Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 3 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Op dinsdag de minste kans op vertraging?

Je kan niet wachten om met je nieuwe bikini de zee in te rennen. De vlucht naar je vakantiebestemming is maar 2 uurtjes, maar dan: 2 uur vertraging. Kan gebeuren, vervelend is het wel. Wil je de minste kans hebben op vertraging? Vlieg dan op dinsdag!

Maandag en woensdag meeste vertraging

Volgens internationaal vluchtvertraging en -compensatiebedrijf Airhelp vertrekken op dinsdag vanaf Schiphol Airport en Eindhoven Airport de minste vluchten met vertraging. Woensdag en maandag zijn de slechtste dagen om te vliegen. Vanaf Rotterdam Airport vertrekken ‘s maandags de meeste vluchten op tijd, terwijl op woensdag de kans op vertraging het grootst is. Dit heeft Airhelp voorspelt op basis van gegeven van 2017.

En ja het schijnt zelfs dat de meeste vertragingen tussen 16.00 uur en 22.00 uur in de avond plaats vinden. Kun je een tijd kiezen voor je vlucht? Kies dan voor een vlucht tussen 22.00 uur en 06.00 uur.

Vliegtuig boven Londen. Foto: Colourbox

London Gatwick

Uit de onderzoeksgegevens van 2017 blijkt dat de vluchten van Schiphol naar London Gatwick het vaakst vertraging hadden. Vanuit de luchthaven van Eindhoven waren de vluchten naar Dublin en Manchester het vaakst vertraagd en vanaf Rotterdam waren dat vluchten naar London City en Ibiza.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.