Get ready for summer

13 juni 2013 om 08:53Debbie Zwiers (Beautyscene.nl)
Get ready for summer

Stap jij zo uit jouw winter outfit in een frisse lente-of zomeroutfit? Of heeft jouw lijf een “zomerbeurt” nodig voordat jij jouw benen, armen en buik aan de wereld durft te tonen? Nu cropped tops en Daisy Dukes (ofwel heel korte shortjes) weer helemaal trendy zijn laten we weer heel wat blote huid zien, blote huid die soms best eens wat extra verwennerij nodig heeft. Om jouw lijf en gezicht zomerklaar te maken kun je het volgende stappenplan volgen:

Let’s get naked
Hou jij van een gladde bikinilijn, oksels en benen? Dan is het zaak om er eerst voor te zorgen dat je die haartjes weghaalt, nog voordat je met blote benen naar buiten gaat. Ik geef de voorkeur aan epileren met de Braun Silk epil, dat haalt de haartjes effectief weg, is niet heel erg pijnlijk (pijnloos is het natuurlijk echt niet) en zorgt ervoor dat de haartjes langer wegblijven. Waxen is ook een prima oplossing, maar thuis waxen vind ik weer niet echt handig, een professionele waxsalon zoals Delete is wel een aanrader, al moet je misschien wel even over een fictieve drempel heen. Geen tijd voor een afspraak en geen zin in pijn? Ga dan voor het ouderwetse scheermesje, Gilette heeft nu een fijne met Olaz crème erin verwerkt.

Scrubbly bubbly
In de wintermaanden heeft jouw huid een fijn extra laagje dode huidcellen opgebouwd, dat was misschien wel lekker warm maar het maakt de huid niet bepaald mooier. Pak de pot bodyscrub (Collistar heeft een zalige!) en rub your body van top tot teen (letterlijk!!). Scrub ruwe delen van het lichaam extra en blijf dit zeker twee tot drie keer per week doen gedurende de zomer, zo blijf je ook langer bruin. Vergeet ook niet dagelijks jouw huid in te smeren met een lekkere bodylotion of bodycrème, door een stralende, glanzende huid zie je er direct gezonder en slanker uit!

Rub you feet
Afgelopen week heb ik te veel voeten in sandaaltjes, slippers of pumps gezien die nog helemaal in winterstand waren.... onverzorgd, droog en schilferig... dat staat toch niet onder een mooie zomeroutfit? Neem even een uurtje de tijd en geef jouw voeten een goede pedicure met een voetenbadje, verwijder eelt en maak jouw nagels schoon en netjes. En dames... blote voetjes in open schoenen zonder nagellak is eigenlijk not done in 2013, vergeet de basecoat trouwens niet om verkleurde nagels te voorkomen!

Smeer je in
Dit probeer ik er echt in te hameren bij iedereen die ik spreek, smeer je in! Smeer je in met een product dat tegen de zon beschermt, bedoel ik dan. Liefst iedere dag, maar zeker als het zonnig is en je veel buiten bent. Of dat nu op het terras is, op de sportclub, aan het strand, in het bos of in de tuin... dat maakt niet uit, bescherm jouw lijf en gezicht altijd tegen de zon, je zult er later dankbaar voor zijn!

Heb je meer zomerse tips nodig? Bekijk dan mijn artikelen op www.beautyscene.nl eens!