theme logoDe vibe van de stad

Milkshake Festival nodigt LHBT-vluchtelingen uit

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

19 JUL 2018

strafwerkbutton

Voor de zevende editie van het populaire Milkshake Festival staan dit jaar honderden Iraanse en Syrische LHBT-vluchtelingen op de gastenlijst. LHBT is een afkorting voor mensen die lesbienne, homo, biseksueel of transgender zijn. „Deze groep met een moslimachtergrond maakt zeker een onderdeel uit van onze doelgroep”, laat de festivalorganisatie donderdag weten.

Om dat voor elkaar te krijgen, werkt de organisatie van Milkshake samen met het COC en Secret Garden. Een belangrijk onderdeel van het werk van Secret Garden betreft de LHBT-asielzoekers. Ze proberen de immigranten vaak te helpen met praktische problemen die betrekking hebben op de inburgeringscursus, sociale zaken, huisvesting en integratie.

Vegetarisch eten en naakt rondlopen

Het is niet de eerste keer dat Milkshake een opvallend initiatief neemt. Het Amsterdamse festival dat eind juli plaatsvindt, wil zich ook actief inzetten voor duurzaamheid, daarom wordt er op het festival alleen maar vegetarisch voedsel verkocht. Volgens wetenschappers kan de wereld de bevolkingsgroei de komende decennia alleen maar aan als er minder vlees gegeten wordt. Ook introduceert Milkshake dit jaar een ‘nude area’ waar bezoekers onbespied naakt kunnen rondlopen.

Terrein Milkshake Festival. Foto: ANP

In hokjes denken

Milkshake, dat op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam gehouden wordt, is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Daarmee willen ze loskomen van het 'hokjes-denken' en willen ze de diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en verschijningsvormen stimuleren, aldus de organisatie.

Bekijk Alles Pijltje

Views

1k+

Meer hiphop dan vrouwen op Lowlands. Is dat erg?

Foto van 'Pierre Oitmann'

GISTEREN

A Campingflight To Lowlands Paradise behoort al sinds 1993 tot de meest toonaangevende festivals van Nederland. Ook 25 jaar na oprichting loopt Lowlands nog steeds vooruit op zijn concurrentie, al blijft het aantal vrouwelijke artiesten fors achter. 

Eén van de meest gehoorde kritieken die popfestivals het afgelopen seizoen te verduren kregen, was dat het percentage optredende vrouwen opvallend laag lag. Wie het affiche van Lowlands bekijkt, ziet dat het ook hier karig gesteld is wat vrouwelijke artiesten betreft. Dua Lipa is gedurende het gehele weekend de enige zangeres in de Alpha, het hoofdpodium van Lowlands. Bij de op een na grootste tent, de Bravo, zijn enkel punklegende Patti Smith en de techno-dj’s Charlotte De Witte en Dr. Rubinstein van het vrouwelijke geslacht. Geen makkelijke taak om hier als festivalprogrammeur rekening mee te houden, want je bent afhankelijk van wie op dat moment op tournee is en wat de vraagprijs is. Zo zijn vrouwen niet heel veel beter vertegenwoordigd op het Belgische Pukkelpop, dat altijd in hetzelfde weekend valt als Lowlands, al hebben onze zuiderburen wel nog Jess Glynne, Nina Kraviz en Róisín Murphy op het programma staan.


Views

200+

Fans gewond bij concert Backstreet Boys

Fans gewond bij concert Backstreet Boys

De Backstreet Boys tijdens een concert in Zwitserland / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Veertien mensen zijn gewond geraakt bij een concert van de Backstreet Boys in de Verenigde Staten. Het ging om een openluchtconcert, waarbij een tent instortte.

Waarschuwing


Views

900+

Laatste dag Lowlands van start

Laatste dag Lowlands van start

Festivalgangers tijdens de tweede dag van Lowlands / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het meerdaagse festival Lowlands komt tot een einde. Zondag is de laatste festivaldag, waarbij nog genoten kan worden van artiesten als Kendrick Lamar, Dua Lipa en Max Cooper.

