theme logoDe vibe van de stad

7x waarom Tomorrowland nog steeds beste festival is

Op het hoofdpodium van Tomorrowland ging het twee weekenden lang helemaal los. / Tomorrowland

Foto van 'Daisy Heyer'

1 AUG 2018

Bij Metro houden we van festivals. Zo gingen we afgelopen tijd langs bij Neversea festival in Roemenië, zijn we dolenthousiast over Milkshake festival dat afgelopen weekend plaatsvond in Amsterdam, schreven we over Zwarte Cross en hebben we nog een paar toppertjes op de planning zoals de eerste editie van Drumcode Festival, de moeder van de festivals Mysteryland en het altijd vrolijke en knotsgekke Elrow Town Festival.

Maar het leukste festival van alle festivals? Dat is volgens ons toch wel Tomorrowland, dat afgelopen weekend het afsluitende weekend beleefde in het Belgische Boom. Metro was aanwezig en geeft je 7 redenen waarom Tomorrowland nog steeds het beste festival ter wereld is.

1. Het ziet er fantastisch uit

De podia zijn prachtig. / Tomorrowland

Wie er ooit is geweest zal dit eerste (en tevens misschien wel het belangrijkste punt) bevestigen: werkelijk iedere stage op Tomorrowland ziet er fantastisch uit. Dit jaar is het thema van Tomorrowland The Story of Planaxis. Oftewel: bij het hoofdpodium gaan we 'diep de zee in'. Dat is te zien aan het enorme hoofdpodium waar zeemeerminnen rondzwemmen, kwallen ronddobberen en er geregeld een bak water naar beneden stort. Zeer verfrissend met de hoge temperaturen van afgelopen weekend: op vrijdag werd het bijna 40 graden!

Tevens is ook te zien dat Tomorrowland oude decorstukken niet klakkeloos weggooit, maar het juist belangrijk vindt het nodige te recyclen. Zo is de Freedom Stage hetzelfde als vorig jaar, zijn decorstukken van de mainstage van vorig jaar gebruikt voor een aparte Amorican Spectaculum stage en zien we ook the Arch-stage van vorig jaar terug, maar nu op een andere plek.

2. Echt voor iedereen is er wel een fijne artiest

Tomorrowland is echt voor iedereen die ook maar een beetje van elektronische muziek houdt interessant. En trouwens, ook voor mensen die daar niet eens van houden want dit jaar was de Organ of Harmony omgetoverd tot een 'live stage', waar je onder andere optredens van Craig David, Dua Lipa, Lil Kleine en French Montana kon bewonderen.

Wie geen zin heeft in keiharde dance: er waren ook optredens van o.a. Craig David. / Tomorrowland

Waar de mainstage vorige jaren nog een walhalla voor de EDM-artiesten was, kun je nu ook voor techno, deephouse en andere stijlen bij het grote podium terecht. Zo opende Paul Kalkbrenner op vrijdag het podium met een maar liefst 3-uur durende set, draaide Solomun een uur de sterren van de hemel en werd op zaterdag de stage afgesloten door Above & Beyond; toch ook niet bekend als EDM-artiesten. En ach, natuurlijk was er ook plek voor Martin Garrix, Hardwell, Armin en Dimitri Vegas & Like Mike, maar dan kon je (als je daar niet zo van bent) op één van de 15 andere podia vast je ei kwijt.

Het thema van Tomorrowland was dit jaar The Story of Planaxis. / Tomorrowland

3. Je kunt er letterlijk de hele dag lekker eten en drinken

Thais, Belgische frietjes, salade, Mexicaanse taco's, ijsjes, soja-producten of haute cuisine: alles is mogelijk op Tomorrowland wat betreft eten en drinken. Bij de drie grote food corners is er keuze uit zo'n twintig verschillende kramen met eten en drinken, maar ook over het festivalterrein zelf is een enorme hoeveelheid eten en drinken te krijgen.

Ben je allergisch? Moet iets glutenvrij? Tomorrowland heeft het. En dat maakt zo'n dagje festivallen toch nóg een stukkie leuker.

4. Je komt in aanraking met zo'n beetje ieder land dat er ter wereld bestaat

Er komen namelijk meer dan 200 verschillende nationaliteiten op het festival af. Het grootste gedeelte van de mensen op Tomorrowland is Belgisch, maar als je iedere vlag die je op het festival voorbij ziet komen moet ontcijferen ben je écht wel even bezig.

