theme logoDe vibe van de stad

André Hazes vindt rust terug na afblazen optredens

André Hazes vindt rust terug na afblazen optredens

Hij heeft zijn optredens voor de komende tijd afgezegd. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

11 JUL 2018

JBL

André Hazes, die deze maand niet optreedt wegens oververmoeidheid, vindt volgens zijn vriendin Monique Westenberg langzaam zijn rust terug.

Optredens annuleren

Eerder deelde Hazes zijn problemen met zijn fans op Instagram. Daar schreef hij: „Gisteren ben ik naar de dokter gegaan vanwege een ongelooflijke pijn in mijn hoofd. Ik heb uitgelegd hoe mijn afgelopen jaren eruit hebben gezien en hoe ik mezelf daardoor heb behandeld. Ik heb mij de afgelopen jaren mijn vingers tot het bot gewerkt omdat ik jullie allemaal wilde laten zien dat ik meer ben dan de zoon van".

Nu, een week later, schrijft Monique een update op Instagram. "Er was eens.... de liefste papa die zijn zoon elke dag een lach op zijn gezicht bracht. Die ervan genoot dat er genoeg tijd was om samen te kunnen zijn. Die beetje bij beetje zijn rust terug vond om er later weer tegen aan te kunnen om zijn zoon trots te laten zijn. Zowel als papa als artiest!"

Bij de tekst plaatste Monique een foto van André die zijn bijna twee jaar oude zoontje André voorleest uit een boekje van Woezel & Pip.

Bekijk Alles Pijltje

Views

800+

video icon
07:00
Likeability of 6
Foto van 'Daan Blits'

12 JUL 2018

DJ Mia More draait door: komt ze wel op tijd?

Op tijd komen bij je optreden. Het is een van de tips van DJ Mia More in haar eerste vlog voor Metro. Maar lukt het haar zelf wel?


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avataruser_3ab05ec160ef4ba88e14ff6593f682747488ca4b_avatar

Views

2k+

Honderden fans spelen clip van Kate Bush na

Foto van 'Ingelise de Vries'

42 MIN

De muziekgeschiedenis zit vol met iconische nummers. Soms zit er zelfs een debuutsingle tussen die je altijd wel weer een keer terug zult horen, of het nou in de originele versie is of een cover. En soms is het wel het originele nummer, maar wordt de clip nagedaan.

Clip nadansen

Dit weekend was het de eer aan Kate Bush. In 1978 bracht ze haar debuutsingle Wuthering Heights uit, naar het boek en de verfilming. In de originele video zie je Kate dansend in een groen bos terwijl ze een rode jurk draagt. Om te zorgen dat niemand die clip vergeet, werd er in verschillende landen Most Wuthering Heights Day (Ever) gevierd. Talloze mensen spelen de clip na in een rode jurk.


Views

47

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #3

Foto van 'pierre oitmann'

12 JUL 2018

JBL

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. The Black Eyed Peas
Voor het laatste optreden van The Black Eyed Peas op Nederlandse bodem moeten we negen jaar terug in de tijd, naar de TMF Awards van 2009. Het laatste volledige concert van de groep rondom Will.i.am dateert zelfs uit 2005! Na dertien jaar keert de groep die wereldhits scoorde met Where Is The Love?, I Gotta Feeling en My Humps eindelijk terug naar Amsterdam. Zangeres Fergie maakt helaas geen deel meer uit van de groep, al behoorde zij sowieso niet tot de oorspronkelijke line-up van The Black Eyed Peas. De nieuwe videoclip Get It laat een serieuze toon horen die we niet van de groep gewend zijn.


Views

200+

Anderson .Paak krijgt goedkeuring van Dr. Dre

Foto van 'pierre oitmann'

2 UUR

Tijdens zijn bezoek aan North Sea Jazz staat Anderson .Paak Metro te woord over zijn nieuwe album Oxnard Ventura. ‘Dr. Dre mixt alle nummers, dus het gaat pas de deur uit als het zijn goedkeuring heeft’, vertelt de muzikant. 

Brendon Paak Anderson timmert al een tijdje aan de weg, maar wordt pas opgemerkt wanneer hij meedoet aan enkele nummers van het Dr. Dre-album Compton uit 2015. Een jaar later verschijnt zijn eigen album Malibu, wat zijn doorbraak betekent. Voor de opvolger van het veel geprezen Malibu zit Anderson .Paak opnieuw in de studio met Dr. Dre. De titel van het nieuwe album, dat dit najaar moet verschijnen, is een directe verwijzing naar de plek waar hij is opgegroeid. „Ik wil dat ze trots op me zijn”, bekent de rapper. „Je moet je afkomst niet verloochenen. Daardoor blijf je met beide benen op de grond staan. Dat bepaalt je kijk op het leven. Daardoor ben ik nu hier.”

