Travel

Jelmer de Boer: Ik vloog ooit voor 0 euro

Wil jij ook de kunst van goedkoop vliegen leren? Jelmer de Boer schreef er een boek over. Foto: Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

10 MRT 2018

Jelmer vergelijkt het boeken van tickets een beetje met puzzelen. ,,Ik vind het heel leuk om te doen, maar voor andere mensen is het misschien saai ja. Maar als je de puzzel eenmaal snapt, vlieg je de rest van je leven wel een stuk goedkoper.”

We willen het allemaal, voor een dubbeltje aan de andere kant van de wereld zitten. Op welke manier je de goedkoopste tickets scoort blijft voor veel mensen toch altijd een beetje een raadsel. Blogger Jelmer de Boer vloog ooit voor 0 euro. Zijn tips deelt hij graag in zijn boek Thuisblijven is duurder

Zelfstudie

Als je denkt dat je met drie simpele muis kliks en een speciale app voortaan altijd de goedkoopste en beste tickets gaat vinden, dan moeten we je teleurstellen. Want Jelmer de Boer heeft met zijn boek Thuisblijven is Duurder bijna een studie gemaakt van het vinden van het goedkoopste tickets. Maar dan wel een leuke zelfstudie waarbij je verzekerd bent dat het je iets gaat opleveren, namelijk de beste deals.

Een derde van het jaar in het buitenland

We bellen Jelmer terwijl hij in Zuid-Afrika is, want volgens Jelmer kan werken overal, dus waarom niet in Zuid-Afrika? ,,Ik vind Nederland heel chill, maar er zijn nog heel veel andere plekken in de wereld die ook heel leuk zijn,” legt de schrijver uit die ongeveer een derde van het jaar in het buitenland doorbrengt.

Jelmer in Kaapstad Foto: Instagram @jelmberdeboer

Waarom hij dit boek heeft geschreven?
Jelmer wilde eigenlijk graag zelf dat dit boek al bestond. ,,Altijd als ik op reis of vakantie ga dan willen mensen weten hoe ik dat allemaal doe. Ik help graag mensen maar om iedereen nou de hele tijd persoonlijk advies te geven, ging me ook iets te ver. Vandaar mijn boek.” Jelmer ziet reizen als een soort van levensstijl. ,,Thuisblijven is duurder betekent dat je leven langzaam saaier wordt. Blijf niet thuis. Ga nieuwe dingen doen.”

Waar komt die fascinatie van reizen eigenlijk vandaan?
,,Ik hou niet van clichés, maar de wereld is gewoon leuk. Je bent er maar even en ik wil het dan zo comfortabel maken en zo veel mogelijk zien.” Niet zo gek dat Jelmer dan ook koos voor een studie geografie. Zijn geografische kennis deelt hij graag met je in zijn boek. Oke kom maar door met die tips!

Wat je moet weten voordat je gaat boeken

Flexibiliteit brengt je verder!

Er zijn meerdere wegen naar Rome en dus ook meerdere wegen naar een goedkoop tickets. En volgens Jelmer is het de kunst om flexibel te zijn op een andere manier. Dus niet achteraf, maar van tevoren. ,,Want als je niet per se van een specifieke datum tot een specifieke datum naar een specifieke bestemming wil, dan is je zoek marge veel groter waardoor je meer kans hebt op spectaculaire goedkope tickets!”

De aarde is rond! Ja deh!?

Dat wisten wij ook wel. Toch is het wel even belangrijk om daar rekening mee te houden want vluchten (zeker lange vluchten) zien er altijd heel gek uit op zo’n kaart, met een boogje, alsof je met een omweg vliegt. Best handig om daar rekening mee te houden tijdens het boeken van een ticket.

  • Wil je naar Oost-Azië? Vlieg dan direct of via Scandinavië.
  • Wil je naar de westkust van de Verenigde Staten? Vlieg dan direct of via IJsland.
  • Wil je naar Zuidoost-Azië? Vlieg dan direct, via het Midden-Oosten of via China.

Wil je naar Oost-Azië? Vlieg dan direct of via Scandinavië. Foto: Pexels

F*ck die dinsdag!

