theme logoDe vibe van de stad

Dj Mia More gaat er voor (en niet half!)

Roosje Kuizenga is dj Mia More en maakt er altijd een feestje van tijdens het draaien

Foto van 'Iris Hermans'

12 JUL 2018

Op een goede nacht wist ze het: ik word dj!

Instagram @djmiamore

Dit is het!

Roosje stopte al haar spaargeld in een dj-set, zegde haar baan op, leerde de fijne draaikneepjes en Mia More werd geboren. ,,Ik wist dat dit het was voor mij.” Net zoals ze dat ook in de liefde wist... Vanaf deze donderdag week zijn haar vlogs Mia More draait door! elke week op onze website te zien.

R&R / Instagram @djmiamore

Lentemeisje

Ze is geboren op de dag van de lente en dat past wel bij haar. Roosje Kuizenga (30) is een frisse verschijning met haar lange blonde haren, lichte ogen, die soms meer groen en dan weer grijs zijn (,,ligt aan wat ik aan heb”) en een vrolijke lach op haar gezicht. Vroeger wilde ze ‘zo’n Disney-figuur in de optocht zijn dat naar iedereen zwaaide’ en haar kinderfeestjes bestonden uit dansen, zingen en talentenjachten, ,,ik hield er van om op het podium te staan.” Nog altijd trouwens, en als ze aan het draaien is, zingt en danst ze er bij, ,,ik wil er altijd een feestje van maken, voor het publiek en mezelf.”

Stemmetje...

Roosje studeerde Communicatiewetenschap, deed een camjo-opleiding en kreeg een leuke baan bij een productiehuis. Maar toch... Vijf jaar geleden besloot ze het roer om te gooien, nadat er dat aanhoudende stemmetje was: zou ik niet een goede dj kunnen worden? Ze had ooit een vriendje dat dj was en haar beloofde het haar te leren. De liefde ging over, haar wens niet. Ze is het type dromer en aanpakker tegelijkertijd en besloot het gewoon zelf te gaan fixen.

Gáán met die draaitafel

In de uren voordat het Amsterdamse Chapter 21 openging, dook ze maandenlang met dj Alamaison achter de decks. ,,Hij waarschuwde me dat hij het me zou zeggen als hij dacht dat ik het niet kon.” Maar dat was niet nodig, ze bleek er meer dan gevoel voor te hebben. ,,Ik besloot er voor te gaan, en niet half.” Ze kocht van haar spaargeld een dj-set, zegde haar baan op en vanaf toen is het balletje gaan rollen, of draaien. Haar eerste gig was in Chapter 21, haar laatste op Chin Chin Festival en haar volgende op een studentenfestival in Leiden.

In de Utrechtse Woo(lloomooloo) Instagram @djmiamore

Pacha Ibiza

Ja, het gaat lekker met Mia More. Ze wordt veel geboekt op clubavonden, events en festivals in binnen- en buitenland. Zo was ze de afgelopen tijd nog in Slovenië, Polen, Glasgow en staat ze in augustus bijvoorbeeld op Mysteryland. ,,Die afwisseling maakt het zo leuk.” Lowlands twee jaar geleden was een absoluut hoogtepunt (,,daar kwam ik altijd om te feesten en dan sta je er ineens zelf”), haar nieuwe draaiwens is Pacha op Ibiza, het eiland waar ze graag naartoe gaat en ook veel inspiratie op doet voor haar muziek, die ze zou omschrijven -,,al vind ik dat wel moeilijk, hoor!”- als: melodieuze house met vocalen. En met oldschool remixes, van Jamiroquai tot Abba, ,,zo mooi om dan oud en jong los te zien gaan op jouw muziek.”

R&R

Ibiza was ook de plek waar ze haar liefde vond, iets waar de Privé en andere roddelmedia van smulden. Zij en Rick Brandsteder zijn sinds een klein jaar samen. Liefde op het eerste gezicht, al kan ze dat nu pas met terugwerkende kracht en een stralende glimlach zeggen en zou het nog een paar maanden duren voordat ze er echt voor konden gaan. ,,Hij kwam terug van de opnames van Temptation Island en ik van Ibiza en toen we elkaar weer zagen, wisten we het gewoon.”

