theme logoDe vibe van de stad

7x waarom Tomorrowland nog steeds beste festival is

Op het hoofdpodium van Tomorrowland ging het twee weekenden lang helemaal los. / Tomorrowland

Foto van 'Daisy Heyer'

1 AUG 2018

Bij Metro houden we van festivals. Zo gingen we afgelopen tijd langs bij Neversea festival in Roemenië, zijn we dolenthousiast over Milkshake festival dat afgelopen weekend plaatsvond in Amsterdam, schreven we over Zwarte Cross en hebben we nog een paar toppertjes op de planning zoals de eerste editie van Drumcode Festival, de moeder van de festivals Mysteryland en het altijd vrolijke en knotsgekke Elrow Town Festival.

Maar het leukste festival van alle festivals? Dat is volgens ons toch wel Tomorrowland, dat afgelopen weekend het afsluitende weekend beleefde in het Belgische Boom. Metro was aanwezig en geeft je 7 redenen waarom Tomorrowland nog steeds het beste festival ter wereld is.

1. Het ziet er fantastisch uit

De podia zijn prachtig. / Tomorrowland

Wie er ooit is geweest zal dit eerste (en tevens misschien wel het belangrijkste punt) bevestigen: werkelijk iedere stage op Tomorrowland ziet er fantastisch uit. Dit jaar is het thema van Tomorrowland The Story of Planaxis. Oftewel: bij het hoofdpodium gaan we 'diep de zee in'. Dat is te zien aan het enorme hoofdpodium waar zeemeerminnen rondzwemmen, kwallen ronddobberen en er geregeld een bak water naar beneden stort. Zeer verfrissend met de hoge temperaturen van afgelopen weekend: op vrijdag werd het bijna 40 graden!

Tevens is ook te zien dat Tomorrowland oude decorstukken niet klakkeloos weggooit, maar het juist belangrijk vindt het nodige te recyclen. Zo is de Freedom Stage hetzelfde als vorig jaar, zijn decorstukken van de mainstage van vorig jaar gebruikt voor een aparte Amorican Spectaculum stage en zien we ook the Arch-stage van vorig jaar terug, maar nu op een andere plek.

2. Echt voor iedereen is er wel een fijne artiest

Tomorrowland is echt voor iedereen die ook maar een beetje van elektronische muziek houdt interessant. En trouwens, ook voor mensen die daar niet eens van houden want dit jaar was de Organ of Harmony omgetoverd tot een 'live stage', waar je onder andere optredens van Craig David, Dua Lipa, Lil Kleine en French Montana kon bewonderen.

Wie geen zin heeft in keiharde dance: er waren ook optredens van o.a. Craig David. / Tomorrowland

Waar de mainstage vorige jaren nog een walhalla voor de EDM-artiesten was, kun je nu ook voor techno, deephouse en andere stijlen bij het grote podium terecht. Zo opende Paul Kalkbrenner op vrijdag het podium met een maar liefst 3-uur durende set, draaide Solomun een uur de sterren van de hemel en werd op zaterdag de stage afgesloten door Above & Beyond; toch ook niet bekend als EDM-artiesten. En ach, natuurlijk was er ook plek voor Martin Garrix, Hardwell, Armin en Dimitri Vegas & Like Mike, maar dan kon je (als je daar niet zo van bent) op één van de 15 andere podia vast je ei kwijt.

Het thema van Tomorrowland was dit jaar The Story of Planaxis. / Tomorrowland

3. Je kunt er letterlijk de hele dag lekker eten en drinken

Thais, Belgische frietjes, salade, Mexicaanse taco's, ijsjes, soja-producten of haute cuisine: alles is mogelijk op Tomorrowland wat betreft eten en drinken. Bij de drie grote food corners is er keuze uit zo'n twintig verschillende kramen met eten en drinken, maar ook over het festivalterrein zelf is een enorme hoeveelheid eten en drinken te krijgen.

Ben je allergisch? Moet iets glutenvrij? Tomorrowland heeft het. En dat maakt zo'n dagje festivallen toch nóg een stukkie leuker.

