Travel

Likeability of 5

Boek met deze 5 tips zelf de Trans-Siberische trein!

Foto van 'Maartje Hensen'

11 JUL 2018

Eerlijk, als Nederlander heb je waarschijnlijk geen plannen om naar Rusland te gaan voor het WK. Maar er is wel een andere reden waarom je Rusland zou moeten bezoeken: de Transsiberië Express. Eerder schreven we een artikel over waarom je deze reis zou moeten maken en vandaag vertellen we je precies hoe je die het beste – zelf – kan plannen en boeken.

Boek je tickets online

Iedereen denkt dat de treinreis ontzettend duur is, maar dat hoeft niet zo te zijn! Veel reisbureaus rekenen veel geld, omdat zij er ook aan willen verdienen. Het vergt wat geduld, maar via de website van de Russische NS kun je online je tickets boeken. Er zijn ook blogs waarop het hele boekingsproces wordt uitgelegd: hoe makkelijk is dat!

Mocht je helemaal zin hebben in avontuur: boek je tickets op het perron. Hiervoor is een goede voorbereiding (lees: handgeschreven Google Translate Russisch met treinnummer, tijd, datum, aantal personen en de klasse) en geduld nodig, maar het is mogelijk.

Maak ruimte in je planning om uit te stappen

Er is iets voor te zeggen om de hele treinreis - van een week – in één ruk te maken. Maar er is meer voor te zeggen om af en toe uit te stappen en de cultuur op te snuiven. Als je alleen maar in de trein zit en alles voorbij ziet zoeven, weet je nooit hoe een Russische stad echt voelt. Dus stap uit en snuif die cultuur en de natuur echt op.

Boek verschillende treinen

Boek niet dezelfde trein voor elk traject. Er zijn veel verschillende soorten treinen die (delen van) het Transsiberië-traject rijden. Ze hebben allemaal een eigen nummer, heel handig! De treinen met lage nummers zijn luxere internationale treinen en de treinen met hoge nummers ouder, goedkoper en authentieker. Wij zitten het eerste traject in de dure en chique internationale 002ЙА-trein, maar vinden het uiteindelijk gezelliger in de authentiekere 082ИА, 140HA, 008HA, 012УА, 362 (richting Mongolia) en de 004 (richting China) treinen.

Boek verschillende klasse

In de meeste treinen kun je kiezen voor 1e, 2e of 3e klasse. Bij de 2e klasse heb je ook vaak de optie met of zonder eten. Wij reizen voornamelijk 2e klasse. Dit betekent dat je in een coupé slaapt met vier bedden. Een keer reizen we 3e klasse en dat is geweldig. In plaats van een afgesloten coupé lig je in een open wagon met zo’n 45 anderen. Het voelt een beetje als een grote kamer in een hostel. Grappig genoeg schijnt dit veiliger te zijn voor je spullen, aangezien iedereen op iedereen let en een oogje in het zeil houdt.

Regel vaccinaties en visa

Het is een slim idee om je te laten inenten voor hepatitis A en DTP, deze vaccinaties worden namelijk aanbevolen voor Rusland. Daarnaast is het belangrijk om je visa te regelen. Als je de echte Trans Siberië-expres doet, hoef je alleen een Russisch visum aan te vragen. Het visum vereist wat papierwerk en heen en weer reizen naar de ambassade in Den Haag – of je kan het uitbesteden. Wij kozen ervoor om last minute onze route te wijzigen naar de Trans Mongolië-expres. We hadden geen tijd om de visa voor Mongolië en China aan te vragen, dus dat hebben we in Rusland en Mongolië geregeld.

Volgende week vertellen we jullie alles over hoe je de lange treinreis overleeft, welke dingen je wel en niet moet doen als je er eenmaal inzit. De dingen die niemand ons van tevoren had verteld, maar die onze reis zoveel beter hebben gemaakt!

Lees ook: Over enge Russische mannen

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. Zestien maanden lang hebben we door Azië & Noord-Amerika gereisd en nu is het tijd voor het volgende avontuur: Europa! In onze blogs & vlogs voor Metro vertellen we over onze avonturen en geven we je handige tips. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

2k+

6 x de mooiste stranden van Groot-Brittanië

Wist je dat Rhossili Bay in 2017 werd gekozen als mooiste strand van Europa? Foto: A Marr & Associates

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

De Franse Côte d' Azur, de Spaanse Costa del Sol en de meren in Italië: stuk voor stuk mooie zomervakantie bestemmingen. Maar heb je wel eens aan een strandvakantie in Groot-Britannië gedacht? Wist je dat je in Groot-Britannië veel verschillende soorten stranden hebt? Van witte kliffen en baaien tot strandjes met wit zand en blauw water! We hebben de mooiste stranden van Cornwall, Wales en Schotland op een rij gezet.

Steek het kanaal over en ontdek de kust van Groot-Brittanië. Zoals Rhossili Bay: het mooiste strand van Europa in 2017 of de Beachy Head baai die te zien was in Harry Potter.


Views

800+

17 x ultieme hotspots in Amsterdam-Noord

Foto: Skyscanner

Foto van 'Metro'

1 APR 2016

Schipper mag ik overvaren? Naar Amsterdam-Noord! Huur een fiets, stap op het pontje en vaar naar een andere wereld aan de overkant van het IJ waar het bruist, broeit en bloeit.

Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafés, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Reiszoekmachine Skyscanner verzamelde de hotspots van Amsterdam-Noord.


Views

5k+

Met deze tips is de Transsiberië Express nog leuker!

Foto van 'Maartje Hensen'

18 JUL 2018

Eerlijk, als Nederlander heb je waarschijnlijk geen plannen om naar Rusland te gaan deze zomer. Maar er is wel een hele goede reden waarom je Rusland zou moeten bezoeken: de Transsiberië Express. Eerder schreven we een artikel over waarom je deze reis zou moeten maken en vorige week vertelde we hoe je de trein zelf kan boeken. Vandaag delen we onze insider-tips, de dingen die niemand ons vooraf verteld had, maar onze reis zoveel mooier hebben gemaakt!

Nog voor je de trein instapt

Leer een aantal woordjes


Views

1k+

Top 10 vakantielanden Nederlanders
Likeability of 5

Top 10 vakantielanden Nederlanders

Foto: Instagram @wildfiresss

Foto van 'Gina Pesulima'

27 JUL 2016

Waar vieren wij vakantie? In Frankrijk! Het land van de stokbroden staat dit jaar weer met stip op nummer één als het populairste vakantieland onder Nederlanders.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Viva La France


like
user_48d2ed4bd881b2c921cded559e834c8477f9b72a_avatar

Views

3k+