Bruidsschat voor Ron of Bert?

Met haar vader Bert Kuizenga, ,,we lijken heel erg op elkaar!"

Behalve dezelfde kijk op het leven en mensen, ,,we houden allebei niet van die omhooggevallen types...”, delen ze nog iets. Beiden hebben een vader die in de jaren 80 en 90 veelvuldig op televisie was. ,,Ze kennen elkaar ook” en ze begint te lachen, ,,ze sturen elkaar al appjes over de bruidschat!” Maar even serieus, het is fijn dat ze ‘dat wereldje’ kennen, ook nu ze allebei bekend zijn. Niet altijd gemakkelijk trouwens, verklapt ze. ,,Krijg ik weer van iemand te horen over het wilde verleden van Rick... Ik snap niet dat mensen dat nodig vinden om tegen mij te zeggen.” Niet dat ze zich er iets van aantrekt, want iedereen heeft een verleden, en het gaat om het nu en de toekomst, ,,dat zit hartstikke goed!”

Op haar rider staat...

Met vrienden op (boeven)pad! Instagram @djmiamore

Roosje werkt als andere mensen vrij zijn en andersom. ,,Ik mis verjaardagen en andere dingen, maar het is het waard.” En echte vrienden snappen dat en blijven, en die neemt ze gewoon mee als ze moet draaien. Op haar artiestenrider staat dan ook standaard een flesje wodka (,,voor hen, ik ben niet zo’n grote drinker, zeker niet als ik werk”) en nog iets... Geen blauwe M&M’s of ingewikkelde vegan boerenkoolchips, wel een kraslot! ,,Maar nog nooit echt iets gewonnen...”

,,Nog nooit iets gewonnen....."

So good

10 augustus komt haar nieuwe plaat uit, die ze samen met vriend en collega Boris Smith maakte. ,,We gingen voor de lol een middagje de studio in na drie uur hadden we hem.” Niets meer aan doen, voelden ze allebei, terwijl dat juist altijd het moeilijkste is, ‘wanneer is een track nou echt af?’ So good, heet de plaat en dat is-ie. ,,Hij is echt vet.”

Tips

Ze is te volgen op Facebook en Instagram en in haar vlogs die vanaf nu wekelijks op donderdag bij Metro te zien zijn, waarin ze een kijkje achter de schermen en draaitafel van Mia More geeft. Heel leuk om te laten zien, vindt ze en ze geeft ook tips voor hen die ook dat stemmetje in zich hebben, net als zij had. Ze raakt even haar zilveren ketting aan, waar zowel een R aan hangt, als een zilveren koptelefoontje en denkt terug aan dat moment dat vijf jaar geleden haar leven veranderde. ,,Als je iets écht wil, moet je er voor gaan.”

MEER OVER Music City :

Bekijk Alles Pijltje

Views

1k+

video icon
07:59
Likeability of 5
Foto van 'Daan Blits'

GISTEREN

DJ Mia More draait door: Kunnen ze in Slovenië wel dansen?

DJ Mia More gaat samen haar vriend Rick naar Slovenië om op een feest te draaien. Wat gaat er allemaal mis?


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

700+

'Rihanna maakt tweede album met dancehall'

Rihanna gaat waarschijnlijk twee albums lanceren. / AFP

Foto van 'metronieuws'

6 MIN

Wie niet kan wachten op het nieuwe reggae-album van Rihanna, krijgt er nu nog een extraatje bij. De zangeres zou namelijk binnenkort ook een dancehallalbum releasen. Dat hebben verschillende bronnen tegen muziekblad Rolling Stones gezegd.

Al meer dan een jaar zijn Rihanna en haar producers bezig met het verzamelen van beats voor haar album dat gewijd is aan haar Caraïbische roots. Maar daarnaast zou de Barbadiaanse zangeres met nog een album bezig zijn, bevestigen ten minste twee producers aan het muziekblad.

