Travel

Camera videoVamos verrassend Valencia: de leukste adresjes!

Foto van 'Lisa Vermeij'

5 APR 2018

Valencia is een van de leukste bestemmingen van Europa! Waarom? Het veelzijdige Valencia ligt aan zee, heeft een mooie compacte binnenstad met kronkelende steegjes vol met bijzondere winkeltjes, je vindt er meer dan genoeg leuke restaurants, kunt er fantastisch uitgaan en de stad is een stuk minder toeristisch dan Barcelona. Daarnaast is ook nog eens heel betaalbaar! Metro was in Valencia en ging op zoek naar de leukste plekjes. Vamos Valencia!

Valencia filter op Instagram

Op iets meer dan twee uur vliegen ben je in het zonnige Valencia. De stad heeft vele gezichten en is de ideale bestemming voor een lang weekendje weg. Het is niet voor niets dat de ‘sinaasappelstad’ Valencia zijn eigen zonnige filter heeft op Instagram. Hier schijnt meer dan 300 dagen per jaar de zon.

Maar de stad is meer dan een zonnige bestemming. Het is er een vol contrasten: je kunt er een stedentrip afwisselen met een strandvakantie. Het nieuwe, moderne gedeelte van de stad wordt gekenmerkt door de iconische wetenschapsgebouwen, in de binnenstad tref je vele smalle straatjes. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen want Valencia heeft een groot aanbod van musea van moderne kunst tot aan keramiek.

Ook als je van lekker eten en drinken houdt, ben je hier op de juiste plek, want het is de stad van paella. De stad wordt ook steeds populairder onder (internationale) studenten, die tot in de late uurtjes kunnen dansen in de toffe clubs.

Palmboom paradijs!

Slapen in Valencia

Hou je van een beetje comfort en luxe? Kies dan voor het bijzondere Ilunion Aqua 4* hotel. Dit betaalbare viersterren hotel is onderdeel van de bijzondere Ilunion keten. Het wordt voor 40 procent gerund door mensen met een lichamelijke beperking. Het Illunion hotel heeft een prima ligging ten opzichte van de oude en nieuwe stad en het strand. Niet geheel onbelangrijk, het ontbijtbuffet is super! Ben je op zoek naar een iets betaalbare optie? Dan kunnen we je Hostal Antigua Morellana aanraden. Deze authentieke accommodatie bevindt zich midden in het oude centrum en wordt gerund door vier Spaanse zussen.

Stadsstranden

Na een ochtendje cultuur snuiven kun je lekker relaxen op het strand. De stad ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over drie uitgestrekte, mooie en schone stadsstranden: Las Arenas, La Malvarossa en Patacona. Het laatste is vooral populair bij de lokale bewoners.

De lekkerste Agua de Valencia drink je bij Café de las Horas

Kunst en cultuur!

Maak een rondje door de wijk El Carmen, de plek waar kunstenaars zich de afgelopen jaren flink hebben uitgeleefd op de muren. De wijk is hierdoor een aaneenschakeling geworden van gave graffiti kunstwerken. Je mag El Carmen niet verlaten zonder een tussenstop te hebben gemaakt bij Centro del Carme. Waarom? Het bijzondere authentiek gebouw is al een bezienswaardigheid op zich. Het culturele centrum heeft wisselende (vooral historische) collecties, maar wij waren vooral onder de indruk van de contemporary art kunstenaar Okuda San Miquel. Centro del Carme is open tot 21.00 uur, dus zelfs na een lange stranddag kun je nog even langs. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten want de entree is gratis. Verder is het Museo de Las Cièncias Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum) een aanbeveling. Het museum lijkt een beetje op het NEMO Science museum in Amsterdam en je kunt er experimenteren met technologie.

