Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Je misdragen in Benidorm? Reken op torenhoge boetes!

Benidorm is wellicht niet de allereerste plek waar je aan denkt als je denkt aan een feestvakantie vol relmomentjes, met het programma Benidorm Bastards nog in je achterhoofd.

Dan denk je waarschijnlijk eerder aan hordes bejaarden die met hun verschrompelde velletjes in de zon liggen te bakken. Niets is echter minder waar: ook in Benidorm wordt behoorlijk gereld door jongeren. Het gaat zelfs zo ver dat de gemeente een grens heeft getrokken: wie zich niet gedraagt, kan rekenen op torenhoge boetes.

‘Niet tolereren’

De gemeente van Benidorm heeft verklaard dat zij ,,Het gewoon niet tolereren." De waarschuwing aan de rumoerige toeristen die de regels negeren, komt vlak na twee incidenten met Britse toeristen.

In één geval liep een groep jongens halfnaakt rond, waarbij hen werd bevolen zich aan te kleden. In een ander geval werden vier Britten gearresteerd die zich aan het voorbereiden waren om één van de hoogste gebouwen van Benidorm te beklimmen met de bedoeling om van het dak af te springen voor een base jump sessie. Zij bleken al meerdere sessies in Benidorm te hebben gemaakt, zonder toestemming.

Einde aan asociaal gedrag

In theorie kunnen ze nu een boete krijgen van maximaal 300.000 euro. Nu de zomer begint en met deze incidenten in het achterhoofd is er extra politie ingezet om te controleren op ander asociaal gedrag. De raad heeft verklaard dat ze een einde willen maken aan dit ‘asociale gedrag’ dat het imago van Benidorm beschadigt en zelfs de openbare orde kan verstoren.

Benidorm wil absoluut niet in dezelfde situatie terechtkomen als het Spaanse Magaluf, wordt gezegd door de gemeente. Die plaats wordt al een tijd lang geplaagd door asociaal gedrag en heeft eveneens zijn controles aangescherpt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.