'Lady Gaga en Dorhout Mees is een prachtige match'

9 maart 2015 om 16:15Floor Gijsbertse
'Lady Gaga en Dorhout Mees is een prachtige match'

Ook Lady Gaga toog naar de Franse hoofdstad voor modevertier. Zo prikte ze een vorkje met vriend en modekoning Karl Lagerfeld en bezocht ze wat modeshows waar ze front row babbelde met Anna Wintour. Lady Gaga trok voor de gelegenheid (zondag) een Neerlands ontwerp uit de kast: Een roze creatie van ontwerpster Esther Dorhout Mees.

Zo post Gaga zondag een foto -gehuld in Dorhout Mees- op instagram samen met een Franse fan. “Het was zo speciaal om mijn Franse fans te ontmoeten terwijl ik in Parijs was. Ik heb prachtige briefjes en cadeaus gehad, ik zal ze voor eeuwig koesteren. Dank jullie voor alle liefde wanneer ik hier ben”, schreef de popster.

Lees ook: Vogue-redacteur op de strafbank door instagramfoto

De ontwerpster zelf was verrast dat Lady Gaga afgelopen zondag gespot is in haar design. “Het voelde alsof de hele wereld het wist voordat ik het wist.”

Maar een complete verassing dat Lady Gaga haar designs draag is het niet: “Ik ben een tijd geleden benaderd door het team van Lady Gaga. Een dag na mijn modeshow in januari kreeg ik een telefoontje dat Lady Gaga geïnteresseerd is in mijn creaties. Sindsdien hebben we contact gehouden.”

In eerste instantie heeft Lady Gaga enkele Dorhout Mees looks voor de Grammy Awards laten invliegen. Zondag was het de eerste keer dat Lady Gaga in het openbaar een van de creaties van de Nederlandse ontwerpster droeg. Volgens de designer heeft Lady Gaga nog drie andere looks aan de haak hangen. “Via de afgelopen wintercollectie is het team van Lady Gaga bij mijn huidige zomercollectie aangekomen, ook daar hebben ze enkele stukken van aangevraagd.”

Lees ook: Lady Gaga te zien in American Horror Story

Of Lady Gaga en het label Dorhout Mees een match is, daar is geen twijfel over mogelijk. “ Wat ik probeer te doen met mijn ontwerpen is verhalen vertellen. Ieder stuk vertelt een hoofdstuk van het verhaal. Hoe Lady Gaga omgaat met wat zij draagt, zij vertelt constant een ander maar heel eigen verhaal. Daar sta ik ook voor. Dat versterkt elkaar.”

Maar de hamvraag: welke topartiesten of popidolen zijn de volgende in de rij die we gaan spotten in een Dorhout Meesje? “Ik zou heel graag Lana Del Rey en Lykke Li in mijn creaties willen zien. Wat zij uitdragen en uitstralen dat zijn combinaties waar ik voor val en sta.”

DE DESIGNER
Het modelabel Dorhout Mees werd in 2010 opgericht door Esther Dorhout Mees. Esther studeerde aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Al snel ging ze als designer aan de bak. Labels als Bruuns Bazaar en Tommy Hilfiger vormen een plekje op haar cv, waarna ze vervolgens (in 2010) haar eigen label oprichte.

instagram: z9o7D4pFKw