Trendreport: Metallic en lak

17 november 2015 om 16:00Floor Gijsbertse
Trendreport: Metallic en lak
Beeld: Getty

In de maand november maken we ons allemaal (stiekem) alvast klaar voor de feestdagen: wat doen we aan tijdens de Kerst en in welk outfitje ga je feestend het nieuwe jaar in. De trends van dit winterseizoen zijn metallic en lak. Deze trends maken een comeback met dank aan de seventies.

Omdat Metro Mode jou graag op weg wil helpen met de zoektocht naar een geslaagde feestoutfit, gooien we wat informatie over deze trends op tafel. Hoe het te dragen bijvoorbeeld, en waar je het koopt. Lees je mee?

Trend: Metallic

Glans, glim en glitter: deze trend is niet alleen voor de lefgozers of doorgewinterde paradijsvogels weggelegd, wees niet bang. Een metallic-item heb je zo in de kast. Een metallic coltrui met een subtiele glitter bijvoorbeeld, deze match je moeiteloos op een simpele pantalon of onder je lievelingstuinbroek. Een metallic a-lijn rokje passeert bij veel high street modeketens de revue. Vooral de a-lijnversie is een graag gezien model (lees: het maakt je taille smaller en je benen langer). Bij deze trend is één ding heel belangrijk: less is more, tenzij je de kerstboom wilt evenaren.Shop de items hier: Bomberjas, Monki, 100 euro / top, & Other Stories, 45 euro/ brogues, ASOS, 55,88 euro/ tas, & Other Stories , 55 euro/ metallic rok, TOPSHOP, 90 euro/ glitterlaarsjes, ASOS, 44,12 euro.

Trend: lak(leer)

Zwart, dieprood, paars of slangenprint: je kunt er lak aan hebben, maar lakleer is terug van weggeweest. Met name de enkellaarsjes in lak zijn hot: ze zijn handig, draagbaar en als je het goed doet niet duur. Bijna elke modeketen heeft ze in de schappen staan en je kunt ze onder alles (ja, alles) dragen. Onder een rok, een jurk, een broek, flared jeans, een shortje etc. En ja, het is een 'donker' winteritem maar je kunt lak zo spannend of zo dagelijks draagbaar maken als je zelf wilt.

Shop de items hier: Laklerenbroekje, Monki, 15 euro/ lakleren laarzen, TOPSHOP, 180 euro/ A-lijn rokje,TOPSHOP, 52 euro/ strechlaarsjes, ZARA, 49,95/ schoudertas, & Other Stories, 175 euro/ laktasje, Monki, 15 euro/ flatjes, ASOS, 26,46 euro.

Streetstyle beeld: Carolinesmode.com