Zo'n beetje iedere nationaliteit is terug te vinden op het festival. / Tomorrowland

Zwitserland, China, Polen, Zweden, Brazilië... we hebben het allemaal voorbij zien komen. Zo zit je zomaar in het reuzenrad met vijf mensen uit vijf verschillende landen, die elkaar allemaal op Tomorrowland ontmoet hebben. Want de meeste mensen staan te springen om andere wereldgenoten te ontmoeten en daarmee verder te feesten.

5. Je hebt een lekker sportief weekendje

Want niet alleen dans je de benen uit je lijf; een weekend Tomorrowland staat garant voor een fiks aantal kilometers in de benen na afloop. Het terrein zelf is namelijk meer dan 1 kilometer lang.

Je loopt het hele weekend enorme stukken over het terrein. / Tomorrowland

Als je dan Lost Frequencies aan de ene kant van het terrein wil zien en vervolgens binnen no time naar de andere kant probeert te lopen om nog iets mee te pakken van Alesso, kunnen we je vertellen dat je best moe bent aan het einde van de dag. Maar dat is het waard, want dat lekkere eten en drinken van punt 3 is er dan wel meteen weer afgetraind...

6. Het geluid is overal tiptop in orde

Nou, dat dus. Iedere stage op Tomorrowland heeft pico bello geluid, waar je tot in de late uurtjes (het festival duurt twee dagen tot 01.00 uur 's nachts en één dag tot 00.00 uur) van kunt genieten. Meer hoeven we hier toch niet over te zeggen? Wel oordopjes dragen trouwens!

JBL trigger

Er wordt het hele weekend gedanst op steengoed geluid. / Tomorrowland

7. Er komt ook een editie voor winterliefhebbers

Dus ook voor de mensen die van wintersport houden en het festival deze zomer hebben overgeslagen vanwege het warme weer is er binnenkort voor het eerst een Tomorrowland beschikbaar.

Tomorrowland

Tomorrowland The Hymn of the frozen Lotus vindt in maart 2019 voor het eerst plaats in Alpe d'Huez, Frankrijk. Het festival duurt meteen drie dagen en biedt naast feesten op het festival ook nog een 4 of 7-daagse ski + lift-pas en verblijf aan. Wie er gaan draaien? Dat is nog niet bekend. Maar we weten nu al dat het waarschijnlijk minstens net zo vet wordt als de zomereditie...

Bekijk Alles Pijltje

Drake staat in april drie keer in de Ziggo Dome

Drake/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 15:44

Fans van Drake kunnen hun hart ophalen. De rapper komt namelijk naar Nederland voor maar liefst drie optredens. De Ziggo Dome in Amsterdam is op 23, 25 en 26 april zijn podium, zo maakt organisator Mojo bekend. Tory Lanez is zijn supportact.

Assassination Vacation Tour

De optredens maken deel uit van Drake zijn Assassination Vacation Tour, waarmee hij verschillende Europese steden aandoet. Naast Amsterdam komen ook Dublin, Parijs, Birmingham, Londen en Manchester aan bod.


Dit zijn de finalisten voor de 100% NL Awards

Dit zijn de finalisten voor de 100% NL Awards

Nielson. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

De stemmers hebben bepaald! De overgebleven kanshebbers voor de verschillende categorieën van de 100% NL Awards zijn maandagmorgen bekendgemaakt. Davina Michelle, Guus Meeuwis en Nielson hebben de meeste kans op een beeldje: zij hebben drie nominaties in the pocket.

Het publiek kan vanaf nu (100p.nl) opnieuw stemmen. Dit mag tot 7 februari, als ’s avonds in The Box in Amsterdam de 100% NL Awards uitgereikt worden. Voor het event in de hoofdstad zijn tot nu toe vijf namen die live-optreden naar buiten gebracht: Davina Michelle, Ilse DeLange, OG3NE, Ali B en Suzan & Freek. Voor de Awardsavond zijn nog kaarten beschikbaar.

Opvallende afvallers


'Hij is perfect' Flex met popprijs aan de haal
Likeability of5

'Hij is perfect' Flex met popprijs aan de haal

De Popprijs geldt als de meest prestigieuze prijs voor de Nederlandse popmuziek / ANP

Foto van 'Metro'

20 JAN 2019

„Hij is perfect", „creatief", „talentvol", „lief", „verlegen" en „geniaal". Dat zijn de reacties die Ronnie Flex heeft samengevoegd in een video op zijn Instagram. Onder meer Lil' Kleine en Mr. Polska reageren op de winst van Ronnie Flex. Zaterdagavond werd bekend dat de rapper de Popprijs 2018 had gewonnen.

