theme logoDe vibe van de stad

Likeability of 5

Pearl Jam sluit heerlijke Pinkpopvrijdag in stijl af

Eddie Vedder op Pinkpop 2018. /Bart van der Putten

Foto van 'Constance van Amstel'

16 JUN 2018

Met een tweeënhalf uur durend, vrijwel perfect optreden van de legendarische band Pearl Jam kwam Pinkpopvrijdag 2018 om middernacht ten einde. Het was het slot van wat wat Metro betreft de boeken in mag als een festivaldag uit het boekje.

/Bart van der Putten

De dag begon letterlijk rustig, want een groot deel van het publiek was door een lange file richting Limburg niet op tijd voor de eerste acts. Gelukkig gold dat ook voor Main Stage-opener Lil’ Kleine, dus was er verder geen man overboord. Althans, voor wie het niet erg vond dat Kleine iets korter speelde dan gepland. De Amsterdammer gaf vervolgens wel alles wat hij in huis heeft: vuurwerk, confetti, muzikanten en zelf een hoop dankbaarheid over het feit dat hij op zo’n mooi festival als Pinkpop mocht staan.

Na Lil’ Kleine op het hoofdpodium en de Britse rockers van Slydigs op het vierde podium bij de ingang, was het op het IBA Parkstad Stage (voorheen de 3FM Stage) en de Brightlands Stage (de tent) tijd voor Jess Glyne en The Last Internationale.

De Zeeuwen van Bløf pakten vervolgens het hoofdpodium voor een uur lang hits, hits en nog eens hits. Er wordt weleens lacherig gedaan over de soms wat ingewikkelde teksten van de mannen uit Zeeland; in Landgraaf werd het stiekem toch allemaal woord voor woord meegezongen. Tot aan de Brand-krat werd er Omarmd en Alles is Liefde gescandeerd. Met een ‘zullen we het dan maar doen?’ luidde frontman Paskal Jakobsen de inmiddels grijsgedraaide megahit Zoutelande in.

Het was tevens de cue voor het duo van Oh Wonder want zij begonnen daarna direct op het IBA Parklandstage met hun vrolijke popliedjes. Zangeres Josephine Vander Gucht grapte, verwijzend naar haar achternaam, blij te zijn weer in haar ‘thuisland’ te mogen zijn. Maar liet ook horen dat ze haar Nederlandse achternaam totaal niet op z’n Hollands uit kan spreken. Geen probleem, we horen haar ook liever in het Engels. Relaxed sfeertje in de zon voor de storm van de avond aan kon breken.

Om half acht was het tijd voor een tweedeling van de Pinkpopbezoekers. De jonge garde verdween met hun snelle planga's naar Stage 4 voor rapper Donnie en de meer traditionele Pinkpopbezoekers verzamelden zich voor Mainstage voor Snow Patrol. De Metro-verslaggever ontdekte dat beide optredens ook prima te combineren waren, aangezien Donnie zijn hitjes ‘180 linkerbaan’ en ‘Snelle planga’ in de eerste helft van zijn set zong, en Snow Patrol hun krakers Chasin’ Cars en Just Say Yes in de tweede helft ten gehore brachten. Qua indrukwekkend won echter Snow Patrol dat na een roerige periode vol drank en andere verleidingen weer stevig op het podium stond.

Een beetje jammer was het wel dat de laatste twee minuten van Chasin' Cars overstemd werden door de beats van dj Oliver Heldens, die stipt op tijd met zijn set in de Brightlandstent begon. Overigens zag de rest van dat optreden eruit als een festival op zich. Een goed feestje dus. Tegelijkertijd konden de liefhebbers van nostalgie hun hart ophalen bij The Offspring op het achterste podium. De Amerikaanse punkrockers waren voor even terug van weggeweest, en daarmee die goede oude tijd van Why Dont You Get a Job.

