Iris Hermans
Iris Hermans Entertainment 12 jul 2018
Leestijd: 5 minuten

Dj Mia More gaat er voor (en niet half!)

Op een goede nacht wist ze het: ik word dj!

Instagram @djmiamore

Dit is het!

Roosje stopte al haar spaargeld in een dj-set, zegde haar baan op, leerde de fijne draaikneepjes en Mia More werd geboren. ,,Ik wist dat dit het was voor mij.” Net zoals ze dat ook in de liefde wist… Vanaf deze donderdag week zijn haar vlogs Mia More draait door! elke week op onze website te zien.

R&R / Instagram @djmiamore

Lentemeisje

Ze is geboren op de dag van de lente en dat past wel bij haar. Roosje Kuizenga (30) is een frisse verschijning met haar lange blonde haren, lichte ogen, die soms meer groen en dan weer grijs zijn (,,ligt aan wat ik aan heb”) en een vrolijke lach op haar gezicht. Vroeger wilde ze ‘zo’n Disney-figuur in de optocht zijn dat naar iedereen zwaaide’ en haar kinderfeestjes bestonden uit dansen, zingen en talentenjachten, ,,ik hield er van om op het podium te staan.” Nog altijd trouwens, en als ze aan het draaien is, zingt en danst ze er bij, ,,ik wil er altijd een feestje van maken, voor het publiek en mezelf.”

Stemmetje…

Roosje studeerde Communicatiewetenschap, deed een camjo-opleiding en kreeg een leuke baan bij een productiehuis. Maar toch… Vijf jaar geleden besloot ze het roer om te gooien, nadat er dat aanhoudende stemmetje was: zou ik niet een goede dj kunnen worden? Ze had ooit een vriendje dat dj was en haar beloofde het haar te leren. De liefde ging over, haar wens niet. Ze is het type dromer en aanpakker tegelijkertijd en besloot het gewoon zelf te gaan fixen.

Gáán met die draaitafel

In de uren voordat het Amsterdamse Chapter 21 openging, dook ze maandenlang met dj Alamaison achter de decks. ,,Hij waarschuwde me dat hij het me zou zeggen als hij dacht dat ik het niet kon.” Maar dat was niet nodig, ze bleek er meer dan gevoel voor te hebben. ,,Ik besloot er voor te gaan, en niet half.” Ze kocht van haar spaargeld een dj-set, zegde haar baan op en vanaf toen is het balletje gaan rollen, of draaien. Haar eerste gig was in Chapter 21, haar laatste op Chin Chin Festival en haar volgende op een studentenfestival in Leiden.

In de Utrechtse Woo(lloomooloo) Instagram @djmiamore

Pacha Ibiza

Ja, het gaat lekker met Mia More. Ze wordt veel geboekt op clubavonden, events en festivals in binnen- en buitenland. Zo was ze de afgelopen tijd nog in Slovenië, Polen, Glasgow en staat ze in augustus bijvoorbeeld op Mysteryland. ,,Die afwisseling maakt het zo leuk.” Lowlands twee jaar geleden was een absoluut hoogtepunt (,,daar kwam ik altijd om te feesten en dan sta je er ineens zelf”), haar nieuwe draaiwens is Pacha op Ibiza, het eiland waar ze graag naartoe gaat en ook veel inspiratie op doet voor haar muziek, die ze zou omschrijven -,,al vind ik dat wel moeilijk, hoor!”- als: melodieuze house met vocalen. En met oldschool remixes, van Jamiroquai tot Abba, ,,zo mooi om dan oud en jong los te zien gaan op jouw muziek.”

R&R

Ibiza was ook de plek waar ze haar liefde vond, iets waar de Privé en andere roddelmedia van smulden. Zij en Rick Brandsteder zijn sinds een klein jaar samen. Liefde op het eerste gezicht, al kan ze dat nu pas met terugwerkende kracht en een stralende glimlach zeggen en zou het nog een paar maanden duren voordat ze er echt voor konden gaan. ,,Hij kwam terug van de opnames van Temptation Island en ik van Ibiza en toen we elkaar weer zagen, wisten we het gewoon.”

Bruidsschat voor Ron of Bert?

Met haar vader Bert Kuizenga, ,,we lijken heel erg op elkaar!"

Behalve dezelfde kijk op het leven en mensen, ,,we houden allebei niet van die omhooggevallen types…”, delen ze nog iets. Beiden hebben een vader die in de jaren 80 en 90 veelvuldig op televisie was. ,,Ze kennen elkaar ook” en ze begint te lachen, ,,ze sturen elkaar al appjes over de bruidschat!” Maar even serieus, het is fijn dat ze ‘dat wereldje’ kennen, ook nu ze allebei bekend zijn. Niet altijd gemakkelijk trouwens, verklapt ze. ,,Krijg ik weer van iemand te horen over het wilde verleden van Rick… Ik snap niet dat mensen dat nodig vinden om tegen mij te zeggen.” Niet dat ze zich er iets van aantrekt, want iedereen heeft een verleden, en het gaat om het nu en de toekomst, ,,dat zit hartstikke goed!”

Op haar rider staat…

Met vrienden op (boeven)pad! Instagram @djmiamore

Roosje werkt als andere mensen vrij zijn en andersom. ,,Ik mis verjaardagen en andere dingen, maar het is het waard.” En echte vrienden snappen dat en blijven, en die neemt ze gewoon mee als ze moet draaien. Op haar artiestenrider staat dan ook standaard een flesje wodka (,,voor hen, ik ben niet zo’n grote drinker, zeker niet als ik werk”) en nog iets… Geen blauwe M&M’s of ingewikkelde vegan boerenkoolchips, wel een kraslot! ,,Maar nog nooit echt iets gewonnen…”

,,Nog nooit iets gewonnen….."

So good

10 augustus komt haar nieuwe plaat uit, die ze samen met vriend en collega Boris Smith maakte. ,,We gingen voor de lol een middagje de studio in na drie uur hadden we hem.” Niets meer aan doen, voelden ze allebei, terwijl dat juist altijd het moeilijkste is, ‘wanneer is een track nou echt af?’ So good, heet de plaat en dat is-ie. ,,Hij is echt vet.”

Tips

Ze is te volgen op Facebook en Instagram en in haar vlogs die vanaf nu wekelijks op donderdag bij Metro te zien zijn, waarin ze een kijkje achter de schermen en draaitafel van Mia More geeft. Heel leuk om te laten zien, vindt ze en ze geeft ook tips voor hen die ook dat stemmetje in zich hebben, net als zij had. Ze raakt even haar zilveren ketting aan, waar zowel een R aan hangt, als een zilveren koptelefoontje en denkt terug aan dat moment dat vijf jaar geleden haar leven veranderde. ,,Als je iets écht wil, moet je er voor gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.