Video: Make-uptrends uit de geschiedenis

20 oktober 2015 om 16:16Floor Gijsbertse
Video: Make-uptrends uit de geschiedenis
Foto: YouTube videostills

De Britse make-upgoeroe Lisa Eldridge heeft een video gemaakt waarin zij de beste en de allerslechtste (zeg maar gerust lelijke) make-uptrends uit de geschiedenis opsomt. Zijzelf is het canvas voor de vaak uitbundige looks uit de geschiedenis.

Grote namen

De make-upkoningin heeft de video gemaakt om haar gloednieuwe boek te promoten, FacePaint: The Story of Makeup. Dat Lisa een boek schrijft dat volledig over make-up gaat, komt niet compleet uit de lucht vallen. De dame is knalgoed met make-up. Zo heeft zij gewerkt met sterren als Kate Winslet, Cara Delevingne en Keira Knightley.

Metamorfoses

In de video wordt de kracht van make-up onderstreept. Zo weet Lisa zichzelf om te kwasten tot onder andere een Griekse godin en een jaren 50 pin-upgirl.

Uitleg

Ook vertelt Eldridge bij elk tijdperk iets over de make-up van die tijd, zoals de make-upsoorten, wat make-up in die tijd voor de bevolking betekende en wat het met je huid deed.

Zo trapt ze af in het filmpje met „De Egyptenaren zijn een van de eersten die begonnen met make-up. Zij waren ook het meest experimentele volk. Zo werd make-up op dagelijkse basis door niet alleen vrouwen maar ook mannen gedragen.”