En toen was het om half 10 alweer tijd voor de laatste act van de dag: Pearl Jam. Eddie Vedder en zijn mannen gaven alles wat ze hadden op de eerste avond van het festival dat in hun hart zit. De frontman stond dan ook uitgebreid stil bij zijn memorabele stage dive 1992 waarbij hij van een camerakraan het kolkende publiek in sprong. Vedder, gekleed in net zo'n groen Tivoli-shirtje als hij 26 jaar geleden aan had, vertelde dat hij deze week eindelijk te weten was gekomen dat de boze gebaren van de man die destijds de kraan bediende, niet aan zijn adres gericht waren, maar aan die van zijn collega’s. Zij moesten uitkijken dat de kraan hem niet zou lanceren als Vedder eraf zou springen. Na al die jaren kan de Pearl Jam-frontman weer rustig slapen. De stagedive heeft hij overigens niet opnieuw gedaan. Gelukkig maar, de beste man is immers al 53. Dat zou alleen maar verkeerd kunnen aflopen.

Wie iets aan wil merken op deze eerste Pinkpopdag, moet heel goed zoeken. Bezoekers werden niet alleen getrakteerd op een mooie, gevarieerde line-up, ook het weer deed vrolijk mee en schonk Langraaf een heerlijk zonnetje. En de nodige biertjes.


like
user_547131fde8aa6dc282bfcc6423b09371e3dedcf9_avatar

Views

5k+

video icon
07:59
Likeability of 5
Foto van 'Daan Blits'

19 JUL 2018

DJ Mia More draait door: Kunnen ze in Slovenië wel dansen?

DJ Mia More gaat samen haar vriend Rick naar Slovenië om op een feest te draaien. Wat gaat er allemaal mis?


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Fans eren overleden Avicii op Tomorrowland

Fans eren overleden Avicii op Tomorrowland

De reusachtige vlag met beeltenis van Avicii / David Pintens

Foto van 'metronieuws'

2 UUR

Honderden fans hebben zaterdagavond op het Belgische festival Tomorrowland een ode aan de Zweedse dj Avicii gebracht. Om precies 20 uur was er een reusachtige vlag van de overleden artiest te zien in het publiek, meldt HLN.

Fans eren overleden Avicii op Tomorrowland

De reusachtige vlag met beeltenis van Avicii / David Pintens

Herdenkingsplek


Views

200+

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #4

Foto van 'pierre oitmann'

19 JUL 2018

strafwerkbutton

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. Jessie J
Één van de beste Britse popzangeressen van het afgelopen decennium is zonder twijfel Jessica Cornish, beter bekend onder haar artiestennaam Jessie J. Vanwege haar waanzinnige artistieke talent mocht ze als relatief jonkie plaatsnemen in de juryzetels van The Voice UK en ze liet haar vocale capaciteiten in hun volle glorie horen op ‘Bang Bang’, naast powervrouwen Ariana Grande en Nicki Minaj. Eind mei bracht Jessie J haar vierde album R.O.S.E. uit, dat opgedeeld is in vier delen: Realizations, Obsessions, Sex en Empowerment. Een maand later gaf ze een spetterend optreden op Pinkpop, waarbij ze zelfs de meest kritische festivalbezoeker omverblies.


Views

900+

Concert succes: Kensington keert terug in top 10

Concert succes: Kensington keert terug in top 10

Eloi Youssef. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

20 JUL 2018

Grote kans dat je de hits ’Sorry’, ‘War’, ’Streets’ en ‘Do I ever’, van de Utrechtse band Kensington wel een paar keer onder de douche hebt gezongen. Goed nieuws voor de fans: na het stadionconcert van vorige week zit de muziek van Kensington weer in de lift. De albums Control en Rivals zijn flink omhoog geschoten in de Album Top 100.