4. Je komt in aanraking met zo'n beetje ieder land dat er ter wereld bestaat

Er komen namelijk meer dan 200 verschillende nationaliteiten op het festival af. Het grootste gedeelte van de mensen op Tomorrowland is Belgisch, maar als je iedere vlag die je op het festival voorbij ziet komen moet ontcijferen ben je écht wel even bezig.

Zo'n beetje iedere nationaliteit is terug te vinden op het festival. / Tomorrowland

Zwitserland, China, Polen, Zweden, Brazilië... we hebben het allemaal voorbij zien komen. Zo zit je zomaar in het reuzenrad met vijf mensen uit vijf verschillende landen, die elkaar allemaal op Tomorrowland ontmoet hebben. Want de meeste mensen staan te springen om andere wereldgenoten te ontmoeten en daarmee verder te feesten.

5. Je hebt een lekker sportief weekendje

Want niet alleen dans je de benen uit je lijf; een weekend Tomorrowland staat garant voor een fiks aantal kilometers in de benen na afloop. Het terrein zelf is namelijk meer dan 1 kilometer lang.

Je loopt het hele weekend enorme stukken over het terrein. / Tomorrowland

Als je dan Lost Frequencies aan de ene kant van het terrein wil zien en vervolgens binnen no time naar de andere kant probeert te lopen om nog iets mee te pakken van Alesso, kunnen we je vertellen dat je best moe bent aan het einde van de dag. Maar dat is het waard, want dat lekkere eten en drinken van punt 3 is er dan wel meteen weer afgetraind...

6. Het geluid is overal tiptop in orde

Nou, dat dus. Iedere stage op Tomorrowland heeft pico bello geluid, waar je tot in de late uurtjes (het festival duurt twee dagen tot 01.00 uur 's nachts en één dag tot 00.00 uur) van kunt genieten. Meer hoeven we hier toch niet over te zeggen? Wel oordopjes dragen trouwens!

JBL trigger

Er wordt het hele weekend gedanst op steengoed geluid. / Tomorrowland

7. Er komt ook een editie voor winterliefhebbers

Dus ook voor de mensen die van wintersport houden en het festival deze zomer hebben overgeslagen vanwege het warme weer is er binnenkort voor het eerst een Tomorrowland beschikbaar.

Tomorrowland

Tomorrowland The Hymn of the frozen Lotus vindt in maart 2019 voor het eerst plaats in Alpe d'Huez, Frankrijk. Het festival duurt meteen drie dagen en biedt naast feesten op het festival ook nog een 4 of 7-daagse ski + lift-pas en verblijf aan. Wie er gaan draaien? Dat is nog niet bekend. Maar we weten nu al dat het waarschijnlijk minstens net zo vet wordt als de zomereditie...

Bekijk Alles Pijltje

Views

500+

Borsato: Ik beloofde het de baas van De Kuip

Borsato: Ik beloofde het de baas van De Kuip

Foto: Levin den Boer / ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

Veertien jaar geleden beloofde Marco Borsato aan de directeur van De Kuip dat hij nog een keer terug zou komen voor een optreden in het stadion. Volgend jaar gaat het dan eindelijk gebeuren.

„Ik vind het lastig om een belofte te doen en die niet in te lossen”, zegt de zanger nu over zijn toezegging uit 2004.

The Rolling Stones zijn tot op heden de recordhouders wat betreft het aantal stadionconcerten in De Kuip, maar Marco Borsato gaat dat aantal komend jaar evenaren of misschien zelfs verbreken. Tien keer waren Mick Jagger en consorten te zien in het Rotterdamse voetbalstadion. Toen Borsato in 2004 voor het laatst in het stadion optrad, zei hij tegen directeur Jan van Merwijk dat hij echt nog wel een keertje terug zou keren. Op de avond voor Hemelvaartsdag, op woensdag 29 mei, maakt hij zijn comeback op wat hij zelf omschrijft als ’het mooiste podium van Nederland’.


