Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 12 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Glennis Grace wil America’s Got Talent winnen

Nu Glennis Grace in de kwartfinales van America’s Got Talent zit, wil de Amsterdamse zangeres de show ook winnen. „Je weet dat het kan. Alle concurrenten heb ik al ontmoet. Ze zijn heel goed, maar ik trek me niet zoveel aan van de concurrentie. Ik blijf gefocust op mijn eigen kracht.”

Kwartfinales bereikt

Met een vertolking van Nothing Compares 2 U van Prince drong Glennis deze week door tot de kwartfinales. Maandag vliegt ze weer naar Los Angeles, waar ze zich voorbereidt op de liveshow van 21 augustus (22 augustus Nederlandse tijd). Het nummer dat ze dan gaat zingen is nog niet bekend. Glennis wil er nog niet veel over zeggen. „Het is in ieder geval een heel moeilijk nummer.” Inmiddels behoort Glennis tot de laatste zeven kandidaten van America’s Got Talent.

Bij de laatste show stond het publiek op voor Glennis. „Dat had ik echt niet verwacht, maar klaarblijkelijk is er nu weer waardering voor powerhouse vrouwen. De tijd dat talentenshows alleen maar op zoek waren naar 20-jarige vrouwen die er vooral goed uitzien is gelukkig voorbij.” De populariteit van de zangeres neemt flink toe sinds haar deelname aan de talentenshow. „De boekingen gaan goed, de streams op Spotify en Youtube zitten flink in de lift en ik word vaker herkend op straat. Ik laat het allemaal maar gebeuren.”

Steun

Toch waakt de veertigjarige ervoor dat ze geleefd wordt. „Bij America’s Got Talent heb je geen moment rust, maar gelukkig heb ik ervaring met de showbizz.” Grace heeft ook veel steun aan haar 23-jarige vriend en gitarist Lévy Simon. „Hij zit ook in de muziek. Dat helpt enorm.”

Glennis was er niet gelijk van overtuigd om mee te doen aan America’s Got Talent. „Toen de vraag kwam heb ik er echt maanden over nagedacht. Dat soort shows hebben meestal lastige contracten en ik wilde mijn elfjarige zoon Anthony niet zo lang missen. Maar hij was het juist die mij stimuleerde om mee te doen. Hij gunt z’n moeder echt alles en toen het met die contracten ook meeviel, heb ik ja gezegd.”

Op social media is er veel lof voor de optredens van Grace van collega’s en publiek. De zangeres geniet daarvan. „Het is wel bijna too much.” Als Grace America’s Got Talent wint, krijgt ze een platencontract bij Sony of bij de platenmaatschappij van jurylid Simon Cowell.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.