Control en Rivals

Control, inmiddels negentig weken in de lijst, keert na een afwezigheid van ruim een halfjaar terug in de top tien. Begin december bevond de plaat zich voor het laatst in de hoogste regionen. Rivals stijgt op zijn beurt van 67 naar 28. Het album kwam in augustus 2014 binnen en staat nu bijna vier jaar onafgebroken genoteerd.


Views

900+

STEM OP JOUW FAVORIETE FRESH VIDEO! #4

Foto van 'Metro'

20 JUL 2018

Nieuwe videoclips van Troye Sivan ft. Ariana Grande, Benny blanco ft. Kahlid & Halsey, Macklemore ft. King Drano, Yellow Claw & Moksi ft. Yade Laurens en Deadmau5 ft. Rob Swire-! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen op de button die onderaan in beeld verschijnt. Donderdag 26 juli maken we de winnaar hier bekend bij Music City.

Troye Sivan ft. Ariana Grande - Dance to This


Views

500+

'Rihanna maakt tweede album met dancehall'

Rihanna gaat waarschijnlijk twee albums lanceren. / AFP

Foto van 'metronieuws'

20 JUL 2018

Wie niet kan wachten op het nieuwe reggae-album van Rihanna, krijgt er nu nog een extraatje bij. De zangeres zou namelijk binnenkort ook een dancehallalbum releasen. Dat hebben verschillende bronnen tegen muziekblad Rolling Stone gezegd.

Al meer dan een jaar zijn Rihanna en haar producers bezig met het verzamelen van beats voor haar album dat gewijd is aan haar Caraïbische roots. Maar daarnaast zou de Barbadiaanse zangeres met nog een album bezig zijn, bevestigen ten minste twee producers aan het muziekblad.

Veel keus


Views

400+

DJ Armin kan zomaar naast je staan op een festival

De top-dj reist momenteel de hele wereld rond, maar maakt ook tijd om af en toe zelf nog een festival te bezoeken. Foto: Neversea

Foto van 'Lisa Vermeij'

20 JUL 2018

Sta je de komende weekenden ergens op een festival in binnen of buitenland? Kijk dan maar eens goed achter je in de rij, want het zou zomaar eens dj Armin van Buuren kunnen zijn.

De top-dj reist momenteel de hele wereld rond, maar maakt ook tijd om af en toe zelf nog een festival te bezoeken. ,,Ik was toevallig begin van de zomer op Awakenings in Amsterdam. Sterker nog, ik heb volgens mij voor het eerst met muntjes een drankje aan de bar besteld. Ik heb gewoon in de rij gestaan hoor.”

We spreken Armin van Buuren over zijn zomerplannen, de ontwikkelingen in de muziekwereld en zijn gezin, net voordat hij zijn set gaat draaien op Neversea festival aan de kust van Roemenië. De 41-jarige dj is nog maar net geland in Roemenië en we vragen of hij een beetje goed is aangekomen? ,,Aangekomen? Naar mijn idee ben ik niet dikker geworden hoor,” lacht Armin. En het wordt ons gelijk duidelijk dat dit geen standaard vragenvuurtje gaat worden.


Views

1k+

Ariane Grande had toestemming voor kopie videoclip

Ariane Grande had toestemming voor kopie videoclip

Grande had toestemming gevraagd aan modeontwerper Jean Paul Gaultier. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

19 JUL 2018

Ariana Grande heeft geen auteursrechten van modeontwerper Jean Paul Gaultier geschonden met de clip bij haar single God Is A Woman. Ze heeft zijn toestemming gekregen om het campagnebeeld uit 1993 te kopiëren in de clip.

'Naked body suit'

Ariana is in de video te zien in een zogenaamde 'naked body suit', net zoals model Ève Salvail op de foto uit 1993. Ook wordt ze, net als Ève, omringd door drie mannen.


Views

500+

Heftige nieuwe videoclip van The Prodigy

Foto van 'pierre oitmann'

19 JUL 2018

strafwerkbutton

De nieuwe videoclip van The Prodigy is zojuist in première gegaan en die is, zoals we van de band gewend zijn, weer behoorlijk heftig.