Views

600+

Black Eyed Peas verrassen enthousiaste fans

Camera videoBlack Eyed Peas verrassen fans in VondelCS

Black Eyed Peas verrassen enthousiaste fans. Foto: ANP

Foto van 'Julia Onclin'

13 NOV 2018

De Black Eyed Peas verrasten hun fans gisteren met een intieme signeer- en luistersessie in VondelCS. Metro was erbij.

Midden in het Vondelpark in Amsterdam in een intiem zaaltje in VondelCS staat een handjevol fans ongeduldig te wachten. Hun favoriete band, de Black Eyed Peas, kan ieder moment hun opwachting maken. Voor de één wordt het de eerste keer oog in oog staan met de bandleden, terwijl de ander ze een paar weken geleden nog tegen het lijf liep na hun concert.


Views

600+

Albino: 'Een roetsjbaanrit door een fucked up brein'

Van YouTuber, naar rapper, naar dichter ©Jelmer Visser

Foto van 'Jelmer Visser'

13 NOV 2018

Hij verloor zijn beide ouders op jonge leeftijd, werd van het gymnasium afgegooid, maakte vervolgens de havo niet af en was een poosje dakloos. Toch liet de 21-jarige Joost Klein uit Leeuwarden zich nooit uit het veld slaan.

Klein werd groot op YouTube, betrad het podium als rapper en speelde de hele X-Ray op Lowlands plat. Zijn grootste hit Scandinavian Boy is 4,6 miljoen keer beluisterd op Spotify en nu brengt hij een soort dichtbundel met de titel Albino.

Multitasken met Joost in de Bak, Leeuwarden ©Jelmer Visser


Views

1k+

Video: Marco Borsato zingt op Rotterdam CS

Video: Marco Borsato zingt op Rotterdam CS

Marco Borsato / Foto: ANP

Foto van 'E.Westland'

13 NOV 2018

Gehaaste gezichten, snel voorbij rennende forensen en een boze blik naar iedereen die het waagt om in de weg te lopen en daarmee het risico van een gemiste trein veroorzaakt: zo ziet een gemiddelde ochtend op een Centraal Station van Nederland eruit.

Zo niet vanochtend op Rotterdam CS. Een artiest wist daar namelijk de aandacht te vangen van de voorbijsnellende treinpassagiers. Niet zo vreemd, want die artiest was niemand minder dan… Marco Borsato!

Een Rotterdamse gebiedsagent van het treinstation deelde een video van de Nederlandse zanger met zijn band. Te zien is hoe al snel een groepje mensen om Borsato heen dromt.


Views

1k+

Glennis Grace verbolgen over Amerikaans management

Glennis Grace verbolgen over Amerikaans management

Glennis Grace tijdens haar concert Whitney - a tribute by Glennis Grace in AFAS live / Foto: ANP

Foto van 'E.Westland'

13 NOV 2018

Glennis Grace is niet te spreken over haar voormalig Amerikaanse management. „Ik respecteer het, maar ik vind het niet erg professioneel dat ze deze persoonlijke mail met de media hebben gedeeld.”

Gisteren deelde RTL Boulevard het nieuws dat het management de samenwerking met de zangeres stopte. „We wensen haar het beste met haar verdere carrière, maar het is vanaf het begin een zeer onorthodoxe situatie geweest. Het is niet echt soepeler geworden. We werken met niemand op deze manier.”

Volgens Grace doelden haar voormalige zakenpartners Lauren Walters en Josh Williams daarmee op de scheiding tussen de Benelux en de rest van de wereld. „Zij zouden zich niet met mijn carrière in de Benelux bemoeien. Dit is overigens niet ongebruikelijk en voor mij belangrijk om me op Nederland te kunnen blijven focussen. Ondanks mijn internationale dromen en ambities was dit ook altijd zo afgesproken”, schrijft de America’s Got Talent-deelnemer op Instagram.


Views

4k+

De Black Eyed Peas ontmoeten? Vandaag kan het!

De Black Eyed Peas ontmoeten? Vandaag kan het!

