Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 7 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Binnengluren bij het exclusieve Soho House Amsterdam

We hebben een nieuwe hotspot in Amsterdam ontdekt! Ooit was het Bungehuis in de Spuistraat de plek waar studenten in de collegebanken hingen. Sinds deze zomer is het creatieve Soho House er gevestigd en het is de place to be om te dineren, sporten, zwemmen, werken of te chillen in een van de mooiste bioscopen die we ooit hebben gezien.

Het ietwat donkere jaren 30’ Bungehuis-gebouw in Amsterdam in de Spuistraat is omgetoverd tot een designer-walhalla. Foto: Soho House

Wie, wat, waar?

Na New York, Londen, Berlijn en Los Angeles heeft Amsterdam nu ook zijn eigen Soho House. Deze creatieve en exclusieve club werd in 1995 in Londen opgezet. Het internationale concept biedt leden die werkzaam zijn in de creatieve industrie de gelegenheid om ideeën uit te wisselen, te werken, te sporten en te ontspannen. Soho House Amsterdam opende op 30 juli officieel zijn deuren en is de 21ste Soho House vestiging.

Een beetje exclusief is het wel: je moet lid zijn om gebruik te maken van alle faciliteiten, camera’s zijn niet toegestaan en uitgebreid mobiel telefoneren wordt ook niet gewaardeerd. (Stiekem irriteren wij ons toch vaak aan druk telefonerende mensen.)

Het is natuurlijk een klein beetje jammer dat het gehele Soho House niet voor iedereen toegankelijk is, maar daar is wel een reden voor. De standaard van een ‘private membership’ wordt zo in stand gehouden en daardoor blijft het een platform voor creatieven.

Met de groei van hotels in Amsterdam was er nogal wat ophef of er nog wel een hotel mocht worden geopend. Maar het Soho House is niet zomaar een plek, het is een exclusieve club waar je als je zou willen de hele dag kan vermaken. Een soort mini-pretpark voor volwassene, want in het Soho House heb je genoeg verschillende faciliteiten dat het bijna niet mogelijk is om je te vervelen. Een plek als deze hebben we nog niet eerder ontdekt in Amsterdam.

Perfect voor een romantisch nachtje met je lover. Foto: Soho House

Wat je kunt verwachten?

Het ietwat donkere jaren 30’ Bungehuis-gebouw in Amsterdam in de Spuistraat is omgetoverd tot een designer-walhalla. In de speciale filmkamer gedecoreerd met (camel) velvet stoelen (die heel lekker zitten) kun je allerlei soorten films – van blockbuster movies tot art house films, film festival documentaires en exclusieve films die niet in normale bioscopen te zien zullen zijn.

Foto: Soho House Amsterdam

Ook kun je jezelf in het zweet trainen in de gym met technogym apparatuur, waarbij je uitzicht hebt op de Amsterdamse grachten. Je kunt er HIIT-lesjes volgen. Maar ben je meer van yoga? Dat kan ook. Op het dakterras heb je niet alleen een geweldig uitzicht over onze hoofdstad maar het is ook mogelijk om een duik te nemen in het zwembad of op een ligstoel genieten van een cocktail. Op de vijfde verdieping tref je een club waar je prima kunt werken, ook is er een bibliotheek aanwezig.

Unieke kamers

s’ Avonds en in het weekend kun je optredens verwachten in de speciale ruimte membership ruimte. Als je voeten moe zijn van het dansen loop je door naar een van de 79 kamers die zijn gevestigd op de eerste, tweede en derde verdieping. Elke kamer is uniek en de inrichting is een mix van vintage stukken en speciaal ontworpen meubels en tapijten voor het Soho House. Aan alles is gedacht, want de spreien en stoffen zijn geïnspireerd op de grote ramen bij de Bungehuis-trap. De volgende ochtend kun je na het ontbijt nog heerlijk relaxen in de Cowshed Spa (vanaf september open).

Oh en hadden we al iets gezegd over de bijzondere kunstcollectie? Zo is er kunst geïnspireerd op de 15e en 16e eeuw te zien.

Maar?

Er is alleen een ‘maar’ en dat is dat je niet zomaar binnen komt, je moet wel lid zijn. Dan vraag je je natuurlijk af: hoe kan ik lid worden? Je moet aangedragen worden door twee anderen leden. Gelukkig zijn het Cecconi’s restaurant – waar je vers gemaakte pasta’s, vis en andere heerlijke gerechten met verse ingrediënten geïmporteerd uit Noord- Italië kunt eten- en de Cowshed Spa vanaf september wel publiekelijk toegankelijk, net zoals vier kamers. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.