Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 22 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #22

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Djamila
Als alle abonnees van haar YouTube-kanaal MeisjeDjamila er geld voor over zouden hebben om Djamila te zien optreden, dan zou Nederlands bekendste vrouwelijke vlogger welgeteld 63 keer de Ziggo Dome of 21 keer de Kuip kunnen uitverkopen. Toch pakt de 26-jarige YouTube-ster het tijdens haar Unbreakable Tour een stuk bescheidener aan met slechts vier shows in middelgrote poppodia. In elke windstreek één: Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Amsterdam. Vorig jaar verscheen haar debuutalbum Girl en had ze haar eerste filmrol te pakken in Misfit.

Waar: Doornroosje, Nijmegen / De Oosterpoort, Groningen / Effenaar, Eindhoven / Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 17 t/m 20 oktober 2019
Ticketprijs: € 25,50 (regulier), € 55,- (Red Ticket), € 93,50 (Gold Ticket)
Start kaartverkoop: vrijdag 23 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Bubblegum’

2. Troye Sivan
Wat moet je in huis hebben om de perfecte popster te zijn? Wat het ook is, Troye Sivan heeft het klaarblijkelijk, want het Amerikaanse tijdschrift Time heeft hem tot ‘de perfecte popster voor 2018’ gekroond. Probeer dat maar eens na te leven. Gelukkig kan de Australische zanger en acteur prima met dat predicaat overweg, want op zijn nieuwe album Bloom werkt hij samen met Ariana Grande en eerder dit jaar was hij te gast tijdens de tournee van Taylor Swift. Ook niet de misten. In februari is hij naast Russell Crowe en Nicole Kidman op het witte doek te zien in Boy Erased.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 5 maart 2019
Ticketprijs: € 35,85
Start kaartverkoop: vrijdag 23 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Dance To This’

3. Jett Rebel
We mogen Jett Rebel gerust één van de meest markante muzikanten van Nederland noemen. Op het podium komt hij helemaal tot bloei en dat moet je minimaal één keer gezien hebben. Komend jaar krijg je ruimschoots de kans daarvoor, want Jett Rebel gaat wederom het land in, ditmaal met zijn Unconditional Love Tour. Hij is in zeven verschillende theaterzalen te zien, waaronder Carré en Oude Luxor. Misschien niet geheel toevallig dat dit er zeven zijn, want zijn onlangs verschenen album heet 7. Vast zijn geluksgetal.

Waar: Carré, Amsterdam / Stadsschouwburg, Groningen / Theater Orpheus, Apeldoorn / Philharmonie, Haarlem / Muziekgebouw, Eindhoven / Stadsgehoorzaal, Leiden / Oude Luxor, Rotterdam
Wanneer: 2 februari t/m 16 maart
Ticketprijs: tussen € 17,50 en € 30,45
Start kaartverkoop: is al gestart

Toptrack: ‘Perfect Lady’

4. Martin Solveig
“I just came to say hello!” Wie stond er tijdens de jaarwisseling van 2010 naar 2011 niet te springen op de dancekraker van Martin Solveig en Dragonette? Het nummer ‘Hello’ was toen al een poosje uit, maar werd onverwachts toch nog een nummer 1-hit toen het uitgroeide tot het onofficiële anthem van Serious Request dat jaar in Eindhoven (Bløf had de officiële themasong met ‘Wijd Open’). Afgelopen zomer was de energieke Franse dj nog te zien op Tomorrowland en We Are Electric Weekender, maar in maart kun je Martin Solveig aan het werk zien in de veel knussere Melkweg.

Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 17 mei 2019

Ticketprijs: € 22,70
Start kaartverkoop: vrijdag 23 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Hello’

5. De Dijk
De afgelopen zes zomers werd er jaarlijks een concertreeks neergezet in het Amsterdamse Bostheater en ook in 2019 wordt daar een vervolg aan gegeven. De eerste act die aangekondigd is voor de aankomende reeks Live At Amsterdamse Bos is De Dijk. De band rondom zanger Huub van der Lubbe is twee avonden te zien op de bosrijke locatie van onze hoofdstad. De komende maanden worden er nog meer artiesten bekendgemaakt die optreden op Live At Amsterdamse Bos. Eerder waren onder meer Typhoon, Alt-J, Walk Off The Earth en The Common Linnets er te zien.

Waar: Amsterdamse Bos
Wanneer: 22 en 23 juni 2019
Ticketprijs: tussen € 38,50
Start kaartverkoop: vrijdag 23 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Laat Het Vanavond Gebeuren’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.