theme logoDe vibe van de stad

Likeability of 5

Justintime als VIP: proostsecco en bitterballen

De V van Justin! Barboys Aron en Rudy schonken de glazen vol met een lach

Foto van 'Iris Hermans'

17 JUL 2018

Metro’s Iris onderging dezelfde treatment als de toekomstig Golden Seats winnaar en ontdekte de vele voordelen. Inclusief topuitzicht, twee barboys die nooit nee zeggen en heel veel bitterballen.

He sure knows how to move... / Bart van der Putten

Liever Justin

Oké, ik heb dan wel nooit een poster van Justin boven m’n bed gehangen, maar ik was sowieso team *NSYNC en zou liever hem dan Nick Carter hebben gedaan, al was ik daar toen nog veel te jong voor natuurlijk. Of ik naar een concert van hem wilde, in VIP-stilo, net als de Ziggo Golden Seats-winnaar binnenkort, en ik mocht iemand meenemen. Ik koos de vriendin die net als ik de open bar het meeste op waarde zou weten te schatten én die vroeger een bescheiden crush op de Amerikaanse krullenbol had en zo kwam het dat we op zondagavond over de paarse loper togen, just in time, of Justintime!

Backstage baby

Open bar beste bar

,,Dit is jullie bar.” Een van de Ziggo-hosts wijst ons de niet te missen verlichte bar waar twee vriendelijk lachende jongens voor staan. Aron en Rudy, at our service, all night long. Of in elk geval tot een uurtje na het concert. ,,Wat mogen we eigenlijk allemaal precies?” vraag ik hebberig en Aron somt een rijtje dranksoorten op. Ik stop hem per direct als ik het W-woord (of V-, daarover verschillen de taalkundige alcoholische meningen) hoor en hij doet een suggestie: heel chill met Sprite, ijs en munt.  De GT’s doen het tijdens dit soort concerten ook nog altijd goed, vervolgt hij en ook ‘de proostsecco’ vindt gretig aftrek. ,,Wanneer het concert wat harder is en er vooral mannen zijn, gaat het bier altijd rap van de tap.”

Welkomstdrankje

Issie dan!

Na een voorprogramma vol oude hitjes als DMX’s Party Up en 50 Cent’s It’s your Birthday en oké, een kleine vertraging van de superster à 33 minuten, geeft JT acte de presence. Een understatement. Van begin tot eind zingt/danst/speelt hij, samen met z’n zes fitte dansers en voltallige band, de sterren van de hemel, of de mobiellampjes -de aansteker anno nu- in de Ziggodome.

My Love Justin

met vele telefoonlampjes, de aansteker anno nu

Dansruimte is hier volop, perfect zicht op het podium ook, maar je kunt ook altijd even zitten. Naast de man bijvoorbeeld op wiens hoofd de originele lichtshow reflecteert en de man die me later ‘een echt goede fles rood’ zou kosten in een weddenschap (het was Jack van Gelder wél), of naast het stel waarvan heel verrassend zij geen fan was, hij wel. ,,My Love is mijn Justin-favourite.”

Hoe laat? Frituur!

En dan stroomt de welbekende odeur van frituur m’n neusgaten in. Een lieflijk meisje staat voor me, in haar handen een XL-dienblad met zeker zo’n 67 ballen erop. ,,Pak er maar twee”, lijkt ze te zingen. Ook haar collega verschijnt ten tonele, met een blad vol gemengde krokante delicatessen. Ik pak een frikandelletje. ,,Gadver, bestaan die nog?” haalt een vrouw haar neus naar mij en m’n snack op. ,,Gelukkig wel” en ik pak er nog een en dubbeldip ze voor haar neus in de mayo. Van Rudy krijg ik nog een speciale W-mix, Justin zingt Cry me a River en het leven is goed hier, als VIP in Ziggo Dome.

Topplek

The Man

Afgezien van het middenstukje, waarin een filmpje vol verliefde en met elkaar dwepende mensen wordt getoond en om me heen tot menig BARF! leidt, is Man of the Woods een wervelende show gevuld met oud en nieuw. The man is in topconditie en beweegt er in z’n scheurjeans gevolgd door een joggingbroek lustig op los. Met een ,,I love you Amsterdam!” en zijn grootste, of in elk geval vrolijkste hit als dessert en de rest van de avond -en volgende ochtend- nagalmend in het hoofd, lopen we weer richting exit.

