voor de feestdagen gaf Mariah Carey nog een hele vrolijke kerstshow in de Ziggo Dome, inclusief dansende sneeuwpoppen en zuurstokken. Dat terwijl ze net haar nieuwe album Caution had uitgebracht, dat helemaal niks met kerstmis te maken heeft. Voor de fans die Mariah graag meer van haar meest recente plaat horen zingen, komt de diva in juni terug naar dezelfde zaal. Het is uitzonderlijk dat Mariah Carey binnen zulke korte tijd, minder dan een half jaar, terugkeert naar Nederland voor een concert.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam.
Wanneer: 13 juni 2019.
Ticketprijs: tussen € 43,68 en € 77,28 (regulier), € 196,- (hot ticket), € 271,- (rij 2 t/m 5), € 381,- (eerste rij).
Start kaartverkoop: vrijdag 8 februari.
Toptrack: ‘GTFO’.


Ladies of Soul zoeken de grens op

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 FEB 2019

Glennis Grace, Candy Dulfer, Berget Lewis en Edsilia Rombley maken zich op voor de zesde editie van Ladies of Soul. Dit jaar brengen ze een eerbetoon aan Aretha Franklin. „Ze heeft een ongelofelijke legacy achtergelaten”, zegt Berget. „Aretha blijft voor mij altijd nummer één.”

De agenda’s van de vier ladies zitten overvol, maar het jaarlijks terugkerende evenement in de Ziggo Dome valt als een legpuzzel in hun drukke schema’s. Zeker voor Glennis Grace was het deze keer passen en meten, na haar uiterst succesvolle deelname aan America’s Got Talent. „Het is moeilijk om overal bij te zijn met de planning dit jaar”, erkent ze. „Tot nu toe is het gelukt. Ik moet alleen nog een heel tekstboek en de danspasjes uit mijn hoofd leren. Maar dat is me altijd gelukt.”

Ladies of Soul heeft een aantal prominente gasten. Zo komen R&B-groep En Vogue en rapper Ronnie Flex op 15 en 16 februari mee naar de Ziggo Dome. Collega Shirma Rouse zingt mee tijdens het eerbetoon aan de vorig jaar overleden Aretha Franklin. „Want het kan niet zonder Shirma natuurlijk”, glundert Berget. Franklin was de ultieme Lady of Soul. „Ze was een sterke vrouw die al heel vroeg dingen deed die andere vrouwen nog niet durfden”, stelt Candy. „Buiten die heerlijke stem, die altijd perfect was, was het bijzonder dat zij een soort van bandleider was in een tijd dat zangeressen nog braaf met een kralenkettinkje naast een orkest stonden. Een beetje wat Beyoncé nu is.”


Gaat een NL'se rapper Hongarije vertegenwoordigen?

v.l.n.r. Farshad Alebatool en András Kállay-Saunders

Foto van 'Ciana Mayam'

6 FEB 2019

De kans bestaat dat het liedje ‘Roses’ van de uit Iran afkomstig Farshad Alebatool (oftewel: Slashkovic) in mei zijn weg vindt naar jouw huiskamer. De Iraans-Nederlandse rapper is namelijk in de running om Hongarije te vertegenwoordigen tijdens het 64e Eurovisie Songfestival. Samen met vriend, en oud-songfestival deelnemer, András Kállay-Saunders treden ze op als 'The Middletonz' met het nummer ‘Roses’ Een verhaal dat gaat over een tijd zonder rozengeur en maneschijn.

Waarom wil je meedoen aan het Songfestival?


De boys zijn terug: Backstreet's back alright!

De boys zijn terug: Backstreet's back alright!

De heren van de succesvolle nineties band / ANP

Foto van 'Metro'

4 FEB 2019

Everybody, Rock your body, Everybody, Rock your body right, Backstreet's back alright! De mannen zijn terug. Na bijna twee decennia staan de Backstreet Boys weer eens bovenaan de Amerikaanse Billboard 200. Hun nieuwe album 'DNA' is op nummer één binnengekomen in de lijst.

Het is ook gelijk hun eerste topnotering sinds 'Black & Blue' in december 2000. Nick, Brian, Howie, Kevin en AJ moesten daarmee precies 18 jaar en twee maanden wachten op hun volgende nummer 1-hit. Een record is dat niet, want Paul McCartney moest tot vorig jaar zelfs 36 jaar en drie maanden wachten tussen Tug of War uit 1982 en Egypt Station. ‘DNA’ is ook Backstreet Boys’ tiende top 10-album, en hun beste verkoopweek sinds 2005.

Comeback


Nieuwe clip van Sam Smith en meer Fresh Videos

Foto van 'Metro'

1 FEB 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Years & Years, Sam Smith, Sam Feldt, Billie Eilish en Ally Brooke! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

De Voice-coaches met vlnr Waylon, Lil Kleine, Anouk en Ali B. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

1 FEB 2019

Nog twaalf zangtalenten en vier liveshows te gaan, dan weten we wie de negende Voice of Holland is. Bijna negentig dagen geleden begon het jaarlijkse RTL-spektakel en de coaches Ali B, Anouk, Waylon en Lil Kleine hebben talloze (soms harde, soms moeilijke) keuzes gemaakt. Metro trof de twaalf kanshebbers woensdag op weg naar liveshow 1 (vrijdagavond 1 februari om 20.30 uur op RTL 4). Wordt het nóg een show of danger zone en dan – drie na de eerste live-avond - naar huis?

Nog 12 talenten: This is The Voice… of naar huis

Vlnr: Patricia, Bryan, Waylon en Dennis. / William Rutten.

De kanjers van Waylon


Krezip besloot op hoogtepunt te stoppen

Foto van 'Pierre Oitmann'

1 FEB 2019

Het zal je niet ontgaan zijn: tien jaar na het afscheid van Krezip geeft de band twee reünieconcerten. „In het begin vond ik het heerlijk dat het er niet meer was, maar nu het er weer wel is, voelt het als een cadeautje”, zegt gitariste Anne Govaert erover.

Samen met haar oudere zus, zangeres Jacqueline Govaert, toetseniste Annelies Kuijsters en bassist Joost van Haaren richtte Anne in 1997 Krezip op. Nadat er in 2004 van platenfirma werd geswitcht, werden ook de gitarist en drummer vervangen, respectievelijk door Jan Peter Hoekstra en Bram van den Berg. Vijf jaar later was de koek op en werden de fans uitgezwaaid tijdens twee shows in de HMH. Jacqueline vindt dat Krezip niet nog jaren door had moeten gaan. „We waren het aan de band verschuldigd om op ons hoogtepunt te stoppen, want ik wist wel: het gaat een keer minder.” Hoewel het succes voor Krezip in 2009 niet op kon, was het tijd voor iets anders. „Iets doen waarvan je weet dat het de laatste keer is, is soms goed in je leven. Al is het dan voor tien jaar, maar dat is een behoorlijk lange tijd.”


Hardste show van de Jeugd ooit aangekondigd

Hardste show van de Jeugd ooit aangekondigd

De mannen maken al veertien jaar samen muziek / ANP

Foto van 'Metro'

31 JAN 2019

De grootste show van de Jeugd van Tegenwoordig is aangekondigd. Op 7 juni staat de rapformatie in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dat is de duizendste show van de groep.

Hardste show aller tijden


Twenty One Pilots heeft de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

31 JAN 2019

Het nieuwe nummer 'Chlorine' van Twenty One Pilots heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week! 

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!