Beauty

Oei, nagellakken is dus schadelijk voor je lichaam

Foto: Colourbox

Foto van 'Floor Gijsbertse'

20 OKT 2015

Met alle nailart-trends lijkt nagellakken eerder een sport te worden dan een kalmerende bezigheid. Maar een recent onderzoek aan de Amerikaanse onderzoeksuniversiteit Duke University en onderzoeksorganisatie Environmental Working Group luidt de noodklok: nagellakken is gevaarlijk voor je lichaam.

Hormoonontregelend

Het onderzoek heeft in de urine van 26 vrouwen –die fan zijn van nagellakken- hormoonontregelende chemische stoffen aangetroffen. Oei, niet zo’n lekkere uitkomst. De stof die is aangetroffen heet trifennylfosfaat (TPHP). Deze stof heeft al langer een slechte reputatie. Zo is het al bekend dat de stof voorplanting kan bemoeilijken en obesitas kan veroorzaken en dus je hormoonhuishouding kan ontregelen.

Hoge TPHP-meting

De Duke-onderzoekers hebben TPHP in de lichamen van 24 deelneemsters aangetroffen, zes uur nadat de proefkonijnen de eerste laag nagellak hadden opgesmeerd. Twaalf uur na het lakken waren deze TPHP-cijfers zeven keer zo hoog als bij de overige 26 deelnemers.

„TPHP wordt in nagellak gebruikt als vervanging voor phthalates. Maar de vraag is of TPHP een beter alternatief is. Na het testen van tien nagellakmerken, hebben we in acht merken TPHP aangetroffen,” vertelt DR. Heather Stapleton in een officieel statement.

Petitie

Inmiddels heeft de Environmental Working Group (non-profit onderzoeksorganisatie die zich inzet tegen het gebruik van onder andere schadelijke chemische stoffen) een petitie gestart tegen het gebruik van de TPHP-stof en roept grote cosmeticamerken die de stof gebruiken op om hiermee te stoppen.

De petitie tekenen kan hier.


Views

60

Hoe krijg ik mijn ‘melkflessen’  op een gezonde manier bruin?

Zon! Hoe krijg ik mijn ‘melkflessen’ gezond bruin?

Geen worteltjesoranje meer met zelfbruiners.

Foto van 'Erik Jonk'

7 MEI 2018

Met de zon hoog aan de hemel, sta je misschien weer voor een dilemma: draag ik een korte broek of rokje, terwijl mijn benen nog spierwit zijn. En hoe krijg ik die ‘melkflessen’ op ongevaarlijke manier snel bruin?

Vorig jaar speelde er veel over het fenomeen zonnebank. Australië heeft de zonne-apparaten al drie jaar verboden. Nederlandse zonnestudio’s moeten jongeren onder de 18 jaar weren en tja, die zon, die is toch ook niet ongevaarlijk. ‘De afgelopen twintig jaar steeg het aantal diagnoses met huidkanker in Nederland van 17.000 naar 53.000 per jaar’, schreef Metro de vorige zomer nog.

Even bellen met...


Views

1k+

Model met hoofddoek gezicht van campagne L'Oréal

Model met hoofddoek gezicht van campagne L'Oréal

Model met hoofddoek gezicht van campagne L'Oréal. Foto: Instagram @amenaofficial

Foto van 'Bregje Simons'

19 JAN 2018

Het gezicht van een nieuwe campagne van cosmeticamerk L’Oréal is anders dan we gewend zijn, en dat is dan ook precies de bedoeling! Het model dat haarverzorgingsproducten promoot, draagt namelijk een hoofddoek; een opvallend statement voor diversiteit van L'Oréal.

We hebben het dan over Amena Khan, een bekende beautyblogger uit Groot-Britannië. Ze is bekend vanwege haar filmpjes en foto’s over verzorgingsproducten en heeft bijna 600.000 volgers op Instagram.


