Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 15 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze bestemmingen zijn favoriet voor de meivakantie

Oké, we zitten nog maar in maart, maar de plannen voor de meivakantie worden al druk gesmeed. Dat blijkt ook uit het aantal boekingen dat Nederlanders op dit moment doen. En uit die boekingen is heel wat af te lezen, bijvoorbeeld wat de populaire bestemmingen worden voor dit seizoen.

Griekse eilandjes of een weekendje Duitsland? Nee hoor, Nederlanders verkassen in de meivakantie straks massaal naar Dubai en Valencia. Dubai blijkt zelfs in potentie de populairste bestemming te worden voor deze meivakantie, volgens cijfers van Vliegtickets.nl, die de boekingen van dit jaar vergelijken met die van vorig jaar.

Dubai en Valencia

Dubai is daarin onwijs in populariteit gegroeid. Het aantal geboekte tickets naar het warme land is met 10 procent toegenomen. Ook de boekingen naar Lissabon zijn met 2,5 procent toegenomen. Valencia is een nieuwkomer in de top 10, maar belandde direct op een mooie zesde plaats.

Het rare is dat de populariteit van Dubai bijvoorbeeld niet terug te zien is in het online zoekgedrag van de vakantiegangers. „De bestemming komt niet eens in de zoekopdrachten voor, terwijl op Lissabon en Valencia wel veel gezocht is”, aldus Tom Verdonck, marketingmanager van de online vakantieaanbieder.

Dubai doet het goed als vroegboekbestemming. / colourbox

Wel populair in de zoekopdrachten, maar uiteindelijk minder als vroegboekbestemming, is Faro. Ook Londen, Rome en Barcelona doen het minder goed dit jaar En Curaçao schijnt helemaal niet meer terug te vinden zijn in het online zoekgedrag. Grote winnaar in dit hele verhaal? Op dit moment Malaga. En zeg nou eerlijk: dat is toch ook een droombestemming voor een leuke voorjaarstrip?

Benieuwd naar de complete top 10?

  1. Malaga
  2. Barcelona
  3. London
  4. Lissabon
  5. Alicante
  6. Valencia
  7. Dubai
  8. Rome
  9. Madrid
  10. Bangkok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.