Eenzame hoogte


like
user_050c4e4380b9c173dad027ae3e508dca45015a3e_avatar

Krenten uit de pap van Noorderslag

Foto van 'Pierre Oitmann'

20 JAN 2019

Iedere januari komt de vrijwel voltallige Nederlandse muziekindustrie samen voor Noorderslag, waarmee het popjaar officieel wordt ingeluid. Dit zijn een aantal van de meest opmerkelijke acts die je de komende maanden op de festivals gaat zien.

Het zalencomplex De Oosterpoort in Groningen is tijdens Noorderslag een komen en gaan van bekende en opkomende artiesten van Nederlandse bodem. Een geslaagd optreden op Noorderslag staat garant voor vele boekingen op festivals en in popzalen. Grote namen als Famke Louise (zie foto links) en Frenna presenteren hier hun liveshows voor liefhebbers en professionals, maar het is leuker om te kijken naar welke artiesten hun grote doorbraak nog moeten beleven en voor wie Noorderslag het belangrijkste optreden van het jaar is.

Twee acts om in de gaten te houden zijn de band Tape Toy en zangeres Nona. Ze staan vroeg op de avond geprogrammeerd en gelden als twee van de favoriete nieuwe namen van dit jaar.


Is de songfestivalsong dan eindelijk bekend?

Songfestivalact is bekend, maar ja... wie???

Nederlandse fans bij het Songfestival van 2018 / ANP

Foto van 'Metro'

20 JAN 2019

„Ik weet alles", aldus festivalgoeroe Cornald Maas. „Maar ik ga niemand verlossen." Ai ai ai, volgens Maas is het duidelijk wat de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 gaat worden, maar hij wil er geen woord over loslaten.

Razend enthousiast

„Het wordt heel goed", vervolgt Maas tegen Shownieuws. „En ook behoorlijk onverwacht." Maar wie gaat het dan worden? In december speculeerde Metro nog volop mee met AVRO-TROS eindredacteur Daniël Dekker en Songfestivaldeskundigen Richard van de Crommert en Gerard Joling. Toen kwamen namen als Davina Michelle, Glennis Grace, Raffaëla Paton en Jim van der Zee naar voren.


Nieuws clips van Tiësto en Ariana Grande

Foto van 'Metro'

18 JAN 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Tiësto, Tyga, RIMON, Grey en Ariana Grande! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Ai: Maan herkent nummers van vriendlief Tony niet

Foto: Facebook De Coen en Sander Show

Foto van 'Metro'

18 JAN 2019

Radiodj’s zijn er vaak ontzettend goed in om iemand voor het blok te zetten - soms met groot succes.

Dat ondervond Maan gisteren aan den lijve toen ze te gast was bij De Coen en Sander Pub Cup van Radio 538.

De mist in


Alles mag bij Vrienden van Amstel Live

Foto van 'Pierre Oitmann'

17 JAN 2019

Je zou misschien denken dat je na 21 edities van Vrienden Van Amstel Live alles wel een keer gezien hebt, maar ook dit jaar heeft de organisatie de nodige troeven in zijn handen. ,,In de kroeg mag alles tegenwoordig, toch?”, zegt Ryan Marciano, een van de optredende acts.

Sunnery James en Ryan Marciano zijn twee van de zeven artiesten die dit jaar debuteren op Vrienden van Amstel Live, naast Maan, Chef’Special, Frenna, Wulf en Mr. Ahoy himself, Lee Towers. Toch was de Rotterdamse artiest er in zekere zin iedere editie wel bij, want bij de artiesteningang staat een buste van Lee Towers. Dit jaar zingt hij You’ll Never Walk Alone samen met rockband Di-Rect. ,,Dat is toch een ding”, roept Sunnery over de komst van de 72-jarige zanger. ,,Ik was een broekie van vijf, zes jaar toen ik Lee voor de eerste keer zag en net schudde ik hem de hand. Het is mooi om dan naast elkaar op het podium te staan.”

