Steeds vaker wifi in het vliegtuig

Foto van 'Moïra van Sas'

Moïra van Sas

18 NOV 2015

Het is een van de grootste ergernissen van mensen die weleens het vliegtuig pakken: niet kunnen internetten. Ondanks het ruime aanbod aan films, wil je ook gewoon je vrienden op de hoogte kunnen houden van je belevenissen op 10 kilometer hoogte.

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden wifi aan in de lucht, maar de prijzen hiervan lopen sterk uiteen. Dat blijkt uit onderzoek van vliegticketwebsite Tix.nl. Momenteel zijn er acht maatschappijen die op langeafstandsvluchten gratis wifi aanbieden, waaronder Emirates en Turkish Airlines.

Bij veel anderen kun je tegen betaling het internet op, maar de prijzen hiervan verschillen nogal. Zo betaal je bij British Airways 14 dollar per uur of 25 dollar per dag en bij KLM 20 euro per vlucht (alleen aan boord van bepaalde vliegtuigen). Bovendien is die internetverbinding vaak erg langzaam.

Maar tijden veranderen. Steeds meer vliegtuigen krijgen zogenaamde wifispots, zodat je tijdens het vliegen altijd (gratis) kunt whatsappen, facebooken en instagrammen. Ook wordt in 2017 de Europasat-satelliet in gebruik genomen, waardoor internet in principe in elk vliegtuig mogelijk is. En snel ook: het netwerk kan meer dan 5 GB per seconde leveren.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Op deze manier bezoek je 36 landen in twee jaar tijd

Op deze manier bezoek je 36 landen in twee jaar tijd

Dit is een uitzicht dat Jelmer de Boer waarschijnlijk vaak te zien kreeg. Hij bezocht de laatste twee jaar maar liefst 36 landen. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

13 JAN 2018

Voor sommige mensen is het een droom om veel te reizen. Maar Jelmer de Boer heeft er een ware sport van gemaakt. In zijn boek Thuisblijven is duurder vertelt hij hoe hij de afgelopen twee jaar 36 landen heeft bezocht - zonder daar een vermogen voor uit te geven.

Het boek van De Boer heeft sowieso al een opvallende naam. Met vliegtickets, accommodatiekosten en overige kosten kan een vakantie namelijk al snel een duur geintje worden. Volgens de 'vliegtickethunter' himself kan het echter best wel waar zijn: „Ik was laatst een tijd op Bali. Daar gaf ik echt geen reet uit. Nederland is gewoon best duur."

Vet cool: slapen in een Game of Thrones ijshotel

Lapland Hotels SnowVillage heeft in opdracht van HBO het ijshotel in Kittilä laten bouwen. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

12 JAN 2018

Hou je van reizen en van Game of Thrones? Dan hebben wij heel goed nieuws voor je! In Finland kun je slapen in een Game of Throne ijshotel.

Het nieuwe Game of Thrones-seizoen laat zich nog even op zich wachten, 2019 om precies te zijn. Nu kun je natuurlijk alle oude afleveringen terug kijken, maar je kunt ook iets veel coolers doen. Een nachtje slapen in een heus Game of Thrones ijshotel.

Op reis in 2018: bezoek Chili, Georgië of Zuid-Korea

Wat dacht je van een bezoek aan Kazbegi een dorp in het noorden van Georgië. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

11 JAN 2018

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Voorgenomen om dit jaar meer te reizen? En ben je nog op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming? Kies dan eens een keer iets anders en boek een ticket naar Chili, Zuid-Korea of Djibouti.

We hebben even gespiekt bij de reisgids der reisgidsen, the Lonely Planet. Die heeft een lijst samengesteld met meer dan 30 fantastische reisbestemmingen. Hierbij onze top 5.

Voel je Canadees in Edmonton

Camera videoVoel je Canadees in Edmonton

Een wedstrijd van de Edmonton Oilers is een aanrader. Foto: ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

Hester Ramaker

10 JAN 2018

Als je een combinatie van actie, beroering, ontspanning én vrijheid zoekt in je vakantie, overweeg dan eens Edmonton, hoofdstad van de provincie Alberta in Canada. KLM biedt rechtstreekse vluchten aan voor scherpe prijzen via sneeuwzekerdeals.nl, waardoor je in negen uur in deze levendige stad staat. Warning: een bezoek aan dit land, die lieve bovenbuurman van de VS, kan ervoor zorgen dat je niet meer terug wil naar Nederland.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Camera videoAuthentiek Cambodja: Battambang

Foto van 'Maartje Hensen'

Maartje Hensen

10 JAN 2018

Eerlijk is eerlijk, Cambodja is nou niet een heel gezellig land. Hoe kan het ook anders, met zo’n gruwelijke recente geschiedenis. Over het algemeen vonden we de mensen niet zo vriendelijk als de Thaise buren en het eten was ook niet zo rijk van smaak. Maar we laten ons niet tegenhouden en vinden een parel van Cambodja: Battambang.

Reisorganisaties gaan CO2-uitstoot compenseren

Je wilt er misschien niet over nadenken als je een spotgoedkoop ticket boekt naar een zonnig paradijs ergens in Azië, maar het feit is wel dat je bijdraagt aan milieuvervuiling. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

9 JAN 2018

Tickets worden de laatste jaren steeds goedkoper. En dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk, maar erg goed voor het milieu is het natuurlijk niet. Daarom gaan dertien reisorganisatie de compensatie voor CO2-uitstoot standaard opnemen in hun reizen.

Broeikaseffect

Waarom gaan we niet gewoon kamperen in Frankrijk?

Waarom gaan we niet gewoon kamperen in Frankrijk?

Reizen: we willen steeds meer, verder en warmer. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

9 JAN 2018

„Ik ben vorig jaar gaan reizen. Niet omdat ik dat heel graag wilde, maar omdat iedereen er zo lovend over doet. Ik dacht: ‘Dit moet ik een keer gedaan hebben in mijn leven’”, zegt Wobke Lamerts (22) tegen Metro. Lamerts is drie maanden door Australië gaan reizen. „Het was een perfect moment. Ik had geld en werkte op dat moment niet. Ik ben gegaan, maar na drie weken had ik zoiets van: ‘Is dit het nou hetgeen waar iedereen zo lyrisch over doet?'”

Backpacken in het exotische Azië, rondtrekken door het prachtige Afrika, een half jaar studeren in het altijd fantastische New York of met een camper door Amerika: de millennial wil steeds meer, steeds verder en steeds warmer. Maar waarom gaan we niet meer gewoon kamperen in Frankrijk?