Travel

Camera videoVamos verrassend Valencia: de leukste adresjes!

Foto van 'Lisa Vermeij'

5 APR 2018

Valencia is een van de leukste bestemmingen van Europa! Waarom? Het veelzijdige Valencia ligt aan zee, heeft een mooie compacte binnenstad met kronkelende steegjes vol met bijzondere winkeltjes, je vindt er meer dan genoeg leuke restaurants, kunt er fantastisch uitgaan en de stad is een stuk minder toeristisch dan Barcelona. Daarnaast is ook nog eens heel betaalbaar! Metro was in Valencia en ging op zoek naar de leukste plekjes. Vamos Valencia!

Valencia filter op Instagram

Op iets meer dan twee uur vliegen ben je in het zonnige Valencia. De stad heeft vele gezichten en is de ideale bestemming voor een lang weekendje weg. Het is niet voor niets dat de ‘sinaasappelstad’ Valencia zijn eigen zonnige filter heeft op Instagram. Hier schijnt meer dan 300 dagen per jaar de zon.

Maar de stad is meer dan een zonnige bestemming. Het is er een vol contrasten: je kunt er een stedentrip afwisselen met een strandvakantie. Het nieuwe, moderne gedeelte van de stad wordt gekenmerkt door de iconische wetenschapsgebouwen, in de binnenstad tref je vele smalle straatjes. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen want Valencia heeft een groot aanbod van musea van moderne kunst tot aan keramiek.

Ook als je van lekker eten en drinken houdt, ben je hier op de juiste plek, want het is de stad van paella. De stad wordt ook steeds populairder onder (internationale) studenten, die tot in de late uurtjes kunnen dansen in de toffe clubs.

Palmboom paradijs!

Slapen in Valencia

Hou je van een beetje comfort en luxe? Kies dan voor het bijzondere Ilunion Aqua 4* hotel. Dit betaalbare viersterren hotel is onderdeel van de bijzondere Ilunion keten. Het wordt voor 40 procent gerund door mensen met een lichamelijke beperking. Het Illunion hotel heeft een prima ligging ten opzichte van de oude en nieuwe stad en het strand. Niet geheel onbelangrijk, het ontbijtbuffet is super! Ben je op zoek naar een iets betaalbare optie? Dan kunnen we je Hostal Antigua Morellana aanraden. Deze authentieke accommodatie bevindt zich midden in het oude centrum en wordt gerund door vier Spaanse zussen.

Stadsstranden

Na een ochtendje cultuur snuiven kun je lekker relaxen op het strand. De stad ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over drie uitgestrekte, mooie en schone stadsstranden: Las Arenas, La Malvarossa en Patacona. Het laatste is vooral populair bij de lokale bewoners.

De lekkerste Agua de Valencia drink je bij Café de las Horas

Kunst en cultuur!

Maak een rondje door de wijk El Carmen, de plek waar kunstenaars zich de afgelopen jaren flink hebben uitgeleefd op de muren. De wijk is hierdoor een aaneenschakeling geworden van gave graffiti kunstwerken. Je mag El Carmen niet verlaten zonder een tussenstop te hebben gemaakt bij Centro del Carme. Waarom? Het bijzondere authentiek gebouw is al een bezienswaardigheid op zich. Het culturele centrum heeft wisselende (vooral historische) collecties, maar wij waren vooral onder de indruk van de contemporary art kunstenaar Okuda San Miquel. Centro del Carme is open tot 21.00 uur, dus zelfs na een lange stranddag kun je nog even langs. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten want de entree is gratis. Verder is het Museo de Las Cièncias Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum) een aanbeveling. Het museum lijkt een beetje op het NEMO Science museum in Amsterdam en je kunt er experimenteren met technologie.