De kleedkamer van de rapper op North Sea Jazz staat vol met instrumenten. „We repeteren wel eens in de kleedkamer”, vertelt hij, terwijl hij langs een basgitaar en een krukje met drumstokjes loopt. „We zijn bijna twee jaar op tournee geweest, dus onderweg hebben we veel ideeën uitgewerkt die thuis begonnen zijn”, zegt hij over hoe de liedjes op Oxnard Ventura zijn ontstaan. „Geregeld begint een idee bij Dr. Dre in de studio. Daarna kom ik met mijn input. Soms als ik naast hem zit in de studio, of juist als ik op pad ben en over dingen nadenk. Als ik met mijn band samen ben, schrijven we wel eens ter plekke een liedje.


Views

100+

Nathan Reinds

Kensington gaat voor episch in de Arena

Foto van 'pierre oitmann'

VANDAAG, 12:30

Eigenlijk kun je als succesvolle band in Nederland niet veel groter gaan dan het vullen van de Johan Cruijff Arena. Is het optreden van Kensington aldaar het hoogst haalbare voor het kwartet of slechts een volgende stap in het grote masterplan?

De meeslepende rockmuziek van Kensington werd eerder al omschreven als stadionrock, maar nu staan de heren dan ook eindelijk in een voetbalstadion. Een prestatie die alleen voor de echte toplaag van de Nederlandse artiesten is weggelegd. Komen de nummers van de band in zo’n kolossaal stadion net zo goed tot hun recht als de genre-aanduiding doet vermoeden? Ja, overwegend wel.

Vooral bij de grootse meezingmomenten laat Kensington zijn spierballen zien. Zo worden de hits War en Streets voluit meegebruld door vijftigduizend kelen, terwijl het massale meeklappen op de maat van Riddles enigszins doet terugdenken aan het legendarische optreden van Queen op Live Aid, deze maand alweer 33 jaar geleden.


Views

500+

STEM OP JOUW FAVORIETE FRESH VIDEO! #3

Foto van 'Metro'

13 JUL 2018

Nieuwe videoclips van Nicki Minaj, Charlie Puth, Rudimental, Twenty One Pilots en Ronnie Flex! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen op de button die onderaan in beeld verschijnt. Donderdag 19 juli maken we de winnaar hier bekend bij Music City.

Nicki Minaj & Ariana Grande - Bed


Views

500+

'Fuck man, dit is superpositief!'

Claire en Max slash Cat Carpenters en Dante Klein op Georgie's Wundergarten / Arenda de Hoop

Foto van 'Iris Hermans'

13 JUL 2018

Twee bevriende dj’s brengen single uit op vrijdag de dertiende: The Way I love You. ,,We willen dat feeling good gevoel overbrengen.” En als-ie nummer 1 wordt, laat hij een roze kat met glitters tatoeëren. Zij ook trouwens #twily

Instagram @dantekleinmusic

De studio ingedoken


Views

1k+

Drake reageert stomverbaasd op 'lollytrucje'

Drake reageert stomverbaasd op 'lollytrucje'

Rapper Drake. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

12 JUL 2018

JBL

Goochelaars zorgen altijd voor een hoop verbazing. Zo ook bij rapper Drake. Als de artiest tegen een goochelaar vertelt dat zijn favoriete superheld Batman is, doet de goochelaar een lolly in zijn mond. Na een tijdje haalt hij hem er weer uit en ziet de lolly er precies als de Caped Crusader uit. Drake reageert uiteraard nogal verbaasd.


Views

1k+

Wat is het succes van de Zwarte Cross?

Vandaag gaat de 22e editie van het festival van start. Maar wat maakt de Zwarte Cross nou zo bijzonder?  Foto: Zwarte Cross

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 JUL 2018

JBL

Met 222.000 bezoekers, 33 podia, 800 theaterartiesten, 18 uur cross-geweld en meer dan 250 bands uit binnen-en buitenland is de Zwarte Cross het grootste betaalde festival van Nederland. Vandaag gaat de 22e editie van het festival van start. Maar wat maakt de Zwarte Cross nou zo bijzonder?

