Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 1 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Drone maakt bijzondere beelden van blauwe ijsblokken

Niet alleen in Europa is het ijskoud, ook in het noorden van Amerika hebben ze te maken met flinke kou. Maar die extreme kou levert wel een aantal mooie plaatjes op. In Michigan zijn namelijk gigantische grote blauwe ijsblokken te zien.

Veel fotografen in de staat Michigan zijn afgereisd naar het eiland Mackinac dat in de gelijknamige staat ligt. Het eiland is omgeven door twee meren het Michiganmeer en het Huronmeer. De meren zijn al goed bevroren en door een zeldzaam natuurfenomeen is er blauw ijs ontstaan! Blauw ijs zie je wel vaker in Antartica of op de Noordpool, maar dat het nu ook in Michigan te zien is, is best bijzonder.

https://twitter.com/MeaghKent/status/968673789902049280

Blauw ijs?

We leggen je het natuurkundige proces graag even uit, maar veel leuker is om naar de prachtige beelden te kijken.

Blauw ijs ontstaat wanneer sneeuw op een gletsjer valt en wordt samengeperst zodat het onderdeel wordt van de gletsjer. Gedurende de reis afwaarts van de gletsjer worden alle luchtbellen eruit geperst en neemt de grootte van de ijskristallen toe zodat ze helderder worden. Het ijs is om dezelfde reden blauw als dat water blauw kan zijn, namelijk door de absorptie van rood en geel licht, zodat blauw licht overblijft.

https://twitter.com/samantanathan67/status/968825797170491393

Volgens een van de fotografen zijn sommige ijsblokken net zo hoog als een gebouw van drie hoog. ,,Het is eigenlijk onmogelijk om de omvang en specialiteit van dit fenomeen vast te leggen”, zegt de fotograaf tegen Fox News.

https://twitter.com/MackinawCity/status/968229490043301888

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.