Travel

Camera videoVamos verrassend Valencia: de leukste adresjes!

Foto van 'Lisa Vermeij'

5 APR 2018

Valencia is een van de leukste bestemmingen van Europa! Waarom? Het veelzijdige Valencia ligt aan zee, heeft een mooie compacte binnenstad met kronkelende steegjes vol met bijzondere winkeltjes, je vindt er meer dan genoeg leuke restaurants, kunt er fantastisch uitgaan en de stad is een stuk minder toeristisch dan Barcelona. Daarnaast is ook nog eens heel betaalbaar! Metro was in Valencia en ging op zoek naar de leukste plekjes. Vamos Valencia!

Valencia filter op Instagram

Op iets meer dan twee uur vliegen ben je in het zonnige Valencia. De stad heeft vele gezichten en is de ideale bestemming voor een lang weekendje weg. Het is niet voor niets dat de ‘sinaasappelstad’ Valencia zijn eigen zonnige filter heeft op Instagram. Hier schijnt meer dan 300 dagen per jaar de zon.

Maar de stad is meer dan een zonnige bestemming. Het is er een vol contrasten: je kunt er een stedentrip afwisselen met een strandvakantie. Het nieuwe, moderne gedeelte van de stad wordt gekenmerkt door de iconische wetenschapsgebouwen, in de binnenstad tref je vele smalle straatjes. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen want Valencia heeft een groot aanbod van musea van moderne kunst tot aan keramiek.

Ook als je van lekker eten en drinken houdt, ben je hier op de juiste plek, want het is de stad van paella. De stad wordt ook steeds populairder onder (internationale) studenten, die tot in de late uurtjes kunnen dansen in de toffe clubs.

Palmboom paradijs!

Slapen in Valencia

Hou je van een beetje comfort en luxe? Kies dan voor het bijzondere Ilunion Aqua 4* hotel. Dit betaalbare viersterren hotel is onderdeel van de bijzondere Ilunion keten. Het wordt voor 40 procent gerund door mensen met een lichamelijke beperking. Het Illunion hotel heeft een prima ligging ten opzichte van de oude en nieuwe stad en het strand. Niet geheel onbelangrijk, het ontbijtbuffet is super! Ben je op zoek naar een iets betaalbare optie? Dan kunnen we je Hostal Antigua Morellana aanraden. Deze authentieke accommodatie bevindt zich midden in het oude centrum en wordt gerund door vier Spaanse zussen.

Stadsstranden

Na een ochtendje cultuur snuiven kun je lekker relaxen op het strand. De stad ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over drie uitgestrekte, mooie en schone stadsstranden: Las Arenas, La Malvarossa en Patacona. Het laatste is vooral populair bij de lokale bewoners.

De lekkerste Agua de Valencia drink je bij Café de las Horas

Kunst en cultuur!

Maak een rondje door de wijk El Carmen, de plek waar kunstenaars zich de afgelopen jaren flink hebben uitgeleefd op de muren. De wijk is hierdoor een aaneenschakeling geworden van gave graffiti kunstwerken. Je mag El Carmen niet verlaten zonder een tussenstop te hebben gemaakt bij Centro del Carme. Waarom? Het bijzondere authentiek gebouw is al een bezienswaardigheid op zich. Het culturele centrum heeft wisselende (vooral historische) collecties, maar wij waren vooral onder de indruk van de contemporary art kunstenaar Okuda San Miquel. Centro del Carme is open tot 21.00 uur, dus zelfs na een lange stranddag kun je nog even langs. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten want de entree is gratis. Verder is het Museo de Las Cièncias Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum) een aanbeveling. Het museum lijkt een beetje op het NEMO Science museum in Amsterdam en je kunt er experimenteren met technologie.