De Zwarte Cross begon ooit in Hummelo en trok een paar honderd bezoekers. Inmiddels bevindt de Zwarte Cross zich in drie dorpen: Lichtenvoorde, Lievelde en Vragender.


Views

1k+

Ladies of Soul met Ronnie Flex in Ziggo Dome

Ronnie Flex heeft er zin in! ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 JUL 2018

Weer eens wat anders dan Lil' Kleine! Ronnie Flex deelt op 15 en 16 februari als gastartiest het podium met de Ladies of Soul. Samen met Steffen Morrison is hij als gastzanger uitgenodigd door het Soul-collectief die bestaat uit Glennis Grace, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer. Ze worden begeleid door een veertienkoppige liveband in de Ziggo Dome.

Dak gaat eraf!


Views

300+

De vijf grootste controverses rond Eminem

Foto van 'pierre oitmann'

12 JUL 2018

‘Het klinkt misschien gek, gezien ik altijd de aandacht van mensen probeer te trekken met mijn muziek, maar ik ben geen aandacht- trekker.’ Dat zei Eminem jaren geleden in een interview. Toch veroorzaakte de rapper in zijn carrière meer controverses dan wie dan ook. 

De uit Detroit afkomstige Marshall Mathers III begon tijdens zijn pubertijd met rappen. Zijn eerste album onder de artiestennaam Eminem was Infinite, dat verscheen in november 1996. Hij probeerde de cassettebandjes van dat album zelf aan de man te brengen, maar wist er niet meer dan duizend van te slijten. Radiostations hadden destijds geen interesse in een blanke rapper, zeker niet na de desastreuze loopbaan van Vanilla Ice. Eminem moest de eindjes aan elkaar knopen om zijn vrouw Kim en hun pasgeboren dochter te onderhouden, terwijl hij verslaafd raakte aan alcohol en drugs. Ten einde raad deed hij een zelfmoordpoging. Uiteindelijk besloot hij om zijn frustraties te verwerken in liedjes en creëerde een alter ego die de stem werd van de donkerste gedachten in zijn hoofd: Slim Shady.


Views

700+

Het nieuwe ritme van Paul Kalkbrenner

Foto van 'pierre oitmann'

12 JUL 2018

JBL

De Duitse techno-dj Paul Kalkbrenner heeft een continue vernieuwingsdrang. Dat wil hij graag laten zien tijdens zijn show in de NDSM Scheepsbouwloods.  ‘Ik improviseerde altijd al bij mijn optredens, maar nu til ik dat naar een hoger niveau’, vertelt hij aan Metro.

Bij het grote publiek is Paul Kalkbrenner vooral bekend van zijn doorbraakhit ‘Sky And Sand’ uit 2009. Kalkbrenners broer Fritz verzorgt de vocalen op het nummer, dat te horen is in de film Berlin Calling. De dj speelt tevens de hoofdrol in deze film over de Berlijnse technoscene, waar het voor hem allemaal begon. Hij groeit op in het district Lichtenberg, in het oostelijke deel van de stad. Nadat op zijn twaalfde de Berlijnse Muur valt, komt de puber voor het eerst in aanraking met een nieuwe muziekstroming: techno uit Detroit. Al vanaf jonge leeftijd struint hij de platenbakken in de pas herenigde stad af op zoek naar nieuwe pareltjes, die hij vervolgens in de weekenden in de Berlijnse clubs draait. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een fenomeen binnen het genre.


Views

200+

FRESH VIDEO WEEK 27: Ali B, Ronnie Flex & Numida

Foto van 'Metro'

12 JUL 2018

Ali B, Ronnie Flex & Numida - Meli, Meli

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

300+

Dj Mia More gaat er voor (en niet half!)

Roosje Kuizenga is dj Mia More en maakt er altijd een feestje van tijdens het draaien

Foto van 'Iris Hermans'

12 JUL 2018

Op een goede nacht wist ze het: ik word dj!

Instagram @djmiamore

Dit is het!


Views

1k+

Bruno Mars onderbreekt concert vanwege brand

Bruno Mars legt concert stil vanwege brand

Bruno Mars moest tijdens zijn concert de boel even onderbreken. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

11 JUL 2018

jbl

Bruno Mars moest dinsdag zijn concert in Glasgow afbreken vanwege een brand op het podium. De Amerikaanse Grammy-winnaar had er net vier nummers op zitten toen de lichtinstallatie in brand vloog.

De oorzaak was vuurwerktechniek, meldt de BBC.