Na afloop, wordt alles heel snel weer opgeruimd

Afterhours

Nog snel een kijkje in de rokersruimte, want daar gebeurt het nog vaak afterhours, en ik zie een zestal blonde vrouwen hijsen aan een lightje. De haren tot in de allesbehalve dooie puntjes gecoiffeerd, de lippenstift zorgvuldig dieprood en fuchsia gestift. Ze komen uit Oud-Zuid en voor wie ze hier zijn? JT natuurlijk, ,,maar ook voor de trompettist.”

Waar is Winslow? Instagram leonsival_onfax

Waar is Winslow

Winslow Dynasty en ze spreken zijn naam bijna orgastisch en vol klemtonen uit. ,,We hebben Winslow laatst ontmoet in de gym van het Conservatorium Hotel, daar logeren al die gasten altijd.” Het Insta-contact werd snel gelegd en nu is het zo zoeken naar de knappe donkere blazer die met z’n aanzienlijke instrument het hart van de dames heeft gestolen. Maar waar is Winslow? Hij lijkt spoorloos, totdat iemand een DM van hem krijgt. Hij staat in de lobby en ‘of ze ook een CD van hem willen kopen...’ ,,Bestaan die nog?” zegt een vrouw weer. Ze snellen naar de lobby en terwijl ik ze nakijk in hun laag uitgesneden rugdeco’s, zing ik zachtjes het laatste nummer. They can’t stop the feeling... En vooruit, Sexy Back.

Barboys Aron en Rudy schonken de glazen vol met een lach

Winnen?

Muziekliefhebber en luxepaardje (en Ziggo-klant) ineen? Dan zijn de Golden Seats zeker iets voor jou. Vanaf augustus beleef je een jaar lang alle concerten/shows, inclusief open bar, frituur en topplek in Ziggo Dome. Omcirkel 25 augustus maar met een hartje in je agenda, want dan is JT er weer.  Ook U2, Shawn Mendes. Nick & Simon en Snow Patrol komen langs. Onder vele anderen. Check hier hoe je kunt winnen!

Ongestoord muziek luisteren? 
JBL

Bekijk Alles Pijltje

love
user_9504f8a6d4e5080dfebe87c3883f0bb2b3ba4acb_avatar

Views

4k+

Danny de Munk mikt op nieuw genre nederdance

Danny de Munk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Danny de Munk gaat voor een compleet nieuw genre. De volkszanger kondigde maandag bij RTL Boulevard een single aan waarvan het genre zich het beste laat omschrijven als nederdance.

Eentje moet de eerste zijn

,,De combinatie zang en dance is er bijna niet, alleen Engelstalig. Ik dacht: eentje moet de eerste zijn, en dat ben ik", vertelt De Munk in het programma. ,,Het lijkt makkelijk, maar we hebben er bijna anderhalf jaar over gedaan. Nederdance noem ik het. Ik word er erg vrolijk van."


Views

400+

Trotse Dotan is back on track met 'nieuwe single'

Dotan in 2017. Foto: ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

14 SEP 2018

Hij was alweer even terug op Twitter, maar zanger Dotan Harpenau (31) heeft ook zijn schrijverspen weer opgepakt. En daar is hij hartstikke trots op.

Een korte recap: de artiest kreeg nogal wat te verduren toen dit voorjaar na grondig onderzoek van de Volkskrant bleek dat hij door middel van tientallen nepaccounts, zogenaamde trollegers, allemaal reacties, likes en verhalen in scène had gezet. Zijn management hielp daaraan mee.

Dotan dook onder


Views

1k+

Stem op jouw favoriete FRESH VIDEO! #12

Foto van 'Metro'

14 SEP 2018

Nieuwe videoclips van 5 Seconds of Summer, Frenna & Lil Kleine, Netsky, Nicki Minaj en Nielson! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Views

500+

Black Eyed Peas maken een comeback (zonder Fergie)

Hier nog met Fergie. Foto: Twitter

Foto van 'metronieuws'

13 SEP 2018

Het is een tijdje stil geweest rond de Black Eyed Peas, maar nu zouden ze binnenkort weer een nieuw album uitbrengen. Het is de eerste keer in acht jaar dat ze een nieuwe plaat maken. Grote afwezige is leadzangeres Fergie.

De bandleden deelden op Instagram het artwork voor de single ‘Big Love’. Het liedje maakt deel uit van het studio-album ‘Masters Of The Sun’. De release zou op 12 oktober zijn.