Bekijk de tentoonstelling van Okuda San Miquel in Centro del Carme. Foto: Adrienne Hazebroek

Fietstour bij Valencia Bikes

Valencia krijgt steeds meer fietspaden. Vooral in het Turiapark kun je heerlijk fietsen. We raden je dan ook aan om op een van de eerste dagen een fietstour te boeken bij Valencia Bikes. In een drie uur durende tour zie je alle hoogtepunten van de stad. Tip: na afloop van de fietstocht kun je voor een paar euro de fietsen blijven huren. Valencia Bikes heeft drie verhuurpunten: één naast de rivierbedding van de Turia, één in het historisch centrum, en de andere in de wijk Ruzafa. Handig want je kunt je fiets huren bij één verhuurpunt en inleveren bij een ander verhuurpunt.

In de oude binnenstad kun je alles te voet doen

Hipste wijk van Valencia

Tot een aantal jaar geleden was Ruzafa een goed bewaard geheim van Valencia. Inmiddels is de buurt uitgegroeid tot een hippe wijk vol met trendy restaurants en barretjes! Onze favorieten voor het diner? Copenhagen en Malmo zijn de places to be voor vegetariërs. De tenten zijn van dezelfde eigenaren en ze bieden een overheerlijk betaalbaar menu. Zin om een avondje los te gaan? Op de Gran Via zitten een aantal leuke clubs. Deephouse en techno liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Club Nylon. Bij XL (Xtra Large) kun je van alles verwachten van Spaanstalige hits, tot dance, rock en pop muziek!

In El Carmen tref je veel street-art

Openluchtdiscotheek en grootste aquarium van Europa

Dit gigantische complex doet ons in eerste instantie denken aan Sydney. De Ciudad de las Artes y las Ciencias, ookwel bekend als de Stad van Kunst en Wetenschap is een must-see als je in Valencia bent! De gigantische gebouwen zijn ontworpen door de Valencia Santiago Calatrava en Félix Candela. Het is sowieso al een ervaring om door het complex heen te lopen dat bestaat uit zes onderdelen: L’Oceanogràfic, het Musea de les Ciències Príncipe Felipe, L’ Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, Agora en L’Hemisfèric. Het L’Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa en leuk voor jong en oud. L’Umbracle is overdag een botanische tuin waar je doorheen kunt lopen. In de zomermaanden ontpopt een groot deel van deze tuin zich tot een vette openluchtclub en wordt er tot diep in de nacht (07.00 uur) tussen de palmbomen gedanst op de laatste hits! Het is de hipste club van Valencia, dus kleed je een beetje feestelijk. Beneden zit club Mya waar je terecht kunt voor iets hardere beats.

L'Oceanogràfic Foto: Adrienne Hazebroek

Lokale lekkernijen

Een bezoek aan Valencia is niet compleet zonder Agua de Valencia en Horchata te hebben geproefd. Horchata is een verfrissend drankje gemaakt van ‘chufas’ (aardamandel), water en een beetje suiker! Het wordt vooral als tussendoortje gedronken tijdens de warme zomerdagen. Niet alleen heel lekker, maar ook goed voor de gezondheid. Horcahteria Santa Catalina (naast de gelijknamige kerk in het centrum) is een van de beste plekken om Horcata te drinken. Doe als een echte Valenciaan en eet een ‘farton’ (soort zoete broodstengel) bij je horchata!

Fartons en Agua de Valencia

Een typisch Valenciaans hapje voor bij je horchata is de farton. Fartons zijn luchtige, zoete gebakjes met een laag poedersuiker en worden ook wel omschreven als een soort zoete broodstengel, ze lijken op churros.
Het ‘Valenciaanse water’ bestaat uit een mix van sinaasappelstad, wodka, cava, gin en suiker. Wil je de beste van Valencia proeven? Ga dan naar Cafe de Las Horas. Naast heerlijke Agua de Valencia hebben ze een grote hoeveelheid aan bijzondere cocktails. Kun je geen keuze maken? Eigenaar Marc (een lokale bekendheid) helpt je graag met het maken van een keuze.

Op mini-safari in Valencia

Op safari in Spanje, huh? Zodra je het Bioparc in Valencia binnenstapt heb je het idee alsof je in Afrika bent. Alhoewel we niet een heel grote fan zijn van dierentuinen hebben de dieren in het Bioparc veel ruimte om te leven. Het park is opgedeeld in vier ecosystemen en elk dier leeft in zijn eigen leefomgeving. Alhoewel het park een oase van rust is, kan het bij de kassa toch flink druk zijn. Tip: koop je kaarten alvast online.