Bedankje

Om vijf uur 's nachts wordt Lowlands 2018 officieel afgesloten met een optreden van dj/producer Max Cooper. Het hoofdpodium wordt afgesloten door niemand minder dan Kendrick Lamar, die als eerste popartiest een Pulitzerprijs kreeg voor zijn diepgaande en poëtische teksten op het album DAMN uit 2017.


Views

700+

Janet Jackson gaat voor reggaeton met Daddy Yankee

Daddy Yankee en Janet Jackson. Foto: Instagram @daddyyankee

Foto van 'Elselotte Smink'

18 AUG 2018

Het was maar liefst veertien jaar geleden dat Janet Jackson aanschoof bij een latenightshow, maar vrijdagavond was het zover: bij The Tonight Show met Jimmy Fallon liet de zangeres haar nieuwe single horen.

‘Made for Now’, zoals het nummer heet, is een samenwerking met raggaeton-grootheid Daddy Yankee (die al maandenlang overal te horen is met 'Dura'). Met tientallen dansers, drummers en een show waar je u tegen zegt, lieten de twee het lied horen aan het Amerikaanse publiek.


Views

1k+

Ariana geeft haar fans een knuffel via nieuw album

Ariana geeft haar fans een knuffel via nieuw album

Ariana geeft haar fans een knuffel via nieuw album. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

18 AUG 2018

Het nummer 'Get Well Soon' dat op het nieuwe album van Ariana Grande te beluisteren is, gaat deels over de aanslag in Manchester. Ruim een jaar geleden kwamen 22 mensen om het leven bij een bomaanslag na een concert in de Engelse stad. In een interview met Beats 1 Radio Friday vertelt de zangeres over de betekenis van het nummer.

Get Well Soon

„Het gaat erom dat je er voor elkaar bent en elkaar helpt in moeilijke en angstige tijden. Get Well Soon gaat niet alleen over wat er in Manchester gebeurde, maar ook over persoonlijke problemen en angsten", vertelt Ariana. „Psychische hulp is heel belangrijk, maar daar besteden we soms te weinig aandacht aan omdat we zoveel andere dingen te doen hebben. We hebben drukke levens met werk, familie, evenementen, social media. Daardoor hebben we weinig aandacht voor onze eigen gedachten."


Views

1k+

Sinds 1961 weer een Franse nummer 1 hit in Top 100

Foto: YouTube

Foto van 'Bregje Simons'

17 AUG 2018

Het nummer Djadja van Aya Nakamura bereikte vrijdag de hoogste positie van de Nederlandse Singles Top 100, meldt haar platenmaatschappij Warner Music. Voor het eerst sinds het nummer Non, je ne regrette rien van Édith Piaf uit 1961(!) staat er weer een vrouwelijke Franse artiest op nummer 1 in de hitlijst.

Nummer 1-singles in de Franse taal zijn sowieso zeldzaam in Nederland. De meest recente Franstalige topper was Alors On Danse van de Belgische zanger Stromae in 2010.

Pseudoniem uit Heroes


Views

2k+

Stem op jouw favoriete Fresh Video! #8

Foto van 'Metro'

17 AUG 2018

Nieuwe videoclips van Maluma, Nicki Minaj, Oliver Heldens & Sidney Samson, Quavo, bazart! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Views

400+

Drumcode Festival: 'Geen dubbelganger van VOLTT'

Zo gaat het er ongeveer uitzien op het NDSM-werf aanstaande zaterdag. / Drumcode Festival

Foto van 'Daisy Heyer'

17 AUG 2018

Waar je vorig jaar aan het einde van de zomer nog toeleefde naar VOLTT Festival, is het dit jaar tijd voor een gloednieuwe naam in de scene: Drumcode Festival. En dat is er niet zomaar eentje, want hoewel het de eerste editie is, is het festival zo goed als uitverkocht en staat er een line-up te wachten waar je U tegen zegt. Kan ook bijna niet anders, met Awakenings en VOLTT-organisator Bart Skils aan het roer. Laatstgenoemde tackelden we dan ook even om hem het hemd van het lijf te vragen over dit gloednieuwe festival.

