theme logoDe vibe van de stad

Likeability of5

Justintime als VIP: proostsecco en bitterballen

De V van Justin! Barboys Aron en Rudy schonken de glazen vol met een lach

Foto van 'Iris Hermans'

17 JUL 2018

Metro’s Iris onderging dezelfde treatment als de toekomstig Golden Seats winnaar en ontdekte de vele voordelen. Inclusief topuitzicht, twee barboys die nooit nee zeggen en heel veel bitterballen.

He sure knows how to move... / Bart van der Putten

Liever Justin

Oké, ik heb dan wel nooit een poster van Justin boven m’n bed gehangen, maar ik was sowieso team *NSYNC en zou liever hem dan Nick Carter hebben gedaan, al was ik daar toen nog veel te jong voor natuurlijk. Of ik naar een concert van hem wilde, in VIP-stilo, net als de Ziggo Golden Seats-winnaar binnenkort, en ik mocht iemand meenemen. Ik koos de vriendin die net als ik de open bar het meeste op waarde zou weten te schatten én die vroeger een bescheiden crush op de Amerikaanse krullenbol had en zo kwam het dat we op zondagavond over de paarse loper togen, just in time, of Justintime!

Backstage baby

Open bar beste bar

,,Dit is jullie bar.” Een van de Ziggo-hosts wijst ons de niet te missen verlichte bar waar twee vriendelijk lachende jongens voor staan. Aron en Rudy, at our service, all night long. Of in elk geval tot een uurtje na het concert. ,,Wat mogen we eigenlijk allemaal precies?” vraag ik hebberig en Aron somt een rijtje dranksoorten op. Ik stop hem per direct als ik het W-woord (of V-, daarover verschillen de taalkundige alcoholische meningen) hoor en hij doet een suggestie: heel chill met Sprite, ijs en munt.  De GT’s doen het tijdens dit soort concerten ook nog altijd goed, vervolgt hij en ook ‘de proostsecco’ vindt gretig aftrek. ,,Wanneer het concert wat harder is en er vooral mannen zijn, gaat het bier altijd rap van de tap.”

Welkomstdrankje

Issie dan!

Na een voorprogramma vol oude hitjes als DMX’s Party Up en 50 Cent’s It’s your Birthday en oké, een kleine vertraging van de superster à 33 minuten, geeft JT acte de presence. Een understatement. Van begin tot eind zingt/danst/speelt hij, samen met z’n zes fitte dansers en voltallige band, de sterren van de hemel, of de mobiellampjes -de aansteker anno nu- in de Ziggodome.

My Love Justin

met vele telefoonlampjes, de aansteker anno nu

Dansruimte is hier volop, perfect zicht op het podium ook, maar je kunt ook altijd even zitten. Naast de man bijvoorbeeld op wiens hoofd de originele lichtshow reflecteert en de man die me later ‘een echt goede fles rood’ zou kosten in een weddenschap (het was Jack van Gelder wél), of naast het stel waarvan heel verrassend zij geen fan was, hij wel. ,,My Love is mijn Justin-favourite.”

Hoe laat? Frituur!

En dan stroomt de welbekende odeur van frituur m’n neusgaten in. Een lieflijk meisje staat voor me, in haar handen een XL-dienblad met zeker zo’n 67 ballen erop. ,,Pak er maar twee”, lijkt ze te zingen. Ook haar collega verschijnt ten tonele, met een blad vol gemengde krokante delicatessen. Ik pak een frikandelletje. ,,Gadver, bestaan die nog?” haalt een vrouw haar neus naar mij en m’n snack op. ,,Gelukkig wel” en ik pak er nog een en dubbeldip ze voor haar neus in de mayo. Van Rudy krijg ik nog een speciale W-mix, Justin zingt Cry me a River en het leven is goed hier, als VIP in Ziggo Dome.

Topplek

The Man

Afgezien van het middenstukje, waarin een filmpje vol verliefde en met elkaar dwepende mensen wordt getoond en om me heen tot menig BARF! leidt, is Man of the Woods een wervelende show gevuld met oud en nieuw. The man is in topconditie en beweegt er in z’n scheurjeans gevolgd door een joggingbroek lustig op los. Met een ,,I love you Amsterdam!” en zijn grootste, of in elk geval vrolijkste hit als dessert en de rest van de avond -en volgende ochtend- nagalmend in het hoofd, lopen we weer richting exit.

Na afloop, wordt alles heel snel weer opgeruimd

Afterhours

Nog snel een kijkje in de rokersruimte, want daar gebeurt het nog vaak afterhours, en ik zie een zestal blonde vrouwen hijsen aan een lightje. De haren tot in de allesbehalve dooie puntjes gecoiffeerd, de lippenstift zorgvuldig dieprood en fuchsia gestift. Ze komen uit Oud-Zuid en voor wie ze hier zijn? JT natuurlijk, ,,maar ook voor de trompettist.”