“Een clip maken is voor ons alleen de moeite waard als we iets origineels en opwindends kunnen laten zien”, zegt Liam Howlett over de nieuwe track ‘Need Some1’. De rauwe, energieke videoclip is opgenomen in de Filippijnse hoofdstad Manilla en is geregisseerd door Paco Reterta. “Paco was de juiste man voor ons”, aldus Howlett. “Het lijkt op niets wat je eerder hebt gezien.”


Views

600+

Vereniging wil dancefeest cancelen door stokoude wet

Afbeelding ter illustratie: Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

19 JUL 2018

De Vereniging Zondagsrust heeft er totaal geen zin in: een feestje dat voor eind augustus gepland staat in de Alkmaarse binnenstad. Door middel van een oude wet, de uit 1815 stammende Zondagswet, probeert de vereniging het feest tegen te houden.

Vrijdag vindt er een kort geding plaats in de Alkmaarse rechtbank om de vergunning van het festival De Brug draait door, dat op zondag 26 augustus zou moeten plaatsvinden, van tafel te krijgen.

Balans in binnenstad


Views

400+

Milkshake Festival nodigt LHBT-vluchtelingen uit

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

19 JUL 2018

strafwerkbutton

Voor de zevende editie van het populaire Milkshake Festival staan dit jaar honderden Iraanse en Syrische LHBT-vluchtelingen op de gastenlijst. LHBT is een afkorting voor mensen die lesbienne, homo, biseksueel of transgender zijn. „Deze groep met een moslimachtergrond maakt zeker een onderdeel uit van onze doelgroep”, laat de festivalorganisatie donderdag weten.

Om dat voor elkaar te krijgen, werkt de organisatie van Milkshake samen met het COC en Secret Garden. Een belangrijk onderdeel van het werk van Secret Garden betreft de LHBT-asielzoekers. Ze proberen de immigranten vaak te helpen met praktische problemen die betrekking hebben op de inburgeringscursus, sociale zaken, huisvesting en integratie.


Views

1k+

The Script niet langer op zoek naar helden

Foto van 'pierre oitmann'

19 JUL 2018

strafwerkbutton

The Script heeft zijn tournee afgerond en hoopt in 2019 nieuwe muziek af te leveren. ‘Ons volgende album wordt waarschijnlijk een stuk persoonlijker, want de enige mensen op wie je echt kunt rekenen, zijn de mensen in het kringetje om je heen’, zegt leadzanger Danny O’Donoghue tegen Metro.

De afgelopen twee maanden trok de Ierse band door Europa voor festivaloptredens op onder andere Rock Werchter, Pinkpop en Isle Of Wight. Zondagavond sloten O’Donoghue, gitarist Mark Sheehan en drummer Glen Power hun tour langs de festivalweides af in Zwitserland. Tijd om lekker uit te rusten is er voor The Script niet bij, want het zesde album zit eraan te komen. „We hopen volgend jaar september een nieuwe plaat uit te kunnen brengen”, aldus O’Donoghue. „Dus we hebben dan nog krap een jaar de tijd om die te schrijven en op te nemen.” Er zijn wel al ideeën, al is er nog niks concreets in de maak. „We zijn continu in de studio bezig, maar we hebben nog niet gezegd: ‘Laten we aan een Script-album beginnen!’”


Views

1k+

FRESH VIDEO WEEK 28: Twenty One Pilots - Jumpsuit

Foto van 'Metro'

19 JUL 2018

Twenty One Pilots - Jumpsuit

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

200+

Harry Styles stopt concert voor fan met groot nieuws

Harry Styles. Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

18 JUL 2018

Uit de kast komen is niet voor iedereen even makkelijk... maar als je favoriete artiest zijn concert stil legt om jouw grote nieuws aan je moeder te vertellen, is dat in ieder geval een memorabel moment. De achttienjarige Grace uit Baltimore ging de afgelopen maanden niet zomaar even naar een concert van haar idool Harry Styles, nee, ze volgde hem op zijn tour langs de Amerikaanse westkust en was bij tien optredens.