Van ijs-fabriek naar hotspot

De oude ijs-fabriek 'La Fabrica de Hielo is omgetoverd tot een hippe industriële hotspot aan het strand. Er hangt een relaxte ongedwongen sfeer en het is de perfecte plek voor een vroeg ontbijtje op een stranddag, of om juist na een stranddag bij te komen met een lekker drankje. Het hele jaar door worden er leuke events en concerten georganiseerd. Neem je camera mee want de buurt van La Fabrica is omgeven met ‘fotogenieke’ muurtjes, die zich perfect lenen als achtergrond voor een nieuwe profielfoto.

Hotspot La Fábrica de Hielo ligt vlakbij het strand

Albufera-park

Wil je even de stad uit en in alle rust genieten? Op zo’n 10 km afstand van Valencia tref je het Albufera park. Maak een boottochtje over het gelijknamige meer (grootste van Spanje) en reserveer daarna een plekje bij Restaurants Nou Racó. Dan geniet je niet alleen van een prachtig uitzicht over het meer, maar ook van een van de lekkerste paella’s van Valencia!

Kom tot rust in het Albufera park


Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon. /Colourbox

Foto van 'Lennaert Rooijakkers'

GISTEREN

Sla jij een bezoek aan massale en gejaagde steden het liefst over, gruwel je van het afvinken van lijstjes met obligate toeristische attracties en zorg je graag goed voor de inwendige mens? Dan is Lyon een plek waar je je hart kan ophalen.

Lyon ken je vast van de verkeersborden op weg naar Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië. Maar heb je er weleens aan gedacht om de afslag naar de derde stad van Frankrijk te nemen? Doe het maar eens, je zal er geen spijt van krijgen.

Deze charmante stad in het zuidoosten van Frankrijk, waar de Rhône en de Saône samenkomen, doet met zijn oude binnenstad, imposante kerken en basilieken en prachtige herenhuizen aan het water op sommige punten echt niet veel onder voor Parijs. Maar het is een stuk minder gehaast en toeristisch dan de Franse hoofdstad (laat staan snobistisch.)


De 5 leukste zonbestemmingen deze winter

De vijf leukste zonbestemmingen deze winter

Santa Cruz, Tenerife. / Adam Nieścioruk | Unsplash

Foto van 'Metro'

28 OKT 2019

Zie je op tegen de winter? Dan krijg je door dit artikel zin in de zon.

Ieder jaar lezen we al in september en oktober de mogelijke - vaak heftige - voorspellingen voor de komende winter. Ook dit jaar waren deze voorspellingen niet mals: de koudste winter in tientallen jaren wordt voorspeld. Hoewel er best wat winterliefhebbers in Nederland te vinden zijn, is er ook een grote groep die al gruwelt bij het idee van sneeuw, donkere dagen en kou. Hoe kun je de aankomende koude winter beter 'overleven' dan door lekker naar de zon te gaan? Hier hebben we vijf van de leukste zonbestemmingen van deze winter voor je verzameld. Wij weten in ieder geval wel wat we gaan doen dit koude najaar en de komende winter.

De 5 leukste zonbestemmingen deze winter

Tenerife. / Fausto García | Unsplash


Vanaf 2021 gaat er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Wenen

Op dit moment moet je minimaal een keer overstappen om in Wenen te komen en duurt een rit zeker meer dan 10 uur. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

6 OKT 2019

Vanuit Amsterdam kun je al gemakkelijk naar Parijs, Berlijn en Londen reizen. En als het aan het Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB ligt, kun je vanaf 2021 ook met de trein in een keer van Amsterdam naar Wenen reizen.

In een interview met de Wiener Zeitung zegt ÖBB-topman Andreas Matthä: „We plannen vanaf januari 2020 een Nightjet naar Brussel en werken daar met spoed aan. Een nachttreinverbinding naar Amsterdam komt het jaar daarop."