Bekijk de tentoonstelling van Okuda San Miquel in Centro del Carme. Foto: Adrienne Hazebroek

Fietstour bij Valencia Bikes

Valencia krijgt steeds meer fietspaden. Vooral in het Turiapark kun je heerlijk fietsen. We raden je dan ook aan om op een van de eerste dagen een fietstour te boeken bij Valencia Bikes. In een drie uur durende tour zie je alle hoogtepunten van de stad. Tip: na afloop van de fietstocht kun je voor een paar euro de fietsen blijven huren. Valencia Bikes heeft drie verhuurpunten: één naast de rivierbedding van de Turia, één in het historisch centrum, en de andere in de wijk Ruzafa. Handig want je kunt je fiets huren bij één verhuurpunt en inleveren bij een ander verhuurpunt.

In de oude binnenstad kun je alles te voet doen

Hipste wijk van Valencia

Tot een aantal jaar geleden was Ruzafa een goed bewaard geheim van Valencia. Inmiddels is de buurt uitgegroeid tot een hippe wijk vol met trendy restaurants en barretjes! Onze favorieten voor het diner? Copenhagen en Malmo zijn de places to be voor vegetariërs. De tenten zijn van dezelfde eigenaren en ze bieden een overheerlijk betaalbaar menu. Zin om een avondje los te gaan? Op de Gran Via zitten een aantal leuke clubs. Deephouse en techno liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Club Nylon. Bij XL (Xtra Large) kun je van alles verwachten van Spaanstalige hits, tot dance, rock en pop muziek!

In El Carmen tref je veel street-art

Openluchtdiscotheek en grootste aquarium van Europa

Dit gigantische complex doet ons in eerste instantie denken aan Sydney. De Ciudad de las Artes y las Ciencias, ookwel bekend als de Stad van Kunst en Wetenschap is een must-see als je in Valencia bent! De gigantische gebouwen zijn ontworpen door de Valencia Santiago Calatrava en Félix Candela. Het is sowieso al een ervaring om door het complex heen te lopen dat bestaat uit zes onderdelen: L’Oceanogràfic, het Musea de les Ciències Príncipe Felipe, L’ Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, Agora en L’Hemisfèric. Het L’Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa en leuk voor jong en oud. L’Umbracle is overdag een botanische tuin waar je doorheen kunt lopen. In de zomermaanden ontpopt een groot deel van deze tuin zich tot een vette openluchtclub en wordt er tot diep in de nacht (07.00 uur) tussen de palmbomen gedanst op de laatste hits! Het is de hipste club van Valencia, dus kleed je een beetje feestelijk. Beneden zit club Mya waar je terecht kunt voor iets hardere beats.

L'Oceanogràfic Foto: Adrienne Hazebroek

Lokale lekkernijen

Een bezoek aan Valencia is niet compleet zonder Agua de Valencia en Horchata te hebben geproefd. Horchata is een verfrissend drankje gemaakt van ‘chufas’ (aardamandel), water en een beetje suiker! Het wordt vooral als tussendoortje gedronken tijdens de warme zomerdagen. Niet alleen heel lekker, maar ook goed voor de gezondheid. Horcahteria Santa Catalina (naast de gelijknamige kerk in het centrum) is een van de beste plekken om Horcata te drinken. Doe als een echte Valenciaan en eet een ‘farton’ (soort zoete broodstengel) bij je horchata!

Fartons en Agua de Valencia

Een typisch Valenciaans hapje voor bij je horchata is de farton. Fartons zijn luchtige, zoete gebakjes met een laag poedersuiker en worden ook wel omschreven als een soort zoete broodstengel, ze lijken op churros.
Het ‘Valenciaanse water’ bestaat uit een mix van sinaasappelstad, wodka, cava, gin en suiker. Wil je de beste van Valencia proeven? Ga dan naar Cafe de Las Horas. Naast heerlijke Agua de Valencia hebben ze een grote hoeveelheid aan bijzondere cocktails. Kun je geen keuze maken? Eigenaar Marc (een lokale bekendheid) helpt je graag met het maken van een keuze.

Op mini-safari in Valencia

Op safari in Spanje, huh? Zodra je het Bioparc in Valencia binnenstapt heb je het idee alsof je in Afrika bent. Alhoewel we niet een heel grote fan zijn van dierentuinen hebben de dieren in het Bioparc veel ruimte om te leven. Het park is opgedeeld in vier ecosystemen en elk dier leeft in zijn eigen leefomgeving. Alhoewel het park een oase van rust is, kan het bij de kassa toch flink druk zijn. Tip: koop je kaarten alvast online.