Views

400+

3 jaar jonger lijken door gezichtsoefeningen?

Zal lachen ook een 'gezichtsoefening' zijn? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

4 JAN 2018

Echte schoonheid zit van binnen, dat weten we. Maar stiekem zitten de meeste mensen niet te wachten op rimpels. Volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek kun je met een paar gezichtsoefeningen drie jaar jonger lijken!

Volgens een nieuw onderzoek dat onlangs verscheen in het blad JAMA Dermatology is er nu bewijs dat gezichtsoefeningen het uiterlijk van het gezicht verbeteren en enkele zichtbare tekenen van veroudering beperken, dit meldt Scientias. ,,De oefeningen vergroten en versterken de gezichtsspieren, waardoor het gezicht steviger wordt en het de vorm van een jonger gezicht krijgt," concludeert onderzoeker Murad Alam.

Onderzoek onder 27 vrouwen
Het onderzoek is uitgevoerd onder 27 vrouwen tussen de 40 en 65 jaar. De oefeningen vergden enige discipline, want een trainingssessie duurde gemiddeld 90 minuten. Daarbij kregen ze verschillende gezichtsoefeningen aangeleerd. Vervolgens moesten de vrouwen deze oefeningen acht weken lang elke dag, dertig minuten lang uitvoeren.


Views

300+

'Als vrouw aantrekkelijk blijven? Stop bij 2 kids'

Camera video'Als vrouw aantrekkelijk blijven? Stop bij 2 kids'

Vrouwen die jong en aantrekkelijk willen blijven, kunnen het beste genoegen nemen met een klein gezin. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

23 DEC 2017

Vrouwen die jong en aantrekkelijk willen blijven, kunnen het beste genoegen nemen met een klein gezin. Dat blijkt uit onderzoek van de Bath University. De Engelse universiteit onderzocht dat ieder kind de oxidatieve stress (een soort chemische onbalans) in het lichaam verhoogt. Die vorm van stress zorgt ervoor dat we ouder gaan lijken.

BEKIJK OOK


Views

400+

Visagiste Anna Priadka's geheimen voor kerst-make up

Anna Priadka, make up artist bij NARS.

Foto van 'Ingelise de Vries'

22 DEC 2017

Make up-artist word je niet zomaar, zeker niet bij een groot merk. De liefde voor make up is er altijd wel, maar als Anna Priadka op haar 14e de modellenwereld inrolt, groeit de liefde alleen nog maar meer. Inmiddels is ze een gerenomeerde artieste voor het merk NARS. In de Bijenkorf in Amsterdam vertelt ze ons de fijnste kneepjes van haar vak én heeft ze de ultieme kersttips voor ons.

Dit is het belangrijkst

De belangrijkste tussen alle (alcoholische) versnaperingen door is toch wel: hoe zorg je dat je mooi de kerst doorkomt? „Die vraag stel ik mezelf ook!”, lacht Priadka in een enorm Brits accent, terwijl ze even checkt of we haar wel goed kunnen verstaan. „Je huid is zo belangrijk. Mensen vergeten het vaak. Het is winter en je huid wordt droger. Ik zorg dat ik mijn huid veel beter hydrateer door dikkere crème te gebruiken en vaker gezichtsolie te gebruiken. Je moet ervoor zorgen dat je huid mooi blijft.”


Views

100+

Meer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace

Camera videoMeer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace

Horace Cohen tijdens zijn haartransplantatie Foto: wiemooiwilzijn

Foto van 'Sofie Smulders'

26 NOV 2017

Hij stoorde zich al een tijdje aan de kale plekken op zijn hoofd. Maar er echt iets aan doen, bijvoorbeeld in de vorm van een haartransplantatie, daar was Horace Cohen nog niet aan toe. Totdat hij benaderd werd door de dames van Wiemooiwilzijn en hij uiteindelijk de stap naar de specialist zette. Met resultaat: „Ik ben er gelukkiger van geworden.”

