Travel

Likeability of 5

Weekendje weg? Dit zijn dé hotspots van Brugge

Wil je een weekendje weg? Brugge is de perfecte plek voor een korte stedentrip. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

18 JUN 2018

Als je zin hebt in een weekendje weg, maar niet ál te ver weg wilt hebben wij een hele fijne tip voor je: ga naar het Belgische Brugge. Je hebt er cultuur, het stikt er van de mooie hotelletjes en fijne restaurants om een hapje te eten. Metro zet de leukste hotspots voor je op een rijtje.

Wat te doen

Brugge is niet groot, dus mocht je zin hebben in een kort weekendje weg is twee dagen meer dan genoeg. Het is een stad die barst van de cultuur en súpermooie kerken. Vooral de St. Annekerk is de moeite waard om eens van binnen te bekijken. Daarnaast is het leuk om een boottochtje te maken over de grachten rondom het stadje, waar je ook meteen iets leert over de geschiedenis van de stad.

En wij gingen naar het Historium, waar het even lijkt alsof je door een attractie in De Efteling loopt. In de Historium Story wordt je meegenomen op een tijdreis naar de Brugse Middeleeuwen. Je beleeft een liefdesverhaal en wandelt ondertussen door zeven historische themakamers met decor, film en speciale effecten, allemaal uit de tijd van Jan van Eyck.

Slapen

inline article

Hoteltips? Hebben we! Moet gezegd worden dat de hotels in Brugge best aan de prijs zijn, maar aangezien je na 48 uur echt wel klaar bent in het leuke stadje, hoef je eigenlijk maar één nachtje te betalen. En dan valt het ook wel mee om in zo'n iets luxer hotel of bed & breakfast te zitten toch? Wij vinden vooral het aantal leuke B&B's in Brugge echt ontzetten fijn. Zo zijn we heel erg fan van B&B's Le Foulage, 1669 en Kind Of OJ. Vooral die laatste is ook qua interieur een prachtplaatje: van slaapkamer tot badkamer!

De badkamer in B&B Kind Of OJ. Wat een pláátje! / Kind Of OJ.

Eten

Zin in een lekkere burger? Wij zijn fan van Jilles, een leuk tentje met lekkere verse burgers in Brugge. Ook als vegetariër kun je hier prima terecht. Voor de liefhebber van sterke kazen hebben wij een tip: neem de Jolly Jack. Wij zeggen BRIE.... meer niet.

Fijne inrichting, lekker eten: NXT Door heeft het allebei. Maak hier kennis met de ware 'Streetfood Experience' en kies voor een menu van 25, 30 of 35 euro. Je krijgt dan dus allerlei kleine streetfood hapjes, waardoor een explosie van smaken aan je geserveerd wordt. Leuk concept!

Italiaans eten is altijd een goed idee. Een restaurant dat hoge ogen scoort in Brugge en er ook nog eens leuk uit ziet is Carlito's. Gewoon: lekkere pasta's en fijne pizza's en voor de liefhebber ook een wijntje erbij. Niks mis mee toch?

Superschattig en wereldberoemd: De Vlaamsche Pot in Brugge. Dit restaurantje loop je zo voorbij, dus zoek even goed uit waar je moet wezen. Het restaurant is lekker kitsch, maar laat je daar vooral niet door tegenhouden. Als je er van houdt om de keuken van het land waar je aanwezig bent te proeven is dit de plek voor jou. Kies dan voor stoofvlees op zijn Vlaams!

Meer lifestyle? Volg ons dan op ons Instagram-account: @metrolifestyle.nl


love
user_5478eb94631ee8383b95bae14988131d1b7cff0c_avatar

Views

4k+

Likeability of 6

Waar wil jij werken?

Foto van 'Metro'

16 JUL 2018

Wil je veel geld gaan verdienen? Of gaat het jou om de korte reistijd in de keuze van een nieuwe baan? We willen graag weten wat jij belangrijk vindt in je werk en in je zoektocht naar een nieuwe baan. Laat het ons weten door de volgende vragen te beantwoorden zodat wij je goed kunnen blijven informeren en inspireren over alles dat met werk en carrière te maken heeft.

Vul hieronder de enquete in.


likelol
user_071e8a5028b6216e045aafa21ccd8be1251332d6_avataruser_76947f4a960bbf91980d8b56779e611bbeb6c584_avatar

Views

4k+

17 x ultieme hotspots in Amsterdam-Noord

Foto: Skyscanner

Foto van 'Metro'

1 APR 2016

Schipper mag ik overvaren? Naar Amsterdam-Noord! Huur een fiets, stap op het pontje en vaar naar een andere wereld aan de overkant van het IJ waar het bruist, broeit en bloeit.

Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafés, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Reiszoekmachine Skyscanner verzamelde de hotspots van Amsterdam-Noord.


Views

5k+

6 x de mooiste stranden van Groot-Brittanië

Wist je dat Rhossili Bay in 2017 werd gekozen als mooiste strand van Europa? Foto: A Marr & Associates

Foto van 'Lisa Vermeij'

19 JUL 2018

De Franse Côte d' Azur, de Spaanse Costa del Sol en de meren in Italië: stuk voor stuk mooie zomervakantie bestemmingen. Maar heb je wel eens aan een strandvakantie in Groot-Britannië gedacht? Wist je dat je in Groot-Britannië veel verschillende soorten stranden hebt? Van witte kliffen en baaien tot strandjes met wit zand en blauw water! We hebben de mooiste stranden van Cornwall, Wales en Schotland op een rij gezet.

Steek het kanaal over en ontdek de kust van Groot-Brittanië. Zoals Rhossili Bay: het mooiste strand van Europa in 2017 of de Beachy Head baai die te zien was in Harry Potter.


Views

1k+

Top 10 vakantielanden Nederlanders
Likeability of 5

Top 10 vakantielanden Nederlanders

Foto: Instagram @wildfiresss

Foto van 'Gina Pesulima'

27 JUL 2016

Waar vieren wij vakantie? In Frankrijk! Het land van de stokbroden staat dit jaar weer met stip op nummer één als het populairste vakantieland onder Nederlanders.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Viva La France


like
user_48d2ed4bd881b2c921cded559e834c8477f9b72a_avatar

Views

3k+