Van ijs-fabriek naar hotspot

De oude ijs-fabriek 'La Fabrica de Hielo is omgetoverd tot een hippe industriële hotspot aan het strand. Er hangt een relaxte ongedwongen sfeer en het is de perfecte plek voor een vroeg ontbijtje op een stranddag, of om juist na een stranddag bij te komen met een lekker drankje. Het hele jaar door worden er leuke events en concerten georganiseerd. Neem je camera mee want de buurt van La Fabrica is omgeven met ‘fotogenieke’ muurtjes, die zich perfect lenen als achtergrond voor een nieuwe profielfoto.

Hotspot La Fábrica de Hielo ligt vlakbij het strand

Albufera-park

Wil je even de stad uit en in alle rust genieten? Op zo’n 10 km afstand van Valencia tref je het Albufera park. Maak een boottochtje over het gelijknamige meer (grootste van Spanje) en reserveer daarna een plekje bij Restaurants Nou Racó. Dan geniet je niet alleen van een prachtig uitzicht over het meer, maar ook van een van de lekkerste paella’s van Valencia!

Kom tot rust in het Albufera park


Vijf bijzondere themahotels om bij weg te dromen

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2019

Ben je voor deze zomer nog op zoek naar een bijzonder hotel? Misschien droom je er van om te slapen tussen de kunststukken, in een stijlvol Cubaans thema-hotel of ga je voor en exclusief verblijf in Colombia? Metro heeft vijf fantastische hotels op een rij gezet waar je lekker kan wegdromen.

Bosko, Colombia

Colombia is steeds populairder aan het worden. En dat begrijpen we maar al te goed: hippe steden, mooie stranden, natuurparken en heel veel toffe accomodaties om te slapen. Zoals dit exclusieve verblijf in Guatapé op 1 km afstand van de Piedra del Peñol (een gigantische granieten rots die als een reus boven het meer uit torent). Je slaapt in een speciale doorzichtige tent met adembenemend uitzicht op het meer, waar je ook kunt zwemmen.


Slimme tips voor een goedkopere vakantie

Metro helpt je met het vinden van een goedkope vakantiebestemming en legt je uit hoe je tijdens je vakantie kunt besparen.

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2019

Ruim een kwart van de Nederlanders (28 procent) gaat dit jaar niet op vakantie, blijkt uit onderzoek van het Nibud. De grootste reden om niet op vakantie te gaan zijn de kosten. Maar als je het slim aanpakt hoeft een vakantie niet altijd heel veel geld te kosten. Metro helpt je met het vinden van een goedkope vakantiebestemming en legt je uit hoe je tijdens je vakantie kunt besparen.

Om te voorkomen dat je 10 euro moet betalen voor een biertje, is het handig om van tevoren al uit te zoeken waar je een beetje betaalbaar kunt vertoeven.

Macedonië


Likeability of5

Een verre reis? Liever niet!

Er zijn genoeg mensen die liever in Nederland blijven en het Spaans benauwd krijgen bij het idee Nederland te moeten verlaten. Foto: Pexels 

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JUL 2019

Millennials zijn de meest reislustige generatie. Ze geven duizenden euro’s uit aan verre reizen, stedentripjes en korte vakanties. Grote kans dat jouw social media ook vol staat met (dezelfde) foto’s van vrienden die altijd op reis lijken te zijn. Toch zijn er ook genoeg mensen die liever in Nederland blijven en het Spaans benauwd krijgen bij het idee Nederland te moeten verlaten.

Oost, west, thuis best!?

Je zou het bijna niet geloven maar voor Annemieke (27) levert reizen meer stress op dan ontspanning. ,,Ik krijg eigenlijk al heel snel weer heimwee en ben ook bang dat mensen die thuisblijven iets zal overkomen, terwijl ik er niet ben. En door vliegangst wil ik eigenlijk ook niet al te ver weg. Best lastig, want mijn vriend is enorm reislustig.” Haar vriend had al een lange reis van drie weken naar Canada gepland met zijn ouders. Annemieke is blij dat ze niet mee hoeft. Voor haar heeft reizen eigenlijk geen toegevoegde waarde. Ze is een half jaar geleden een paar dagen op vakantie geweest in eigen land en dat beviel haar veel beter. ,,Ik was veel rustiger.”


love
user_05ceddfb1b5de42d2268ea553acf757089478def_avatar

Wat kun je doen in 48 uur Almere?