Views

1k+

Muziek is geen wedstrijd voor Judy Blank

Foto van 'Pierre Oitmann'

13 SEP 2018

Zangeres Judy Blank dacht drie jaar geleden nog dat het niet meer ging lukken met haar carrière als muzikante, totdat ze optrad in een cafeetje in Louisiana met een geleende gitaar. „Dat deed iets met me”, vertelt ze.

Het verhaal van Judy Blank is er eentje van vallen en opstaan. Ze werd bekend door haar deelname aan de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter Van Nederland in 2013, waar ze het in de finale aflegde tegen Michael Prins. Optredens op North Sea Jazz, Lowlands en met Seasick Steve beloofden een opmars naar een mooie loopbaan in de muziek, tot haar debuutalbum When The Storm Hits grandioos flopte. Na een uitgebreid verblijf in Louisiana herpakte de songwriter zich en keert ze nu terug met haar tweede plaat, Morning Sun, vol met sterke americana- en folknummers. Op uitnodiging van haar idolen The Wood Brothers, van wie ze het voorprogramma verzorgde in Rotterdam, reisde ze af naar Nashville om dat album te maken.

In haar liedjes is Judy Blank net zo open als daarbuiten. Ze draait niet om de hete brij heen en dat vindt ze ook niet nodig. „Ik merkte dat ik pas gelukkig was als ik een eerlijk verhaal kon delen. Misschien is het een rotverhaal, maar het is wel eerlijk. Bijvoorbeeld in ‘1995’, zing ik: ‘Maybe I’m too young to grow old with you.’ En dat heb ik geschreven toen het áán was. Het is helemaal niet leuk om met mij een relatie te hebben!”


Views

1k+

Mariah: van popdiva naar schandaalzangeres en terug?

De zangeres eind 2017. Foto: ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

13 SEP 2018

All I Want For Christmas, is een nieuw album van Mariah Carey? Het is vier jaar geleden, maar de muziekdiva - die we stiekem toch vooral associeren met de ultieme kerstsong- komt later dit jaar met een nieuw album.

Het album, waarvan nog niet bekend is wat de titel zal zijn en wanneer het precies uitkomt, zal haar vijftiende album worden. Wat kunnen we daarvan verwachten? En hoe relevant is Miss Carey nog in de popindustrie?

Eerste single


Views

1k+

METRO'S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #12

Foto van 'Pierre Oitmann'

13 SEP 2018

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Architects
Als je door een gerenommeerd Brits muziektijdschrift wordt uitgeroepen tot de beste live-act van het land, dan wil dat wel wat zeggen. Het metalcorekwintet Architects komt die eer toe en of dat ook echt zo is, laat het vijftal begin 2019 horen in Amsterdam. Sinds de dood van leadgitarist Tom Searle twee jaar geleden is er geen nieuw werk van Architects verschenen, al heeft de band ondertussen al drie keer in Nederland opgetreden met zijn opvolger Josh Middleton. Architects komt niet alleen; de Amerikaanse band Beartooth en het Australische Polaris verzorgen het voorprogramma.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 12 januari 2019
Ticketprijs: € 39,-
Start kaartverkoop: vrijdag 14 september om 10.00 uur


Views

500+

FRESH VIDEO WEEK 36: Childish Gambino - Feels Like..

Foto van 'Metro'

13 SEP 2018

Childish Gambino - Feels Like Summer

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

200+

Staat Glennis Grace straks in de finale van AGT?

Staat Glennis Grace straks in de finale van AGT?

Tot nu toe ging ze makkelijk door naar de volgende rondes. Foto / ANP

Foto van 'Hester Ramaker'

11 SEP 2018

Glennis Grace gaat het in de nacht van dinsdag op woensdag weer proberen: nog verder komen in de Amerikaanse tv-show America’s Got Talent. Ze staat dan op het podium om te strijden voor een plek in de finale. Er staan in totaal tien acts in de halve finale en er zijn maar vijf tickets te verdelen. De finale vindt volgende week plaats.

Populair

Glennis is behoorlijk populair in Amerika en wist tot nu toe dan ook overtuigend de halve finales te halen. Ze zong onder meer Nothing Compares 2 U van Prince en Never Enough uit de film The Greatest Showman. Bij beide optredens was de jury lovend.


Views

1k+

Grootste 'fittie' in rapgeschiedenis bijgelegd

Grootste 'fittie' in rapgeschiedenis bijgelegd

Drake tijdens een optreden in de Ziggo Dome / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

9 SEP 2018

Een van de grootste 'beefs' in de rapscène is bijgelegd. Drake en Meek Mill hebben de hand geschud en daarmee komt er een eind aan jarenlange disstracks en beledigingen.

