Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 26 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Phil Collins na 14 jaar weer op Nederlands podium

Muziekliefhebbers van de jaren tachtig opgelet! Na veertien jaar gaat Phil Collins volgend jaar het Nederlandse podium weer beklimmen. Midden 2019 staat hij met zijn Not Dead Yet Tour in het Goffertpark in Nijmegen.

De 67-jarige zanger en drummer trad in 2005 voor het laatst op in Nederland. De Engelse artiest boekte met name in de jaren tachtig veel hits en hij verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. Zijn comeback op Nederlandse bodem maakt deel uit van een reeks nieuwe data van zijn tournee, waarvoor hij ook Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, Italië, Zwitserland, Tsjechië en Polen aandoet, gevolgd door grote Zuid- en Noord-Amerikaanse tours.

Passie teruggevonden

„Ik had gedacht dat ik stilletjes met pensioen zou gaan”, reageert Collins op zijn terugkeer. Hij kondigde eerder zijn pensioen aan. „Maar dankzij mijn fans, mijn familie en de steun van fantastische artiesten heb ik mijn passie voor muziek en optreden teruggevonden. Het voelt gewoon goed. Ik ga het allemaal nog een keer doen en ik heb er zin in.” Het concert belooft een meezingspektakel te worden, voorspelt concertorganisator Mojo, met nummers als In the air tonightEasy loverYou can’t hurry love en Against all odds.

Impulse

Genesis

De Engelsman werd beroemd als drummer en later frontman van Genesis. In 1981 maakte hij zijn solodebuut met de plaat Face Value. Kaarten voor het concert in Nijmegen zijn vanaf vrijdag te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.