Wat kun je doen in 48 uur Almere?

De woontorens Side by Side, skyline va Almere. / Jody Ferron

Foto van 'Erik Jonk'

18 JUL 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: je besluit een weekendje weg te gaan en kiest voor Almere. Hoe kun je je 48 uur lang vermaken? Nou, met nogal een héleboel. Hier vind je Metro’s tips (ongetwijfeld te veel voor 48 uur, maar dan valt er wat te kiezen). Onderaan dit artikel vind je nog een compleet nieuwe (wandel)tip.

1 Shoppen

Almere Centrum mag zich Beste Binnenstad 2017 – 2020 noemen. Shop till you drop dus! Bijzondere lokale, nationale en internationale merken als Hudson’s Bay, Costes, Hugo Boss, Media Markt, M.A.C. Cosmetics, H&M, Rituals, Dunkin’ en ZARA zijn er te vinden. In totaal vierhonderd winkels, speciaalzaken, autovrije winkelstraten en gezellige horecapleinen bij elkaar. Tip: vergeet niet je Almere Centrum Klantenkaart aan te vragen. Zo shop je met extra kortingen.


7x de mooiste street art op Penang, Maleisië
Likeability of5

7x de mooiste street art op Penang, Maleisië

De beroemde kinderen op de fiets. Foto: Pixabay

Foto van 'Maartje Hensen'

10 JUL 2019

Op street art-jacht gaan is een van mijn favoriete activiteiten, op reis, maar ook gewoon in Nederland. Het heeft iets spannends: je weet vaak niet precies wat je gaat vinden en waar. Als je vooraf onderzoek hebt gedaan is het ook vaak nog een verrassing of het er überhaupt nog wel is en vaak zit het ook nog hoger of lager dan je denkt, of is het zo klein dat je er zomaar voorbijloopt. Het Maleisische eiland Penang is echt een street art-walhalla en je kunt je wel voorstellen hoe enthousiast ik over het hele eiland ging: op ontdekkingstocht.

George Town: waar alle kunst begon

De hoofdstad van Penang, George Town, werd in 2008 op de UNESCO werelderfgoed -lijst gezet. In 2009 besloot de gemeente dat er iets van kunst moest komen en werd het project Making George Town op touw gezet: zo’n slordige 52 stalen karikatuur-sculpturen werden neergezet door de hele stad. Niet mijn favoriete kunst, maar gelukkig werd in 2012 het project Mirrors George Town opgezet. Hiervoor mocht de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic zes muurschilderingen maken, die te maken hadden met het dagelijks leven van de lokale bevolking. Dit inspireerde andere organisaties en kunstenaars om later meer street art-projecten op te zetten en zo is er in de afgelopen zeven jaar een groot aantal muurschilderingen bijgekomen.


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Deze 7 nieuwe hotels zijn deze zomer de moeite waard

Casa Cook Chania - Kreta

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor veel Nederlanders een vakantie naar het buitenland. Ben jij net als wij een interieur junkie en zit een fijne vakantie hem voor jou ook in een écht mooi hotel? Metro zet de 7 vetste hotels van Europa die deze zomer zijn geopend voor je op een rijtje. En alleen voor het oog is het al smullen geblazen.

Casa Cook Chania - Kreta

Casa Cook Chania - Kreta


Vier wijken, drie religies: Jeruzalem in één dag
Likeability of5

Vier wijken, drie religies: Jeruzalem in één dag

Uitzicht over Jeruzalem, Israel. Foto: Pixabay

Foto van 'Maartje Hensen'

3 JUL 2019

Er zijn weinig steden ter wereld van zo groot historisch, cultureel en religieus belang als Jeruzalem. Het is niet alleen een belangrijke stad voor één religie – zoals Mekka – maar voor wel drie religies. Samen met mijn zusje bezocht ik de Oude Stad van Jeruzalem en we kregen een rondleiding door alle kwartieren: het Armeense, joodse, islamitische en christelijke kwartier. De wijken zijn makkelijk verdeeld met een scheiding die van Noord naar Zuid en van West naar Oost loopt. Dit zijn de hoogtepunten die je niet mag missen!