Voor het tiende en laatste optreden besloot Grace dat het tijd was haar moeder het grote nieuws te vertellen. Ze maakte een bord waarop stond "Ik heb 2846 miles gereisd om hier te zijn vanavond, dankjewel voor 10 geweldige shows." Op de andere kant van het bord schreef het meisje: "Ik ga uit de kast komen voor mijn ouders door jou!!!"


Views

2k+

Meld je aan voor de Music City Nieuwsbrief

Foto van 'Metro'

18 JUL 2018

Metro-lezers zijn fanatieke muziekliefhebbers die regelmatig naar een concert of festival gaan. Natuurlijk naar de artiest of band waar je fan van bent, maar wanneer er iets leuks voorbij komt blijken jullie ook massaal in te zijn voor een avondje uit. En daar gaan wij je bij helpen.

Wil jij de voorverkoop van dat ene concert dat echt de moeite waard is niet missen? En wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe muziek, optredens en muziekvideo's? Meld je dan nu aan voor de Music City Nieuwsbrief via de button hieronder en stay tuned!


Views

800+

Cher heeft album opgenomen met covers van ABBA

Cher heeft album opgenomen met covers van ABBA

Cher bij de première van de film Mamma Mia! Here We Go Again. Foto: AFP.

Foto van 'metronieuws'

17 JUL 2018

Cher heeft de ABBA-smaak te pakken gekregen na haar rol in de film Mamma Mia! Here We Go Again, die sinds deze week in de bioscoop draait. Ze heeft een compleet album vol covers van de Zweedse band ingezongen.

Dat heeft het popicoon gezegd tegen Today. In de film, die deze week uitkomt, zingt Cher al solo het nummer Fernando.


Views

700+

Likeability of 5

Justintime als VIP: proostsecco en bitterballen

De V van Justin! Barboys Aron en Rudy schonken de glazen vol met een lach

Foto van 'Iris Hermans'

17 JUL 2018

Metro’s Iris onderging dezelfde treatment als de toekomstig Golden Seats winnaar en ontdekte de vele voordelen. Inclusief topuitzicht, twee barboys die nooit nee zeggen en heel veel bitterballen.

He sure knows how to move... / Bart van der Putten

Liever Justin


love
user_9504f8a6d4e5080dfebe87c3883f0bb2b3ba4acb_avatar

Views

3k+

Sander Hoogendoorn gaat ochtendshow 3FM presenteren

Sander Hoogendoorn gaat ochtendshow 3FM presenteren

Radio-dj Sander Hoogendoorn (30) volgt Domien Verschuuren op. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

16 JUL 2018

JBL

Radio-dj Sander Hoogendoorn (30) volgt Domien Verschuuren op als presentator van de ochtendshow op 3FM. Hij is vanaf begin september iedere werkdag te horen tussen 06.00 en 09.00 uur.

Dat maakte Hoogendoorn maandagmiddag bekend in de middagshow van zijn collega's Mark en Rámon.


Views

1k+

Zwarte Cross: een geflipte fijne tijd voor iedereen!

Foto van 'Jelmer Visser'

16 JUL 2018

Wat is het grootste openluchtfestival van Nederland? Je denkt dan al snel aan Pinkpop, misschien Lowlands of Mysteryland? Toch bestaat er een festival aan de rand van het land dat meer bezoekers trekt dan al deze drie bij elkaar: de Zwarte Cross. Maar liefst 220.000 mensen kwamen afgelopen weekeinde naar de 'heilige weide' van Lichenvoorde om te genieten van dit megafestival. Metro ging sfeer proeven op de slotdag.

De als ME verklede acteurs zorgden al bij binnenkomst voor vertier ©ANP

Brommers kiek'n


Views

1k+