Bekijk de tentoonstelling van Okuda San Miquel in Centro del Carme. Foto: Adrienne Hazebroek

Fietstour bij Valencia Bikes

Valencia krijgt steeds meer fietspaden. Vooral in het Turiapark kun je heerlijk fietsen. We raden je dan ook aan om op een van de eerste dagen een fietstour te boeken bij Valencia Bikes. In een drie uur durende tour zie je alle hoogtepunten van de stad. Tip: na afloop van de fietstocht kun je voor een paar euro de fietsen blijven huren. Valencia Bikes heeft drie verhuurpunten: één naast de rivierbedding van de Turia, één in het historisch centrum, en de andere in de wijk Ruzafa. Handig want je kunt je fiets huren bij één verhuurpunt en inleveren bij een ander verhuurpunt.

In de oude binnenstad kun je alles te voet doen

Hipste wijk van Valencia

Tot een aantal jaar geleden was Ruzafa een goed bewaard geheim van Valencia. Inmiddels is de buurt uitgegroeid tot een hippe wijk vol met trendy restaurants en barretjes! Onze favorieten voor het diner? Copenhagen en Malmo zijn de places to be voor vegetariërs. De tenten zijn van dezelfde eigenaren en ze bieden een overheerlijk betaalbaar menu. Zin om een avondje los te gaan? Op de Gran Via zitten een aantal leuke clubs. Deephouse en techno liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Club Nylon. Bij XL (Xtra Large) kun je van alles verwachten van Spaanstalige hits, tot dance, rock en pop muziek!

In El Carmen tref je veel street-art

Openluchtdiscotheek en grootste aquarium van Europa

Dit gigantische complex doet ons in eerste instantie denken aan Sydney. De Ciudad de las Artes y las Ciencias, ookwel bekend als de Stad van Kunst en Wetenschap is een must-see als je in Valencia bent! De gigantische gebouwen zijn ontworpen door de Valencia Santiago Calatrava en Félix Candela. Het is sowieso al een ervaring om door het complex heen te lopen dat bestaat uit zes onderdelen: L’Oceanogràfic, het Musea de les Ciències Príncipe Felipe, L’ Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, Agora en L’Hemisfèric. Het L’Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa en leuk voor jong en oud. L’Umbracle is overdag een botanische tuin waar je doorheen kunt lopen. In de zomermaanden ontpopt een groot deel van deze tuin zich tot een vette openluchtclub en wordt er tot diep in de nacht (07.00 uur) tussen de palmbomen gedanst op de laatste hits! Het is de hipste club van Valencia, dus kleed je een beetje feestelijk. Beneden zit club Mya waar je terecht kunt voor iets hardere beats.

L'Oceanogràfic Foto: Adrienne Hazebroek

Lokale lekkernijen

Een bezoek aan Valencia is niet compleet zonder Agua de Valencia en Horchata te hebben geproefd. Horchata is een verfrissend drankje gemaakt van ‘chufas’ (aardamandel), water en een beetje suiker! Het wordt vooral als tussendoortje gedronken tijdens de warme zomerdagen. Niet alleen heel lekker, maar ook goed voor de gezondheid. Horcahteria Santa Catalina (naast de gelijknamige kerk in het centrum) is een van de beste plekken om Horcata te drinken. Doe als een echte Valenciaan en eet een ‘farton’ (soort zoete broodstengel) bij je horchata!

Fartons en Agua de Valencia

Een typisch Valenciaans hapje voor bij je horchata is de farton. Fartons zijn luchtige, zoete gebakjes met een laag poedersuiker en worden ook wel omschreven als een soort zoete broodstengel, ze lijken op churros.
Het ‘Valenciaanse water’ bestaat uit een mix van sinaasappelstad, wodka, cava, gin en suiker. Wil je de beste van Valencia proeven? Ga dan naar Cafe de Las Horas. Naast heerlijke Agua de Valencia hebben ze een grote hoeveelheid aan bijzondere cocktails. Kun je geen keuze maken? Eigenaar Marc (een lokale bekendheid) helpt je graag met het maken van een keuze.