Claire en Sietske willen met hun platform de juiste informatie geven over cosmetische behandelingen. Zodat als mensen een ingreep overwegen, ze weten over het hoe en wat en bij wie ze terechtkunnen. De ondernemers zochten naar mensen die bezoekers van Wiemooiwilzijn mee wilden nemen in hun traject. Ambassadeurs, als het ware. „We hebben een lijstje van mensen gemaakt die we wilden polsen. Horace was er daar een van. We belden hem en hij zei dat hij daar heel goed over moest nadenken. Hij overlegde het met zijn vrouw Puck en zij zei al gauw: ‘dat moet je doen’. Toen belde hij ons terug.”

Now or never


Views

400+

Trots op menstruatie met nageltrend #periodnails

Wordt dit een gangbare trend? / Instagram @periodartparty

Foto van 'Daisy Heyer'

31 OKT 2017

Een ietwat bizarre nageltrend verovert op dit moment het internet. En het heeft alles te maken met de maandelijkse periode van vrouwen…

Het gaat om de nieuwste beautytrend ‘period nails’. Ja, je leest het goed: nagels die showen dat de vrouw in kwestie trots is op haar menstruatie. Op Instagram zijn al verschillende kiekjes te vinden van vrouwen die meedoen aan de trend, door middel van nailart in de vorm van bebloede tampons, maandverbandjes, medicijnen voor menstruatie of een spiraaltje.


Views

1k+

Sephora aangeklaagd: herpes door tester lippenstift
Likeability of 3

Sephora aangeklaagd: herpes door tester lippenstift

De vrouw claimt dat een proefexemplaar van de lippenstift haar herpes bezorgde. Archieffoto: Colourbox.

Foto van 'Metro'

30 OKT 2017

Een winkel van cosmeticamerk Sephora wordt ervan beschuldigd een vrouw herpes te hebben bezorgd. Dat meldt TMZ.

Herpes

De winkel in Hollywood wordt ervan beschuldigd het niet zo nauw te nemen met de hygiëne. Een vrouw beweert namelijk in oktober 2015 een proefexemplaar te hebben gebruikt van een van de lippenstiften. Daardoor liep ze uiteindelijk herpes op, zo stelt ze.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

400+

Beautycollectie & Other Stories

Oui! & Other Stories lanceert Franse beautycollectie

Foto: & Other Stories

Foto van 'Sanne van Rij'

5 OKT 2017

Zo'n croissant als ontbijt is al een aardig begin, maar maakt je –helaas- nog niet tot een ware Française. Gelukkig helpt & Other Stories je vanaf vandaag een eindje op weg met de lancering van een Franse make-up lijn, zodat je lippen magnifique gestift kunnen worden!

Franse beautyglorie

De lijn is een toevoeging op de Paris Atelier beautyserie die in 2016 gelanceerd werd. De cosmeticacollectie richt haar pijlen op Franse klassiekers en elk product is op natuurlijke wijze geproduceerd. Zelfs de actieve bestanddelen zijn van gecertificeerde Franse afkomst: denk aan koudgeperste pruimenolie en extracten uit chicorei en eikenhout.


Views

100+

Likeability of 6

Dít zijn de nieuwste (en vreemde) wenkbrauwtrends

Foto van 'Ingelise de Vries'

4 SEP 2017

Ben je na maanden, misschien wel jaren oefenen eindelijk een professional in het maken van mooie wenkbrauwen? De juiste kleur, bíjna gelijk en de goede vorm? Vergeet alles wat je kon, dít zijn de nieuwste (en vreemde) trends op wenkbrauwgebied.

Shine bright like... Folie?