De Black Eyed Peas ontmoeten? Vandaag kan het! Foto: ANP

Foto van 'Julia Onclin'

13 NOV 2018

De Amerikaanse band geeft vanmiddag een luister- en signeersessie in VondelCS voorafgaand aan hun concert vanavond in de Afas Live.

Na bijna tien jaar niet in Nederland geweest te zijn, keren de Black Eyed Peas dinsdag met hun Masters Of The Sun Tour terug naar ons kikkerlandje. Ze treden namelijk vanavond op in de Afas Live in Amsterdam. Een concert was voor de bandleden alleen niet genoeg. Om hun fans te kunnen bedanken organiseren ze vanmiddag namelijk een luister- en signeersessie in VondelCS in Amsterdam.

De Black Eyed Peas ontmoeten? Vandaag kan het!

De Black Eyed Peas ontmoeten? Vandaag kan het! Foto: ANP


Views

600+

Nieuwe clips van o.a. Ariane Grande en Shawn Mendes

Foto van 'Metro'

12 NOV 2018

Nieuwe videoclips van Ariane Grande, Shawn Mendes. Anne-Marie, Kyle en Muse! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Views

600+

Enrique Iglesias zoent minutenlang met superfan

ANP

Foto van 'Bregje Simons'

10 NOV 2018

De droom van de 39-jarige Josephina kwam vrijdagavond uit toen ze in de Ziggo Dome op het podium gevraagd werd en minutenlang met haar grote idool Enrique Inglesias stond te zoenen en te dansen. „Ik dacht: is dit echt!? Wat moet ik nou doen!?”

De Spaanse artiest staat erom bekend dat hij tijdens liveshows niet vies is van een beetje vrouwelijk schoon. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij op het podium intiem is met een vrouwelijke fan. Nochtans weet Josephina niet wat haar overkomt als ze, ten overstaan van duizenden gillende vrouwen, minutenlang zeer intiem mag zijn met Inglesias.

‘Vol op z’n bakkes’


Views

5k+

Band faket achterban en houdt scamtour door Europa

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

10 NOV 2018

Ooit gehoord van de band Threatin? Nee. Dat is ook bepaald geen schande, want er is bijna niemand die de band wel kent. Toch had de hardrockband uit Los Angeles een hele tour door Europa gepland.

Hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar? Nou Threatin had ze afgedwongen door verschillende organisatoren en planners bij concertzalen te misleiden met allemaal gefakete statistieken. Frontman Jered Threatin speelde hier zelf een hele grote rol in.

Duizenden gekochte likes


Views

2k+

Coach Waylon steelt de show tijdens TVOH-auditie

Waylon/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 NOV 2018

Bij The Voice of Holland is het altijd de kunst voor de jury om de grootste talenten te spotten en die te overtuigen bij hun in het team te komen. Dit keer ging de meeste aandacht echter niet uit naar de zangkwaliteiten van een deelnemer, maar naar die van jurylid Waylon.

Nadat Xerxes Naseri met Magherita van Marco Borsato een Nederlandstalige bijdrage had geleverd, werd de coach uitgedaagd om op het podium Nederlandstalig te gaan zingen.

Kleine Jongen


Views

3k+

Backstreet Boys komen in mei naar Nederland!

En de mannen hebben ook nog eens een nieuwe single uitgebracht. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

9 NOV 2018

De Backstreet Boys komen naar Nederland! De Amerikaanse boyband komt op 23 mei naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De groep gaat volgend jaar op tournee met de DNA World Tour, maakte concertorganisator Mojo vrijdag bekend.

De kaartverkoop gaat 16 november van start. De concerten staan in het teken van het nieuwe gelijknamige album DNA dat 25 januari uitkomt.


Views

1k+

Noem The Black Eyed Peas geen oude lullen

Foto van 'Pierre Oitmann'

8 NOV 2018

Hiphopgroep The Black Eyed Peas gaat op het nieuwe album Masters Of The Sun Vol. 1 verder zonder zangeres Fergie. Hoewel ze daarmee teruggaan naar hun roots, blijven ze nieuwe dingen uitproberen. „Wij doen iets wat nog niemand eerder heeft gedaan”, aldus Will.i.am.

