theme logoDe vibe van de stad

Dit zijn ze! De genomineerden van de 3FM Awards

Kensington op de prijsuitreiking van 3FM Awards 2017. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

11 JUN 2018

De 3FM Awards 2018 komen er weer aan en vanaf maandag zijn de nominees bekend en de stembussen geopend. Dit zijn jaarlijkse popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, die worden gekozen door het publiek. De jaarlijkse publieksprijs telt zeven categorieën, met telkens vier kanshebbers.

In de categorie Beste Album kom je Naaz, HAEVN en Thomas Azier tegen. Ook het album Rémi van Ronnie Flex mag niet in de lijst ontbreken, waarmee hij eerder dit jaar nog een Edison in de wacht wist te slepen. De 19-jarige Naaz werd afgelopen vrijdag nog verrast door 3FM-dj Frank van der Lende op Best Kept Secret Festival omdat zij de juryprijs 3FM Talent Award had gewonnen.

Beste nummer en groep

Als Beste Groep maken de heren van Chef'Special kans op een award, maar ook de mannen van Kensington zijn kanshebber. Zij hebben vorig jaar al twee awards gewonnen. De rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig en het dj-duo Lucas & Steve zijn ook genomineerd in deze categorie.

Als Beste Nummer van 2018 maakt natuurlijk het veelal gehoorde Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert grote kans. Ook Kraantje Pappie met Lil Craney en Nana Adjoa met The Resolution zijn genomineerd. De rappers Lil Kleine en Boef met Krantenwijk vind je ook terug in deze categorie.

Boef genomineerd

Boef maakt nog een keer kans op een award. Hij is namelijk genomineerd in de categorie Beste Fans. Dat is vrij merkwaardig na alle ophef die er geweest is over de rapper. Dat hij vrouwen in het Marokkaans voor hoer uitschold in een van zijn Snapchat-video's, schoot veel van zijn volgers in het verkeerde keelgat. Toch heeft de vlogger en rapper blijkbaar voldoende trouwe fans om zich heen om in deze categorie genomineerd te zijn. Andere genomineerden in deze categorie zijn Jett Rebel, Kensington en zangeres Maan. Jett Rebel en Maan zijn ook beiden genomineerd voor Beste Solo Act.

Stem uitbrengen

Ook reikt de publieke radiozender jaarlijks een 3FM Talent Award uit. Dit jaar heeft Naaz de juryprijs in de wacht gesleept. 3FM-dj Frank van der Lende verraste de 19-jarige zangeres afgelopen vrijdag op het Best Kept Secret Festival in Hilvarenbeek.

Bekijk alle categorieen en genomineerden op de site van 3FM. Daar kun je ook je stem uitbrengen. Deze hele zomer kunnen muziekliefhebbers ook hun favoriete artiest nomineren voor een 3FM Award in de categorie Beste Live. De Award show vindt plaats op 5 september in de AFAS Live in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Bekijk Alles Pijltje

Views

2k+

Craig David tovert huisfeestjes om tot houseparties

Craig David heeft niet stil gezeten, maar zich ontwikkeld als dj. Metro sprak hem op Tomorrowland, waar hij zijn party-concept TS5 presenteerde. Foto: Stijn de Grauwe

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 12:30

Voor de twintigers- en dertigers onder ons; grote kans dat de nummers Seven Days, Fill Me In en Walking Away van Craig David in je geheugen gegrift staan… (we vergeten alles, maar op een of andere manier blijf je songteksten altijd onthouden). Mocht je je afvragen of de Britse artiest na zijn succes in de jaren zero’s is weggelopen? Dan hebben wij het antwoord voor je: nee. Craig heeft niet stil gezeten, maar zich ontwikkeld als dj. Metro sprak hem op Tomorrowland, waar hij zijn party-concept TS5 presenteerde. ,,Het begon als klein intiem huisfeestje voor vrienden, maar nu reizen we de wereld rond.”