Op mini-safari in Valencia

Op safari in Spanje, huh? Zodra je het Bioparc in Valencia binnenstapt heb je het idee alsof je in Afrika bent. Alhoewel we niet een heel grote fan zijn van dierentuinen hebben de dieren in het Bioparc veel ruimte om te leven. Het park is opgedeeld in vier ecosystemen en elk dier leeft in zijn eigen leefomgeving. Alhoewel het park een oase van rust is, kan het bij de kassa toch flink druk zijn. Tip: koop je kaarten alvast online.

Van ijs-fabriek naar hotspot

De oude ijs-fabriek 'La Fabrica de Hielo is omgetoverd tot een hippe industriële hotspot aan het strand. Er hangt een relaxte ongedwongen sfeer en het is de perfecte plek voor een vroeg ontbijtje op een stranddag, of om juist na een stranddag bij te komen met een lekker drankje. Het hele jaar door worden er leuke events en concerten georganiseerd. Neem je camera mee want de buurt van La Fabrica is omgeven met ‘fotogenieke’ muurtjes, die zich perfect lenen als achtergrond voor een nieuwe profielfoto.

Hotspot La Fábrica de Hielo ligt vlakbij het strand

Albufera-park

Wil je even de stad uit en in alle rust genieten? Op zo’n 10 km afstand van Valencia tref je het Albufera park. Maak een boottochtje over het gelijknamige meer (grootste van Spanje) en reserveer daarna een plekje bij Restaurants Nou Racó. Dan geniet je niet alleen van een prachtig uitzicht over het meer, maar ook van een van de lekkerste paella’s van Valencia!

Kom tot rust in het Albufera park


Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint tijdens de première van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 in 2010, Londen. / EPA

Grootste Harry Potter-store ter wereld opent deze zomer in New York

Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint tijdens de première van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 in 2010, Londen. / EPA

Foto van 'Daisy Heyer'

11 JAN 2020

We hebben heel goed nieuws voor Harry Potter-fans, maar dan moet je wel naar New York! Volgens 22 Words komt daar namelijk de allergrootste Harry Potter-winkel ter wereld.

De winkel gaat volgens de website dit jaar nog haar deuren openen en wordt de grootste store die specifiek gericht is op alles rondom Harry Potter en Zweinstein.


Dit jaarlijkse festival in Nepal moét je heen als hondenliefhebber!

Honden tijdens Kukur Tihar. / Instagram @discovernepal

Foto van 'Daisy Heyer'

11 JAN 2020

Hondenliefhebbers opgelet: als je een verre reis wil maken naar een niet zo voor de hand liggende locatie, moét je naar Nepal tijdens het vijfdaagse Divali-festival. Daar wordt op Kukur Tihar, dag twee van het festival, de hond in het zonnetje gezet. 

Divali wordt ook wel Tihar, Deepavali, Diwali of Deevali genoemd en het is een van de belangrijkste en bekendste feesten uit het hindoeïsme. Je kent het feest misschien wel van beelden uit het buitenland: tijdens het feest worden traditioneel gezien door het hele huis en op mensen hun landgoed lichtjes ontvlamd. Het staat dan ook wel bekend als het Lichtjesfeest.

Tika voor de hond


Vier reizen voor de échte avonturiers

Vier reizen voor de échte avonturiers

Foto van 'Metro'

7 JAN 2020

Wanneer je even vrij bent van werk is er niets zo leuk als het land even ontvluchten voor een reisje. Of op je werk (in de pauze natuurlijk) misschien al over zo’n vakantie te mijmeren.

Denk aan ontspanvakanties, luxe reizen, of avontuurlijke reizen. Het is maar net waar je zin in hebt. Met name avontuurlijke reizen worden steeds populairder. Denk aan backpacken in Azië, bergbeklimmen in Zuid-Amerika of een roadtrip door Zuid-Afrika. Heb jij binnenkort vakantie en wil je al vroeg in het jaar een avontuurlijke reis maken, maar weet je niet waarnaartoe? Hier vindt je vier tips voor avontuurlijke reizen.

