Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 18 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #17

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. P!nk
Als er één zangeres is die je eens live gezien moet hebben, dan is het toch wel P!nk. Niet alleen heeft de als Alecia Moore geboren wereldster tientallen meezingers op haar naam staan, waaronder ‘Get The Party Started’, ‘What About Us’ en ‘Just Give Me A Reason’, maar ze heeft ook één van de meest veerkrachtige stemmen in de popmuziek. Daarnaast is een concert van P!nk altijd een spectaculaire show, met de nodige acrobatiek. Dat zal niet anders zijn tijdens de Beautiful Trauma Tour, waarmee P!nk komende zomer neerstrijkt in het thuishonk van Ajax.

Waar: Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Wanneer: 16 juni 2019
Ticketprijs: tussen € 66,08 en € 110,88
Start kaartverkoop: dinsdag 23 oktober om 10.00 uur (pre-sale) en vrijdag 26 oktober om 10.00 uur (regulier)

Toptrack: ‘What About Us’

2. Glennis Grace
Een internationale doorbraak op je veertigste? Onze eigen Glennis Grace liet onlangs zien dat het gewoon kan, toen ze het tot de finale van America’s Got Talentschopte. Dat terwijl ze 24 jaar geleden al haar doorbraak beleefde in Nederland, toen ze als zestienjarige Whitney Houstons ‘One Moment In Time’ vertolkte tijdens Henny Huismans Soundmixshow. Die liefde voor Whitney Houston is een rode draad door haar carrière, want volgend jaar doet de zangeres Ahoy aan met een tributeshow van haar grote idool. Dit nadat ze deze maand al twee keer AFAS Live wist te vullen met het oeuvre van Houston.

Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: 6 september 2019
Ticketprijs: tussen € 35,- en € 65,-
Start kaartverkoop: kaartverkoop al gestart

Toptrack: ‘I Will Always Love You’

3. Greta Van Fleet
Wanneer je niet beter zou weten, zou je bij het zien van de naam Greta Van Fleet misschien denken dat het om een Vlaamse zangeres gaat. Liefhebbers weten echter dat het hier een Amerikaanse rockband betreft, bestaande uit de tweelingbroers Josh en Jake Kiszka. Samen met hun jongere broer Sam en goede vriend Danny Wagner hebben de broertjes Josh en Jake al meerdere malen shows in Nederland gegeven, waaronder in Amsterdam en Nijmegen. Later deze maand geeft Greta Van Fleet twee uitverkochte shows in het Tilburgse 013, maar wie daar niet bij kan zijn krijgt in AFAS Live een herkansing. Vrijdag verschijnt het nieuwe album.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 27 februari 2019

Ticketprijs: € 40,32
Start kaartverkoop: vrijdag 19 oktober om 10.00 uur

Toptrack:‘When The Curtain Falls’

4. Triggerfinger
De heren van Triggerfinger delen alweer twintig jaar samen het podium. Het drietal geldt als één van de meest succesvolle rockbands van Vlaanderen en heeft vijfmaal op Pinkpop gestaan en vier keer op Lowlands. Dankzij een hondstrouwe fanschare blijft Triggerfinger maar terugkeren naar Nederland, dus ook het jubileum wordt hier groots gevierd. Samen met een aantal vrienden geeft het rocktrio een Best Of-concert in Utrecht. De grote vraag is of Triggerfinger naast zijn snoeiharde rocknummers ook de lieflijke ballad ‘I Follow Rivers’ ten gehore gaat brengen, dat ironisch genoeg hun enige hit is.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 3 februari 2019
Ticketprijs: € 36,50
Start kaartverkoop: vrijdag 19 oktober om 10.00 uur

Toptrack: ‘Flesh Tight’

5. Lucky Fonz III
In februari verschijnt er een nieuw Nederlandstalig album van Lucky Fonz III, zijn derde, waarna de zanger een tournee doet door Nederland. Onlangs trok de als Otto Wichers geboren zanger nog door het land met zijn tweede theaterprogramma Superlekker. In oktober en november geeft Lucky Fonz III alvast een aantal try-outshows, onder meer in Delft, Zaandam en Leeuwarden, dus wie wil zien wat hij voor 2019 in petto heeft, moet zeker even gaan kijken. Er worden binnenkort nog meer concertdata bekendgemaakt.

Waar: TivoliVredenburg, De Oosterpoort, Hedon, 013, De Spot, Rotown, Doornroosje, Metropool, Paradiso Noord
Wanneer: 23 maart t/m 13 april 2019

Ticketprijs: € 13,50 en € 20,-
Start kaartverkoop: zaterdag 13 oktober om 11.00 uur

Toptrack:‘Jongens’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.