Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 30 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit najaar kun je de langste vlucht ter wereld maken

Vanaf oktober kun je de langste vlucht ter wereld maken. Vliegangst is niet handig, want met de nieuwe vlucht van Singapore Airlines ben je behoorlijk lang onderweg. In ongeveer 19 uur vlieg je vanaf Singapore rechtstreeks naar de Amerikaanse stad Newark.

Singapore Airlines gaat met toestellen van het type Airbus A350-900ULR vliegen op het traject, meldt Reuters. Die tweemotorige toestellen beschikken onder meer over extra brandstofcapaciteit en zijn relatief licht. Producent Airbus omschrijft het passagiersvliegtuig als ,,extreem efficiënt”.

De rechtstreekse vlucht is vooral interessant voor zakenreizigers. Zij zijn volgens de luchtvaartmaatschappij uren sneller uit dan wanneer ze een tussenstop maken. Singapore Airlines vloog eerder al met andere toestellen van Singapore naar Newark, maar die lijn was toen niet rendabel genoeg.

Kortste vlucht ter wereld

Momenteel gaat de langste lijnvlucht ter wereld van Auckland (Nieuw-Zeeland) naar Doha (Qatar). Reizigers zijn dan 17 uur en veertig minuten onderweg. De kortste lijnvlucht is zo kort dat je waarschijnlijk niet eens genoeg tijd hebt om je favoriete nummer te luisteren. Passagiers hoeven dan maar anderhalve minuut in de lucht door te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.