Elke vergelijking genoemd

Hij kon tot kortgeleden nog optreden in het buitenland, iets wat hij zich tijdens de organisatie van VOLTT nooit voor mogelijk had gehouden: Bart Skils, tevens dj bij het label van Drumcode, heeft zin in zaterdag. „Met het feit dat er techno wordt gedraaid en dat het op het NDSM-werf is, is elke vergelijking met VOLTT wel genoemd hoor”, verklaart hij als we hem vragen of bezoekers van het festival ongeveer hetzelfde kunnen verwachten.


Views

1k+

7 x Grote hits waar je Aretha Franklin van kent

Aretha zingt 'Think' in 1980 in de film The Blues Brothers. Foto: videostill YouTube

Foto van 'Elselotte Smink'

16 AUG 2018

De muziekwereld is een grote ster armer: Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden aan kanker. De koningin van de soul scoorde tal van hits en nominaties. Zo kreeg ze achttien Grammy’s en werd ze door muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot beste zangeres ter wereld.

Franklin laat haar indrukwekkende (muzikale) erfenis achter, vol hits en bijzondere muziekstukken. Deze ken je hoogstwaarschijnlijk goed – en zo niet, geniet mee.


Views

1k+

The War On Drugs staat in december in de Ziggo Dome

The War on Drugs Foto: AFP

Foto van 'Sofie Smulders'

16 AUG 2018

Op 8 december staat de band The War On Drugs in de Ziggo Dome.

De Amerikaanse band, die relaxte rocknummers maakt, zal wellicht vooral bekend zijn bij het Nederlandse festivalpubliek. Zo stonden ze al op Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole.


Views

400+

Lowlands in 10 legendarische momenten

Foto van 'Jasper van Vugt'

16 AUG 2018

Dit weekend is het weer tijd voor Lowlands. Er is geen festival in de wereld zoals het festival in de Flevopolder, en dat komt niet (alleen) door de muziek. Deze tien legendarische momenten in de 26-jarige geschiedenis maken Lowlands one of a kind.

1 Het feestje is in de HEMA (2011)

In 2011 meldt ook Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam zich op het festival in Biddinghuizen. En hoe! De opblaasbare worsten die ze in hun campingwinkel tegenover camping 4 verkopen, blijken het perfecte party-attribuut zodra het personeel ’s avonds het feestje start. Waar is de HEMA? Hier is de HEMA!


Views

1k+

Madonna is 60 en nog niet klaar met haar muziek

Madonna is 60 en nog niet klaar met haar muziek

Zestig jaar en met een nieuw album op komst. Foto / ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

16 AUG 2018

JBL

Ze ziet er nog goed uit voor haar leeftijd, hetzij met wat hulp van anderen: Madonna. Donderdag is ze zestig jaar geworden. De provocerende zangeres is al ruim 36 jaar actief in de entertainmentwereld en met het album dat nog gaat komen, lijkt ze er nog niet klaar mee te zijn.

Naaktfoto's


Views

1k+

FRESH VIDEO WK 32: Twenty One Pilots - Levitate

Foto van 'Metro'

16 AUG 2018

Twenty One Pilots - Levitate

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

200+

Win 2 kaarten voor Strandfestival ZAND

Foto van 'Metro'

16 AUG 2018

Wil jij met een vriend(in) naar Strandfestival ZAND? Onder iedereen die onze Music City nieuwsbrief ontvangt verloten wij 2x2 kaarten! Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan hieronder snel in en maak kans! We sturen de nieuwsbrief iedere donderdag met info over de nieuwste concerten, festivals, video's en leuke winacties.