2016 voor het laatst


5 toffe festivals buiten NL die jij wil meemaken deze herfst en winter

EPIZODE⁴ - Vietnam is één van de festivals die écht de moeite waard zijn om het vliegtuig voor te pakken.

Foto van 'Daisy Heyer'

5 OKT 2019

Nu het weer in Nederland weer écht Nederlands begint te worden en het festivalseizoen officieel voorbij is, kun je binnen zitten sippen, maar je kunt ook hard werken en sparen voor een van de te gekke festivals die buiten Nederland gaan plaatsvinden deze herfst en winter! Metro zet vijf toppers voor je op een rijtje! 

MOGA - Marokko (11 tot 13 oktober) 


Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Santorini, Griekenland. / Unsplash

In samenwerking met het Grieks Verkeersbureau

2 OKT 2019

Nederlandse toeristen weten Griekenland aardig te vinden en dit is ook helemaal niet gek. Het land telt maar liefst 6000 eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. En nou denk je bij Griekse eilanden al gauw aan de grote jongens zoals Kreta en Rhodos, maar hiermee doe je het vakantieland echt tekort. 

Vanuit Nederland kan je in ongeveer 3,5 uur op een van de honderden vakantieparadijsjes in miniatuurvorm zijn. Klein maar fijn, dat is wat eilanden zoals Corfu, Zakyntos, Kos, Samos, Mykonos en Santorini allemaal typeert. En hoewel ze natuurlijk allemaal anders zijn, hebben ze ook van alles gemeen! Hier zijn tien dingen die je op in deze subtropische archipel kunt beleven.

Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Zakynthos, Griekenland.


De leukste steden tijdens de herfstvakantie

Vier van de leukste steden tijdens de herfstvakantie

Domplein in Utrecht. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Metro'

1 OKT 2019

Trek je warme jas maar weer aan, neem een gevulde portemonnee mee en bereid je voor op warme chocolademelk, lekkere high tea’s en shoppingsessies. De herfstvakantie staat voor de deur en je hoeft absoluut niet het land uit om een heerlijke vakantie te beleven.

In Nederland vind je namelijk genoeg te gekke steden die je binnen één of meerdere dagen met de trein kunt ontdekken. Het enige wat jij hoeft te doen is een goed humeur meenemen, de trein in te stappen en te genieten van een dagje weg. Extra mooi meegenomen is dat de NS in dit soort periodes vaak stunt met goedkope treinkaartjes waardoor je trip helemaal niet duur hoeft te zijn. In dit artikel geven we je enkele tips voor leuke steden in Nederland die je in de herfstvakantie kunt bezoeken.

De leukste steden tijdens de herfstvakantie

Utrecht op z’n mooist. / Jonne Mäkikyrö | Unsplash


Later op vakantie? Koop geen tolvignet voor een jaar

Later op vakantie? Koop geen tolvignet voor een jaar

Foto: Rob Engelaar | ANP

Foto van 'Metro'

27 SEP 2019

In de zomer trekken honderdduizenden Nederlanders naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. Hierbij besteden we meer geld aan vakantie dan ooit. Voor wie er niet voor koos om tijdens het hoogseizoen weg te gaan: lees dit.

Ben je nog van plan om er in de herfst op uit te trekken? En staat een tripje naar Oostenrijk, Tsjechië of een ander land waar je een tolvignet nodig hebt op de planning? Koop in dat geval geen jaarvignet, maar kies voor een vignet met een kortere geldigheid. Hiermee ben je namelijk een stuk goedkoper uit volgens de ADAC, de Duitse ANWB.

Voordelig een vignet kopen


Reizen in 2020: VR, slimme koffers en robothulpen

Reizen in 2020: VR, slimme koffers en robothulpen

Foto: Sean O. / Unsplash

Foto van 'Metro'

26 SEP 2019

Koffers die je op afstand kunt volgen. Robots die in je hotel de roomservice regelen. En via virtual reality alvast kennismaken met je vakantiebestemming. Dat zijn innovaties die horen bij reizen in 2020.

