Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 11 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit Franse plaatsje is onontdekt én prachtig

We houden zo van reizen en de afgelopen jaren zijn we als reizigers vooral op zoek naar originele plekken en fijne hotspots waar tevens locals aanschuiven. De toeristische trekpleisters lijken we tegenwoordig liever over te willen slaan. Geldt dit ook voor jou? Dan is dit Franse dorpje misschien wel iets voor jou als volgende vakantiebestemming.

Corsica

Bonifacio wordt ook wel Frankrijk’s best bewaarde geheim genoemd. Het middeleeuwse dorpje staat hoog boven een witte kalkstenen klif aan de zuidkust van het eiland Corsica en is (nog) zo goed als onontdekt bij de toeristen die naar Frankrijk besluiten te gaan.

Gelukkig maar, want je kunt er nu nog ongestoord genieten van de prachtige kleine steegjes en de kustlijn met het sprankelende water. Het eiland ligt ook nog eens vlakbij het Italiaanse (eveneens adembenemende eiland) Sardinië.

Ooit zaten de twee eilanden aan elkaar vast, maar door een vulkaanuitbarsting scheurden ze uit elkaar. Het resultaat: een zee vol rotsen en daardoor nu een zeebodem die vol ligt met wrakken van piratenschepen. Dat klinkt natuurlijk niet heel aantrekkelijk, maar dat maakt het wél een zeer aantrekkelijke plek voor duikers die ook eens iets anders willen zien dan een koraalrif.

Wat je verder kunt doen in Bonifacio? Genieten van de kleurrijke huizen en de lokale bevolking, lekker eten, geschiedenis van de stad (het stikt er van de kloosters, kapellen, vindplaatsen uit de prehistorie en Romeinse regenputten) of gewoon genieten op het strand van L’Arinella.

Volg @Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.