Armeense wijk (zuidwest)

Het kleinste kwartier van de vier, maar met een heel belangrijk gebouw: de toren van David, ook wel de Jeruzalem Citadel genoemd. De meeste toeristen komen de Oude Stad binnen via de Jaffa-poort, aan de westkant van de Oude Stad. De Toren van David zie je dan meteen rechts van je. Van de originele citadel is maar één toren blijven staan toen de Romeinen Jeruzalem veroverden in het jaar 70 na Christus. In deze toren kan je vandaag de dag een museum vinden over de 4000 jaar oude geschiedenis van Jeruzalem.


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Nederlander denkt niet aan overlijden op vakantie

De verkeerstoren op Schiphol. / ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Meer dan een derde van de Nederlanders (33,4 procent) staat er niet bij stil dat je kunt komen te overlijden tijdens een vakantie of zakenreis naar het buitenland. Een nog groter deel (35,3 procent) heeft tevens geen idee of ze verzekerd zijn voor de kosten van repatriëring: het overbrengen van het overleden lichaam naar Nederland.

Daar komt bij dat 13,3 procent denkt niet verzekerd te zijn. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Kien Onderzoek in opdracht van coöperatie DELA.

Pieken tijdens zomervakantie


Dit zijn de meest bezochte musea ter wereld

Afbeelding ter illustratie. /Unsplash

Foto van 'Metro'

30 JUN 2019

Je gaat op citytrip en je gaat naar… een museum, uiteraard. Steden als Londen, Parijs en New York staan bol van de bekende musea waar je haast letterlijk struikelt over de mensen. Voor sommige toeristen is dat net een teken dat ze er absoluut naartoe moeten en andere reizigers vermijden die drukte dan juist weer.

Maar wie de bekendste kunstwerken en tofste tentoonstellingen met eigen ogen wil zien, heeft de drukte er hoogstwaarschijnlijk voor over - of plant het bezoek tijdens rustige uren. In elk geval kun je de musea na bezoek van je bucketlist afstrepen!

Bezoekers door Beyoncé


‘s Werelds meest Instagrammable biebs

‘s Werelds meest Instagrammable bibliotheken

The Last Bookstore, Los Angeles. Foto: Maartje Hensen

Foto van 'Maartje Hensen'

26 JUN 2019

Het lijkt erop alsof de digitale wereld langzamerhand al het analoge aan het vervangen is. Van camera’s met filmrolletje, naar digitale (mobiel)camera’s, van papieren naar digitale archieven en van boeken naar e-readers. Er is gelukkig nog hoop voor bibliotheken, want nu alles fotogeniek moet zijn voor de gram, zijn Instagrammable bibliotheken en boekenwinkels populairder dan ooit! Over de hele wereld wordt er druk op los gefotografeerd, want een mooie bieb of boekenwinkel is niet alleen maar leuk: met een boek in je handen lijk je ook ontzettend intelligent en retro. Vergeet de #digitaldetox niet in je Instagram-caption!

Lees ook: de kleurrijkste basketbalvelden ter wereld

Trinity College Library in Dublin, Ierland


Likeability of5

Zwarte Woud: het onontdekte vakantieparadijs

Palmbomen, de langste hangbrug van Duitsland, wijnproeverijen, moderne kunst en helderblauwe meren. Foto: Lisa Vermeij

Foto van 'Lisa Vermeij'

26 JUN 2019

Klinken helderblauwe meren, palmbomen, sprookjesachtige bossen met bomen in tig verschillende kleuren groen en fotogenieke stadjes jou goed in de oren? En heb je zin in een actieve vakantie in de natuur? Dan kun je ver weg gaan naar Bali, Colombia of Canada maar heb je wel eens gedacht aan het Zwarte Woud bij onze Oosterburen? Metro nam een kijkje in het Zuidweste (Baden-Württemberg) van Duitsland en ging opladen in de Duitse natuur.

