Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Vaccineren op vakantie? Nooit aan gedacht!

Stel je voor: je hebt een goddelijke reis voor de boeg naar een tropische bestemming ergens buiten Europa. Dan denk je aan je bikini, zwembroek, je snorkel, zonnebrandcrème en de boeken die je eindelijk eens uit kunt lezen. Toch? Helaas komt er bij veel buitenlandse tripjes ook iets naarders bij kijken: vaccinaties. En daar blijken heel wat Nederlanders totaal niet over na te denken als ze hun vakantie boeken.

Volgens onderzoek van de VakantieDiscounter verdiept slechts 63.5 procent van de zich voorafgaand in welke vaccinaties ze moeten hebben. Dus één derde van de Nederlanders doet dat niet! 13 procent daarvan geeft aan dat ze geloven dat zij prima kunnen reizen zonder vaccinaties en 72.6 procent van hen meent geen vaccinaties nodig te hebben voor de bestemming die hij/zij bezoekt.

Ook in Europa

Maar is dat wel zo? Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat er ook een behoorlijk aantal landen in Europa is waar vaccinatie wordt geadviseerd. Zo zou je er voor een vakantie naar Turkije (wat weer steeds populairder wordt in ons land) goed aan doen je te laten inenten tegen hepatitis A en B. En ook voor Bulgarije, Kroatië, Macedonië en Slovenië worden deze inentingen geadviseerd, evenals in sommige gevallen een vaccinatie tegen buiktyfus en een DTP-vaccinatie.

Uit de gegevens blijkt ook nog iets anders: maar liefst 16 procent van de mensen die zich wél laat inenten, weet helemaal niet meer waarvoor ze zijn ingeënt. Foei reizigers!

Wie benieuwd is naar wat het precies het advies is qua vaccinaties voor eerder genoemde landen, kan hier terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.