De reiswereld ziet er vandaag de dag totaal anders uit dan dertig jaar geleden. Vakantiebestemmingen zijn gemakkelijker te bereiken, reizen is goedkoper en we hebben meer kennis over bepaalde landen door de komst van internet. Het is niet voor niets zo dat Nederlanders anno 2019 vaker én verder op vakantie of op reis gaan. Maar: er is meer dan dat. Waar we een paar jaar geleden nog massaal kaartjes stuurden naar familie, vrienden en geliefden kun je nu binnen enkele seconden een fotootje appen vanaf de andere kant van de wereld. Ieder jaar zijn er verschillende innovaties te zien op het gebied van reizen. Welke zien we volgend jaar?

Virtual reality speelt een grote rol


'Mensen willen zelf hun vakantie samenstellen, geen standaardpakket'

'Mensen willen zelf hun vakantie samenstellen, geen standaardpakket'

​​​​​​​Reisorganisatie Thomas Cook ging maandag failliet, wat leidde tot geannuleerde vakanties en vluchten. Waarom worden traditionele reisbureaus steeds minder populair? /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

23 SEP 2019

Reisorganisatie Thomas Cook ging maandag failliet, wat leidde tot geannuleerde vakanties en vluchten. 21.000 werknemers vrezen voor hun baan. Waarom worden traditionele reisbureaus steeds minder populair?

Reisbureaus dalen flink in populariteit en mensen plannen steeds vaker zelf hun vakantie. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een grote meerderheid (67 procent) van de vakanties via internet geboekt wordt. Vooral fysieke reisbureaus hebben het zwaar te verduren, slechts een op de tien vakanties wordt daar geboekt. Een klein aantal vakanties wordt via e-mail of via de telefoon geboekt.

Reisbureaus hebben het absoluut moeilijk, zegt toerismedeskundige Stephen Hodes. „Het boeken van reizen gaat veel meer online of direct bij de accommodatie. Mensen zoeken bijvoorbeeld zelf een Airbnb en vinden daar een geschikte vlucht bij. Reisbureaus moeten daarom hard werken om hun toegevoegde waarde te tonen.”


Nederlandse klanten Thomas Cook: geen idee waar ze aan toe zijn

Donkere wolken voor Thomas Cook... / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 SEP 2019

De ondergang van de Britse reisoperator Thomas Cook levert Nederlandse klanten veel onduidelijkheid op. De Nederlandse tak, die onderdeel uitmaakt van de in Duitsland geregistreerde Europese activiteiten, is namelijk nog niet failliet en ook in België is de touroperator nog niet kopje onder gegaan. Maar wat dat voor de klanten betekent? 

Vooralsnog draaien de Nederlandse ondernemingen Thomas Cook en Neckermann gewoon door. Wel hebben de bedrijven besloten uit voorzorg geen nieuwe klanten aan te nemen. De balie van Thomas Cook op Schiphol bleef maandag gesloten.

Omdat het faillissement in Duitsland en Nederland nog niet is aangevraagd, kunnen ook concurrenten als TUI nog niets zeggen over het mogelijk overnemen van vakanties die klanten bij Thomas Cook hadden geboekt. „Dan moet er eerst een faillissement zijn en dan gaat de SGR aan de slag", legt een woordvoerder uit. Ook voor het garantiefonds zelf is het om die reden lastig handelen.


KLM’ers staken wederom

KLM’ers staken wederom

Personeel KLM staakte maandag. / Ramon van Flymen | ANP

Foto van 'Quincy Brouwer'

3 SEP 2019

Het grondpersoneel van de KLM staakt woensdag. Daarom worden er vertragingen verwacht op Schiphol.

Het grondpersoneel van KLM gaat woensdag opnieuw in staking. Tussen 8 en 10 uur zullen zij hun werk neerleggen, omdat er nog geen schot zit in de cao-onderhandelingen. Door de staking van maandag vielen ruim zestig vluchten uit die dag en waren er flink wat vertragingen.

Waarom er wordt gestaakt?


Likeability of6

Treinreiziger, gedraag je!