Zul je net zien, ging het bijtekenen en epileren van je wenkbrauwen je goed af, kun je ze gewoon inpakken. Nu je heel milieuvriendelijk je restjes eten en lunch in plastic bakjes bewaart, moet je natuurlijk wat met aluminiumfolie. Dus, dachten de influencers op Instagram, laten we aluminiumfolie op onze wenkbrauwen plakken. Het resultaat? Nogal ehm... Futuristisch?


likelol
user_b2fdd90bba107335451fcf785dfac64234bd9995_avataruser_d52ab1a6bbc832f1d9a9f1aa647b61bced29e0f8_avatar

Views

500+

Gouden wenkbrauwen; hot or not?

Een beetje gouden oogschaduw doet wonderen.. Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

8 AUG 2017

De afgelopen jaren hebben we heel wat gekke wenkbrauwen trends voorbij zien komen. Volle wenkbrauwen zijn nog steeds hip in 2017, maar wil je echt speciaal zijn? Maak je wenkbrauwen dan goud!

Wenkbrauwpotloden- en poeders mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in je beautybox. Sinds topmodel Cara Delevingne haar entree maakte op de catwalk zijn wenkbrauwen de hoogte in geschoten. De afgelopen jaren zagen we vele trends: 'veren' wenkbrauwen, wenkbrauwen met steentjes en nu dus gouden wenkbrauwen.


Views

200+

Likeability of 5

Industriële geurtjes nieuwe trend in hipsterland

Beeld ter illustratie: Pixabay

Foto van 'Ingelise de Vries'

2 AUG 2017

Op zoek naar een nieuw parfum? En ben je graag een beetje hip? Hoog tijd dat je de geur van een skateboard op een zomerdag of een woonwijk in Liverpool draagt binnenkort. Industriële geuren lijken de nieuwe trend.

Het merk Comme des Garcons komt met een nieuwe geur: beton. ‘Een ontdekkingstocht naar constructie, deconstructie en creatie’, zo beschrijft het merk de geur op de website. Weer eens wat anders dan bloemen, musk of sandelhout.

Skateboarden en arbeiderswijken


lol
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

100+

‘Nat haar’: de nieuwste haartrend?

Je föhn is niet meer nodig! Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

1 AUG 2017

Kim Kardashian, Gigi Hadid en Ashley Graham zijn er al regelmatig mee gespot en ook op de catwalk van Amsterdam Fashionweek 2017 hebben we hem veel voorbij zien komen: de wet hair look!

Deze nieuwe trend is bijna net zo gemakkelijk als de out-of-bed-look van een aantal jaar terug. Voor deze nieuwe look heb je geen ingewikkelde stijltangen, föhns of krultangen nodig. Je hebt net iets meer nodig dan een beetje water, maar met een beetje gel of pomade (een soort wax) ben je al heel ver en creëer je in een handomdraai een wet look die de hele dag ‘wet’ blijft.

Wat je nodig hebt voor een hip ‘wet’ kapsel?


Views

400+

Zomerse wijsheid van make-upgoeroe Eliano Bou Assi

Beeld ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Ingelise de Vries'

20 JUN 2017

Welke make-upitems moet je standaard in je tas hebben en hoe kom je de zomer goed door? Metro Lifestyle kreeg tips van niemand minder dan make-up artist Eliano Bou Assi.

Eliano is al 25 jaar make-up artist en leidt nieuwe artiesten op tot ware make-upexperts. Als wereldreiziger - hij werkt in het Midden-Oosten, Amerika Europa en Afrika - kent hij inmiddels de best bewaarde geheimen van beautyland. Als geen ander kan hij vertellen hoe je zomers het best in de make-up zit. „Als we het hebben over de huid, dan moet je zomers vooral iets lichts en luchtigs dragen”, vertelt Eliano. „Dat begint al bij de verzorging. Als je normaal een dikke crème gebruikt, is het beter om een crème op waterbasis of gelbasis te gebruiken. Dat voelt minder plakkerig en is fijner als primer.”