Veel keus


Views

4

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #4

Foto van 'pierre oitmann'

GISTEREN

strafwerkbutton

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Jessie J
Één van de beste Britse popzangeressen van het afgelopen decennium is zonder twijfel Jessica Cornish, beter bekend onder haar artiestennaam Jessie J. Vanwege haar waanzinnige artistieke talent mocht ze als relatief jonkie plaatsnemen in de juryzetels van The Voice UK en ze liet haar vocale capaciteiten in hun volle glorie horen op ‘Bang Bang’, naast powervrouwen Ariana Grande en Nicki Minaj. Eind mei bracht Jessie J haar vierde album R.O.S.E. uit, dat opgedeeld is in vier delen: Realizations, Obsessions, Sex en Empowerment. Een maand later gaf ze een spetterend optreden op Pinkpop, waarbij ze zelfs de meest kritische festivalbezoeker omverblies.


Views

700+

DJ Armin kan zomaar naast je staan op een festival

De top-dj reist momenteel de hele wereld rond, maar maakt ook tijd om af en toe zelf nog een festival te bezoeken. Foto: Neversea

Foto van 'Lisa Vermeij'

3 UUR

Sta je de komende weekenden ergens op een festival in binnen of buitenland? Kijk dan maar eens goed achter je in de rij, want het zou zomaar eens dj Armin van Buuren kunnen zijn.

De top-dj reist momenteel de hele wereld rond, maar maakt ook tijd om af en toe zelf nog een festival te bezoeken. ,,Ik was toevallig begin van de zomer op Awakenings in Amsterdam. Sterker nog, ik heb volgens mij voor het eerst met muntjes een drankje aan de bar besteld. Ik heb gewoon in de rij gestaan hoor.”

We spreken Armin van Buuren over zijn zomerplannen, de ontwikkelingen in de muziekwereld en zijn gezin, net voordat hij zijn set gaat draaien op Neversea festival aan de kust van Roemenië. De 41-jarige dj is nog maar net geland in Roemenië en we vragen of hij een beetje goed is aangekomen? ,,Aangekomen? Naar mijn idee ben ik niet dikker geworden hoor,” lacht Armin. En het wordt ons gelijk duidelijk dat dit geen standaard vragenvuurtje gaat worden.


Views

100+

STEM OP JOUW FAVORIETE FRESH VIDEO! #4

Foto van 'Metro'

3 UUR

Nieuwe videoclips van Troye Sivan ft. Ariana Grande, Benny blanco ft. Kahlid & Halsey, Macklemore ft. King Drano, Yellow Claw & Moksi ft. Yade Laurens en Deadmau5 ft. Rob Swire-! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen op de button die onderaan in beeld verschijnt. Donderdag 26 juli maken we de winnaar hier bekend bij Music City.

Troye Sivan ft. Ariana Grande - Dance to This


Views

100+

Ariane Grande had toestemming voor kopie videoclip

Ariane Grande had toestemming voor kopie videoclip

Grande had toestemming gevraagd aan modeontwerper Jean Paul Gaultier. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ariana Grande heeft geen auteursrechten van modeontwerper Jean Paul Gaultier geschonden met de clip bij haar single God Is A Woman. Ze heeft zijn toestemming gekregen om het campagnebeeld uit 1993 te kopiëren in de clip.

'Naked body suit'

Ariana is in de video te zien in een zogenaamde 'naked body suit', net zoals model Ève Salvail op de foto uit 1993. Ook wordt ze, net als Ève, omringd door drie mannen.


Views

400+

Heftige nieuwe videoclip van The Prodigy

Foto van 'pierre oitmann'

GISTEREN

strafwerkbutton

De nieuwe videoclip van The Prodigy is zojuist in première gegaan en die is, zoals we van de band gewend zijn, weer behoorlijk heftig.

“Een clip maken is voor ons alleen de moeite waard als we iets origineels en opwindends kunnen laten zien”, zegt Liam Howlett over de nieuwe track ‘Need Some1’. De rauwe, energieke videoclip is opgenomen in de Filippijnse hoofdstad Manilla en is geregisseerd door Paco Reterta. “Paco was de juiste man voor ons”, aldus Howlett. “Het lijkt op niets wat je eerder hebt gezien.”