Vier reizen voor de échte avonturiers

De Arenalvulkaan in Costa Rica. / Trail | Unsplash


Vijf kampeertrends voor 2020
Likeability of5

Vijf kampeertrends voor 2020

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

24 DEC 2019

Tent mee en weg! Ja, kamperen doen we hartstikke graag en vaak. Voor al die Nederlanders die er zo van houden: dit zijn de kampeertrends 2020.

Gezellig met je camper door Europa roadtrippen, je tent uitgooien op een knusse natuurcamping of het boeken van een bijzonder vakantiehuisje; er zijn diverse manieren om van het kampeerleven te genieten. Hoewel de basis van kamperen er altijd is onder de Nederlanders, zijn er ieder jaar trends binnen deze manier van vakantie vieren. Ook voor 2020 spotten we allerlei te gekke kampeertrends die je niet mag missen wanneer je regelmatig met je caravan, camper of tent op pad gaat.

Het aanschaffen van een camper


like
user_ad0265d5236efe51b053ca3f0b6e0572851802b4_avatar

Aan boord bij de overtreffende trap van een luxe reis

In samenwerking met AMCA Cruises

24 DEC 2019

Voor wie zichzelf eens even echt wil losmaken van werkstress en dagelijkse beslommeringen, zijn er nu absolute droomreizen ontwikkeld.

De wereld zien en ondertussen genieten van ultieme luxe. AMCA gooit het met Celebrity Cruises over een andere boeg: cruise nieuwe stijl, met een overweldigende hoeveelheid luxueuze voorzieningen.


Op vakantie naar Spanje: 5 onontdekte plekken

Op vakantie naar Spanje: 5 onontdekte plekken

Foto van 'Metro'

22 DEC 2019

Spanje behoort tot een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Veel kennen we van het prachtige land, maar zijn er nog pareltjes van onontdekte plekken?

Spanje heeft een indrukwekkende kustlijn, de zon schijnt er (bijna) altijd en het is er ook nog eens een stuk goedkoper dan in Nederland. Nadeel is wel dat veel toeristen voor hun vakantie naar Spanje dezelfde bestemmingen kiezen. Met als gevolg dat massatoerisme op veel plekken in Spanje permanent aanwezig is. Gelukkig zijn er ook nog plekjes waar je rond kunt lopen zonder in het Nederlands aangesproken te worden. Welke plekjes zijn dat? Vijf onontdekte plekken in Spanje op een rij.

1 Trevelez | Andalusië


Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien
Likeability of3

Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien

Foto's: ANP

Foto van 'Metro'

11 DEC 2019

Met Kerstmis voor de deur is er van alles te doen in Amsterdam. Niet te missen momenteel: het Amsterdam Light Festival.

Dat onze hoofdstad niet alleen populair is bij Nederlanders, maar ook bij buitenlandse toeristen is te zien aan de groei van het aantal toeristen in Amsterdam. Grote kans dus wanneer je in december van plan bent om naar het gezellige Mokum te gaan, het er aardig druk kan zijn. Laat dat gegeven je in ieder geval niet ontmoedigen, want juist in het winterse seizoen is er veel te beleven in de stad. Van schaatsen op de schaatsbaan op het Museumplein of met een beetje geluk op de grachten tot aan heerlijke glühwein drinken bij een van de kraampjes op het Rembrandtplein. Ook leuk: bezoek het Amsterdam Light Festival en laat je verrassen door diverse lichtkunstwerken. In dit artikel geven we je enkele redenen waarom je deze winter absoluut het Amsterdam Light Festival moet bezoeken.

Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien

dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

De natuur in Zuid-Afrika is onvergetelijk. / Foto’s: SA Tourism

In samenwerking met South Africa Tourism

21 NOV 2019

Ho, een olifant! Even remmen maar. Rijden in een open jeep door de adembenemende natuur in een park en dan plotseling oog in oog ‘staan’ met een leeuw, giraffe of neushoorn. Dat zijn ervaringen die je nooit zult vergeten. En: je doet ze op op nog geen halve dag reizen: Zuid-Afrika, land van wildlife & nature.

Vele Nederlanders hebben het op hun bucket list gezet. Genieten van de flora en fauna van Zuid-Afrika, van natuur en dieren die we in eigen land nooit zullen zien. Ben jij misschien zo’n reiziger die een trip naar Zuid-Afrika absoluut op z’n moet-ik-absoluut-nog-doen-lijst heeft staan? Voor die toekomstige vakantiegangers heeft het Zuid-Afrikaans Verkeersbureau (South Africa Tourism) een leuke quiz opgezet. Zuid-Afrika heeft ontzettend veel te bieden, voor totaal verschillende mensen. Je kunt nu checken wat voor Zuid-Afrika-bezoeker jij bent.


Vliegtuig krijgt voor stedentrip concurrentie van duurzame trein

Vliegtuig krijgt voor stedentrip concurrentie van duurzame trein

Foto van 'Metro'

17 NOV 2019

Welk vervoersmiddel gebruiken Nederlanders het liefst als ze op stedentrip gaan? Uit onderzoek van Stedentrips.nl, dat 1481 Nederlandse vakantiegangers ondervroeg, blijkt dat 30 procent nog het liefst het vliegtuig pakt.

Het duurzame alternatief, de trein, wordt echter steeds populairder. 18 procent van de Nederlanders op stedentrip gaat nu bij voorkeur per spoor.

Voorkeur duurzame alternatieven groeit


Top 5 kindvriendelijke campings aan het Gardameer

Top 5 kindvriendelijke campings aan het Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Colourbox

Foto van 'Metro'

15 NOV 2019

Met de winter op komst, is het voor velen tijd om rustig aan - voor een zomers gevoel - de eerste vakantiegids op tafel te leggen. Of om Metro te lezen uiteraard, want hier vind je alvast de eerste vakantietips. In dit geval: (met de kinderen) zin krijgen in het Gardameer, het grootste meer van Italië.

Het Gardameer is een heel populaire vakantiebestemming. Veel jongeren gaan erheen om te feesten, maar het is ook een geliefde plaats voor ouderen om te genieten van de natuur. Daarnaast zijn diverse campings speciaal ingericht om gezinnen te verwelkomen met (kleine) kinderen. Wat zijn dan de leukste en vooral kindvriendelijkste campings?

Bella Italia


Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon. /Colourbox

Foto van 'Lennaert Rooijakkers'

11 NOV 2019

Sla jij een bezoek aan massale en gejaagde steden het liefst over, gruwel je van het afvinken van lijstjes met obligate toeristische attracties en zorg je graag goed voor de inwendige mens? Dan is Lyon een plek waar je je hart kan ophalen.

Lyon ken je vast van de verkeersborden op weg naar Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië. Maar heb je er weleens aan gedacht om de afslag naar de derde stad van Frankrijk te nemen? Doe het maar eens, je zal er geen spijt van krijgen.

Deze charmante stad in het zuidoosten van Frankrijk, waar de Rhône en de Saône samenkomen, doet met zijn oude binnenstad, imposante kerken en basilieken en prachtige herenhuizen aan het water op sommige punten echt niet veel onder voor Parijs. Maar het is een stuk minder gehaast en toeristisch dan de Franse hoofdstad (laat staan snobistisch.)


De 5 leukste zonbestemmingen deze winter

De vijf leukste zonbestemmingen deze winter

Santa Cruz, Tenerife. / Adam Nieścioruk | Unsplash

Foto van 'Metro'

28 OKT 2019

Zie je op tegen de winter? Dan krijg je door dit artikel zin in de zon.

