Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 20 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze buurt in Canada is één grote kerstdroom

Ben jij een enorme kerstfan en vind je het heerlijk om weg te dromen bij kerstfilms in schattige dorpjes met kraampjes vol lekkers? Dan moet je wellicht een keer een reis naar het Canadese Quebec overwegen, want daar is een plaatsje zó leuk versierd, dat we je kunnen garanderen dat je het gevoel hebt zelf in zo’n kerstfilm mee te spelen.

Instagram @gdurand101

Vijf sterren

Het gaat om het Quartier Petit Champlain in Quebec. Volgens velen kan geen enkele poging tot versiering op tegen de kerstvibes die dit plekje uitstraalt. De buurt krijgt dan ook een vijf-sterrenrating op Yelp voor de ‘picture perfect’-straten, het eindeloos aantal winkels en restaurant en de kerstachtige sfeer die de plaats uitstraalt.

Instagram @rhino.quebec

Eén iemand zegt zelfs dat deze plek heel wat wegheeft van Whoville: het kerstdorp uit de film The Grinch. Langs de weg staan talloze dennenbomen met verlichting en verse sneeuw, er zijn verborgen kerststallen te vinden op de pleinen en een mega advent-kalender wordt geprojecteerd op een zijde van een kerk. En het allerleukste: de buurt blijft er zo uit zien tot kerst is aangebroken.

Instagram @explore.beautiful.world

Ga je heel toevallig die kant op? Hopelijk ben je er dan 9 december, op Family Day. Dan komt de kerstman samen met zijn elfjes langs en stikt het er van de spelletjes, kerstmuziek en kerststalletjes. Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Instagram @spookyyymermaid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.