Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 27 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Partijtje basketbal met Katy Perry in de Ziggo Dome

Terwijl de Johan Cruyff Arena roze kleurt voor de Toppers geeft het Amerikaanse popfenomeen Katy Perry een al even zo kleurrijk concert aan de overkant van de straat. Met haar Witness-tournee is de zangeres neergestreken in de Ziggo Dome, met een show waarin ruimtevaart centraal staat. Een groot oog tuurt het publiek in, alvorens ze zittend op een ster de zaal binnen zweeft.

De fans zien hoe hun idool zich aan een acrobatische stunt waagt tijdens haar doorbraakhit I Kissed A Girl, wat tot de meest indrukwekkende momenten van het concert gerekend mag worden. Later laat Perry zich omringen door decorstukken die buitenaardse flora en fauna moeten voorstellen, terwijl ze zelf uitgedost is in glamourjurken die doen denken aan Cher en Lady Gaga.

De focus tijdens deze concertreeks ligt bij Perry’s meest recente album, Witness. Zo nu en dan maakt ze creatief gebruik van liedjes van anderen. Zo vermengt ze haar eigen liedje Bon Appétit met Janet Jacksons jaren ‘80-klassieker What Have You Done For Me Lately en haar recente hit Swish Swish bevat een sample uit Star 69 van Fatboy Slim. Ze vraagt bij Swish Swish of twee fans het podium op willen komen voor een partijtje basketbal. Katy wint, maar bezorgt het tweetal de avond van zijn leven.

Halverwege het concert staat de zangeres even stil bij het feit dat ze tien jaar geleden doorbrak. “Het is alsof we samen zijn opgegroeid”, zegt ze tegen haar fans, die ze liefkozend Katy Kats noemt. Veel van de hele jonge fans die aanwezig zijn, waren ten tijde van I Kissed A Girl nog niet eens geboren, al doen ze vrolijk alle dansjes na. De visuele verwijzingen naar Pacman, Tetris en Tron zal ze waarschijnlijk ontgaan, maar de zangeres weet iedereen tevreden te stellen met deze familieshow.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.