Waar is Winslow? Instagram leonsival_onfax

Waar is Winslow

Winslow Dynasty en ze spreken zijn naam bijna orgastisch en vol klemtonen uit. ,,We hebben Winslow laatst ontmoet in de gym van het Conservatorium Hotel, daar logeren al die gasten altijd.” Het Insta-contact werd snel gelegd en nu is het zo zoeken naar de knappe donkere blazer die met z’n aanzienlijke instrument het hart van de dames heeft gestolen. Maar waar is Winslow? Hij lijkt spoorloos, totdat iemand een DM van hem krijgt. Hij staat in de lobby en ‘of ze ook een CD van hem willen kopen...’ ,,Bestaan die nog?” zegt een vrouw weer. Ze snellen naar de lobby en terwijl ik ze nakijk in hun laag uitgesneden rugdeco’s, zing ik zachtjes het laatste nummer. They can’t stop the feeling... En vooruit, Sexy Back.

Barboys Aron en Rudy schonken de glazen vol met een lach

Winnen?

Muziekliefhebber en luxepaardje (en Ziggo-klant) ineen? Dan zijn de Golden Seats zeker iets voor jou. Vanaf augustus beleef je een jaar lang alle concerten/shows, inclusief open bar, frituur en topplek in Ziggo Dome. Omcirkel 25 augustus maar met een hartje in je agenda, want dan is JT er weer.  Ook U2, Shawn Mendes. Nick & Simon en Snow Patrol komen langs. Onder vele anderen. Check hier hoe je kunt winnen!

Ongestoord muziek luisteren? 
JBL

Bekijk Alles Pijltje

love
user_9504f8a6d4e5080dfebe87c3883f0bb2b3ba4acb_avatar

5 nieuwe videoclips om het weekend mee in te gaan

Foto van 'Metro'

11 JAN 2019

Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Janelle Monáe, ZAYN, Alice Merton, Zak Abel en Troye Sivan! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Broederliefde en Afrojack hebben de Fresh Video!

Foto van 'Metro'

10 JAN 2019

Het nieuwe nummer 'Lost' van Broederliefde en Afrojack heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week! 

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Lukas Graham heeft weinig nodig om gelukkig te zijn.

Lukas Graham heeft weinig nodig om gelukkig te zijn

Lukas Graham heeft weinig nodig om gelukkig te zijn.

Foto van 'Julia Onclin'

8 JAN 2019

Na zijn hit ‘7 Years’ kon Lukas Graham’s geluk eigenlijk niet meer op. Toch schuilt er ook veel verdriet in zijn liedjes. „Wij mensen zijn als water, we willen de barsten en gaten opvullen om dingen perfect te maken, maar niks is perfect dus raken we teleurgesteld”, vertelt hij aan Metro. Toch is het volgens de zanger helemaal niet erg als iets gebroken is. „Sommige dingen horen gebroken te zijn.”

Van een lokale bekendheid in eigen land tot een wereldwijd fenomeen, liedjes die grijsgedraaid worden op de radio en verzoeken van tientallen songwriters die met ze willen werken. De Deense band Lukas Graham, vernoemd naar zijn frontman, heeft het goed voor elkaar.

Metro sprak leadzanger Lukas Graham, zittend op de leren sofa’s van een Amsterdams hotel, en kwam erachter dat geld en beroemdheid voor hem niet het belangrijkste zijn. Ook dit komt terug op zijn nieuwe album ‘3’ dat 26 oktober 2018 uitkwam.


Bram Krikke roast alle bekende radio DJ's

Foto van 'Metro'

7 JAN 2019

De radiowereld is volop in beweging en verschillende zenders starten deze week met een nieuwe programmering. Waar moeten we naar gaan luisteren? Bram Krikke, DJ bij SLAM! vindt het tijd voor een muzikale roast:


Dit zijn de genomineerden voor de 100% NL Awards

Dit zijn de genomineerden voor de 100% NL Awards

Davina Michelle. / Mischa Schoemaker | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

7 JAN 2019

Guus Meeuwis, Nielson, Ilse De Lange en Jan Smit hebben de meeste nominaties op zak voor de tiende 100% NL Awards. Wie gaan er dit jaar 100% voor goud?

Vier nominaties in vier categorieën: dat hebben Guus Meeuwis, Nielson, Ilse DeLange en Jan Smit alvast voor elkaar voor de jubileumeditie van de 100% NL Awards. Alle genomineerden worden vandaag, 7 januari, door Metro op deze plaats en door Barry Paf, dj van 100% NL, in zijn ochtendprogramma De Barry Paf Show bekendgemaakt. Ook nieuwkomer Davina Michelle, die in 2018 als een komeet ging, staat er met drie nominaties prima op. Dat geldt ook voor namen als Nick & Simon, André Hazes en BLØF.