Dan hebben we nog de grote vraag, op welk moment kun je het beste je ticket boeken? Is dat echt zes weken van tevoren op een dinsdagochtend? Jelmer beschrijft dat vliegtickets vaak 330 dagen van tevoren al aangeboden. Heel ver en vlak van tevoren zijn ze dan ook het prijzigst. En hoe zit het nou met die dinsdag? ,,F*ck die dinsdag. Over welke dinsdag hebben we het dan eigenlijk als de aarde 39 tijdzones heeft?” Als tip geeft Jelmer om alarmpjes in te stellen op websites, dan krijg je een melding als jouw gewenste tarief voorbijkomt en hoef je niet elke dag op zoek te gaan.

Jelmer en vriendin in Zuid- Afrika. Foto: Instagram @jelmberdeboer

En cookies, maken die echt alles duurder?

Volgens Jelmer installeren websites geen cookies op je computer die ervoor zorgen dat prijzen tijdens het zoeken stijgen. ,,Dat is niet toegestaan en erg dom om te doen. Is je goedkope ticket ineens een stuk duurder? Grote kans dat dat goedkope ticket al is geboekt door iemand anders.”

Gratis trip in trip!?

Wat veel mensen niet weten, maar misschien wel willen weten. Een aantal airlines bieden gratis hotelverblijven, food vouchers en city tours aan bij transfers van meer dan 8 uur. ,,Dat geeft je dus een gratis mogelijkheid om bij een overstap van 18 uur in Beijing opeens de Chinese muur te bezoeken.”  En ook bij een vertraagde vlucht heb je vaak recht op leuke extra’s.

Naarmate we het boek doorbladeren, komen we erachter dat zijn boek niet in het teken staat van een paar slimme klikjes, maar we begrijpen nu eindelijk wel waarom we bepaalde handelingen juist wel of niet moeten doen.

Een aantal Airlines bieden gratis hotelverblijven, food vouchers en city tours aan bij transfers van meer dan 8 uur. Foto: Pexels

Niet bepaald duurzaam?

Kijk, het is natuurlijk fantastisch om voor een leuke prijs de hele wereld rond te reizen, maar al dat vliegen is nou niet echt goed voor het milieu. Voor iemand die regelmatig in het vliegtuig stapt zijn we benieuwd wat hij doet om de CO2-uitstoot te beperken. ,,Ik heb laatst uitgerekend hoeveel co2 ik moet compenseren voor al mijn vluchten ooit:bijna 100.000 kg en dat ga ik ook doen door of 1000€ te geven aan treesforall.com of zelf ergens een stuk land te kopen en een bos te planten. En ik begrijp niet waarom er nog geen belasting op kerosine zit. Er zit belasting op benzine van je auto, maar nog niet op die van tickets. Waarom nog niet?”

En nog even over dat ticket van 0 euro, we geloven het eigenlijk niet, hoe kreeg je dat voor elkaar?

,,Ja dat was gewoon puur geluk!” Zijn vlucht vanuit Vietnam naar Amsterdam was overboekt. En volgens Jelmer moet je dan gewoon een beetje een ‘stom spel spelen’. Waarom? ,,Wat mensen misschien niet weten is dat je in zulke gevallen recht hebt op een compensatie. Ik moest een dag later terugvliegen, maar kreeg wel een gratis overnachting en kreeg ter compensatie een nieuw ticket.”

Allemaal leuk en aardig die goedkope tickets, maar ik heb geen idee waar ik heen wil?

Jelmer is de laatste twee jaar in 25 landen geweest, hij heeft dus aardig wat gezien en we zijn dan ook benieuwd naar zijn top-3 bestemmingen. Erg betaalbaar zijn ze niet, maar als je een beetje goed zoekt kun je dus best goede tickets vinden.

Tokio!
,,Tokio is fantastisch! Het is echt een hele andere wereld. Het is er bizar. Zoveel mensen, wegen, gebouwen en restaurants. De mensen zijn heel netjes en rustig, er is geen een persoon die zich niet aan de regels houdt. Ergens deed het mij wel een beetje aan een science fiction film denken.”

De bizarre wereld van Tokio. Foto: Instagram @Jelmerdeboer

Bangkok!
,,Vaak vinden mensen het of heel tof of een groot drama. Maar ik hou er wel van. Je kunt overal op straat goedkoop en heel lekker eten, het is er warm en er is altijd wel iets te doen. Het is een chaos, maar het is maar net hoe je het bekijkt. Je moet er geweest zijn om te kunnen oordelen. Probeer het eens.”