Eliano Bou Assi in de Bijenkorf


Views

89

Vijf tips voor het kiezen van juiste beautytutorial

Vijf tips voor het kiezen van juiste beautytutorial

Foto van 'Jordy Kruse'

18 MEI 2017

YouTube staat vol met beauty- en make-up-video’s, maar niet alle YouTube-sterren zijn even deskundig en sommigen geven je zelfs ‘tips’ die slecht kunnen zijn voor je gezondheid. Norma Jane, woordvoerder bij Maybelline, deelt vijf tips voor het kiezen van de goede tip of tutorial.

Vergelijken

Beauty-producten en technieken hebben nooit op iedereen hetzelfde effect. Ook kan het zijn dat een reviewer door bijvoorbeeld het gebruik van bepaald licht een ander effect laat zien. Het is daarom handig minstens vijf YouTubers te vergelijken. Zo krijg je een zo goed mogelijk beeld van het product.


Views

76

Dág puisten!

Foto: Instagram @virgingoldcult

Foto van 'Alice Boothby'

9 MEI 2017

Deze ietwat bizarre beautyhack opent deuren voor eenieder die worstelt met puistjes. Het geheime ingrediënt zal je verbazen.

De populaire beautyvlogger Farah Dhukai gebruikt namelijk knoflook in de strijd tegen puistjes. Eh, knoflook? Ja echt, je leest het goed. In haar laatste Instagramvideo laat ze zien hoe het witte kopje van een puist als sneeuw voor de zon verdwijnt wanneer het in aanraking komt met knoflook.

BEKIJK OOK


Views

64

Wenkbrauwen on fleek: koffiedik en cacaopoeder

Video: dé beautyhack voor wenkbrauwen on fleek

Colourbox

Foto van 'Evie Westland'

8 MEI 2017

Van eenvoudige wenkbrauwpotloden tot afspraken bij een schoonheidsspecialist; als het om onze wenkbrauwen gaat, zijn we tot veel bereid.

Nu blijkt dus dat al die tijd en moeite wellicht voor niets is geweest. Althans, volgens blogger Jennifer Chiu is er een manier om goedkoop en snel de perfecte wenkbrauw à la Cara Delevingne te creëren. En je hoeft er je keuken niet eens voor uit.


Views

43

Beautyhack: zó breng je nepwimpers aan

Beautyhack: zó breng je nepwimpers aan

Foto: Colourbox

Foto van 'Elselotte Smink'

5 MEI 2017

Voor wie één laagje mascara niet voldoende vindt en liever geen wimperextensions neemt, zijn nepwimpers de beste optie. Maar hoe breng je de wimpers -zonder geklungel en loslaten- aan?

Beauty-experts onthullen dat je voor een Bambi-oogopslag de neppers niet boven, maar ónder je eigen wimperrand moet plakken.

BEKIJK OOK


Views

500+

Helix tattoo nieuwe trend
Likeability of 5

Zeven keer een nieuwe trend: helix-tattoos

Bron: Instagram/Sabbathhj1/Indyvoet

Foto van 'Marike Wouters'

28 APR 2017

Waarom zou je nog een oorpiercing nemen als je ook een helix-tattoo kunt laten zetten? Op Instagram duiken steeds meer foto's op van deze vorm van bodyart. Geen gepruts meer met ringetjes, maar gewoon een staaltje elegante lichaamskunst op je oor!

Tegenwoordig worden niet alleen maar sieraden gebruikt om je oren te versieren. De helix-tattoo is een trend en daarmee een alternatief op de helix-piercing. Dat is een piercing in het bovenste randje van de oorschelp en gaat door het kraakbeen, ‘helix’ genaamd.

De tatoeëerders hebben een vaste hand nodig voor deze subtiele tattoos die op het randje van je oor worden gezet. Het design varieert van bloemetjes tot minimalistische lijntjes.


love
user_0898aac51917966e0d0311fe8d4ba5e528191fe8_avatar

Views

200+