Baden-Württemberg ziet zichzelf als The Sunny Side of Germany. Mediterrane invloeden zijn er volop vanwege de zuidelijke ligging en de dorpen en steden zijn omringd door bossen, meren en bergen.

Baden Baden met zonsondergang. Foto: Lisa Vermeij


likesad
user_3c941cafd163378092d296a8b25063c5dcbae285_avataruser_0daf61717f194739defd9429c498752e5b326ade_avatar

Gratis naar Malediven om zeeschildpadden te helpen

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUN 2019

Werklozen opgelet: wij hebben wellicht jouw droombaan gevonden! Je kunt zelfs twee weken gratis naar de Malediven voor deze job, inclusief kost en inwoon en je ticket terug naar huis. Enige vereiste is dat je van beesten én van zon houdt.

Het enorme luxeresort Coco Palm Dhuni is namelijk op zoek naar iemand die voor de zeeschildpadden wil zorgen in het Marine Turtle Rescue Centre, een plek waar zeeschildpadden in nood geholpen worden. Dat doe je samen met de dierenarts, Claire Petros en het houdt in dat je de schildpadden voert en bassins schoonmaakt. Daarnaast help je Petros bij operaties en leid je bezoekers die naar het centrum komen rond.

Foto ter illustratie. / Colourbox


De kleurrijkste basketbalvelden ter wereld

Het beroemdste basketbalveld is de ‘speeltuin’ Pigalle in Parijs. Foto: Amarins de Boer

Foto van 'Maartje Hensen'

12 JUN 2019

Wat is er nou leuker dan lekker een potje basketballen op vakantie? Gelukkig zijn er tegenwoordig een heel aantal kleurrijke en gezellige velden waarop je kan spelen! Het is geen geheim dat wij tijdens onze reizen de kleurrijkste plekjes opzoeken en ook al speel je liever geen basketbal: deze velden zijn ook superleuk om te fotograferen. Van Parijs tot aan Chili – dit zijn de leukste basketbalvelden ter wereld!

Pigalle Duperre – Parijs, Frankrijk

Het beroemdste basketbalveld is de ‘speeltuin’ Pigalle in Parijs. Met knallend roze, geel, paars en blauw is dit veld haast de nieuwe Eiffeltoren geworden. In 2017 werd dit veld ontworpen en geverfd door het Franse modemerk Pigalle (dat tegelijkertijd een bijpassende collectie uitbracht, slim!) in samenwerking met Nike en fotografie studio Ill-Studio. Het kunstproject is voornamelijk opgezet om kinderen weer lekker buiten te laten spelen. En daar zijn ze goed in geslaagd – het zijn niet alleen kinderen die hier nu graag naartoe komen!


In deze Schotse kastelen kun jij gewoon overnachten

The Atholl Palace in Schotland is welliswaar niet heel goedkoop, maar zeker niet onbetaalbaar voor een paar nachtjes. / Booking.com

Foto van 'Daisy Heyer'

10 JUN 2019

Het is maandag 10 juni 2019 niet alleen Pinksteren, maar ook Dag van het Kasteel. Leuke bijkomstigheid van Schotland, is dat je er vrij gemakkelijk als een echte prinses in een kasteel kunt overnachten. En wie wil dat nou niet? Metro zet de mooiste kasteelpareltjes voor je op een rijtje.

Kincraig Castle Hotel

Kincraig Castle Hotel. / Booking.com


Groot protest tegen cruiseschepen in Venetië

Foto van Venetië ter illustratie. / Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

8 JUN 2019

Toeristen? In Venetië zijn ze het duidelijk een beetje zat, die overload aan mensen. Het kan zelfs wel eens hele gevaarlijke situaties veroorzaken en dat zorgt voor protesten. Duizenden mensen hebben zaterdag in Venetië opgeroepen voor een verbod van grote cruiseschepen. Aanleiding van dit protest was de aanvaring van het grote cruiseschip MSC Opera met een toeristenboot een week eerder. Daarbij vielen vier gewonden.

