Twintig finalisten strijden om Elite Model Look 2014

14 oktober 2014 om 13:52karin kuijpers
Twintig finalisten strijden om Elite Model Look 2014

De spanning stijgt. Nog een dag te gaan en dan zal bekend zijn welke jongen en welk meisje de Elite Model Look 2014 heeft gewonnen. In de Beurs van Berlage zal de internationale jury, bestaande uit onder anderen Victoria Da Silva, director Elite Model Look International en Sven Gruber, director Elite Model Management Amsterdam, tijdens een modeshow hun oordeel vellen.

Uit de duizenden meiden en jongens die zich het afgelopen jaar hebben aangemeld, stonden onlangs 79 meiden en 35 jongens in de halve finale in de salon van Rob Peetoom in Amsterdam. Na een spannende dag werden uiteindelijk twintig finalisten gekozen; tien jongens en tien meiden.

De afgelopen weken konden ze ervaren wat het is om topmodel te zijn. Ze kregen in Spa Sport Hotel Zuiver een workout van Carlos Lens, voedingsadvies van Fleur Berkhout, coaching en catwalk-training van Mandy Dionne Lieveld, financieel advies van de Rabobank en haar- en make-up-adviezen van Rob Peetoom. Ook waren er verschillende fotoshoots.

Woensdag zullen de finalisten zich in verschillende kledingrondes van merken als VLVT Amsterdam, Elisabetta Franchi, Bjorn Borg, Omoda, Oger, Circle of Trust, McGregor, Sama Eyewear, Philips en TechnoMarine presenteren. De styling is in handen van styliste Danie Bles, de muziek is van Eno-C en de presentatie doet Marvy Rieder.

De jury zal behalve fotogenieke kwaliteiten ook letten op natuurlijke schoonheid en de potentie om 'de look' te hebben voor de huidige fashiontrends. Gisèle Bündchen, Naomi Campbell, Cindy Crawford en Claudia Schiffer zijn grote, gevestigde namen die ooit begonnen met het winnen van de Elite Model Look. En van de jongere generatie hebben modellen als Alessandra Ambrosio, Constance Jablonski, Sigrid Agren, Eniko Mihalik en Fei Fei Sun hun carrière te danken aan deze trofee.

De Elite Model Look is de beroemste internationale modellencompetitie ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers. Het winnende meisje en de winnende jongen krijgen woensdag een contract bij Elite Model Management Amsterdam. Beide winnaars gaan in december naar China om mee te doen aan de wereldfinale van de Elite Model Look. Hier strijden de meiden om een tweejarig contract van minimaal 150.000 euro en de jongens om een contract van minimaal 50.000 euro bij het Elite Model Agency Worldwide. In Shenzhen komen zeventig nationale winnaars uit achthonderd verschillende steden uit vijf continenten samen, waar ze twee weken verschillende workshops en trainingen volgen.

De organisatie van Elite Model Look Nederland is in handen van Nodar Beghiyl en Deborah Durrfeld.