Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 5 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Moordonderzoek naar dood Tupac heropend

Het moordonderzoek op Tupac Shakur is ruim twintig jaar later heropend door de politie in Las Vegas. Aanleiding voor een nieuw onderzoek zijn de uitspraken van de oom van een voormalig verdachte in het programma Death Row Chronicles.

De waarheid

Deze Keffe D. vertelde in het programma dat hij weet wie de rapper vermoord zou hebben. Hoewel D. niemand bij naam noemde, werd het al snel duidelijk dat hij het had over zijn overleden neef Orlando Anderson, destijds ook verdacht van de moord.

Volgens D. bestuurde hij de auto van waaruit werd geschoten, en openden zijn neef en vriend op de achterbank het vuur op de rapper. „Mensen zitten al twintig jaar achter me aan om deze zaak. Ik treed hier nu mee naar buiten, omdat ik kanker heb en niets meer te verliezen heb. Nu geef ik alleen nog om de waarheid.”

Open moordzaak

Naar aanleiding van de uitspraken van D. gingen er geruchten de ronde dat er iemand zou zijn aangehouden. De politie in Las Vegas voelde zich daarom geroepen te reageren, en verklaarde woensdag tegenover het lokale tv-station Fox 5 Vegas: „We zijn ervan op de hoogte dat er verklaringen over de zaak-Tupac zijn afgegeven in een interview. Als gevolg daarvan hebben we de afgelopen maanden opnieuw naar de zaak in zijn geheel gekeken. Berichten dat er daardoor een arrestatiebevel uitgegaan is, kloppen niet. Dit blijft een open moordzaak.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.