Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 24 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Ryanair gaat geld vragen voor inchecken handbagage

Vlieg je binnenkort met Ryanair? Nu mag je als passagiers je trolleykoffer tot 10 kilo gratis meenemen, maar vanaf 1 november moet je hiervoor betalen. Deze koffers mogen bovendien niet meer mee de cabine in, maar moeten worden ingecheckt als ruimbagage.

Hoe zit dat?

Het meenemen van (veel) handbagage in de cabine zorgt voor een hoop vertraging, waardoor Ryanair maatregelen moest treffen. Vanaf 1 november mag je daarom nog maar één klein stuk handbagage mee de cabine in. Denk aan een een kleine handtas of een laptoptas.

Wil je toch gebruik maken van een rolkoffer (snappen we), dan kost dat tussen de acht of tien euro, afhankelijk van wanneer de passagier aangeeft dat hij bagage meeneemt. Deze rolkoffer moet je vervolgens inchecken in het ruim.

Priority ticket

Voor mensen met een ‘priority-ticket’ gelden de nieuwe regels niet. Voor hen is een groot stuk handbagage nog wel inbegrepen in de prijs, die echter wel hoger ligt dan die van een normaal ticket.

Keuze

Iedere passagier die een grote koffer wil inchecken (van 25 euro), kan er nu dus ook voor kiezen om slechts een kleine trolleykoffer in te checken (van ongeveer acht euro). De regels gelden voor alle passagiers die na 1 november gaan reizen en ook na 1 september deze vlucht boeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.