Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 10 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

5 x gave duiklocaties: van Maleisië tot IJsland

Neem jij graag een kijkje onder water? Hou je van avontuur en kies jij je vakantiebestemming altijd uit op plekken waar je kan duiken? Wij hebben de mooiste duiklocaties voor je op een rij gezet!

De gevorderde duikers weten het al: duiken is fascinerend! Met een diepzeeduik kom je in een nieuwe wereld terecht! Als je voor het eerst gaat duiken is de rust die je onderwater ervaart een unieke beleving. Net zoals de vele tropische, gekleurde en bijzondere vissen die je onderwater tegen zult komen! Vind je duiken een beetje eng? Begin dan met snorkelen.

Great Barrier Reef – Australië

Je moet er ‘even’ voor naar de andere kant van de wereld vliegen, maar dan heb je ook wel wat: het grootste koraalrif ter wereld!! Het Great Barrier Reef ligt voor de kust van Queensland en is ruim 2000 kilometer lang. Deze prachtige plek wordt door veel mensen gezien als de mooiste plek om te duiken! De zee van de bekende rif zit vol met kleurrijk koraal en eindeloos veel soorten vissen.

Hurghada – Egypte

Iets dichterbij huis: een duik in de Rode Zee. Voor veel duikers staat ook deze plek op de bucketlist, mede door de diversiteit aan onderwaterleven. De kust van Hurghada is zo’n 35 kilometer lang en er zijn rond de 65 duikplekken, ook zijn er vier duikbare wrakken. In Hurghada kun je trouwens ook heel goed snorkelen en het is een goede plek om te beginnen met duiken.

Curaçao

Wil je dolfijnen en schildpadden zien? Dan is Curaçao een goede keuze! Het Caribische eiland is zowel voor de beginnende duiker als de ervarende duiker een perfecte bestemming. Curaçao heeft een vulkanische oorsprong en dat is onder water terug te zien in de enorme koraalformaties. Jan Thiel is een bekend strand en vooral populair om de beachclubs, maar je kunt er ook goed duiken. Er zijn veel barracuda’s en jack’s te zien. De ervaren duikers moeten een bezoekje brengen aan de zuidoostkust van het eiland. Daar ligt de Tugboat, een met koralen begroeide wrakboot. Op TripAdvisor wordt deze plek wel beschreven als de mooiste duikspot van Curaçao.

https://www.instagram.com/p/BeSc91UHWVu/

Barracuda Point (Sipadan eiland) – Maleisië

Deze plek is gelegen in Maleisisch Borneo, vlak bij het beroemde eiland Sipadan in de Zee van Celebes; het is een magische plek voor duikers! Sipadan heeft geen accomodaties en je zult het eiland dan waarschijnlijk ook alleen bezoek voor een duik. Een must-visit voor reislustige duikers! Waarom? Het is de spot voor meer dan 3000 vissoorten en honderden verschillende geclassificeerde koralen. De vele vissen trekken hamerhaaien, luipaardhaaien en zelfs walvishaaien aan. Slapen kan op de omliggende eilanden Mabul en Kapalai.

https://www.instagram.com/p/Be-nv_NF_cT/

Het nationaal park Thingvellir – IJsland

Als je een aan tropische duikbestemming denkt, denk je niet direct aan IJsland! Toch kun je er een hele bijzondere duik maken. IJsland staat bekend om zijn prachtige natuur, maar de onderwaterwereld is ook zeker een bezoek waard. In het nationaal park Thingvellir (IJslandse naam: Þingvellir) ligt het þingvallavatn meer. Onder dit meer komen de tectonische platen van het Europese vlak en het Amerikaanse vlak bij elkaar. Dit zorgt voor een bijzondere onderwaterwereld. Silfra is een buizen- en grottenstelsel dat in het meer ligt. Is duiken in IJsland niet heel koud? Gelukkig zijn de duikscholen hier op ingesteld, je krijgt dan ook een speciaal pak zodat je niet onderkoelt kunt raken.

Vergeet niet:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.