In het verleden was dance een ondergeschoven kindje op het evenement dat ook wel ‘de grootste kroeg van Nederland’ wordt genoemd. Maar de laatste jaren wordt het meezingfeest ook volop omarmd door de grote dj’s. Zo gaf Armin van Buuren vorig jaar nog een spectaculaire set, waarbij hij zelfs over de kop ging in zijn dj-booth. Ryan Marciano was onder de indruk van de beelden die hij daarvan zag. ,,Toen zeiden we al meteen: dat gaan we niet doen!” De twee willen niet teveel over de show verklappen, maar anders dan hun reguliere dj-sets wordt het zeker. ,,We moesten voor het eerst repeteren”, aldus Sunnery. ,,Dat doen we normaal nooit.”


Barry Paf neemt Metro-kijker mee achter de schermen

Camera videoBarry Paf neemt Metro-kijker mee achter de schermen

Barry Paf. / Mischa Schoemaker | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

17 JAN 2019

Op weg naar de 100% NL Awards neemt radio-dj Barry Paf je in een videoserie mee met een blik achter de (studio)schermen.

Backstage met Barry. Dat is de titel van een nieuwe videoserie op Metronieuws.nl. Radio-dj Paf, die sinds december ochtendprogramma De Barry Paf Show op 100% NL presenteert, laat de kijker zijn leven thuis, het werken in de studio en de voorbereidingen op de 100% NL Awards zien.


Indian Askin is de tel kwijt.

Indian Askin is de tel kwijt

Indian Askin is de tel kwijt.

Foto van 'Pierre Oitmann'

17 JAN 2019

Na heel veel optreden levert de Amsterdamse band Indian Askin deze maand zijn gloednieuwe tweede album af. De opnames waren snel gedaan. “Ik ga niks twee keer inspelen of inzingen”, zegt frontman Chino Ayala. “Dat is zonde van de tijd.”

Het gaat goed met Indian Askin. De Amsterdammers werden achtereenvolgens door De Wereld Draait Door, Volkskrant en 3FM getipt als het grote nieuwe Nederlandse talent. Indian Askin verkocht verschillende optredens tijdens de omvangrijke Piñata Disco Derby Tour uit na het in 2016 verschenen album Sea Of Ethanol. Een jaar later werd een Edison voor beste nieuwkomer in de wacht gesleept. De opvolger van dat album verschijnt op 25 januari en heet Another Round. Drie jaar is een redelijk lange tijd voor een debuterende band om aan een tweede plaat te werken. “In 2016 heb ik echt nul liedjes geschreven”, legt Ayala uit, die samen met bassiste Jasja Offermans aan een grote ronde tafel zit in een kantoorruimte in een hotel. “Hooguit één, bij een soundcheck.”

Het lukt de band nog niet zo goed om liedjes te schrijven terwijl ze op tournee zijn. “Je brengt wel veel tijd backstage door en tegenwoordig doen we veel festivals, maar daar is er zoveel teringherrie om je heen dat je niet echt tijd hebt om lekker ergens met je gitaartje te gaan zitten”, beschrijft Offermans. “Als je naar het buitenland gaat, kan het wel”, denkt Ayala. “Maar toen we dat deden, hebben we alleen maar zitten keten.” De muzikanten grinniken. “En bezienswaardigheden bekijken”, vult de bassiste aan. “Het was een soort vakantie, maar als we voor de derde keer in Praag zijn, hoeft het volgens mij niet meer.”


Lisa Loïs heeft nog steeds de X-Factor.

Lisa Loïs heeft nog steeds de X-Factor

Lisa Loïs heeft nog steeds de X-Factor. Foto: Alexander Klement.

Foto van 'Julia Onclin'

17 JAN 2019

Waar menig talentenjachtwinnaar na een paar jaar van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn en een vage herinnering in het collectief geheugen het enige is wat resteert, is Lisa Loïs er nog steeds. Na bijna 6 jaar geen nieuwe muziek uitgebracht te hebben, komt op donderdag haar nieuwe single Losing My Mind uit. „Het is heel anders dan mensen van mij gewend zijn”, vertelt Loïs.

Op een zonnige lenteavond bijna tien jaar geleden won ze met haar single Hallelujah de finale van X-Factor. „Jezus joh hoe kan dat nou? Ik kan het me allemaal zo goed herinneren en ik heb echt het geheugen van een zeef”, constateert Loïs. Dat haar X-Factor avontuur inmiddels alweer tien jaar geleden is, is ook voor haar moeilijk te geloven. De tijd is voorbijgevlogen. „Ik durf niet te zeggen dat ik zonder X-Factor net zover was gekomen als ik nu ben. Die talentenjacht is natuurlijk wel een springplank geweest. Al zou ik het nooit een tweede keer doen!”, zegt Loïs resoluut.


