Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 23 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Duizenden Ed Sheeran kaartjes ongeldig verklaard

De Britse zanger Ed Sheeran staat erom bekend dat hij wil dat mensen een eerlijke prijs voor zijn concertkaartjes betalen. Dat er nu kaartjes voor zijn concert werden doorverkocht voor belachelijk hoge prijzen, is dus ook keihard afgestraft.

Zijn management heeft meer dan 10.000 kaartjes die door tussenpersonen waren opgekocht ongeldig verklaard en tickets die op doorverkoopsites stonden geblokkeerd. De BBC schrijft dat het team van de zanger besloot in te grijpen nadat honderden kaartjes voor een benefietconcert voor het Britse goede doel Teenage Cancer Trust voor veel meer geld werden doorverkocht op internet.

Grof geld

De mensen achter de zanger houden de doorverkoop van tickets goed in de gaten. Zodra ze zien dat er online kaarten worden doorverkocht voor een hogere prijs, grijpen ze in. „We bereiken hiermee precies wat Ed wil", zegt een woordvoerder van concertorganisator Kilimanjaro Live tegen de Britse omroep. „Dat je naar zijn concert komt en de eerlijke prijs betaalt."

Het is niet zo gek dat mensen de kaartjes proberen door te verkopen. Fans die misgrijpen zijn vaak bereid grof geld te betalen om hun held te zien. Op de Engelse site Viagogo worden nog wat dure tickets aangeboden. Normaal gesproken kost een concert van Ed Sheeran tussen de 55 en 100 euro. Op dit moment worden er kaarten aangeboden van rond de 230 euro, daar maakt de verkoper dus flinke winst op.

Strenge controle

Je komt alleen nog fluitend binnen als de naam op je ticket en je legitimatiebewijs hetzelfde is en je de kaartjes dus niet viavia hebt gekocht. Daarnaast kan je tijdens het bestellen op reguliere sites niet meer dan vier tickets per persoon bestellen. Fans die toch aan de deur staan met een doorgekocht kaartje hoeven niet te vrezen dat ze meteen worden weggestuurd, ze krijgen een stempel waarmee ze hun geld kunnen terugvragen bij de verkoopsite.

Ergens anders op de concertlocatie kunnen deze mensen dan alsnog een kaartje kopen voor de normale prijs, zegt de concertorganisator volgens NOS. Ook krijgen ze hulp bij het terugvragen van hun geld bij de doorverkoper. Deze week verwacht het team van Sheeran nog eens 500 kaarten te blokkeren.

Het lijkt met deze regeling alsof de concertorganisator dubbel zou verdienen, maar zij betalen de prijs van alle geblokkeerde kaartjes terug, ook die van professionele doorverkopers. „We kunnen er dus niet beschuldigd van worden om twee keer te verdienen aan hetzelfde kaartje", zegt de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.