Jeansfight

27 augustus 2013 om 09:52Karin Kuijpers - editor in chief
Jeansfight

Ik zal het maar eerlijk zeggen, ik heb geen ‘blauw bloed’. Een term die jeansfreaks gebruiken om hun liefde voor spijkerbroeken aan te geven. Ik vind de kleur prachtig, vooral de indigo-versies, maar qua pasvorm ben ik er altijd mee aan het stoeien.

Skinny jeans zijn, net als de legging, aan mij niet besteed. Ik krijg het er benauwd van om zo opgesloten te zitten. Liever heb ik een flared jeans, strak om de kont en naar beneden uitlopend. Past beter bij mijn figuur. De worsteling met de vorm komt door het feit dat ik altijd zoveel ruimte overhoud aan de achterkant. Buk ik, dan krijg ik een zogeheten arbeidersdecolleté. Hm, niet echt een fashionmoment dus.

Denim wordt dit najaar een belangrijke trend. Merken als Levi’s, G-Star, Diesel, Lee en Wrangler komen met gebleekte versies, nieuwe coatings en nieuwe skinny versies. Weinig flared jeans dus. Maar ik dacht: ‘Ik koop gewoon een rok of een jurk van denim’. Goodbye arbeidersdécolleté. Ik heb een fijne rok gezien van Proenza Schouler met een vlakverdeling van lichte en donkere denim.

En ik zag Alexa Chung onlangs ook in een bekoorlijke denimdress. Kan ik toch in stijl meedoen aan de modetrends.