Views

1k+

Woo Hah! is vijf jaar oud, maar nu al toonaangevend

Foto van 'metronieuws'

11 JUL 2018

JBL

Hiphop is razend populair en rappers als Ronnie Flex, Lil’ Kleine en Boef scoren hit na hit. Toch kende Nederland jarenlang maar één echt hiphopfestival: Appelsap, in Amsterdam. Tot vijf jaar geleden. Toen kwam Woo Hah! festival, dat in korte tijd is uitgegroeid tot het grootste hiphopfestival van Nederland en inmiddels ook internationaal toonaangevend is.

„Ik sloeg met de vuist op tafel en zei: ‘Er moet een hiphopfestival komen. En ik ga het doen’, vertelt Jeps Salfischberger, senior booker/promoter van Mojo en bedenker van Woo Hah! festival, niet zonder trots. Het is 2013 en afgezien van het eendaagse hiphopfestival Appelsap in Amsterdam is er geen jaarlijks festival waar liefhebbers van hiphop, een van de populairste muziekstromingen, aan hun trekken komen. Dus besluit Salfischberger het zelf op te zetten. „Ik ben wereldwijd onderzoek gaan doen bij andere hiphopfestivals. Daarop heb ik besloten dat Woo Hah! een stadsfestival moest worden. Niet als het zoveelste festival in Amsterdam, maar in Tilburg, mijn eigen woonplaats. Daarop heb ik de hulp van het Tilburgse poppodium 013 ingeschakeld en zijn we als partners aan de slag gegaan. Het idee is dat we een dusdanig goed festival zouden neerzetten, dat liefhebbers er voor naar Tilburg wilden komen.”


Views

1k+

Justin Timberlake gaat met fans voetbal kijken

Justin Timberlake gaat met fans voetbal kijken

De deuren van de O2 Arena gaan extra vroeg open. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

10 JUL 2018

Justin Timberlake geeft deze week een aantal concerten in Londen en dus ook de woensdag van het WK toernooi. Dan speelt Engeland tegen Kroatië in de halve finale. Timberlake wil deze wedstrijd zelf ook wel zien en nodigde fans uit de match samen met hem te kijken, voorafgaand aan zijn concert in de O2 Arena. Dat meldt hij via een video op Twitter.

Voor de gelegenheid opent Timberlake de deuren van de zaal een half uur voor aanvang van de wedstrijd. In het auditorium worden grote schermen geplaatst waar de concertbezoekers live kunnen zien of de Engelsen of de Kroaten in de finale terechtkomen.


Views

1k+

‘Ons doel is zoveel mogelijk mensen te laten dansen' / BAAS Amsterdam PR.

‘Ons doel is zoveel mogelijk mensen te laten dansen'

Kris Kross Amsterdam. / BAAS Amsterdam PR.

Foto van 'Sarah Sitanala'

10 JUL 2018

De jongens van Kris Kross Amsterdam lijken niet stil te staan. Nadat de tweede single ‘SEX’ een wereldwijde hit werd kwamen de zaken in een stroomversnelling. Het ene uitverkochte feestje volgde al snel na het andere, en nu lijkt het erop dat er een tweede zomerhit op komst is.

De Amsterdamse DJ’s en The Boy Next Door hebben namelijk hun muzikale krachten gebundeld en samen een nummer uitgebracht. Voor deze gelegenheid namen ze Shakira’s hit ‘Whenever, Wherever’ onder handen. Metro vroeg de mannen de hemd van het lijf over het nummer, dat in alles doet denken aan de zomer. Hoe kwam deze samenwerking tot stand, en zijn de mannen zelf eigenlijk fan van Shakira?

Kunnen jullie uitleggen hoe deze samenwerking met The Boy Next Door en Connor Maynard tot stand is gekomen?


Views

1k+

The Black Eyed Peas-fans opgelet: ze komen naar NL

The Black Eyed Peas-fans opgelet: ze komen naar NL

Rappers Taboo, Will.I.Am en apl.de.ap komen in het najaar naar Nederland. Foto: EPA.

Foto van 'Amarins de Boer'

10 JUL 2018

jbl

Blèrde jij vroeger ook mee met Where is the love, I gotta feeling en Pump it? Dan hebben we goed nieuws voor je; The Black Eyed Peas komen naar Nederland.

Op 13 november dit jaar staan ze in AFAS Live in Amsterdam. Ticketmaster begint donderdag 10.00 uur met de kaartverkoop.


Views

700+