Metrolezers kunnen kaarten winnen


Stopt Adele met touren?

Stopt Adele met touren?

Adele zei al eerder te stoppen met touren / ANP

Foto van 'Metro'

6 JAN 2019

Is 2016 de allerlaatste keer geweest dat Adele in Nederland optrad? Volgens The Sun zijn er sterke indicaties dat de zangeres niet meer zal gaan touren.

Fulltime moeder

De 30-jarige heeft namelijk het tour-bedrijf vrijwillig opgedoekt. Remedy Touring LLP, zoals het bedrijf heette, verwerkte de opbrengsten van Adele's optredens. Eerder gaf Adele al aan te twijfelen of ze nog wilde optreden. „Touren is niet iets waar ik goed in ben", vertelde ze tegen The Sun. „Applaus maakt me kwetsbaar."


Broederliefde en Afrojack samen op een track

Foto van 'Metro'

4 JAN 2019

En ook nieuwe video's van Future, Bring Me The Horizon, Lil Xan en Sophie Francis! Welke clip verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Banksy maakt album Paris Hilton weer populair

Banksy zorgde ervoor dat het 'debuutalbum' van Paris Hilton uit 2006 weer populair werd. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

3 JAN 2019

De Britse kunstenaar Banksy heeft weer een nieuwe kunstzinnige truc uitgehaald. Hij zorgde ervoor dat het 'debuutalbum' van Paris Hilton uit 2006 weer populair werd. De plaat is nu zelfs duizenden euro's waard.

Paris, zoals de cd van Paris Hilton heet was destijds allesbehalve een succes. De erfgename kreeg dan ook veel kritiek op haar debuut als zangeres. Kunstenaar Banksy liet zich juist inspireren door haar album. Hij maakte vijftig eigen versies van die plaat en verstopte die in 48 verschillende platenwinkels in Groot-Brittanië. Samen met DJ Danger Mouse mixte hij verschillende nummers.


Kris Kross Amsterdam heeft de Fresh Video

Foto van 'Metro'

3 JAN 2019

Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha ft. Bizzey - Hij is van mij

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Likeability of5

Twee nieuwe clips van Bizzey en meer!

Foto van 'Metro'

30 DEC 2018

Nieuwe videoclips van Kris Kross Amsterdam, Hardwell, Bizzey, American Authors en Post Malone! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


like
user_010062b3b99a904ca3de26de6aaeb8b0f683e3b2_avatar

Lady Gaga in tranen bij eerste live-versie Shallow

Lady Gaga samen met tegenspeler Bradley Cooper. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

29 DEC 2018

Het was misschien wel de acteerverrassing van het jaar: Lady Gaga in A Star is Born. De film was zeer goedbezocht en ook de tracks die in de film gezongen worden waren de afgelopen maanden mateloos populair. Maar tot op heden had Lady Gaga de grote hit Shallow uit de film nog niet live gezongen.

Dat deed ze nu wel tijdens de aftrap van haar mega spectaculaire show Enigma die vanaf vrijdag te zien is in het Park Theater van Park MGM in Las Vegas.

Impact


Likeability of5

De meest gedraaide nummers op de Nederlandse radio

Crazy werd dit jaar bijna 12.000 keer gedraaid op de radio. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

28 DEC 2018

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij, dus tijd voor lijstjes. De hit Crazy van Lost Frequencies & Zonderling is het populairste nummer op de Nederlandse radio in 2018.

Zoutelande van BLØF staat op de tweede plaats, zo blijkt uit cijfers van de Radiomonitor.

632 miljoen keer is gehoord


love
user_010062b3b99a904ca3de26de6aaeb8b0f683e3b2_avatar

Fresh Video van Martin Garrix

Foto van 'Metro'

28 DEC 2018

Glitch van Martin Garrix & Julian Jordan is de Fresh Video van de week!

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Videos hier op metronieuws.nl/musiccity!


Sia komt in 2019 met musical en nieuwe muziek

Zangeres Sia op de rode loper. / EPA

Foto van 'Metro'

27 DEC 2018

Goed nieuws voor fans van Sia, ze brengt aankomend jaar een nieuw album uit. Via Twitter liet de zangeres weten in 2019 met een nieuwe officiële plaat te komen. Het laatste officiële album van de artiest This Is Acting stamt uit 2016; eind vorig jaar kwam ze met een Kerstspecial.

Het blijft niet alleen bij een album. „Volgend jaar breng ik een album en een musical die ik zelf heb geschreven en geregisseerd uit. Er komt veel moois aan," zo laat ze weten.