Stockholm
,,Dat is eigenlijk ook omdat een goede vriend daar woont, maar Stockholm is een hele rustige en fijne stad. Het is er schoon, er zijn mooie winkels en je kan er goed eten. De mensen zijn wel heel erg op zichzelf, maar dat is ook wel weer fijn. Iedereen weet hoe de samenleving werkt.”


Finland voor derde maal op rij gelukkigste land ter wereld

Finland voor derde maal op rij gelukkigste land ter wereld

De Finse vlag Foto: Pexels

Foto van 'Metro'

20 MRT 2020

In 2018, in 2019 én nu ook in 2020 is Finland uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld. Dat staat in het World Happiness Report 2020.

Nu ben je waarschijnlijk wel nieuwsgierig naar de ranking van Nederland. Met een zesde plek vallen we net buiten de top 5: Denemarken staat op nummer 2, gevolgd door Zwitserland, IJsland en Noorwegen.

Zes criteria


Niet alle Nederlanders goed voorbereid op wintersport

Niet alle Nederlanders goed voorbereid op wintersport

Foto: ANP /Lex van Lieshout

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

De meeste Nederlanders die op wintersport gaan hebben hun autoreis goed voorbereid. Het is echter, nu bijvoorbeeld tijdens de voorjaarsvakantie vele duizenden sneeuwliefhebbers de trip richting Alpen maken, niet bij iedereen goed gesteld.

’93 procent van de Nederlanders rijdt tot in de puntjes voorbereid naar de sneeuw’, liet Allianz Direct dit weekend in een persbericht weten. Onderzoek van de online verzekeraar onder duizend mensen die met de auto richting wintersport gaan, vertelt bijvoorbeeld dat vier op de vijf automobilisten sneeuwkettingen bij zich hebben.

Niet alle Nederlanders goed voorbereid op wintersport

Goed voorbereid? Rijden maar.


Wat moet je niet vergeten als je op wintersport gaat?

Wat moet je niet vergeten als je op wintersport gaat?

Foto van ''

9 FEB 2020

Het is weer tijd voor wintersportvakantie! Of je nu het carnaval wilt ontvluchten, of gewoon een echte sneeuwfanaat bent: de bergen, pistes en après-ski lonken. Tijd dus om in te pakken.

Ben je al klaar voor de reis naar een hopelijk wit landschap? Vóór de reis moet je natuurlijk proberen om niets over het hoofd te zien. Daarom helpen we je een handje met een lijstje zaken die je niet moet vergeten te regelen of mee te namen als je op wintersportvakantie gaat.

Identiteitsbewijs


Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint tijdens de première van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 in 2010, Londen. / EPA

Grootste Harry Potter-store ter wereld opent deze zomer in New York

Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint tijdens de première van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 in 2010, Londen. / EPA

Foto van 'Daisy Heyer'

11 JAN 2020

We hebben heel goed nieuws voor Harry Potter-fans, maar dan moet je wel naar New York! Volgens 22 Words komt daar namelijk de allergrootste Harry Potter-winkel ter wereld.

De winkel gaat volgens de website dit jaar nog haar deuren openen en wordt de grootste store die specifiek gericht is op alles rondom Harry Potter en Zweinstein.


Likeability of5

Dit jaarlijkse festival in Nepal moét je heen als hondenliefhebber!

Honden tijdens Kukur Tihar. / Instagram @discovernepal

Foto van 'Daisy Heyer'

11 JAN 2020

Hondenliefhebbers opgelet: als je een verre reis wil maken naar een niet zo voor de hand liggende locatie, moét je naar Nepal tijdens het vijfdaagse Divali-festival. Daar wordt op Kukur Tihar, dag twee van het festival, de hond in het zonnetje gezet. 

Divali wordt ook wel Tihar, Deepavali, Diwali of Deevali genoemd en het is een van de belangrijkste en bekendste feesten uit het hindoeïsme. Je kent het feest misschien wel van beelden uit het buitenland: tijdens het feest worden traditioneel gezien door het hele huis en op mensen hun landgoed lichtjes ontvlamd. Het staat dan ook wel bekend als het Lichtjesfeest.