Ieder jaar lezen we al in september en oktober de mogelijke - vaak heftige - voorspellingen voor de komende winter. Ook dit jaar waren deze voorspellingen niet mals: de koudste winter in tientallen jaren wordt voorspeld. Hoewel er best wat winterliefhebbers in Nederland te vinden zijn, is er ook een grote groep die al gruwelt bij het idee van sneeuw, donkere dagen en kou. Hoe kun je de aankomende koude winter beter 'overleven' dan door lekker naar de zon te gaan? Hier hebben we vijf van de leukste zonbestemmingen van deze winter voor je verzameld. Wij weten in ieder geval wel wat we gaan doen dit koude najaar en de komende winter.

De 5 leukste zonbestemmingen deze winter

Tenerife. / Fausto García | Unsplash


Vanaf 2021 gaat er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Wenen

Op dit moment moet je minimaal een keer overstappen om in Wenen te komen en duurt een rit zeker meer dan 10 uur. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

6 OKT 2019

Vanuit Amsterdam kun je al gemakkelijk naar Parijs, Berlijn en Londen reizen. En als het aan het Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB ligt, kun je vanaf 2021 ook met de trein in een keer van Amsterdam naar Wenen reizen.

In een interview met de Wiener Zeitung zegt ÖBB-topman Andreas Matthä: „We plannen vanaf januari 2020 een Nightjet naar Brussel en werken daar met spoed aan. Een nachttreinverbinding naar Amsterdam komt het jaar daarop."

2016 voor het laatst


5 toffe festivals buiten NL die jij wil meemaken deze herfst en winter

EPIZODE⁴ - Vietnam is één van de festivals die écht de moeite waard zijn om het vliegtuig voor te pakken.

Foto van 'Daisy Heyer'

5 OKT 2019

Nu het weer in Nederland weer écht Nederlands begint te worden en het festivalseizoen officieel voorbij is, kun je binnen zitten sippen, maar je kunt ook hard werken en sparen voor een van de te gekke festivals die buiten Nederland gaan plaatsvinden deze herfst en winter! Metro zet vijf toppers voor je op een rijtje! 

MOGA - Marokko (11 tot 13 oktober) 


Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Santorini, Griekenland. / Unsplash

In samenwerking met het Grieks Verkeersbureau

2 OKT 2019

Nederlandse toeristen weten Griekenland aardig te vinden en dit is ook helemaal niet gek. Het land telt maar liefst 6000 eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. En nou denk je bij Griekse eilanden al gauw aan de grote jongens zoals Kreta en Rhodos, maar hiermee doe je het vakantieland echt tekort. 

Vanuit Nederland kan je in ongeveer 3,5 uur op een van de honderden vakantieparadijsjes in miniatuurvorm zijn. Klein maar fijn, dat is wat eilanden zoals Corfu, Zakyntos, Kos, Samos, Mykonos en Santorini allemaal typeert. En hoewel ze natuurlijk allemaal anders zijn, hebben ze ook van alles gemeen! Hier zijn tien dingen die je op in deze subtropische archipel kunt beleven.

Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Zakynthos, Griekenland.


De leukste steden tijdens de herfstvakantie

Vier van de leukste steden tijdens de herfstvakantie

Domplein in Utrecht. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Metro'

1 OKT 2019

Trek je warme jas maar weer aan, neem een gevulde portemonnee mee en bereid je voor op warme chocolademelk, lekkere high tea’s en shoppingsessies. De herfstvakantie staat voor de deur en je hoeft absoluut niet het land uit om een heerlijke vakantie te beleven.

