theme logoDe vibe van de stad

Fresku maakt emotionele track over strijdend zoontje

Fresku (rechts)/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 AUG 2018

JBL

Vader worden is misschien wel het mooiste dat je als man kan overkomen. Ondanks al het moois waren de eerste dagen na de geboorte van Fresku zijn zoon (zijn tweede kind na een dochter) gevuld met angst. Het jochie was namelijk niet volledig gezond ter aarde gekomen en moest hard vechten voor zijn leven.

Bidden

De rapper riep vorige maand daarom via Instagram op om te bidden voor Rayaan. Niet heel veel later liet hij gelukkig weten dat het al beter gaat met zijn kind. „10000x bedankt mensen!!! De afgelopen weken hebben jullie mij veel liefde gegeven voor mijn zoon. Bedankt daarvoor... Alle wensen en gebeden hebben hun werk gedaan want gelukkig gaat het alweer een stuk beter met Rayaan en vecht hij heel hard voor een mooie toekomst."

De achtbaan aan emoties waar Fresku en zijn vrouw Lieke doorheen ging, is dus in een iets rustiger fase beland. Het gaf de artiest de gelegenheid om zijn emoties te verwerken in een nummer Mijn Zoon. Hiervoor schakelde hij de hulp in van zangeres Janne Schra.

De lyrics zijn direct raak. „Ik weet nu wie ik ben met een zoontje. Maar ik wil niet weten wie ik ben zonder jou. Ik zit te kijken naar een wonder en ik kan 'm niet verliezen. Dus we knielen en we bidden om een wonder nou."

Ronald McDonald Kinderfonds

Fresku heeft verder besloten om de opbrengsten van de single te doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. De stichting steunt zieke en gehandicapte kinderen en hun familie.

Bekijk Alles Pijltje

Views

1k+

The War On Drugs staat in december in de Ziggo Dome

The War on Drugs Foto: AFP

Foto van 'Sofie Smulders'

48 MIN

Op 8 december staat de band The War On Drugs in de Ziggo Dome.

De Amerikaanse band, die relaxte rocknummers maakt, zal wellicht vooral bekend zijn bij het Nederlandse festivalpubliek. Zo stonden ze al op Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole.


Views

47

Lowlands in 10 legendarische momenten

Foto van 'Jasper van Vugt'

3 UUR

Dit weekend is het weer tijd voor Lowlands. Er is geen festival in de wereld zoals het festival in de Flevopolder, en dat komt niet (alleen) door de muziek. Deze tien legendarische momenten in de 26-jarige geschiedenis maken Lowlands one of a kind.

1 Het feestje is in de HEMA (2011)

In 2011 meldt ook Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam zich op het festival in Biddinghuizen. En hoe! De opblaasbare worsten die ze in hun campingwinkel tegenover camping 4 verkopen, blijken het perfecte party-attribuut zodra het personeel ’s avonds het feestje start. Waar is de HEMA? Hier is de HEMA!


Views

100+

Madonna is 60 en nog niet klaar met haar muziek

Madonna is 60 en nog niet klaar met haar muziek

Zestig jaar en met een nieuw album op komst. Foto / ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 10:00

JBL

Ze ziet er nog goed uit voor haar leeftijd, hetzij met wat hulp van anderen: Madonna. Donderdag is ze zestig jaar geworden. De provocerende zangeres is al ruim 36 jaar actief in de entertainmentwereld en met het album dat nog gaat komen, lijkt ze er nog niet klaar mee te zijn.

Naaktfoto's


Views

300+

FRESH VIDEO WK 32: Twenty One Pilots - Levitate

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Twenty One Pilots - Levitate

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

100+

Win 2 kaarten voor Strandfestival ZAND

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 07:56

Wil jij met een vriend(in) naar Strandfestival ZAND? Onder iedereen die onze Music City nieuwsbrief ontvangt verloten wij 2x2 kaarten! Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan hieronder snel in en maak kans! We sturen de nieuwsbrief iedere donderdag met info over de nieuwste concerten, festivals, video's en leuke winacties.

Strandfestival ZAND wordt op zaterdag 25 augustus 2018 gehouden op het strand van Almere, klik hier voor de line-up.

JBL


Views

200+

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #8

Nicki Minaj

Foto van 'Pierre Oitmann'

VANDAAG, 07:30

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Nicki Minaj & Future
Ze behoren tot de absolute top van de hedendaagse hiphop, dus een gezamenlijk concert van rapkoningin Nicki Minaj en kroonprins Future belooft een heel bijzonder evenement te worden. Nicki en Future deelden eerder de microfoon op een aantal tracks, waaronder de aanstekelijke single ‘You Da Baddest’, die in amper een jaar tijd 924 miljoen views op YouTube bij elkaar gesprokkeld heeft. Future is daarnaast te horen op nummers van Drake, Ariane Grande, Taylor Swift en Ed Sheeran. Na haar Pink-trilogie bracht Nicki Minaj vorige week haar album Queen uit. De tournee van de hiphopsterren krijgt de naam NICKI HNDRXX mee.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 25 maart 2019
Ticketprijs: tussen € 33,95 en € 77,-
Start kaartverkoop: kaartverkoop is al gestart


Views

100+

Decibel Outdoor gaat door ondanks acties politie

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Liefhebbers van het driedaagse dancefestival Decibel Outdoor kunnen dit weekend gewoon terecht in Hilvarenbeek. Het festival gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat meldt een woordvoerder van de organisatie na overleg met de gemeente, de politie en het OM.