Als trio brachten de rappers Will.i.am, Taboo en Apl.de.ap rond de eeuwwisseling twee albums uit, te weten Behind The Front en Bridging The Gap. Het wereldwijde succes kwam pas met de derde plaat Elephunk, de eerste met Fergie als lid van The Black Eyed Peas. Eerder namen Kim Hill en Sierra Swan de vocalen voor hun rekening, al werden zij nooit naar voren geschoven als het gezicht van de groep. „We wilden dat onze afkomst op ons nieuwe album doorschemert”, vertelt Apl.de.ap over Masters Of The Sun Vol. 1. De titel van de openingstrack van de plaat zegt eigenlijk alles: ‘Back 2 Hiphop’. Een terugkeer naar echte hiphop dus, zonder repetitieve hitrefreinen en dancebeats. „Dit is in feite ons derde album”, zegt Will.i.am stellig.


Views

800+

"Baby" van Clean Bandit is Fresh Video van de week

Foto van 'Metro'

8 NOV 2018

De stemmen zijn geteld en Clean Bandit feat. Marina & Luis Fonsi - Baby is Metro's Fresh Video van week 44 geworden! Check de videoclip hier:

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

400+

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #20

Foto van 'Pierre Oitmann'

8 NOV 2018

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Rammstein
Volgend jaar is het gewoon alweer 25 jaar geleden dat de Duitse band Rammstein werd opgericht. Dat moet natuurlijk gevierd worden! De evenzo omstreden als populaire Duitsers maakten eerder al via deze krant bekend dat ze een concert geven in De Kuip in Rotterdam. Nu zullen sommige mensen denken: De Kuip? Daar worden toch geen concerten meer gegeven? Nou, de laatste keer is inderdaad alweer tien jaar geleden, maar wie weet pakt Rammstein de concerttraditie van dat stadion weer op. Eerst gaan de rockers De Kuip even ‘Feuer Frei’ maken… Met metershoge vlammen.

Waar: De Kuip, Rotterdam
Wanneer: 25 juni 2019
Ticketprijs: nnb
Start kaartverkoop: donderdag 8 november om 10.00 uur


Views

500+

Taylor Swift krijgt sneer van presentatrice

Taylor Swift krijgt sneer van presentatrice

Het ging over het stemmen. Foto / ANP

Foto van 'metronieuws'

7 NOV 2018

Taylor Swift is uitgelachen door een uitgesproken conservatieve Amerikaanse presentatrice. Ze deelde een sneer uit richting Swift nadat een senaatskandidaat die de zangeres steunde, de strijd in de staat Tennessee had verloren.

Taylor deelde dit jaar voor het eerst haar politieke voorkeur. In een post op Instagram onthulde ze op welke kandidaten ze ging stemmen voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Toen één van die twee Democraten, Phil Bredesen, het moest afleggen tegen een Republikeinse politicus, stuurde presentatrice Laura Ingraham van Fox News Taylor twee van haar eigen songteksten. „Haters gonna hate", liet de 55-jarige weten, gevolgd door de hashtag #ShakeItOff.

Geen vrouw


Views

1k+

Lakshmi: liever te hard lopen dan spijt krijgen

Lakshmi: liever te hard lopen dan spijt krijgen

Lakshmi: 'het minste dat ik als zangeres kan doen is goed zingen' Foto: Tess Janssen

Foto van 'Julia Onclin'

7 NOV 2018

Rising singer-songwriter Lakshmi gaat met haar nieuw theatershow Adem voor het eerst de theaters langs. Wie is deze opvallende verschijning?

