Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 9 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

6 x Dingen die je moet eten voor wittere tanden

Bleeksessies, chemische lakjes of andere behandelingen om je tanden wit te krijgen, we kennen ze allemaal. Maar wist je dat je ook je tanden kunt bleken met het eten van bepaalde voedingsmiddelen? Wij sommen zes witmakers voor je op en de meesten liggen gewoon in je fruitmand.

Appels

De felgroene Granny Smith appels zijn niet alleen goed voor je dagelijkse dosis vitaminen maar ook om tandplak van je tanden te verwijderen, waardoor je tanden op den duur witter worden.

Wortels

Worteltjes eet je dus niet alleen om beter te kunnen zien (fabeltje), maar ook om wittere tanden te krijgen. De structuur en stoffen die in de wortel zitten zorgen er namelijk voor dat hardnekkige vlekken of etensresten van je tanden verdwijnen.

Peren

De meeste fruitsoorten bevatten veel zuur en zorgen voor slijtage van je tandglazuur, maar peren bevatten meer water dan fruitzuur en helpen bij de aanmaak van je speekselproductie. Zo helpen peren om de zuurgraad in je mond the neutraliseren waardoor je tanden minder snel geel worden, maar juist witter.

Aardbeien

Rijpe aardbeien hebben een hoge concentratie appelzuur, wat werkt als natuurlijke reiniger voor het oppervlak van je tanden. Bovendien bevat het vitamine C wat ervoor zorgt dat je een gezonder tandvlees krijgt.

Komkommers

Komkommer is een goede bron van vezels voor je tandvlees en tanden. Bovendien helpt de structuur van komkommer suiker en vuil te verwijderen.

Bananenschillen

Bananen zijn niet alleen heerlijk maar bevatten gezonde mineralen en vitaminen zoals magnesium, kalium en mangaan, dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je wittere tanden krijgt. Maar hoe ga je te werk met de schil? Met de binnenkant van de bananenschil kun je zachtjes je tanden masseren, dit maakt je tanden schoon en witter. (Handig: een bananenschil werkt op precies dezelfde manier om je schoenen te poetsen wanneer je geen schoenpoets in huis hebt.)

Lees ook: Rimpels? Stop met door een rietje drinken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.