Aan de onderlinge ruzie kwam officieel een einde tijdens het optreden van Drake zaterdag, meldt TMZ. Daarbij nodigde hij Mill uit op het podium, om samen een nummer te rappen.


Views

1k+

Het leven van een dj? Dat gaat niet over rozen

DJ Hardwell (L) staat samen met Armin van Buuren op het podium tijdens 538Koningsdag 2017. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

7 SEP 2018

Leven als dj: het blijkt nog niet zo’n pretje als iedereen denkt. Vrijdag werd bekend dat dj Hardwell (voorlopig) zijn draaitafels in de wilgen hangt en hij is lang niet de eerste dj die (tijdelijk) een break neemt.

Weinig slaap, slecht eten en tijdzonestress

Geregeld heeft Metro interviews met dj’s uit binnen en buitenland en altijd blijkt dat ze het werk fantastisch vinden, maar grote moeite hebben met het vele reizen en het lang weg zijn van familie. Het constant in verschillende tijdzones zijn, onregelmatig eten en slapen doet iets met een mens blijkt. En dat weten dj’s maar al te goed, misschien zelfs wel als de beste.


Views

1k+

Hardwell stopt (voorlopig?) met leven als dj

Hardwell werd in 2013 en 2014 uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Nu stopt hij er (voorlopig) mee. / ANP

Foto van 'metronieuws'

7 SEP 2018

DJ Hardwell stopt ermee. Tenminste voorlopig, blijkt uit een Facebookbericht dat hij vrijdag deelde op Facebook.

Leven als dj te veel tijd

De dj vindt dat zijn leven als dj te veel tijd vergt en besefte kortgeleden dat er 'nog te veel dingen zijn die hij wil delen met vrienden en familie'. ,,Er zijn nog zoveel wegen die ik graag zou willen verkennen, maar 24/7 Hardwell zijn zorgt voor heel weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht voor mijn leven als normaal persoon om dat te kunnen ontdekken."


Views

1k+

Stem op jouw favoriete FRESH VIDEO! #11

Foto van 'Metro'

7 SEP 2018

Nieuwe videoclips van Childish Gambino, Silk City & Dua Lipa, Eminem, Calvin Harris & Sam Smith en The Blaze! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdagochtend te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Views

500+

Flying Dutch plus Amstel Live is Vliegende Vrienden

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 SEP 2018

De festivalorganisatoren achter The Flying Dutch en De Vrienden van Amstel Live! bundelen zaterdag 15 september eenmalig hun krachten voor De Vliegende Vrienden. „Het is logistiek een enorm heftig gebeuren”, zegt Simon Keizer, één van de optredende artiesten.

De organisatie van één festival is al enorm veel werk, maar tegelijkertijd drie festivals uit de grond stampen met 24 Nederlandse topartiesten, van wie er een aantal ook nog per helikopter van de ene naar de andere stad vervoerd worden, dat is een titanenklus. Toch gingen de initiatiefnemers - Amstel, John Ewbank en Machiel Hofman van Tribe - de uitdaging aan. „Het eerlijke verhaal is”, licht Hofman toe, „dat op het moment dat The Flying Dutch gelanceerd werd, ik tegen John, de bedenker van het concept, zei: ‘Zeg, wat jij met dj’s doet, kunnen we ook met pop-acts doen.’ Hij zei: ‘Leuk idee, maar ik heb het nu druk met dit hele nieuwe event.’ Dus het heeft even op de plank gelegen totdat Amstel met het verzoek kwam om de twintigste editie van De Vrienden van Amstel Live! op een bijzondere manier te vieren. Toen klopte ineens het hele plaatje.” Tevens is dit de lustrumeditie van dancefeest The Flying Dutch.

Vijf jaar na het initiële plan wordt het dan ineens werkelijkheid. Hofman omschrijft het als ‘een soort ruwe kleurplaat’. „Ik heb de afgelopen maanden veel wakker gelegen over de inrichting, zowel conceptueel als logistiek. Het idee was een kopie van The Flying Dutch, maar daar is uiteindelijk niks van overgebleven. Het wordt compleet anders.” Vooral de aantallen zijn indrukwekkend: er komen 120.000 bezoekers naar De Vliegende Vrienden, er spelen in totaal honderd muzikanten mee, twaalf helikopters vliegen af en aan en het overige vervoer bestaat uit zestig auto’s, een boot en talloze trailers. „Het lijkt wel een militaire operatie. Er gaat veel verkeer onder hoge tijdsdruk heen en weer. Het is immens wat er gaat gebeuren.”