Views

400+

Vereniging wil dancefeest cancelen door stokoude wet

Afbeelding ter illustratie: Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De Vereniging Zondagsrust heeft er totaal geen zin in: een feestje dat voor eind augustus gepland staat in de Alkmaarse binnenstad. Door middel van een oude wet, de uit 1815 stammende Zondagswet, probeert de vereniging het feest tegen te houden.

Vrijdag vindt er een kort geding plaats in de Alkmaarse rechtbank om de vergunning van het festival De Brug draait door, dat op zondag 26 augustus zou moeten plaatsvinden, van tafel te krijgen.

Balans in binnenstad


Views

300+

Milkshake Festival nodigt LHBT-vluchtelingen uit

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

strafwerkbutton

Voor de zevende editie van het populaire Milkshake Festival staan dit jaar honderden Iraanse en Syrische LHBT-vluchtelingen op de gastenlijst. LHBT is een afkorting voor mensen die lesbienne, homo, biseksueel of transgender zijn. „Deze groep met een moslimachtergrond maakt zeker een onderdeel uit van onze doelgroep”, laat de festivalorganisatie donderdag weten.

Om dat voor elkaar te krijgen, werkt de organisatie van Milkshake samen met het COC en Secret Garden. Een belangrijk onderdeel van het werk van Secret Garden betreft de LHBT-asielzoekers. Ze proberen de immigranten vaak te helpen met praktische problemen die betrekking hebben op de inburgeringscursus, sociale zaken, huisvesting en integratie.


Views

500+

The Script niet langer op zoek naar helden

Foto van 'pierre oitmann'

GISTEREN

strafwerkbutton

The Script heeft zijn tournee afgerond en hoopt in 2019 nieuwe muziek af te leveren. ‘Ons volgende album wordt waarschijnlijk een stuk persoonlijker, want de enige mensen op wie je echt kunt rekenen, zijn de mensen in het kringetje om je heen’, zegt leadzanger Danny O’Donoghue tegen Metro.

De afgelopen twee maanden trok de Ierse band door Europa voor festivaloptredens op onder andere Rock Werchter, Pinkpop en Isle Of Wight. Zondagavond sloten O’Donoghue, gitarist Mark Sheehan en drummer Glen Power hun tour langs de festivalweides af in Zwitserland. Tijd om lekker uit te rusten is er voor The Script niet bij, want het zesde album zit eraan te komen. „We hopen volgend jaar september een nieuwe plaat uit te kunnen brengen”, aldus O’Donoghue. „Dus we hebben dan nog krap een jaar de tijd om die te schrijven en op te nemen.” Er zijn wel al ideeën, al is er nog niks concreets in de maak. „We zijn continu in de studio bezig, maar we hebben nog niet gezegd: ‘Laten we aan een Script-album beginnen!’”


Views

800+

FRESH VIDEO WEEK 28: Twenty One Pilots - Jumpsuit

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Twenty One Pilots - Jumpsuit

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

100+

Harry Styles stopt concert voor fan met groot nieuws

Harry Styles. Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

18 JUL 2018

Uit de kast komen is niet voor iedereen even makkelijk... maar als je favoriete artiest zijn concert stil legt om jouw grote nieuws aan je moeder te vertellen, is dat in ieder geval een memorabel moment. De achttienjarige Grace uit Baltimore ging de afgelopen maanden niet zomaar even naar een concert van haar idool Harry Styles, nee, ze volgde hem op zijn tour langs de Amerikaanse westkust en was bij tien optredens.

Voor het tiende en laatste optreden besloot Grace dat het tijd was haar moeder het grote nieuws te vertellen. Ze maakte een bord waarop stond "Ik heb 2846 miles gereisd om hier te zijn vanavond, dankjewel voor 10 geweldige shows." Op de andere kant van het bord schreef het meisje: "Ik ga uit de kast komen voor mijn ouders door jou!!!"


Views

2k+

Meld je aan voor de Music City Nieuwsbrief

Foto van 'Metro'

18 JUL 2018

Metro-lezers zijn fanatieke muziekliefhebbers die regelmatig naar een concert of festival gaan. Natuurlijk naar de artiest of band waar je fan van bent, maar wanneer er iets leuks voorbij komt blijken jullie ook massaal in te zijn voor een avondje uit. En daar gaan wij je bij helpen.

