Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 13 dec 2018
Leestijd: 5 minuten

Barry Paf: Kerstsingle OG3NE de topper van het jaar

Je kunt amper een grotere kerstgek vinden dan 100% NL-dj Barry Paf. Hoe vindt hij dat het gesteld is met de Nederlandse kerstmuziek anno 2018? Wie zulke liedjes overigens wil horen en gratis kaartjes voor Ahoy wil willen, die scrolt snel naar beneden.

Trui met lampjes

Met een grote grijns komt hij aanlopen in het fraaie 100% NL-pand in Naarden. Hij frommelt in zijn kersttrui en voilá, daar branden opeens tientallen kleurige lampjes. ,,Tadaaaa. Hier zit een schakelaar, gaaf hè!”

Barry Paf heeft sinds vorige week maandag de ochtendshow op 100% NL. Elke werkdag is hij met sidekick Patricia van Liemt van 6.00 tot 10.00 uur te horen. Wie hem kent weet het in december: de kerstgekte barst ook in De Barry Paf Show los. ,,In de studio hebben we ook een boom met oranje ballen en allemaal andere kleurtjes. Knipperen en hysterisch, dat vind ik nou leuk”, zegt de Amsterdammer. ,,Ik heb net ontdekt dat je de kleuren met stekkertjes kunt instellen. Topboom.”

Familie en gourmetten

Paf houdt gewoon van gezelligheid. ,,Daarom vind ik dit de leukste tijd van het jaar. Kerst betekent voor mij familie, de boom, het versieren van het huis en gourmetten. Van kleinsaf aan ben ik bezig met lichtjes. Toen ik op mezelf ging wonen, kocht ik eerst lampen. En die kersttruien, heerlijk toch?”

Door een speciale feestdagenprogrammering, onder meer met een Kerst Top 25, hoeft Paf op Eerste en Tweede Kerstdag niet in de studio te zijn. Hij kan dus ‘los’ met zijn kerstmanie. Ook als het om muziek gaat, want wat de radio-dj betreft beleeft Nederland een goed jaar op het gebied van nieuwe kerstsingles. ,,Veel artiesten weerhoudt de korte promotietijd er misschien van om kerstmuziek te maken, maar we hebben grote artiesten dit jaar. Zo zingt OG3NE voor het eerst zelfs in het Nederlands. Het is toch leuk om een grote kersthit te hebben? Mariah Carey koopt er volgens mij elk jaar nog een nieuwe woning van.”

Flappie van Youp van ’t Hek is zijn favoriete kerstlied allertijden. ,,De live-versie! Dat bestaat precies veertig jaar. De reactie van het publiek op dat konijn, prachtig.” Maar hoe is het nu met die sfeervolle singles gesteld? Metro legde Paf nieuwe nummers van vier grote Nederlandse artiesten voor ter beoordeling.

Guus Meeuwis

Titel: Vrolijk Kerstfeest Allemaal

Barry Paf: ,,Zijn eigen kinderen zitten in de clip, leuk hè? Die bril van kleine Guus is vast van Het Is Een Nacht, haha. Guus was hier van de week als vriend van de show en vertelde dat tijdens het kerstdiner alle telefoons weg moeten, maar dat hij er zelf telkens toch op zit. Beef Wellington is z’n favoriete kerstgerecht. Maar goed, de single. Lief liedje over vergeven en lief zijn voor elkaar. Prima toch? Daar gaat Kerstmis om, Guus snapt dat. 100%, haha. Dit soort nummers moet wel groeien. Door de jaren heen kan het best veel populairder worden.”

Cijfer: 8

Gerard Joling

Titel: Christmas On The Dance Floor

Barry Paf: ,,Dit is helemaal Joling. Ik heb zo’n jas als hij in de clip!, maar dan als badjas. Dit is gewoon Saturday Night Fever met heel veel kerstbomen. Ik ben fan van Gerard en zijn uithalen. Het is niet per se Kerst, op de clip na dan. Geer lekker met kerstbomen in de weer. Lekker liedje. Hij komt volgende week in mijn show, dan komt het vast voorbij.”

Cijfer: een dikke 7

André Hazes

Titel: Deze Kerst Ben Ik Bij Jou

Barry Paf: ,,Dit is Driving Home For Christmas, maar dan van André. Goed gedaan hoor door die leuke vent. Dit nummer wordt bij ons heel veel aangevraagd. Het is zó goed gemaakt. Echt een kerstliedje waarbij het toch nog allemaal goed komt, net het Sinterklaasjournaal. Lekker plaatje!”

Cijfer: 9

OG3NE

Titel: Alles Is Nog Hier

,,Ze zongen dit in de studio op een paar meter van mij vandaan. Kippenvel overal! Dit is de topper van het jaar. Er zit natuurlijk een speciaal verhaal achter door het overlijden van hun moeder. Poeh, Kerstmis zonder je moeder… Toen ze dit in de show live zongen ontplofte de 100% NL-app. Veel mensen stuurden verhalen omdat zij zich met de tekst konden identificeren. Ja, Alles Is Nog Hier is spot on.”

Cijfer: 10

Barry Paf: Kerstsingle OG3NE de topper van het jaar
Trijntje Oosterhuis. / Levin den Boer | ANP

Winactie! Holland Zingt Kerst

Dagen netjes aan de kersttafel zitten, je hele (schoon)familie over de vloer, karrenvrachten boodschappen, kalkoenstress, je halve salaris weg aan kerstcadeaus… Ehm, waar ging Kerstmis ook alweer écht over?

Over blij zijn met de goede dingen, de gelukkige momenten, de mensen en vrienden om je heen. Maar we kennen allemaal wel een vriend bij wie het dit jaar niet echt meezat. Die echt een rot jaar heeft gehad. In het kader van That’s what friends are for een winactie voor een vriend of vriendin die deze Kerst een uitje heeft verdiend. Metro geeft namelijk 25×4 tickets cadeau voor Holland Zingt Kerst, vrijdag 21 december in Rotterdam Ahoy. 8 kaarten worden morgenavond verloot tijdens Metro’s Give Away Show (19.30 uur live op Facebook Metro Holland), 92 kaarten geven we weg via deze winactie.

Barry Paf: Kerstsingle OG3NE de topper van het jaar
VanVelzen. / Levin den Boer | ANP

Meedoen met je vrienden

Succesformule Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome wordt in Rotterdam doorgetrokken tot de eerste officiële wintereditie van Holland Zingt: Holland Zingt Kerst. Xander de Buisonjé, Anita Meijer, Danny de Munk, Trijntje Oosterhuis, Tommie Christiaan, Edsilia Rombley, Lee Towers, Karin Bloemen, Dwight Dissels, Roel van Velzen en Jamai zingen volgende week de grootste kerst hits allertijden.

Wil jij er met vrienden en vriendinnen bij zijn? Ga dan naar Metronieuws.nl/winacties en vul in waarom jouw vriend of vriendin een leuke start van de Kerst goed kan gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.