Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 30 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe challenge in opmars: de Uproar-challenge

De KiKi-challenge, op een nummer van Drake, was een wereldwijd succes. Duizenden mensen plaatsten filmpjes van het gekke dansje dat je deed naast een rijdend voorwerp op hun social media-accounts, nog voordat het nummer In Your Feelings waar het dansje op bedacht was een eigen videoclip had.

‘Dat kan ik ook’, moet rapper Lil Wayne gedacht hebben. Hij kwam met een gloednieuwe challenge, de Uproar-challenge, waarbij je eigenlijk zo goed mogelijk de originele ‘Harlem Shake’ moet uitvoeren op een nummer van zijn nieuwe album Carter V.

Geforceerd

Hoewel het voor mensen buiten Amerika wellicht een tikkeltje geforceerd lijkt, is de Up Roar-challenge dat volgens veel fans van het genre waar Lil Wayne muziek in maakt absoluut niet. ,,Dit soort muziek is enorm populair in New York en mensen doen hier constant de Harlem Shake op deze track", zegt een fan op een forum over de challenge. ,,Het is meer een soort cultuurgeschiedenis en het is echt aan het ontploffen, in ieder geval in New York."

Rapper Lil Wayne is een tijdje uit de running geweest, maar was al die tijd bezig met het werken aan zijn nieuwe album. Met deze nieuwe Uproar-challenge, naar de titel van de track waar het nummer op gemaakt is, verwachten we dat dat hem (sowieso in de States) heel goed af zal gaan de komende tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.