Treinreiziger, gedraag je! Foto: ANP

Foto van 'Quincy Brouwer'

3 SEP 2019

De NS verwacht komende maand een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers op het spoor. De spits is terug en daarmee keert ook de ‘spoorhork’ - de irritante reiziger die de treinetiquette aan zijn laars lapt - terug in de Nederlandse treinen.

Dringen bij het instappen

Nog voor de trein stilstaat, begint de ellende al. Een aantal reizigers wurmt zich door de menigte naar het randje van het perron. Zodra de deuren van de trein opengaan, wordt er nauwelijks nog gewacht op de mensen die uitstappen. De strijd om als eerste binnen te komen is gestart. Zijn deze mensen misschien bang dat de trein zonder hen vertrekt, of denken ze eerder thuis te komen als ze voor een aantal mensen dringen? Sta je dan mooi tussen met je koffie in de ene hand en Metro in de andere.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_6a1c4152c4d93ab4d7257c3c843944b424604425_avatar

Likeability of5

7 x heerlijke hotspots voor op Ibiza

Palmbomen, strand en zwembad... wij dromen weg bij deze heerlijke hotspots op Ibiza / Amáre Beach Hotel

Foto van 'Daisy Heyer'

19 AUG 2019

Ibiza is en blijft populair. Volgens verschillende cijfers zijn er in 2018 bijna 10 procent meer Nederlanders naar Ibiza op vakantie geweest dan het jaar ervoor en bij een minionderzoek van De Volkskrant bleek dat maar liefst zestien vloggers de afgelopen tijd op het eiland waren. Dat voorspelt nóg meer populariteit! Reden voor ons om 7 heerlijke hotspots van het eiland voor je op een rijtje te zetten.

1. Jul's


like
user_8699cd3789d33bc01c4b77f534c48fb614384761_avatar

Steeds minder vaak op de bonnefooi op vakantie

Steeds minder vaak op de bonnefooi op vakantie

Hoe mensen op vakantie gaan, is snel aan het veranderen. Weggaan zonder iets te boeken past daar vaak niet meer bij. Foto: Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

9 AUG 2019

Het raakt uit de mode om op vakantie te gaan zonder iets te boeken. Vier op de vijf vakantiegangers hebben van tevoren in ieder geval een slaapplek geregeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de onderzoeksbureaus CBS en NBTC-NIPO Research.

Op de bonnefooi

In de lente en zomer van 2018 gingen Nederlanders 3,2 miljoen keer op de bonnefooi op vakantie, een kwart minder dan een jaar eerder. Ook in de jaren daarvoor was er sprake van een dalende trend.


Meer zorgen om vakantiekilo's bij man dan bij vrouw

Een vrouw zal eerder een cocktailtje nemen dan een man als we de zorgen om extra kilo's moeten geloven... / Pexels

Foto van 'Daisy Heyer'

5 AUG 2019

Op vakantie gaan moet vooral leuk zijn, maar brengt nog behoorlijk wat stress en zorgen met zich mee. Bijna de helft van alle vrouwen (44 procent) en ruim een derde van alle mannen (34 procent) maakt zich zorgen voordat zij op vakantie gaan, blijkt uit een steekproef van Zoover. 

Gezondheid

Waar we ons dan vooral zorgen over maken? Over dingen die met gezondheid te maken hebben! Een voedselvergiftiging oplopen (44 procent), een ongeluk krijgen (26 procent) en dat er geen ziekenhuis in de buurt van de vakantiebestemming is (25 procent) lijken de grootste zorgen op vakantie. En ook het 'vreten op vakantie' blijkt voor nogal wat kopzorgen te zorgen: 11 procent van de mensen is bang om aan te komen op vakantie.


Homohuwelijk in Thailand: het wordt eens tijd!
Likeability of5

Homohuwelijk in Thailand: het wordt eens tijd!

Foto: Pixabay

Foto van 'Maartje Hensen'

1 AUG 2019

Nadat Taiwan het homohuwelijk legaliseerde dit jaar, is een nieuw tijdperk begonnen in Azië. Lange tijd werd er gedacht dat homoseksualiteit alleen iets in de Westerse wereld was, maar doordat Taiwan het homohuwelijk nu officieel erkent, is het niet langer iets van ‘de andere kant van de wereld’. Ineens zijn er in Azië ook mogelijkheden! De grote vraag is nu: welk land wordt het volgende? Thailand staat al jaren bekend als populaire en vriendelijke bestemming voor LHBT’ers, dus laten we eens kijken hoe ver ze daar nu eigenlijk zijn!