Strandfestival ZAND wordt op zaterdag 25 augustus 2018 gehouden op het strand van Almere, klik hier voor de line-up.

JBL


Views

1k+

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #8

Nicki Minaj

Foto van 'Pierre Oitmann'

16 AUG 2018

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Nicki Minaj & Future
Ze behoren tot de absolute top van de hedendaagse hiphop, dus een gezamenlijk concert van rapkoningin Nicki Minaj en kroonprins Future belooft een heel bijzonder evenement te worden. Nicki en Future deelden eerder de microfoon op een aantal tracks, waaronder de aanstekelijke single ‘You Da Baddest’, die in amper een jaar tijd 924 miljoen views op YouTube bij elkaar gesprokkeld heeft. Future is daarnaast te horen op nummers van Drake, Ariane Grande, Taylor Swift en Ed Sheeran. Na haar Pink-trilogie bracht Nicki Minaj vorige week haar album Queen uit. De tournee van de hiphopsterren krijgt de naam NICKI HNDRXX mee.

Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: 25 maart 2019
Ticketprijs: tussen € 33,95 en € 77,-
Start kaartverkoop: kaartverkoop is al gestart


Views

200+

Decibel Outdoor gaat door ondanks acties politie

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 AUG 2018

Liefhebbers van het driedaagse dancefestival Decibel Outdoor kunnen dit weekend gewoon terecht in Hilvarenbeek. Het festival gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat meldt een woordvoerder van de organisatie na overleg met de gemeente, de politie en het OM.

De organisatie heeft zoals gebruikelijk beveiligers van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd die de bezoekers op het terrein bij binnenkomst controleren. Volgens de gemeente Hilvarenbeek nemen de beveiligers ook het toezicht door de politie op het festivalterrein over. Bovendien zijn verkeersregelaars aanwezig.

Hetzelfde beleid


Views

1k+

Craig David tovert huisfeestjes om tot houseparties

Craig David heeft niet stil gezeten, maar zich ontwikkeld als dj. Metro sprak hem op Tomorrowland, waar hij zijn party-concept TS5 presenteerde. Foto: Stijn de Grauwe

Foto van 'Lisa Vermeij'

15 AUG 2018

Voor de twintigers- en dertigers onder ons; grote kans dat de nummers Seven Days, Fill Me In en Walking Away van Craig David in je geheugen gegrift staan… (we vergeten alles, maar op een of andere manier blijf je songteksten altijd onthouden). Mocht je je afvragen of de Britse artiest na zijn succes in de jaren zero’s is weggelopen? Dan hebben wij het antwoord voor je: nee. Craig heeft niet stil gezeten, maar zich ontwikkeld als dj. Metro sprak hem op Tomorrowland, waar hij zijn party-concept TS5 presenteerde. ,,Het begon als klein intiem huisfeestje voor vrienden, maar nu reizen we de wereld rond.”

Foto: Stijn de Grauwe

Andere richting


Views

1k+

Di-rect geeft gratis concert in Bijenkorf Den Haag

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

13 AUG 2018

Di-rect doet komende zaterdag een thuiswedstrijd. De Haagse rockband geeft namelijk een gratis concert in de Bijenkorf aan de Grote Marktstraat.

Een half uur lang brengen de vijf bandleden hun songs ten gehore op de tweede etage van het warenhuis. En dat doen ze niet zomaar: met het concert wordt de nieuwe najaarscollectie van Fred Perry gevierd.


Views

500+

Muziekindustrie boomt, maar wat krijgt de artiest?

Taylor Swift. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

12 AUG 2018

JBL

De muziekindustrie kende vorig jaar de grootste omzet sinds 2006, maar slechts iets meer dan een tiende daarvan ging naar de artiesten. Dat blijkt uit berekeningen van Citigroup.

Op een bedrag van 37,5 miljard euro stroomde 4,4 miljard euro richting de makers van de muziek. Een groot gedeelte daarvan ging naar de platenmaatschappijen.


Views

1k+