De organisatie heeft zoals gebruikelijk beveiligers van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd die de bezoekers op het terrein bij binnenkomst controleren. Volgens de gemeente Hilvarenbeek nemen de beveiligers ook het toezicht door de politie op het festivalterrein over. Bovendien zijn verkeersregelaars aanwezig.

Hetzelfde beleid


Views

700+

Craig David tovert huisfeestjes om tot houseparties

Craig David heeft niet stil gezeten, maar zich ontwikkeld als dj. Metro sprak hem op Tomorrowland, waar hij zijn party-concept TS5 presenteerde. Foto: Stijn de Grauwe

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Voor de twintigers- en dertigers onder ons; grote kans dat de nummers Seven Days, Fill Me In en Walking Away van Craig David in je geheugen gegrift staan… (we vergeten alles, maar op een of andere manier blijf je songteksten altijd onthouden). Mocht je je afvragen of de Britse artiest na zijn succes in de jaren zero’s is weggelopen? Dan hebben wij het antwoord voor je: nee. Craig heeft niet stil gezeten, maar zich ontwikkeld als dj. Metro sprak hem op Tomorrowland, waar hij zijn party-concept TS5 presenteerde. ,,Het begon als klein intiem huisfeestje voor vrienden, maar nu reizen we de wereld rond.”

Foto: Stijn de Grauwe

Andere richting


Views

800+

Di-rect geeft gratis concert in Bijenkorf Den Haag

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

13 AUG 2018

Di-rect doet komende zaterdag een thuiswedstrijd. De Haagse rockband geeft namelijk een gratis concert in de Bijenkorf aan de Grote Marktstraat.

Een half uur lang brengen de vijf bandleden hun songs ten gehore op de tweede etage van het warenhuis. En dat doen ze niet zomaar: met het concert wordt de nieuwe najaarscollectie van Fred Perry gevierd.


Views

400+

Muziekindustrie boomt, maar wat krijgt de artiest?

Taylor Swift. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

12 AUG 2018

JBL

De muziekindustrie kende vorig jaar de grootste omzet sinds 2006, maar slechts iets meer dan een tiende daarvan ging naar de artiesten. Dat blijkt uit berekeningen van Citigroup.

Op een bedrag van 37,5 miljard euro stroomde 4,4 miljard euro richting de makers van de muziek. Een groot gedeelte daarvan ging naar de platenmaatschappijen.


Views

1k+

Glennis Grace wil America's Got Talent winnen

Glennis Grace tijdens The Passion in Amsterdam. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 AUG 2018

Nu Glennis Grace in de kwartfinales van America’s Got Talent zit, wil de Amsterdamse zangeres de show ook winnen. „Je weet dat het kan. Alle concurrenten heb ik al ontmoet. Ze zijn heel goed, maar ik trek me niet zoveel aan van de concurrentie. Ik blijf gefocust op mijn eigen kracht.”

Kwartfinales bereikt

Met een vertolking van Nothing Compares 2 U van Prince drong Glennis deze week door tot de kwartfinales. Maandag vliegt ze weer naar Los Angeles, waar ze zich voorbereidt op de liveshow van 21 augustus (22 augustus Nederlandse tijd). Het nummer dat ze dan gaat zingen is nog niet bekend. Glennis wil er nog niet veel over zeggen. „Het is in ieder geval een heel moeilijk nummer.” Inmiddels behoort Glennis tot de laatste zeven kandidaten van America’s Got Talent.


Views

2k+

Geweldig: orkest speelt nummer van Armin van Buuren

Geweldig: orkest speelt nummer Armin van Buuren

Armin van Buuren. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

11 AUG 2018

Het trancenummer ‘Great Spirit’ van de Nederlandse DJ Armin van Buuren is razend populair. Een orkest uit Myanmar vond het dan ook een cover waard. Ze filmden het en plaatsten het op sociale media.

Het orkest

Van Buuren ontdekte zaterdag het filmpje. Hij was direct enthousiast en plaatste het op Facebook. „Dit orkest is geweldig!", schrijft hij erbij.