Officiële ‘roze toerisme’-campagne

Eind vorig jaar hadden wij de eer om mee te mogen werken aan een campagne van het officiële bestuur van toerisme, om Thailand te promoten als vriendelijke bestemming voor LHBT’ers. Thailand is niet voor niets in 2017 uitgeroepen tot tweede meest vriendelijke bestemming voor LHBT’ers in Azië (na Tel Aviv)! Als toerist – ongeacht je seksuele voorkeur – voel je je al snel hartelijk welkom in het land van de smiles (yim in het Thais).


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Vijf bijzondere themahotels om bij weg te dromen

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2019

Ben je voor deze zomer nog op zoek naar een bijzonder hotel? Misschien droom je er van om te slapen tussen de kunststukken, in een stijlvol Cubaans thema-hotel of ga je voor en exclusief verblijf in Colombia? Metro heeft vijf fantastische hotels op een rij gezet waar je lekker kan wegdromen.

Bosko, Colombia

Colombia is steeds populairder aan het worden. En dat begrijpen we maar al te goed: hippe steden, mooie stranden, natuurparken en heel veel toffe accomodaties om te slapen. Zoals dit exclusieve verblijf in Guatapé op 1 km afstand van de Piedra del Peñol (een gigantische granieten rots die als een reus boven het meer uit torent). Je slaapt in een speciale doorzichtige tent met adembenemend uitzicht op het meer, waar je ook kunt zwemmen.


Slimme tips voor een goedkopere vakantie

Metro helpt je met het vinden van een goedkope vakantiebestemming en legt je uit hoe je tijdens je vakantie kunt besparen.

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2019

Ruim een kwart van de Nederlanders (28 procent) gaat dit jaar niet op vakantie, blijkt uit onderzoek van het Nibud. De grootste reden om niet op vakantie te gaan zijn de kosten. Maar als je het slim aanpakt hoeft een vakantie niet altijd heel veel geld te kosten. Metro helpt je met het vinden van een goedkope vakantiebestemming en legt je uit hoe je tijdens je vakantie kunt besparen.

Om te voorkomen dat je 10 euro moet betalen voor een biertje, is het handig om van tevoren al uit te zoeken waar je een beetje betaalbaar kunt vertoeven.

Macedonië


Likeability of6

Een verre reis? Liever niet!

Er zijn genoeg mensen die liever in Nederland blijven en het Spaans benauwd krijgen bij het idee Nederland te moeten verlaten. Foto: Pexels 

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2019

Millennials zijn de meest reislustige generatie. Ze geven duizenden euro’s uit aan verre reizen, stedentripjes en korte vakanties. Grote kans dat jouw social media ook vol staat met (dezelfde) foto’s van vrienden die altijd op reis lijken te zijn. Toch zijn er ook genoeg mensen die liever in Nederland blijven en het Spaans benauwd krijgen bij het idee Nederland te moeten verlaten.

Oost, west, thuis best!?

Je zou het bijna niet geloven maar voor Annemieke (27) levert reizen meer stress op dan ontspanning. ,,Ik krijg eigenlijk al heel snel weer heimwee en ben ook bang dat mensen die thuisblijven iets zal overkomen, terwijl ik er niet ben. En door vliegangst wil ik eigenlijk ook niet al te ver weg. Best lastig, want mijn vriend is enorm reislustig.” Haar vriend had al een lange reis van drie weken naar Canada gepland met zijn ouders. Annemieke is blij dat ze niet mee hoeft. Voor haar heeft reizen eigenlijk geen toegevoegde waarde. Ze is een half jaar geleden een paar dagen op vakantie geweest in eigen land en dat beviel haar veel beter. ,,Ik was veel rustiger.”


likelove
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_05ceddfb1b5de42d2268ea553acf757089478def_avatar