Foto: Stijn de Grauwe

Andere richting


Views

200+

Di-rect geeft gratis concert in Bijenkorf Den Haag

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

13 AUG 2018

Di-rect doet komende zaterdag een thuiswedstrijd. De Haagse rockband geeft namelijk een gratis concert in de Bijenkorf aan de Grote Marktstraat.

Een half uur lang brengen de vijf bandleden hun songs ten gehore op de tweede etage van het warenhuis. En dat doen ze niet zomaar: met het concert wordt de nieuwe najaarscollectie van Fred Perry gevierd.


Views

300+

Muziekindustrie boomt, maar wat krijgt de artiest?

Taylor Swift. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

12 AUG 2018

JBL

De muziekindustrie kende vorig jaar de grootste omzet sinds 2006, maar slechts iets meer dan een tiende daarvan ging naar de artiesten. Dat blijkt uit berekeningen van Citigroup.

Op een bedrag van 37,5 miljard euro stroomde 4,4 miljard euro richting de makers van de muziek. Een groot gedeelte daarvan ging naar de platenmaatschappijen.


Views

1k+

Glennis Grace wil America's Got Talent winnen

Glennis Grace tijdens The Passion in Amsterdam. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 AUG 2018

Nu Glennis Grace in de kwartfinales van America’s Got Talent zit, wil de Amsterdamse zangeres de show ook winnen. „Je weet dat het kan. Alle concurrenten heb ik al ontmoet. Ze zijn heel goed, maar ik trek me niet zoveel aan van de concurrentie. Ik blijf gefocust op mijn eigen kracht.”

Kwartfinales bereikt

Met een vertolking van Nothing Compares 2 U van Prince drong Glennis deze week door tot de kwartfinales. Maandag vliegt ze weer naar Los Angeles, waar ze zich voorbereidt op de liveshow van 21 augustus (22 augustus Nederlandse tijd). Het nummer dat ze dan gaat zingen is nog niet bekend. Glennis wil er nog niet veel over zeggen. „Het is in ieder geval een heel moeilijk nummer.” Inmiddels behoort Glennis tot de laatste zeven kandidaten van America’s Got Talent.


Views

2k+

Geweldig: orkest speelt nummer van Armin van Buuren

Geweldig: orkest speelt nummer Armin van Buuren

Armin van Buuren. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

11 AUG 2018

Het trancenummer ‘Great Spirit’ van de Nederlandse DJ Armin van Buuren is razend populair. Een orkest uit Myanmar vond het dan ook een cover waard. Ze filmden het en plaatsten het op sociale media.

Het orkest

Van Buuren ontdekte zaterdag het filmpje. Hij was direct enthousiast en plaatste het op Facebook. „Dit orkest is geweldig!", schrijft hij erbij.


Views

1k+

Jordin Sparks is terug van weggeweest

Jordin Sparks. / Foto: AFP

Foto van 'metronieuws'

11 AUG 2018

Jordin Sparks: zegt de naam je nog iets? Hoogstwaarschijnlijk begint er bij het horen van haar hits No Air en Battlefield wel weer iets bij je te dagen. Lange tijd hebben we niets van haar gehoord, maar de Amerikaanse zangeres komt binnenkort terug met een nieuw album.

Jordin was pas 17 jaar oud toen ze American Idol won en met die leeftijd was ze de jongste winnaar ooit van de show. Ze werd wereldberoemd, maar in 2016 besloot ze zich voorlopig even terug te trekken. In een interview met Billboard vertelt ze dat het allemaal te veel voor haar werd. „Als we op tour waren, was ik te nerveus om mijn hotel te verlaten. Het was allemaal te veel voor me.”

Getrouwd en moeder


Views

1k+

Drake heeft als eerste artiest 50 miljard streams

Foto van 'metronieuws'

10 AUG 2018

Drake mag zichzelf een flink schouderklopje geven. Hij is namelijk de eerste artiest die de mijlpaal van 50 miljard streams heeft bereikt. Ook heeft de Canadees het record van meeste streams voor een nummer in één week in de pocket.