Tika voor de hond


like
user_f9f4c06216ea4b998552fadce06c9d81b4cf96ca_avatar

Vier reizen voor de échte avonturiers

Vier reizen voor de échte avonturiers

Foto van 'Metro'

7 JAN 2020

Wanneer je even vrij bent van werk is er niets zo leuk als het land even ontvluchten voor een reisje. Of op je werk (in de pauze natuurlijk) misschien al over zo’n vakantie te mijmeren.

Denk aan ontspanvakanties, luxe reizen, of avontuurlijke reizen. Het is maar net waar je zin in hebt. Met name avontuurlijke reizen worden steeds populairder. Denk aan backpacken in Azië, bergbeklimmen in Zuid-Amerika of een roadtrip door Zuid-Afrika. Heb jij binnenkort vakantie en wil je al vroeg in het jaar een avontuurlijke reis maken, maar weet je niet waarnaartoe? Hier vindt je vier tips voor avontuurlijke reizen.

Vier reizen voor de échte avonturiers

De Arenalvulkaan in Costa Rica. / Trail | Unsplash


Vijf kampeertrends voor 2020
Likeability of5

Vijf kampeertrends voor 2020

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

24 DEC 2019

Tent mee en weg! Ja, kamperen doen we hartstikke graag en vaak. Voor al die Nederlanders die er zo van houden: dit zijn de kampeertrends 2020.

Gezellig met je camper door Europa roadtrippen, je tent uitgooien op een knusse natuurcamping of het boeken van een bijzonder vakantiehuisje; er zijn diverse manieren om van het kampeerleven te genieten. Hoewel de basis van kamperen er altijd is onder de Nederlanders, zijn er ieder jaar trends binnen deze manier van vakantie vieren. Ook voor 2020 spotten we allerlei te gekke kampeertrends die je niet mag missen wanneer je regelmatig met je caravan, camper of tent op pad gaat.

Het aanschaffen van een camper


like
user_ad0265d5236efe51b053ca3f0b6e0572851802b4_avatar

Aan boord bij de overtreffende trap van een luxe reis

In samenwerking met AMCA Cruises

24 DEC 2019

Voor wie zichzelf eens even echt wil losmaken van werkstress en dagelijkse beslommeringen, zijn er nu absolute droomreizen ontwikkeld.

De wereld zien en ondertussen genieten van ultieme luxe. AMCA gooit het met Celebrity Cruises over een andere boeg: cruise nieuwe stijl, met een overweldigende hoeveelheid luxueuze voorzieningen.


Op vakantie naar Spanje: 5 onontdekte plekken

Op vakantie naar Spanje: 5 onontdekte plekken

Foto van 'Metro'

22 DEC 2019

Spanje behoort tot een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Veel kennen we van het prachtige land, maar zijn er nog pareltjes van onontdekte plekken?

Spanje heeft een indrukwekkende kustlijn, de zon schijnt er (bijna) altijd en het is er ook nog eens een stuk goedkoper dan in Nederland. Nadeel is wel dat veel toeristen voor hun vakantie naar Spanje dezelfde bestemmingen kiezen. Met als gevolg dat massatoerisme op veel plekken in Spanje permanent aanwezig is. Gelukkig zijn er ook nog plekjes waar je rond kunt lopen zonder in het Nederlands aangesproken te worden. Welke plekjes zijn dat? Vijf onontdekte plekken in Spanje op een rij.

1 Trevelez | Andalusië


Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien
Likeability of3

Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien

Foto's: ANP

Foto van 'Metro'

11 DEC 2019

Met Kerstmis voor de deur is er van alles te doen in Amsterdam. Niet te missen momenteel: het Amsterdam Light Festival.

Dat onze hoofdstad niet alleen populair is bij Nederlanders, maar ook bij buitenlandse toeristen is te zien aan de groei van het aantal toeristen in Amsterdam. Grote kans dus wanneer je in december van plan bent om naar het gezellige Mokum te gaan, het er aardig druk kan zijn. Laat dat gegeven je in ieder geval niet ontmoedigen, want juist in het winterse seizoen is er veel te beleven in de stad. Van schaatsen op de schaatsbaan op het Museumplein of met een beetje geluk op de grachten tot aan heerlijke glühwein drinken bij een van de kraampjes op het Rembrandtplein. Ook leuk: bezoek het Amsterdam Light Festival en laat je verrassen door diverse lichtkunstwerken. In dit artikel geven we je enkele redenen waarom je deze winter absoluut het Amsterdam Light Festival moet bezoeken.

Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien

dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

De natuur in Zuid-Afrika is onvergetelijk. / Foto’s: SA Tourism

In samenwerking met South Africa Tourism

21 NOV 2019

Ho, een olifant! Even remmen maar. Rijden in een open jeep door de adembenemende natuur in een park en dan plotseling oog in oog ‘staan’ met een leeuw, giraffe of neushoorn. Dat zijn ervaringen die je nooit zult vergeten. En: je doet ze op op nog geen halve dag reizen: Zuid-Afrika, land van wildlife & nature.

Vele Nederlanders hebben het op hun bucket list gezet. Genieten van de flora en fauna van Zuid-Afrika, van natuur en dieren die we in eigen land nooit zullen zien. Ben jij misschien zo’n reiziger die een trip naar Zuid-Afrika absoluut op z’n moet-ik-absoluut-nog-doen-lijst heeft staan? Voor die toekomstige vakantiegangers heeft het Zuid-Afrikaans Verkeersbureau (South Africa Tourism) een leuke quiz opgezet. Zuid-Afrika heeft ontzettend veel te bieden, voor totaal verschillende mensen. Je kunt nu checken wat voor Zuid-Afrika-bezoeker jij bent.


Vliegtuig krijgt voor stedentrip concurrentie van duurzame trein

Vliegtuig krijgt voor stedentrip concurrentie van duurzame trein

Foto van 'Metro'

17 NOV 2019

Welk vervoersmiddel gebruiken Nederlanders het liefst als ze op stedentrip gaan? Uit onderzoek van Stedentrips.nl, dat 1481 Nederlandse vakantiegangers ondervroeg, blijkt dat 30 procent nog het liefst het vliegtuig pakt.

Het duurzame alternatief, de trein, wordt echter steeds populairder. 18 procent van de Nederlanders op stedentrip gaat nu bij voorkeur per spoor.

Voorkeur duurzame alternatieven groeit


Top 5 kindvriendelijke campings aan het Gardameer

Top 5 kindvriendelijke campings aan het Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Colourbox

Foto van 'Metro'

15 NOV 2019

Met de winter op komst, is het voor velen tijd om rustig aan - voor een zomers gevoel - de eerste vakantiegids op tafel te leggen. Of om Metro te lezen uiteraard, want hier vind je alvast de eerste vakantietips. In dit geval: (met de kinderen) zin krijgen in het Gardameer, het grootste meer van Italië.

Het Gardameer is een heel populaire vakantiebestemming. Veel jongeren gaan erheen om te feesten, maar het is ook een geliefde plaats voor ouderen om te genieten van de natuur. Daarnaast zijn diverse campings speciaal ingericht om gezinnen te verwelkomen met (kleine) kinderen. Wat zijn dan de leukste en vooral kindvriendelijkste campings?

Bella Italia


Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon

Klaar met de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe? Ga eens naar Lyon. /Colourbox

Foto van 'Lennaert Rooijakkers'

11 NOV 2019

Sla jij een bezoek aan massale en gejaagde steden het liefst over, gruwel je van het afvinken van lijstjes met obligate toeristische attracties en zorg je graag goed voor de inwendige mens? Dan is Lyon een plek waar je je hart kan ophalen.

Lyon ken je vast van de verkeersborden op weg naar Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië. Maar heb je er weleens aan gedacht om de afslag naar de derde stad van Frankrijk te nemen? Doe het maar eens, je zal er geen spijt van krijgen.

Deze charmante stad in het zuidoosten van Frankrijk, waar de Rhône en de Saône samenkomen, doet met zijn oude binnenstad, imposante kerken en basilieken en prachtige herenhuizen aan het water op sommige punten echt niet veel onder voor Parijs. Maar het is een stuk minder gehaast en toeristisch dan de Franse hoofdstad (laat staan snobistisch.)


De 5 leukste zonbestemmingen deze winter

De vijf leukste zonbestemmingen deze winter

Santa Cruz, Tenerife. / Adam Nieścioruk | Unsplash

Foto van 'Metro'

28 OKT 2019

Zie je op tegen de winter? Dan krijg je door dit artikel zin in de zon.