Views

1k+

Jordin Sparks is terug van weggeweest

Jordin Sparks. / Foto: AFP

Foto van 'metronieuws'

11 AUG 2018

Jordin Sparks: zegt de naam je nog iets? Hoogstwaarschijnlijk begint er bij het horen van haar hits No Air en Battlefield wel weer iets bij je te dagen. Lange tijd hebben we niets van haar gehoord, maar de Amerikaanse zangeres komt binnenkort terug met een nieuw album.

Jordin was pas 17 jaar oud toen ze American Idol won en met die leeftijd was ze de jongste winnaar ooit van de show. Ze werd wereldberoemd, maar in 2016 besloot ze zich voorlopig even terug te trekken. In een interview met Billboard vertelt ze dat het allemaal te veel voor haar werd. „Als we op tour waren, was ik te nerveus om mijn hotel te verlaten. Het was allemaal te veel voor me.”

Getrouwd en moeder


Views

1k+

Drake heeft als eerste artiest 50 miljard streams

Foto van 'metronieuws'

10 AUG 2018

Drake mag zichzelf een flink schouderklopje geven. Hij is namelijk de eerste artiest die de mijlpaal van 50 miljard streams heeft bereikt. Ook heeft de Canadees het record van meeste streams voor een nummer in één week in de pocket.

We kunnen dus wel stellen dat het meer dan uitstekend gaat met de carrière van Drake. De Canadese rapper wist met zijn nieuwe album ‘Scorpion’ deze historische mijlpaal binnen te halen. Nog nooit heeft een artiest het aantal van 50 miljard streams bereikt. Het album staat al vijf weken bovenaan de toonaangevende Billboard Top 200.

116 miljoen streams


Views

1k+

STEM OP JOUW FAVORIETE FRESH VIDEO! #7

Foto van 'Metro'

10 AUG 2018

Nieuwe videoclips van Mura Masa, Superorganism, Travis Scott, Twenty One Pilots en Tyler! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Views

500+

Zeker kans op 'American dream' voor Glennis Grace

Glennis Grace schitterde onlangs nog als Maria in The Passion. Foto: ANP

Foto van 'Kyrie Stuij'

9 AUG 2018

‘Als ik naar je kijk, zie ik nu al een ster’. Woorden van America’s Got Talent meest gevreesde jurylid Simon Cowell, na de auditie van Glennis Grace. ‘Onze Glennis’ gooit hoge ogen in het land waar menig muzikant alleen maar van kan dromen. Waar Nederland de zangeres vooral kent van eigentalige hits, jubelt en juicht Amerika om haar soulvolle geluid en bijna beangstigende gelijkenis met Whitney Houston. Volgens ingewijden in de muziekwereld zou de nuchtere Amsterdamse de ‘American Dream’ zomaar kunnen gaan waarmaken.

,,Glennis ís gewoon Amerikaans’’, zegt producer Tjeerd Oosterhuis die de zangeres zowel op persoonlijk als zakelijk vlak goed kent. ,,Ze klinkt niet alleen Amerikaans, ze snapt de cultuur ook. Ze begrijpt het grootse van Amerika, koestert liefde voor muziek die daar vandaan komt. Ik denk oprecht dat zij tot de kleine groep artiesten behoort die het daar ver kan gaan schoppen.’’

Uitzinnig


Views

3k+

FRESH VIDEO WK 31: Drake - In My Feelings

Foto van 'Metro'

9 AUG 2018

Drake - In My Feelings

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

400+

Dave Grohl brengt toffe mini-documentaire uit

Dave Grohl/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 AUG 2018

Dave Grohl heeft een korte documentaire Play uitgebracht over de passie als muzikant, waarin hij ook zijn kwaliteiten laten zien (en vooral horen). De voormalig drummer van Nirvana en tegenwoordig frontman van Foo Fighters bespeelt daarin al instrumenten zelf.

Daartoe behoren naast het drumstel en de gitaar (waar Grohl gewoon mee is) ook de xylofoon, de tamboerijn en de piano. Ook verruilt hij de zessnarige gitaar voor een bas.


Views

1k+

6ix9ine

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #7

6ix9ine

Foto van 'Pierre Oitmann'

9 AUG 2018

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. 6ix9ine
Vroeger wist je dat een rapper echt succesvol was, wanneer hij in een aflevering van MTV Cribs liet zien hoeveel Porches en flatscreen-tv’s hij had. Tegenwoordig meten we het gewoon aan de hand van streams op Spotify en afgespeelde video’s op YouTube. Dan kunnen we niet anders dan concluderen dat 6ix9ine één van de aller grootste hiphopsterren van dit moment is. De uit New York afkomstige rapper met zijn kenmerkende regenboogkleurige haar (én tanden!) is een sensatie binnen de trapscene. Vanwege juridische problemen moest hij eerder dit jaar zijn optreden op hiphopfestival Woo Hah! skippen, maar Tilburg geeft hem in september een herkansing.

Waar: 013, Tilburg 

Wanneer: 15 september 2018

Ticketprijs: € 32,-
Start kaartverkoop: kaartverkoop is al gestart


Views

1k+