Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 12 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

3x goedkope bestemmingen vanaf luchthaven Maastricht

Het gaat goed met de reisbranche. Dat is ook te merken op de luchthavens, die steeds drukker bezocht worden. Eén van de minder bekende luchthavens van ons landje, Maastricht Aachen Airport, doet het dan ook onwijs goed. En wij snappen wel waarom…

Verzesvoudigd

Maastricht Aachen Airport heeft de hoeveelheid passagiers ten opzichte van vorig jaar zien verzesvoudigen. Net als luchthaven Eindhoven doet de luchthaven het retegoed, waarschijnlijk vanwege de goedkope vluchten die er vanaf Maastricht worden aangeboden. De groei gaat ten koste van Schiphol, die haar aandeel in vluchten ziet afnemen.

De cijfers van dé VakantieDiscounter zijn vergelijkbaar met de kwartaalrapportages van het CBS. Deze laten eveneens zien dat regionale luchthavens steeds meer passagiers verwerken. Luchtvaartbedrijven zetten zeer specifiek in op regionale luchthavens als Maastricht, nu de rek er op Schiphol uit is en uitbreiding van Lelystad Airport -naar het eruit ziet- nog lang niet gerealiseerd is. Hierdoor hebben zij het aantal bestemmingen vanaf Limburg flink uitgebreid; een strategische zet.

Niets qua marketing

Dit ziet ook Thijs Keukenmeester, marketingmanager van dé VakantieDiscounter, terug: ,,Rotterdam en Eindhoven zaten afgelopen jaar ook al in de lift, maar Maastricht maakt dit jaar echt een inhaalslag door de uitbreiding van het aanbod vakantievluchten. Qua marketing hebben wij niets specifieks ondernomen. Klanten hebben de luchthaven zelf op onze website geselecteerd.”

Onze favoriete bestemmingen

En wij begrijpen het wel. Als we een klein kijkje nemen naar bestemmingen die je deze maand nog vanaf luchthaven Maastricht Aachen Airport kunt bereiken voor een spotgoedkoop prijsje, verschijnt er een glimlach op ons gezicht.

Girona (Spanje) 

Klaar met Barcelona? Dan kun je in april een retourvluchtje vanaf Maastricht boeken naar de Spaans/Catalaanse stad Girona. Een bezoekje aan Barcelona is niet eens heel erg moeilijk, daar het maar op 102 kilometer afstand van de Spaanse stad ligt.

Maar wie er even tussenuit wil kan beter in Girona zelf blijven, want er is genoeg te doen. Zo kun je de Kathedraal van de stad bezoeken, langsgaan bij de Arabische badhuizen of urenlang door de straatjes in het historisch centrum slenteren. Wie 17 april heen vliegt en 21 april terug gaat betaalt maar 26 euro (!) BOEKEN!

Bari (Italië) 

https://www.instagram.com/p/Bhd1109H8ql/

Iets langer de tijd? Ga op 15 april weg en kom op 25 april terug als je voor een spotprijsje naar het Italiaanse Bari wilt vliegen. Bari is de hoofdstad van de regio Apulië en één van de belangrijkste havenplaatsen van Italië.

https://www.instagram.com/p/BhdqtSAHKcV/

Je bent met de veerpont in een mum van tijd in Albanië, Kroatië of Montenegro, dus je kunt er een uitgebreid reisje van maken. Bovendien ademt de stad zelf ook historie met het Normandisch-Zwabische kasteel en het Palazzo Fizzarotti en dromen wij al weg bij een middagje chillen in het Foresta di Mercadante-park. Prijs? 37 euro.

Antalya (Turkije) 

https://www.instagram.com/p/Bhd2a1jgJOJ/

Toch liever alvast een zonnige vakantie? Dan kun je vanaf Maastricht ook in april al voor een zacht prijsje een weekje naar het Turkse Antalya. Het is daar deze week bijvoorbeeld iedere dag al rond de 26 graden en één ding is zeker: er is genoeg te doen.

Antalya is de bekendste internationale badplaats van Turkije, met de prachtige Baai van Antalya en steden als Denizli, Burdur, Isparta en Konya op een steenworp afstand. Als je van 21 tot 28 april een ticket boekt, betaal je maar 138 euro en weet je zo goed als zeker dat je lekker weer hebt met Koningsdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.