We kunnen dus wel stellen dat het meer dan uitstekend gaat met de carrière van Drake. De Canadese rapper wist met zijn nieuwe album ‘Scorpion’ deze historische mijlpaal binnen te halen. Nog nooit heeft een artiest het aantal van 50 miljard streams bereikt. Het album staat al vijf weken bovenaan de toonaangevende Billboard Top 200.

116 miljoen streams


Views

1k+

STEM OP JOUW FAVORIETE FRESH VIDEO! #7

Foto van 'Metro'

10 AUG 2018

Nieuwe videoclips van Mura Masa, Superorganism, Travis Scott, Twenty One Pilots en Tyler! Welke video verdient extra aandacht? Help jouw favoriete artiest om Fresh Video van de week te worden door uiterlijk woensdag te stemmen. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.


Views

500+

Fresku maakt emotionele track over strijdend zoontje

Fresku (rechts)/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

10 AUG 2018

JBL

Vader worden is misschien wel het mooiste dat je als man kan overkomen. Ondanks al het moois waren de eerste dagen na de geboorte van Fresku zijn zoon (zijn tweede kind na een dochter) gevuld met angst. Het jochie was namelijk niet volledig gezond ter aarde gekomen en moest hard vechten voor zijn leven.

Bidden


Views

1k+

Zeker kans op 'American dream' voor Glennis Grace

Glennis Grace schitterde onlangs nog als Maria in The Passion. Foto: ANP

Foto van 'Kyrie Stuij'

9 AUG 2018

‘Als ik naar je kijk, zie ik nu al een ster’. Woorden van America’s Got Talent meest gevreesde jurylid Simon Cowell, na de auditie van Glennis Grace. ‘Onze Glennis’ gooit hoge ogen in het land waar menig muzikant alleen maar van kan dromen. Waar Nederland de zangeres vooral kent van eigentalige hits, jubelt en juicht Amerika om haar soulvolle geluid en bijna beangstigende gelijkenis met Whitney Houston. Volgens ingewijden in de muziekwereld zou de nuchtere Amsterdamse de ‘American Dream’ zomaar kunnen gaan waarmaken.

,,Glennis ís gewoon Amerikaans’’, zegt producer Tjeerd Oosterhuis die de zangeres zowel op persoonlijk als zakelijk vlak goed kent. ,,Ze klinkt niet alleen Amerikaans, ze snapt de cultuur ook. Ze begrijpt het grootse van Amerika, koestert liefde voor muziek die daar vandaan komt. Ik denk oprecht dat zij tot de kleine groep artiesten behoort die het daar ver kan gaan schoppen.’’

Uitzinnig


Views

3k+

FRESH VIDEO WK 31: Drake - In My Feelings

Foto van 'Metro'

9 AUG 2018

Drake - In My Feelings

Stay Tuned! Vrijdag verschijnen er nieuwe Fresh Video’s hier op metronieuws.nl/musiccity!


Views

400+

Dave Grohl brengt toffe mini-documentaire uit

Dave Grohl/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 AUG 2018

Dave Grohl heeft een korte documentaire Play uitgebracht over de passie als muzikant, waarin hij ook zijn kwaliteiten laten zien (en vooral horen). De voormalig drummer van Nirvana en tegenwoordig frontman van Foo Fighters bespeelt daarin al instrumenten zelf.

Daartoe behoren naast het drumstel en de gitaar (waar Grohl gewoon mee is) ook de xylofoon, de tamboerijn en de piano. Ook verruilt hij de zessnarige gitaar voor een bas.


Views

1k+

6ix9ine

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #7

6ix9ine

Foto van 'Pierre Oitmann'

9 AUG 2018

Elke week geeft Metro’s muziekjournalist Pierre Oitmann je vijf tips voor concerten die in de verkoop gaan. Volg ook onze Spotify playlist, met van elke artiest drie nummers. 