Bastille komt naar het Belgische Rock Werchter

Bastille komt naar het Belgische Rock Werchter

Frontman Dan Smith tijdens een optreden / ANP

Foto van 'Metro'

16 JAN 2019

De Britse band Bastille heeft aangekondigd te spelen op het Belgische festival Rock Werchter. De popgroep treedt op 27 juni op.

Dit is niet de eerste keer dat de band het festival aandoet, in 2013 speelden ze er ook al eens.


Lucky Strike is de Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

16 JAN 2019

Het nieuwe nummer 'Lucky Strike' van Troye Sivan heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week! 

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


5 nieuwe videoclips om het weekend mee in te gaan

Foto van 'Metro'

11 JAN 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Janelle Monáe, ZAYN, Alice Merton, Zak Abel en Troye Sivan! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Broederliefde en Afrojack hebben de Fresh Video!

Foto van 'Metro'

10 JAN 2019

Het nieuwe nummer 'Lost' van Broederliefde en Afrojack heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week! 

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Lukas Graham heeft weinig nodig om gelukkig te zijn.

Lukas Graham heeft weinig nodig om gelukkig te zijn

Lukas Graham heeft weinig nodig om gelukkig te zijn.

Foto van 'Julia Onclin'

8 JAN 2019

Na zijn hit ‘7 Years’ kon Lukas Graham’s geluk eigenlijk niet meer op. Toch schuilt er ook veel verdriet in zijn liedjes. „Wij mensen zijn als water, we willen de barsten en gaten opvullen om dingen perfect te maken, maar niks is perfect dus raken we teleurgesteld”, vertelt hij aan Metro. Toch is het volgens de zanger helemaal niet erg als iets gebroken is. „Sommige dingen horen gebroken te zijn.”

Van een lokale bekendheid in eigen land tot een wereldwijd fenomeen, liedjes die grijsgedraaid worden op de radio en verzoeken van tientallen songwriters die met ze willen werken. De Deense band Lukas Graham, vernoemd naar zijn frontman, heeft het goed voor elkaar.

Metro sprak leadzanger Lukas Graham, zittend op de leren sofa’s van een Amsterdams hotel, en kwam erachter dat geld en beroemdheid voor hem niet het belangrijkste zijn. Ook dit komt terug op zijn nieuwe album ‘3’ dat 26 oktober 2018 uitkwam.


Bram Krikke roast alle bekende radio DJ's

Foto van 'Metro'

7 JAN 2019

De radiowereld is volop in beweging en verschillende zenders starten deze week met een nieuwe programmering. Waar moeten we naar gaan luisteren? Bram Krikke, DJ bij SLAM! vindt het tijd voor een muzikale roast:


Dit zijn de genomineerden voor de 100% NL Awards

Dit zijn de genomineerden voor de 100% NL Awards

Davina Michelle. / Mischa Schoemaker | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

7 JAN 2019

Guus Meeuwis, Nielson, Ilse De Lange en Jan Smit hebben de meeste nominaties op zak voor de tiende 100% NL Awards. Wie gaan er dit jaar 100% voor goud?

Vier nominaties in vier categorieën: dat hebben Guus Meeuwis, Nielson, Ilse DeLange en Jan Smit alvast voor elkaar voor de jubileumeditie van de 100% NL Awards. Alle genomineerden worden vandaag, 7 januari, door Metro op deze plaats en door Barry Paf, dj van 100% NL, in zijn ochtendprogramma De Barry Paf Show bekendgemaakt. Ook nieuwkomer Davina Michelle, die in 2018 als een komeet ging, staat er met drie nominaties prima op. Dat geldt ook voor namen als Nick & Simon, André Hazes en BLØF.

Metrolezers kunnen kaarten winnen


Stopt Adele met touren?

Stopt Adele met touren?

Adele zei al eerder te stoppen met touren / ANP

Foto van 'Metro'

6 JAN 2019

Is 2016 de allerlaatste keer geweest dat Adele in Nederland optrad? Volgens The Sun zijn er sterke indicaties dat de zangeres niet meer zal gaan touren.

Fulltime moeder

De 30-jarige heeft namelijk het tour-bedrijf vrijwillig opgedoekt. Remedy Touring LLP, zoals het bedrijf heette, verwerkte de opbrengsten van Adele's optredens. Eerder gaf Adele al aan te twijfelen of ze nog wilde optreden. „Touren is niet iets waar ik goed in ben", vertelde ze tegen The Sun. „Applaus maakt me kwetsbaar."