Een half kaalgeschoren hoofd, zwarte eyeliner, een ringetje door haar neus en een sound waar je ‘u’ tegen zegt. Singer-songwriter Lakshmi (25) is een rising star, ook op de buis. Lakshmi Swami Persaud – zo heet ze echt - viel op bij De Wereld Draait Door en speelde onbevangen de kennisquiz De Slimste Mens (‘ik vond dat écht heel leuk!’) en wist zich zo in de kijker te spelen bij een wat groter publiek. Tijdens haar jeugd was de Haarlemse (geboren te Wijchen) een fanatieke ballerina met veel affiniteit voor theater. Toen ze het aanbod kreeg om het theater in te gaan, was het antwoord ‘ja’ snel gegeven. Niet minder dan 77 theaters hebben haar liedjes- en vertelshow (met band) geboekt. Woensdagavond gaat Adem in de Kleine Komedie in Amsterdam première.

Lakshmi: liever te hard lopen dan spijt krijgen

Lakshmi: 'het minste dat ik als zangeres kan doen is goed zingen' Foto: Tess Janssen


Views

900+

Waarom Fleetwood Mac (wel of niet) op Pinkpop hoort

Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks / Foto: ANP

Foto van 'E.Westland'

6 NOV 2018

Voor de tweede keer in de geschiedenis van Pinkpop staat de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac op het Limburgse festival, zo werd vanochtend bekend. Voor de één is het ‘ouwelullenmuziek’, voor de ander een niet te missen klassieke naam. Metro zet vijf redenen op een rij waarom de band wel of niet op de jubileumeditie van Pinkpop thuishoort.

„Muziek moet je los zien van leeftijd”, aldus Dominique van der Geld, muziekjournalist van Lust For Life Magazine. Dat Fleetwood Mac niet op Pinkpop zou thuishoren omdat het festival een jongere doelgroep zou moeten aanspreken, is een argument dat aan hem niet is besteed. „Ik vind het altijd zo’n raar gezegde dat muziek ‘van voor jouw tijd’ is. Dat wordt nou nooit gezegd over Mozart of Beethoven.”

MEER OVER Music City :

Bekijk Alles Pijltje

Views

1k+

Fleetwood Mac sluit jubileumeditie Pinkpop af

Foto: ANP

Foto van 'E.Westland'

6 NOV 2018

Fleetwood Mac sluit volgend jaar de jubileumeditie van Pinkpop af. Dat heeft de organisatie dinsdag bekend gemaakt. De Brits-Amerikaanse band is bekend van nummers als Go Your Own WayDreams en Songbird.

De één vond het een gouden greep, de ander vond dat Pinkpop zijn ziel verloor toen Justin Bieber vorig jaar optrad op als afsluiter van Pinkpop 2017. Daarmee koos Pinkpop voor een andere koers: weg van het oude rockersimago en meer aansluiting bij het jonge publiek. Maar de vijftigste editie lijkt met Fleetwood Mac als eerst bekende afsluiter weer als vanouds te worden.

In 1971 trad de band ook al eens op bij het Limburgse festival. Dat was pas de tweede editie van het festival en Fleetwood Mac maakte toen meer bluesmuziek. Inmiddels is de band meer bekend van pop-rock nummers.


Views

1k+

Famke Louise negeert haar haters

Camera videoFamke Louise negeert haar haters

Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Erik Jonk'

6 NOV 2018

Openhartige artieste hoopt dat mensen na Famke Louise, de documentaire een ander beeld van haar hebben. Met wat minder haat.

‘Ik krijg terminale oorkanker van je muziek.’ ‘Famke, pleeg zelfmoord.’ Bijna gelaten leest Famke Louise (Meijer, 19) de haatreacties voor. Het is de beginscène van Famke Louise, de documentaire, nu in vier delen van 25 minuten op Videoland te zien. Regisseur Elza Jo Tratlehner zat het ex-model, de YouTube-ster en de zo succesvolle zangeres van Op Me Monnie maandenlang dicht op de huid. Het resultaat: een indringend kijkje in het hectische leven van een zowel bejubelde als verguisde superster in eigen land en een blik achter de schermen van een tiener die ook onzeker is en niet lang geleden haar vader bij een ongeluk verloor.

11 dilemma's


Views

2k+