1. 6ix9ine
Vroeger wist je dat een rapper echt succesvol was, wanneer hij in een aflevering van MTV Cribs liet zien hoeveel Porches en flatscreen-tv’s hij had. Tegenwoordig meten we het gewoon aan de hand van streams op Spotify en afgespeelde video’s op YouTube. Dan kunnen we niet anders dan concluderen dat 6ix9ine één van de aller grootste hiphopsterren van dit moment is. De uit New York afkomstige rapper met zijn kenmerkende regenboogkleurige haar (én tanden!) is een sensatie binnen de trapscene. Vanwege juridische problemen moest hij eerder dit jaar zijn optreden op hiphopfestival Woo Hah! skippen, maar Tilburg geeft hem in september een herkansing.

Waar: 013, Tilburg 

Wanneer: 15 september 2018

Ticketprijs: € 32,-
Start kaartverkoop: kaartverkoop is al gestart


Views

1k+

Jagen op volgers in nieuw programma House of Talent

Foto van 'Pierre Oitmann'

8 AUG 2018

In de vorm van House Of Talent begon SBS6 deze week een nieuwe zoektocht naar toekomstige supersterren. “Het is niet wéér een talentenjacht”, benadrukt artiestenmanager Leontine Mourits. “Het gaat juist dóór waar andere programma’s ophouden.”

Het overzichtelijke aan veel van de talentenjachten op tv is dat hun missiestatement in hun titel gesloten zit: bij Idols ging de jury op zoek naar een nieuw idool, bij The Voice Of Holland draaide het om de beste stem en in Popstars: The Rivals werden twee groepjes gevormd die het tegen elkaar moesten opnemen in de hitlijsten. Hoewel House Of Talent een soortgelijke intentie heeft, zit zijn ambitie juist niet in zijn programmanaam verwerkt. Dat terwijl er wel degelijk iets op het spel staat voor de kandidaten. Dinsdagavond werd bekendgemaakt wie de acht talenten zijn die deelnemen aan de Talpa-productie: Julia van Helvoirt, Samir Sami, Ruby Prophet, Bram Boender, Delany Lepelblad, Quincy Wilson, Jorieke Sterken en Trevor Zaalman.

Zowel de kandidaten als hun managers Daan van Rijsbergen en Leontine Mourits zijn het er in elk geval over eens dat House Of Talent absoluut niet in de categorie talentenjacht thuishoort. “Ik zie dit als een realityprogramma waarin wij onze kwaliteiten laten zien”, vertelt Ruby vanuit een van de slaapkamers van het huis, waarin twee verdekt opgestelde camera’s amper van het interieur te onderscheiden zijn. Trevor is het met haar eens. “Het is een kans om jezelf op dit podium te laten zien. Het is geen strijd tegen elkaar, maar een strijd tegen jezelf. Ik moet mezelf verbeteren, beter zijn dan ik was, om fans te overtuigen om naar mij te luisteren.” Bovendien wordt de begeleiding van de artiesten niet stopgezet zodra de finale voorbij is, maar blijft de manager betrokken bij de carrière van de winnaar. “Een briljant idee”, vindt Mourits.


Views

1k+

Appelsap: al achttien jaar pionier in hiphopland

Foto van 'Jasper van Vugt'

8 AUG 2018

In achttien jaar tijd groeide Appelsap, het langstlopende hiphopfestival van Nederland, uit van een parkfeestje tot internationaal smaakmakersfestival voor hiphopliefhebbers. Deze zaterdag treden in het Flevopark onder andere SMIB, Madlib en Nines op.

Een fles wodka, een enthousiast publiek en eeuwige dank. Meer was het niet dat de drie dj's die op de eerste editie van Appelsap draaiden kregen als bedankje voor hun diensten. Dat was nog altijd meer dan Rogier Smalhout, Wiecher Troost en Joris Methorst, de organisatoren van het Amsterdamse hiphopfestival, zelf overhielden aan de eerste editie. “We hebben toen heel veel geld verloren” grinnikt Smalhout, achttien jaar na die eerste editie. “We zijn hiphopliefhebbers, woonden aan het Oosterpark en zagen het muziekpaviljoen dat daar staat. Dat leek ons een goede plek voor een feestje met onze favoriete muziek. Ons plan schreven we op een A4-tje en dienden dat in bij de gemeente, in de hoop dat we een vergunning zouden krijgen. Die aanvraag waren we al weer bijna vergeten toen we, vijf weken voor het festival, plotseling groen licht kregen.”

