Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 25 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

San Diego: een flinke scheut Mexico in Amerika

Wie een reis door Californië maakt, doet er heel goed aan om San Diego vooral niet over te slaan. Want hoewel het in het puntje van Cali ligt, is de stad ab-so-luut de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Een flinke portie Mexico in Amerika: wie wil dat nou niet?! Metro’s Daisy vertelt waar je moet zijn.

Uit de route

San Diego: het ligt voor velen een beetje uit de route, waardoor de stad uiteindelijk van de lijst geschrapt wordt bij een ‘korte’ trip naar de Verenigde Staten. Mijn advies: doe het niet! De stad heeft namelijk heel veel te bieden voor een paar hele fijne dagen vakantie. Ik zou er persoonlijk zo zelfs een week kunnen doorbrengen.

Allereerst heeft de stad een aantal heerlijke stranden waar surfers naar hartenlust watersporten kunnen beoefenen, maar waar je met lekker weer ook prima van een zonvakantie kunt genieten. En lekker weer is het er vaak: op het moment van schrijven is het in San Diego iedere dag zo’n 26 graden met een heerlijk zonnetje. Wij liepen een fijn stukje over Mission Beach, waar je ook nog naar een ouderwets attractiepark (met de Giant Dipper Rollercoaster) en een arcadehall kunt gaan voor flink vermaak. Hoe leuk?!

Balboa Park

Ook heeft San Diego het Balboa Park, waar je even helemaal niet het gevoel hebt dat je in Amerika bent, maar juist in een prachtig Spaans park. Er zitten zeven musea in het park (zoals het Comic-Con Museum dat binnenkort open gaat en het San Diego Air en Space Museum), je kunt genieten van de natuur en er is een oud Spaans dorpje nagebouwd in het park.

https://www.instagram.com/p/Bk5jbt3gBuW/

De wijk waar wij zaten heet de Gaslamp Quarter, waar het echt te gek is om te verblijven. Het hotel Staypinapple staat geheel in het teken van – hoe kan het ook anders – ananassen en dat komt zelfs terug in de badjassen. Geloof ons: dit hotel is je geld meer dan waard en de buurt maakt je trip helemaal compleet.

In Gaslamp Quarter kun je ook genieten van goddelijke Mexicaanse maaltijden. Ja het is wel duidelijk: ondergetekende is groot fan van de Mexicaanse keuken. Bij Volcano Rabbit heb ik serieus de allerlekkerste margerita’s ooit gedronken! En ook El Chingon is echt helemaal het ding wat betreft fijne taco’s, quasadilla’s of cocktails.

Andere toffe restaurants in de buurt zijn Cafe21 en UNION Kitchen. Maar als je toch weer voor dat Mexicaanse voedsel wil gaan, heeft San Diego in Old Town een hele straat met allemaal Mexicaanse restaurants waar je echt TOP kunt eten. Wij aten bij La Pinata, maar serieus iedere zaak hier lijkt de moeite waard. En sowieso is het leuk om hier doorheen te lopen!

Kortom: twijfel je om naar San Diego te gaan? GA! Want als liefhebber van de Mexicaanse cultuur en eten ga je daar de tijd van je leven hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.