In Nederland vind je namelijk genoeg te gekke steden die je binnen één of meerdere dagen met de trein kunt ontdekken. Het enige wat jij hoeft te doen is een goed humeur meenemen, de trein in te stappen en te genieten van een dagje weg. Extra mooi meegenomen is dat de NS in dit soort periodes vaak stunt met goedkope treinkaartjes waardoor je trip helemaal niet duur hoeft te zijn. In dit artikel geven we je enkele tips voor leuke steden in Nederland die je in de herfstvakantie kunt bezoeken.

De leukste steden tijdens de herfstvakantie

Utrecht op z’n mooist. / Jonne Mäkikyrö | Unsplash


Later op vakantie? Koop geen tolvignet voor een jaar

Later op vakantie? Koop geen tolvignet voor een jaar

Foto: Rob Engelaar | ANP

Foto van 'Metro'

27 SEP 2019

In de zomer trekken honderdduizenden Nederlanders naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. Hierbij besteden we meer geld aan vakantie dan ooit. Voor wie er niet voor koos om tijdens het hoogseizoen weg te gaan: lees dit.

Ben je nog van plan om er in de herfst op uit te trekken? En staat een tripje naar Oostenrijk, Tsjechië of een ander land waar je een tolvignet nodig hebt op de planning? Koop in dat geval geen jaarvignet, maar kies voor een vignet met een kortere geldigheid. Hiermee ben je namelijk een stuk goedkoper uit volgens de ADAC, de Duitse ANWB.

Voordelig een vignet kopen


Reizen in 2020: VR, slimme koffers en robothulpen

Reizen in 2020: VR, slimme koffers en robothulpen

Foto: Sean O. / Unsplash

Foto van 'Metro'

26 SEP 2019

Koffers die je op afstand kunt volgen. Robots die in je hotel de roomservice regelen. En via virtual reality alvast kennismaken met je vakantiebestemming. Dat zijn innovaties die horen bij reizen in 2020.

De reiswereld ziet er vandaag de dag totaal anders uit dan dertig jaar geleden. Vakantiebestemmingen zijn gemakkelijker te bereiken, reizen is goedkoper en we hebben meer kennis over bepaalde landen door de komst van internet. Het is niet voor niets zo dat Nederlanders anno 2019 vaker én verder op vakantie of op reis gaan. Maar: er is meer dan dat. Waar we een paar jaar geleden nog massaal kaartjes stuurden naar familie, vrienden en geliefden kun je nu binnen enkele seconden een fotootje appen vanaf de andere kant van de wereld. Ieder jaar zijn er verschillende innovaties te zien op het gebied van reizen. Welke zien we volgend jaar?

Virtual reality speelt een grote rol


'Mensen willen zelf hun vakantie samenstellen, geen standaardpakket'

'Mensen willen zelf hun vakantie samenstellen, geen standaardpakket'

​​​​​​​Reisorganisatie Thomas Cook ging maandag failliet, wat leidde tot geannuleerde vakanties en vluchten. Waarom worden traditionele reisbureaus steeds minder populair? /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

23 SEP 2019

Reisorganisatie Thomas Cook ging maandag failliet, wat leidde tot geannuleerde vakanties en vluchten. 21.000 werknemers vrezen voor hun baan. Waarom worden traditionele reisbureaus steeds minder populair?

Reisbureaus dalen flink in populariteit en mensen plannen steeds vaker zelf hun vakantie. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een grote meerderheid (67 procent) van de vakanties via internet geboekt wordt. Vooral fysieke reisbureaus hebben het zwaar te verduren, slechts een op de tien vakanties wordt daar geboekt. Een klein aantal vakanties wordt via e-mail of via de telefoon geboekt.

Reisbureaus hebben het absoluut moeilijk, zegt toerismedeskundige Stephen Hodes. „Het boeken van reizen gaat veel meer online of direct bij de accommodatie. Mensen zoeken bijvoorbeeld zelf een Airbnb en vinden daar een geschikte vlucht bij. Reisbureaus moeten daarom hard werken om hun toegevoegde waarde te tonen.”