Ieder jaar lezen we al in september en oktober de mogelijke - vaak heftige - voorspellingen voor de komende winter. Ook dit jaar waren deze voorspellingen niet mals: de koudste winter in tientallen jaren wordt voorspeld. Hoewel er best wat winterliefhebbers in Nederland te vinden zijn, is er ook een grote groep die al gruwelt bij het idee van sneeuw, donkere dagen en kou. Hoe kun je de aankomende koude winter beter 'overleven' dan door lekker naar de zon te gaan? Hier hebben we vijf van de leukste zonbestemmingen van deze winter voor je verzameld. Wij weten in ieder geval wel wat we gaan doen dit koude najaar en de komende winter.

De 5 leukste zonbestemmingen deze winter

Tenerife. / Fausto García | Unsplash


Vanaf 2021 gaat er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Wenen

Op dit moment moet je minimaal een keer overstappen om in Wenen te komen en duurt een rit zeker meer dan 10 uur. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

6 OKT 2019

Vanuit Amsterdam kun je al gemakkelijk naar Parijs, Berlijn en Londen reizen. En als het aan het Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB ligt, kun je vanaf 2021 ook met de trein in een keer van Amsterdam naar Wenen reizen.

In een interview met de Wiener Zeitung zegt ÖBB-topman Andreas Matthä: „We plannen vanaf januari 2020 een Nightjet naar Brussel en werken daar met spoed aan. Een nachttreinverbinding naar Amsterdam komt het jaar daarop."

2016 voor het laatst


5 toffe festivals buiten NL die jij wil meemaken deze herfst en winter

EPIZODE⁴ - Vietnam is één van de festivals die écht de moeite waard zijn om het vliegtuig voor te pakken.

Foto van 'Daisy Heyer'

5 OKT 2019

Nu het weer in Nederland weer écht Nederlands begint te worden en het festivalseizoen officieel voorbij is, kun je binnen zitten sippen, maar je kunt ook hard werken en sparen voor een van de te gekke festivals die buiten Nederland gaan plaatsvinden deze herfst en winter! Metro zet vijf toppers voor je op een rijtje! 

MOGA - Marokko (11 tot 13 oktober) 


Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Santorini, Griekenland. / Unsplash

In samenwerking met het Grieks Verkeersbureau

2 OKT 2019

Nederlandse toeristen weten Griekenland aardig te vinden en dit is ook helemaal niet gek. Het land telt maar liefst 6000 eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. En nou denk je bij Griekse eilanden al gauw aan de grote jongens zoals Kreta en Rhodos, maar hiermee doe je het vakantieland echt tekort. 

Vanuit Nederland kan je in ongeveer 3,5 uur op een van de honderden vakantieparadijsjes in miniatuurvorm zijn. Klein maar fijn, dat is wat eilanden zoals Corfu, Zakyntos, Kos, Samos, Mykonos en Santorini allemaal typeert. En hoewel ze natuurlijk allemaal anders zijn, hebben ze ook van alles gemeen! Hier zijn tien dingen die je op in deze subtropische archipel kunt beleven.

Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

Zakynthos, Griekenland.


De leukste steden tijdens de herfstvakantie

Vier van de leukste steden tijdens de herfstvakantie

Domplein in Utrecht. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Metro'

1 OKT 2019

Trek je warme jas maar weer aan, neem een gevulde portemonnee mee en bereid je voor op warme chocolademelk, lekkere high tea’s en shoppingsessies. De herfstvakantie staat voor de deur en je hoeft absoluut niet het land uit om een heerlijke vakantie te beleven.

In Nederland vind je namelijk genoeg te gekke steden die je binnen één of meerdere dagen met de trein kunt ontdekken. Het enige wat jij hoeft te doen is een goed humeur meenemen, de trein in te stappen en te genieten van een dagje weg. Extra mooi meegenomen is dat de NS in dit soort periodes vaak stunt met goedkope treinkaartjes waardoor je trip helemaal niet duur hoeft te zijn. In dit artikel geven we je enkele tips voor leuke steden in Nederland die je in de herfstvakantie kunt bezoeken.

De leukste steden tijdens de herfstvakantie

Utrecht op z’n mooist. / Jonne Mäkikyrö | Unsplash