Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 30 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Dj-trio Swedish House Maffia gaat weer optreden

Het Zweedse ontbonden supertrio Swedish House Mafia steekt de koppen weer bij elkaar. Steve Angello (35), een van de drie dj’s, heeft op festival Tomorrowland bekendgemaakt dat hij de podia weer op gaat samen met collega’s Axel Hedfors (40) en Sebastian Ingrosso (34).

Nieuw leven

Het uiterst succesvolle dj- én producerstrio, bekend van onder andere de megahit Don’t You Worry Child, ging zes jaar geleden uit elkaar. Angello liet weten dat het drietal volgend jaar hoe dan ook terugkeert naar het podium van Tomorrowland. De heren kwamen begin dit jaar alweer even bij elkaar tijdens een festival in Miami, maar toen werd er nog niet gesproken over een comeback – het zou enkel om een reünie zijn gegaan. Gelukkig zijn de mannen op dat besluit teruggekomen en hebben ze besloten om Swedish House Mafia nieuw leven in te blazen.

Van trio naar duo naar trio

Het trio richtte Swedish House Mafia op in 2008 en scoorde grote hits binnen de progressieve housemuziek, waaronder ook Miami 2 Ibiza en One. De verbazing was dan ook groot toen het trio in 2013 uit elkaar ging. Angello ging alleen door, terwijl Axwell (Axel Hedfors) en Ingrosso samen bleven optreden – je kent ze onder andere van Sun Is Shining en More Than You Know. Volgens de dj’s gingen ze in geen geval met ruzie uit elkaar. Afzonderlijk van elkaar verklaarden Angello, Hedfors en Ingrosso in interviews dat ze creatief op een dood spoor waren beland als trio. Of de drie ook weer samen de studio in gaan om nieuwe tracks op te nemen, is voor nu nog onduidelijk.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.