Block party


Views

1k+

Glennis door naar liveshows America's Got Talent

De Amsterdamse verpletterde de jury met een indrukwekkende versie van Nothing Compares 2U van Prince. Foto ter illustratie: ANP Foto

Foto van 'Lisa Vermeij'

8 AUG 2018

Glennis Grace heeft het voor elkaar: ze is door naar de liveshows van America's Got Talent. De Amsterdamse verpletterde de jury met een indrukwekkende versie van Nothing Compares 2U van Prince.

Kippenvel bij jury

Voordat Glennis begint zegt Glennis naar jurylid Mel B geluisterd te hebben, die haar na haar auditie op het hart drukte ook andere nummers dan die van Whitney Houston te zingen. Simon Cowell moest daar om lachen en zei: „Volgens mij heb ik dat ook gezegd hoor!" Het advies was in elk geval goed opgepakt door Glennis, die met haar loepzuivere optreden voor kippenvel bij de jury en het publiek zorgde.


Views

2k+

Grote platenlabels klagen YouTube-ripsites aan

YouTube/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

6 AUG 2018

Hoe verleidelijk is het? Je komt op YouTube een leuk nummer tegen. Knalt de url even in een converter. En zie daar je hebt een mp3'tje dat je altijd en overal ter wereld maar kan gebruiken. De grote platenbazen willen echter dat dit stopt.

Universal, Sony en Warner

Drie van de allergrootste labels in de muziekindustrie - Universal, Sony en Warner Bros - hebben besloten om zich samen hard te maken tegen sites zoals FLVTO.biz en 2conv.com, dat meldt het Amerikaanse Billboard op basis van rechtbankdocumenten.


Views

1k+

Madonna brengt eind dit jaar een nieuw album uit

Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

5 AUG 2018

Onze 'Queen of Pop' Madonna brengt aan het einde van dit jaar een nieuw album op de markt. Dat onthult de 59-jarige zangeres in de Italiaanse Vogue. Madonna siert de cover van het modeblad in omdat ze bijna zestig wordt deze maand.

In het artikel praat ze over haar leven als voetbalmoeder in de Portugese stad Lissabon, waar haar twaalfjarige zoon David Banda speelt voor Benfica. De zangeres zegt dat de lokale muziek van Portugal haar heeft geïnspireerd.

„Ik heb hier een heleboel fantastische muzikanten ontmoet en ik heb met veel van hen samengewerkt voor mijn nieuwe album. Lissabon heeft mijn muziek en werk dus zeker beïnvloed. Dat kan ook niet anders, ik zie niet in hoe ik het jaar zou kunnen doorkomen zonder beïnvloed te worden door al deze culturele input", zegt ze.


Views

700+

Lay Lay (11) is jongste rapper ooit met platendeal

De rapper bij het platenlabel. Foto: Instagram @thatgirl_laylay44

Foto van 'Elselotte Smink'

4 AUG 2018

Wat deed jij toen je elf was? Beetje naar school gaan, met vrienden spelen, misschien had je nog een hobby waar je veel tijd aan besteedde?

De elfjarige Lay Lay is met hele andere dingen bezig. De jonge rapster uit het Amerikaanse Houston heeft een platendeal binnengesleept met Empire Distribution, Records and Publishing Inc., het label dat onder meer muziek van Snoop Dogg en de inmiddels overleden XXXTentacion uitbracht. Daarmee is ze de jongste rapper ooit met een dergelijk contract. Move over, Cardi B en Nicki Minaj?!

Instagramhit


Views

400+