Geen grote schepen

Volgens Italiaanse media liepen zo'n 5000 demonstranten door de stad met spandoeken en borden met leuzen als 'houd de grote schepen uit de kanalen'. De demonstratie was georganiseerd door de protestgroep 'Geen grote schepen'.


50 jaar Pride: dit zijn de beste feestjes deze zomer

Pixabay

Foto van 'Kasper Hermans'

5 JUN 2019

Het Pride-seizoen is officieel begonnen! En niet zomaar een Pride-seizoen, maar een heel bijzondere: dit jaar is het officieel 50 jaar geleden dat de rellen bij Stonewall Inn in New York plaatsvonden, die de aanleiding waren voor een eerste Pride-viering van de LHBT+-gemeenschap. Pride is dus niet begonnen als een feestje, maar als protest. LHBT’ers besloten op te komen voor gelijke rechten, maar dan natuurlijk wel fabulous, zoals homo’s dat zo goed kunnen. Wij zetten de leukste Pride-vieringen deze zomer – over de hele wereld – voor je op een rijtje!

WorldPride in NYC

De hele maand juni is Pride-maand in Amerika en omdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat het gevecht voor homorechten in New York begon, viert de stad dit jaar Pride extra uitbundig. De grootse Pride-march vindt plaats op 30 juni.


Likeability of5

8x niet te missen in Stockholm

Foto van 'Maartje Hensen'

29 MEI 2019

Wist je dat Stockholm bekend staat als ’s werelds kleinste grote stad? Het is ook een van de drukstbezochte steden in Scandinavië. De naam van de Zweedse stad komt van de woorden stock (blok hout) en holm (eiland), wat vroeger alleen nog maar de drie eilanden van Gamla Stan waren. Wij bezochten onlangs de Zweedse hoofdstad en zochten uit wat je niet mag missen. Zorg wel voor genoeg fika, ofwel: koffietijd, tussendoor. Lekker met een traditionele kanelbullar, jammie!

Gamla Stan

Dit is het historische deel van de stad, bestaande uit drie eilanden. Het is een van Europa’s best bewaarde middeleeuwse stadscentra. De smalle straatjes zijn ontzettend schattig en het lijkt haast wel of je in een museum rondloopt!


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Vijf goedkope bestemmingen voor een zomervakantie

Malaga, Lissabon, Sofia, Fez of Texel? Waar ga jij deze zomer heen? Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

25 MEI 2019

Misschien heb je maanden geleden al een vakantie geboekt of misschien ben je nog druk op zoek naar een leuke, betaalbare en nieuwe vakantiebestemming? In dat geval hebben we een aantal unieke bestemmingen voor je op een rij gezet.

Als je op vakantie bent, wil je vooral genieten en je niet te druk maken om geld. Om te voorkomen dat je tien euro moet betalen voor een biertje is het handig om van tevoren al uit te zoeken waar je een beetje betaalbaar kunt vertoeven.

Sofia, Bulgarije


Vliegen is zo fijn: in een helikopter boven New York

Vliegen is zo fijn: in een helikopter boven New York

Foto van 'Maartje Hensen'

22 MEI 2019

Een van de nieuwste trends in de reisindustrie: alles van boven zien. Prachtige luchtfoto- en videografie vult het internet (en de televisie, en film). Geen reis lijkt meer compleet zonder een beeld vanuit de lucht. Dus wanneer wij New York bezoeken, zijn wij vastberaden de grote appel vanuit de lucht te bekijken. In een stad die al vanuit alle hoeken is vastgelegd, wil je toch iets unieks! Maar helaas zijn drones hartstikke verboden, dus boeken we maar een helikoptervlucht.

Is het een vliegtuig? Is het een vogel?

Zoals gezegd, het vogelperspectief is helemaal hip. Zelfs Nederland is interessant van boven (helemaal met de tulpen)! Nog niet eerder was het zo goedkoop om drones te kopen en ook helikoptervluchten zijn niet langer alleen voor de elite. Helikoptermaatschappijen springen er slim op in door over de hele wereld ‘toeristenvluchten’ aan te bieden, zo ook in New York.