Wil jij de voorverkoop van dat ene concert dat echt de moeite waard is niet missen? En wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe muziek, optredens en muziekvideo's? Meld je dan nu aan voor de Music City Nieuwsbrief via de button hieronder en stay tuned!


Views

700+

Cher heeft album opgenomen met covers van ABBA

Cher heeft album opgenomen met covers van ABBA

Cher bij de première van de film Mamma Mia! Here We Go Again. Foto: AFP.

Foto van 'metronieuws'

17 JUL 2018

Cher heeft de ABBA-smaak te pakken gekregen na haar rol in de film Mamma Mia! Here We Go Again, die sinds deze week in de bioscoop draait. Ze heeft een compleet album vol covers van de Zweedse band ingezongen.

Dat heeft het popicoon gezegd tegen Today. In de film, die deze week uitkomt, zingt Cher al solo het nummer Fernando.


Views

700+

Likeability of 5

Justintime als VIP: proostsecco en bitterballen

De V van Justin! Barboys Aron en Rudy schonken de glazen vol met een lach

Foto van 'Iris Hermans'

17 JUL 2018

Metro’s Iris onderging dezelfde treatment als de toekomstig Golden Seats winnaar en ontdekte de vele voordelen. Inclusief topuitzicht, twee barboys die nooit nee zeggen en heel veel bitterballen.

He sure knows how to move... / Bart van der Putten

Liever Justin


love
user_9504f8a6d4e5080dfebe87c3883f0bb2b3ba4acb_avatar

Views

2k+

Sander Hoogendoorn gaat ochtendshow 3FM presenteren

Sander Hoogendoorn gaat ochtendshow 3FM presenteren

Radio-dj Sander Hoogendoorn (30) volgt Domien Verschuuren op. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

16 JUL 2018

JBL

Radio-dj Sander Hoogendoorn (30) volgt Domien Verschuuren op als presentator van de ochtendshow op 3FM. Hij is vanaf begin september iedere werkdag te horen tussen 06.00 en 09.00 uur.

Dat maakte Hoogendoorn maandagmiddag bekend in de middagshow van zijn collega's Mark en Rámon.


Views

1k+

Zwarte Cross: een geflipte fijne tijd voor iedereen!

Foto van 'Jelmer Visser'

16 JUL 2018

Wat is het grootste openluchtfestival van Nederland? Je denkt dan al snel aan Pinkpop, misschien Lowlands of Mysteryland? Toch bestaat er een festival aan de rand van het land dat meer bezoekers trekt dan al deze drie bij elkaar: de Zwarte Cross. Maar liefst 220.000 mensen kwamen afgelopen weekeinde naar de 'heilige weide' van Lichenvoorde om te genieten van dit megafestival. Metro ging sfeer proeven op de slotdag.

De als ME verklede acteurs zorgden al bij binnenkomst voor vertier ©ANP

Brommers kiek'n


Views

1k+

Win 4 kaarten voor Reggae Rotterdam Festival

Foto van 'Metro'

16 JUL 2018

Wil jij samen met 3 vrienden naar Reggae Rotterdam Festival op 22 juli in het Kralingse Bos in Rotterdam? Metro geeft 5x4 kaarten weg!

Deze actie is afgelopen. De winnaars worden geïnformeerd.


Views

1k+

Justin Timberlake stelt fans in Ziggo niet teleur

Justin Timberlake. Fotocredits: Bart van der Putten

Foto van 'pierre oitmann'

16 JUL 2018

Het is altijd een feest wanneer Justin Timberlake op de planken staat, want dit stralende multi-talent is een heuse crowdpleaser. Zo ook tijdens zijn concert in de Ziggo Dome.

Er is genoeg te doen op de zwoele zondagavond dat Justin Timberlake in de Ziggo Dome staat. Zo zijn er diverse grote festivals aan de gang (North Sea Jazz, Zwarte Cross en Bospop, om er maar een paar te noemen) en eerder op de dag is er ook nog de finale van het WK voetbal. Toch laten de fans van het voormalige ‘N Sync-lid zich er niet van weerhouden om naar dit concert van hun idool te komen. Terecht, want Timberlake stelt niet teleur.


Views

2k+