Views

1k+

Broederliefde kondigt gastartiesten Ahoy-show aan

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 SEP 2018

Hiphopgroep Broederliefde onthult aan Metro welke gastartiesten meedoen aan hun concert in Ahoy op 22 september. 

De Rotterdammers worden op het podium van Ahoy bijgestaan door vakbroeders Ronnie Flex, Lil Kleine, Cypro & Slick, Poke, Jayh en Jonna Fraser. Ook Trijntje Oosterhuis gaat tijdens het concert van Broederliefde optreden. “Ze heeft een prachtige stem”, vindt Broederliefde-lid Sjaf. “Ze is altijd heel open naar ons toe en wilde graag iets met ons doen. Dat wordt wel iets verrassends.”

Andere opmerkelijke gasten zijn presentator Humberto Tan en illusionist Victor Mids. “Humberto is als een grote oom voor ons”, zegt Sjaf over de reden van zijn medewerking. “We kennen hem al een tijdje. Ik kan niet teveel in details treden, maar laten we zo zeggen: we weten allemaal dat ‘ie goed kan praten en zo’n rol gaat hij ook in de show vervullen.” Victor Mids verleent Broederliefde een wederdienst nadat de rappers eerder in zijn show Mindf*ckte zien waren.


Views

900+

Dua Lipa rockt met blonde coupe in nieuwe videoclip

Afbeelding: Instagram @dualipa

Foto van 'Elselotte Smink'

6 SEP 2018

We kunnen sinds haar debuutsingle in 2015 niet meer om haar heen: de popdiva Dus Lipa. Met gemak speelt ze enorme stages zoals Lowlands en Eurosonic Noorderslag zo plat.

De Britse van Albanese afkomst heeft nu een nieuwe videoclip uitgebracht. En daar heeft ze wat weg van de hoofdrolspeelster uit Kanye West’ video Fade…

Terug naar 2003


Views

1k+

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #11

Deadmau5

Foto van 'Pierre Oitmann'

6 SEP 2018

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. We Are Electric
Het indoor-dancefeest We Are Electric pakt flink uit voor zijn lustrumeditie. Zo komt de Canadese grootheid Deadmau5 speciaal voor gelegenheid naar Eindhoven. Ook Boomklatsch en Tinlicker laten hun beats tegen de betonnen wanden van het Klokgebouw weerkaatsen dit najaar. Andere acts die aan het affiche zijn toegevoegd zijn Chris Liebling, Marcel Dettmann, Robert Hood, Colin Benders, Titia, Funtcase, Feint, Nymfo, Madster b2b Fluorence en Mr. Mit. Binnenkort volgen meer namen. Afgelopen zomer vond de vierde editie van We Are Electrics outdoor-evenement plaats in het nabijgelegen Boxtel, met 53.000 bezoekers en optredens van onder anderen Martin Garrix en The Prodigy.

Waar: Klokgebouw, Eindhoven 

Wanneer: 10 november 2018

Ticketprijs: € 39,- (early bird), € 42,50 (regulier), € 47,50 (late tickets)
Start kaartverkoop: donderdag 6 september om 10.00 uur


Views

900+

FRESH VIDEO WEEK 35: Vinchenzo - Craving

Foto van 'Metro'

6 SEP 2018

Vinchenzo - Craving

Sacha_metro


Views

500+

De nieuwe huisband van DWDD is Racoon

De nieuwe huisband van DWDD is Racoon

Dennis Huige (gitaar), Bart van der Weide (zang,), Maarten van Damme (basgitaar) en Paul Bukkens (drums) vormen Racoon.

Foto van 'D. van Aken'

4 SEP 2018

De nieuwe huisband van De Wereld Draait Door is bekend gemaakt. Er is deze keer voor een bekende naam gekozen: Racoon.

Hazes

Op de laatste vrijdag van de maand wordt in DWDD traditiegetrouw de afgelopen televisiemaand besproken met een panel bekende Nederlanders. De begeleiding wordt op die avonden verzorgd door een huismuzikant of huisband. Racoon is de opvolger van Roxeanne Hazes, die vorig seizoen de huisartieste was.


Views

1k+