Niet stilgezeten


Top 2000 geopend met fraaie mash-up van Bart Arends

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

25 DEC 2018

Je kan de Top 2000 gewoon openen door de nummer tweeduizend in te starten, maar bij Radio 2 hadden ze voor de twintigste editie van de lijst iets anders in gedachten. Een gigantische mash-up.

3 minuut 42

Bart Arends is behalve een radio-dj ook een aardige toetsenist en besloot daar eens goed gebruik van te maken. Met behulp van een aantal muzikanten maakte hij een fraaie mash-up van 3 minuten en 42 seconden.


Davina Michelle in voorprogramma Pink

Davina Michelle ©ANP

Foto van 'Metro'

22 DEC 2018

Met ogen vol verbazing keek Davina Michelle vrijdagavond Twan Huys aan. Tijdens haar interview met de presentator van RTL Late Night kreeg ze te horen dat ze volgend jaar in het voorprogramma van Pink staat, tijdens de Beautiful Trauma Tour op het Malieveld in Den Haag.

Tekst loopt door onder video. 


Oliver Heldens: 'Avicii was geen wake-up call'

Oliver Heldens. / The Media Nanny

Foto van 'Daisy Heyer'

22 DEC 2018

We zien hem niet veel meer in Nederland, maar Oliver Heldens is nog altijd diezelfde nuchtere Hollander die hij was toen hij vijf jaar geleden als een raket in dance-land werd afgeschoten. Zelfs chillen met Nile Rodgers, Skrillex of Katy Perry verandert de 23-jarige dj niet en weerhoudt hem er niet van nog regelmatig in ons kleine landje op te treden. En gelukkig maar, want we zien hem graag in ons land achter de draaitafels, zoals zaterdag op Valhalla Festival in de RAI.

“Het gaat goed hoor. Ik ben lekker thuis in Capelle aan de IJsel op dit moment”, antwoordt een relaxte Olivier (zoals hij echt heet) als we hem aan de telefoon spreken deze week. Hij is druk bezig met de voorbereidingen voor Valhalla, waar hij dit weekend één van de hoofdacts is naast namen als Broederliefde, Lil Kleine, ROD, Franky Rizardo en Kris Kross Amsterdam.

Vakantie


Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf
Likeability of5

Het jaar van Suzan & Freek: veel lef in 2018

Foto: Steve Bolinde

Foto van 'Jasper van Vugt'

21 DEC 2018

In de serie Het jaar van interviewen Metro-verslaggevers een persoon voor wie 2018 heel bijzonder was. In deel 6 (slot): Suzan & Freek en Jasper van Vugt. ,,Als muziekjournalist zie ik dat een cover te vaak een vrijwel exacte kopie is van een bestaand liedje. Wat de covers van Suzan & Freek zo goed maakt, is dat ze een eigen interpretatie geven. Daardoor wordt het eigen en krijgt het meerwaarde. Dat ze zelf ook heel goed liedjes kunnen schrijven, bewijst Als Het Avond Is. Tel daar hun sympathieke uitstraling en oprechte verbazing over hun succes bij op, en je snapt waarom Nederland ze massaal in de armen sluit.”

Het jaar van Suzan & Freek: 2018 vol durf

Jasper van Vugt (l) met Suzan & Freek.

Voor Suzan & Freek stond 2018 in het teken van moed. Elke week een liedje coveren, dat filmen en op hun Facebook plaatsen, en vervolgens maar eens zien wat er gebeurt. En of er wat gebeurde voor Suzan & Freek. Miljoenen views, volle zalen en hun eerste zelfgeschreven hit. En ook: De Liefde.


like
user_aa1004bece9dda5ac4eee7dc0ed60877120c1c31_avatar

Camera videoAkwasi maakt 'pluk de dag' nog poëtisch

Foto van 'E.Westland'

21 DEC 2018

Laat het maar aan Akwasi over om van een inmiddels holle frase als 'pluk de dag' toch iets nog iets poëtisch te maken. „Het lukt misschien niet altijd, maar probeer in ieder geval zoveel mogelijk dagen te plukken en maak er in 2019 een mooi bosje van.” Carpe diem, maar dan mooier, is zijn boodschap voor het komende jaar. Zelf kijkt hij terug op een „gelukkig” jaar. „Maar in 2019 hoop ik dit alles in tienvoud te kunnen doen.”

Hij is net terug uit Ghana, zijn land van herkomst. Een paar woordjes Twi, de lokale taal, herinner ik me nog van mijn eigen reis naar het West-Afrikaanse land, eerder dit jaar. Akwaaba (welkom), medaase (bedankt) en niet te vergeten: oburoni (witte) - dat te pas en te onpas naar mij, als witte toerist, geroepen werd. Akwasi lacht, want hoewel hij zelf nooit oburoni genoemd zal worden, herkent hij de anekdote maar al te goed. „Als het even kan, probeer ik ieder jaar naar Ghana te gaan.”

Overvolle agenda